gosiamysza1 03.05.07, 21:27 Może jakieś sugestie i pomysły?:):) Może jest coś czego nigdy nie możecie znaleźć w Kaliszu?:) Albo jest takich sklepów mało;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dwamartaki Re: jakich sklepów w Kaliszu Wam brakuje? 04.05.07, 21:39 Jackpota pod ratuszem skasowali. A zawsze jak odwiedzałam Kalisz to tam chustki pod szyję kupowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 03:30 Skasowali na amen, czy gdzieś przenieśli? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 09:50 A co, też sobie chusty kupowałeś, że go szukasz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 15:04 Tak, bo mieli tam niebywale bogaty asortyment różnych chust, chuścin i chustek, w dodatku po niesłychanie przystępnych cenach. I komu to przeszkadzało? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 15:08 Jak wpadam czasem do Kalisza, to obserwuję coś niedobrego, mianowicie zastój w handlu w Śródmieściu, tak, jakby wszyscy i wszystko kupowali już tylko w tych marketach... Serio to mówię. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 18:54 Dlaczego zastój? zawsze była kiszka, czyli w każdym sklepie to samo, bo (zresztą do dzisiaj tak jest) do jednej osoby (rodziny) należy po kilka sklepów (tylko pod różnymi nazwami, chociaż z tym samym asortymentem). Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamysza1 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 22:48 Właśnie dlatego trzeba stworzyć coś wyjątkowego!! :) I dlatego badam rynek, chcę poznać Wasze potrzeby!! Czasem proste, tanie rzeczy są, których ludzie szukają, potrzebują, a nie mogą tego dostać w Kaliszu!! Dzięki za odpowiedzi! Wezmę chusty pod uwagę:) Pozdrawiam!! I czekam na dalszy odzew:) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 12:43 Obawiam sie, że nie będziesz w stanie spełnić potrzeb większości. W Kaliszu bowiem brakuje takich sklepów jak H&M, Zara etc, czyli sklepów które w większości przypadków mieszczą się w galeriach w większych miastach. Wbrew pozorom ceny są w nich bardzo przystępne i niejednokrotnie mogłem (lub ktoś z moich bliskich) kupić coś eleganckiego i wysokiej jakości taniej niż u kaliskich sklepikarzy, gdzie często jest nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiamysza1 Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 17:06 Czas pokaże. Na razie szukam pomysłu na biznes i dowiaduję się co i jak. Nie sposób coś wymyślić, co i tak nie przyniesie zysku. A jakieś inne propozycje macie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 17:20 To pewnie nie pomysł na biznes, ale moim skromnym zdaniem w Kaliszu brakuje normalnego atykwariatu, takiego zarówno dla studentów, jaki i ludzi już po studiach, takiego, jaki był kiedyś na Mariańskiej, później na rogu Głównego Rynku i Mariańskiej, który koniec końców w formie cokolwiek zdegenerowanej wylądował na Warszawskiej. :/ No ale ja jestem mol papierzany, pewnie dlatego mi brakuje. :/ Mimo to uważam, że miasto bez porządnego antykwariatu, to jednak nie miasto. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 20:29 Ciekawe, że o tym piszesz. Mniej więcej rok temu byłem bliski otwarcia antykwariatu - miałem plan, fundusze, upatrzone lokale ale po rozeznaniu się na ryku kaliskich potrzeb stwierdziłem, że utopiłbym pieniądze. Trochę szkoda, bo dla mnie jako "bibliofila" byłoby to połączenie przyjemnego z pożytecznym, jednak z drugiej strony szkoda ciężko zdobytych pieniędzy na niepewny interes. Może jeszcze kiedyś wrócę do tego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
dwamartaki Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:06 Ja chciałam tylko sprostować, że chodziło mi tam powyżej o sklep Jackpot & Cottonfield, który był drogi i tylko na chusteczki mnie było stać:) Chyba myli się tu z Jackpolem czy czymś takim:) Mi antykwariatu w Kaliszu bardzo brakuje. Byłabym stałą, choć rzadką klientką:) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:20 JAckpot & Cottonfield już dawno nie istnieje (jest tam teraz "Drogeria Natura" czy coś w ten deseń). A w kwestii antykwariatu - może się doczekasz/doczekamy... Odpowiedz Link Zgłoś
dwamartaki Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:31 No wiem, wiem, że jest tam drogeria. Swoją drogą dużo w Kaliszu takich sklepów z kosmetykami. To ciekawe. I z bielizną od groma. Brakuje może sklepów typu DUKA, THIS&THAT czy MAŁY DWOREK z różnymi dodatkami do wnętrz, ciekawymi naczyniami, obrusami, ramkami, stolikami, serwetkami. Czy poza kwiaciarniami i herbaciarniami, gdzie trochę takich rzeczy jest, są w Kaliszu sklepy tego typu? Jak są to powiedzcie. Przyjadę i polecę szukać dzbanka na herbatę. W Warszawie są takie sklepy, ale co z tego, jak wyprawa gdziekolwiek to tłuczenie się autobusami na drugi koniec miasta albo do centrum:) W Kaliszu przyjemniej się biega. Kanonicka to taka mała galeria. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: Sklepy w Kaliszu 07.05.07, 03:09 No ja o Cottonfieldzie właśnie mówiłem. :) Mają fajne koszule i nie tylko, choć niektóre jakieś takie "inne". :/ No właśnie: same banki, kosmetyczne i z biustonoszami. ;) (Tylko dlaczego one są puste? Nie chodzi mi o sklepy...) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 07.05.07, 16:54 Dziś będąc w Rynku, zauważyłem, że drogeria jest zaklejona papierami (szyby) i widnieje napis mówiący o likwidacji sklepu. Jeśli chodzi o sklepy, które wymieniłaś i ich asortyment, to na Kazimierzowskiej od niedawna jest taki sklep. To jest chyba Kazimierzowska 2 lub 4. Idąc od Złotego Rogu, przechodzisz przez most kamienny i skręcasz w lewo. Z Rynku, odwrotnie - w prawo przed mostem ;) Odpowiedz Link Zgłoś