Dodaj do ulubionych

Kalisz the best!!!!!!!!!!!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.01, 18:57
Kalisz the best!!!Poznań sie kryje nie mówiąc już o Ostrowie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mazi Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.01, 19:25
      Wiadomo,że Kalisz jest the best!Pijecie Hellene z Kalisza,jecie lody Augusto z
      Kalisza,nosicie jeansy Big Stara z Kalisza,chodzicie obciąć włosy do Gabriela z
      Kalisza,jecie Grześki z Kaliszanki,a poza tym kto reklamuje Winiary z
      Kalisza???............największy z Polaków Adam Małysz!!!!!!
      • drac Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! 05.04.01, 23:21
        Pewnie popieram, chociaż muszę przyznać, że jesteśmy
        specyficzną ludnością, ale Kalisz jest cool i tak było
        i będzie :)
        • Gość: mark Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! IP: 192.168.3.* / 213.25.141.* 14.05.01, 10:43
          drac napisał(a):

> Pewnie popieram, chociaż muszę przyznać, że jesteśmy
          > specyficzną ludnością, ale Kalisz jest cool i tak było
          > i będzie :)

Co masz na mysli piszac "specyficzna"?
          • drac Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! 16.05.01, 17:59
            Otóż specyficzna miałem na myśli jako chyba jako jedno z nielicznych miast w
            Polsce, mieszkańcy, bardzo się utożsamiają z miastem, wiadomo każde miasto ma
            swoich fanów i każdy się z danym miastem utożsamia, w którym się urodził ale my
            Kaliszanie uważam, że jesteśmy dumni z siebie bardzo i szczerze mówiąc uważam,
            ze mamy powody:)
    • Gość: kornel Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! IP: 192.168.3.* / 213.25.141.* 23.04.01, 11:39
      Kalisz to najbardziej snobistyczne miasto w Polsce!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Andrzej Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! IP: 192.168.0.* / *.osowa.gda.osk.pl 23.04.01, 18:55
        Pozdrawiam wszystkich kaliszaków !!
        Urodziłem się w Kaliszu na Majkowskiej i w Kaliszu spędziłem najszczęśliwsze
        chwile swojego dzieciństwa. Mieszkałem w róznych ,wybudowanych według nowych
        socjalistynych kanonów miastach Polski. Jakże inny był Kalisz ! Do Kalisza
        przyjeżdżałem co roku na wakacje do dziadków. Pamiętam Kalisz z tych lat ,
        kiedy o świcie z turkotem toczyły się chłopskie furmanki po kocich łbach na
        pobliski rynek. Pamiętam specyficzny zapach bram i klatek schodowych - zapach
        moczu ,stęchlizny i końskiego nawozu. Wychowany w betonowych blokowiskach ze
        zdziwieniem patrzyłem na stare kamienice , zaniedbane z łuszczącym sie tynkiem
        i próchniejącymi bramami które pomimo to urzekały mnie swoją innością, swoim
        dziwnym pięknem. Pamiętam chłopki na rynku sprzedające jajka , i masło
        owinięte w liście. Pamietam smak andrutów w parku i kąpiele w basenie nieopodal
        stadionu. Wydawało się jakby cała socjalistyczna rzeczywistość zatrzymała się
        przed rogaqtkami tego miasta. Było to miasto w którym przetrwały tradycje
        wolnego rzemiosła, handlu i przedsiębiorczości . Miało i ma w dalszym ciągu
        swoją specyficzną atmosferę. I za to je kocham !! Andrzej z Majkowskiej.
    • drac Re: Kalisz the best!!!!!!!!!!! 28.04.01, 13:24
      Ja urodziłem się w ogrodach. Zawsze kiedy wracam pamiecią do mojej dzielnicy
      widzę, dwie stare zabytkowe chaty przy ulicy Szewskiej. Jeśli jeszcze ich nie
      widzieliście to zapraszam. W jednym z nich mieszka starsza pani, która jest
      zawsze sama, i wszystko robi sama, oba domy z zewnątrz wyglądają cudownie.
      Czasami jak chodzę ulicami Kalisza to jest mi smutno, że miasto nie odnawia
      ulic. Np. Pułaskiego albo Jabłkowskiego, byłyby naprawde ładnymi ulicami,
      posiadają super kamienice, ale niestety są one w strasznym stanie, szkoda...
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka