Dodaj do ulubionych

jakich sklepów w Kaliszu Wam brakuje?

03.05.07, 21:27
Może jakieś sugestie i pomysły?:):) Może jest coś czego nigdy nie możecie
znaleźć w Kaliszu?:) Albo jest takich sklepów mało;)
Obserwuj wątek
    • dwamartaki Re: jakich sklepów w Kaliszu Wam brakuje? 04.05.07, 21:39
      Jackpota pod ratuszem skasowali. A zawsze jak odwiedzałam Kalisz to tam chustki
      pod szyję kupowałam.
      • o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 03:30
        Skasowali na amen, czy gdzieś przenieśli?
        • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 09:50
          A co, też sobie chusty kupowałeś, że go szukasz? ;)
          • o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 15:04
            Tak, bo mieli tam niebywale bogaty asortyment różnych chust, chuścin i chustek,
            w dodatku po niesłychanie przystępnych cenach. I komu to przeszkadzało? ;)
    • o00 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 15:08
      Jak wpadam czasem do Kalisza, to obserwuję coś niedobrego, mianowicie zastój w
      handlu w Śródmieściu, tak, jakby wszyscy i wszystko kupowali już tylko w tych
      marketach... Serio to mówię. :/
      • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 18:54
        Dlaczego zastój? zawsze była kiszka, czyli w każdym sklepie to samo, bo (zresztą
        do dzisiaj tak jest) do jednej osoby (rodziny) należy po kilka sklepów (tylko
        pod różnymi nazwami, chociaż z tym samym asortymentem).
        • gosiamysza1 Re: Sklepy w Kaliszu 05.05.07, 22:48
          Właśnie dlatego trzeba stworzyć coś wyjątkowego!! :) I dlatego badam rynek, chcę
          poznać Wasze potrzeby!! Czasem proste, tanie rzeczy są, których ludzie szukają,
          potrzebują, a nie mogą tego dostać w Kaliszu!! Dzięki za odpowiedzi! Wezmę
          chusty pod uwagę:) Pozdrawiam!! I czekam na dalszy odzew:)
          • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 12:43
            Obawiam sie, że nie będziesz w stanie spełnić potrzeb większości. W Kaliszu
            bowiem brakuje takich sklepów jak H&M, Zara etc, czyli sklepów które w
            większości przypadków mieszczą się w galeriach w większych miastach. Wbrew
            pozorom ceny są w nich bardzo przystępne i niejednokrotnie mogłem (lub ktoś z
            moich bliskich) kupić coś eleganckiego i wysokiej jakości taniej niż u kaliskich
            sklepikarzy, gdzie często jest nędza.
            • gosiamysza1 Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 17:06
              Czas pokaże. Na razie szukam pomysłu na biznes i dowiaduję się co i jak. Nie
              sposób coś wymyślić, co i tak nie przyniesie zysku.

A jakieś inne propozycje macie?

Pozdrawiam
              • wielkopolskawschodnia Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 17:20
                To pewnie nie pomysł na biznes, ale moim skromnym zdaniem w Kaliszu brakuje
                normalnego atykwariatu, takiego zarówno dla studentów, jaki i ludzi już po
                studiach, takiego, jaki był kiedyś na Mariańskiej, później na rogu Głównego
                Rynku i Mariańskiej, który koniec końców w formie cokolwiek zdegenerowanej
                wylądował na Warszawskiej. :/

No ale ja jestem mol papierzany, pewnie dlatego mi brakuje. :/
                Mimo to uważam, że miasto bez porządnego antykwariatu, to jednak nie miasto. :/
                • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 20:29
                  Ciekawe, że o tym piszesz. Mniej więcej rok temu byłem bliski otwarcia
                  antykwariatu - miałem plan, fundusze, upatrzone lokale ale po rozeznaniu się na
                  ryku kaliskich potrzeb stwierdziłem, że utopiłbym pieniądze. Trochę szkoda, bo
                  dla mnie jako "bibliofila" byłoby to połączenie przyjemnego z pożytecznym,
                  jednak z drugiej strony szkoda ciężko zdobytych pieniędzy na niepewny interes.
                  Może jeszcze kiedyś wrócę do tego pomysłu.
                  • dwamartaki Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:06
                    Ja chciałam tylko sprostować, że chodziło mi tam powyżej o sklep Jackpot &
                    Cottonfield, który był drogi i tylko na chusteczki mnie było stać:) Chyba myli
                    się tu z Jackpolem czy czymś takim:)
                    Mi antykwariatu w Kaliszu bardzo brakuje. Byłabym stałą, choć rzadką klientką:)
                    • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:20
                      JAckpot & Cottonfield już dawno nie istnieje (jest tam teraz "Drogeria Natura"
                      czy coś w ten deseń). A w kwestii antykwariatu - może się doczekasz/doczekamy...
                      • dwamartaki Re: Sklepy w Kaliszu 06.05.07, 21:31
                        No wiem, wiem, że jest tam drogeria. Swoją drogą dużo w Kaliszu takich sklepów
                        z kosmetykami. To ciekawe. I z bielizną od groma.
                        Brakuje może sklepów typu DUKA, THIS&THAT czy MAŁY DWOREK z różnymi dodatkami
                        do wnętrz, ciekawymi naczyniami, obrusami, ramkami, stolikami, serwetkami. Czy
                        poza kwiaciarniami i herbaciarniami, gdzie trochę takich rzeczy jest, są w
                        Kaliszu sklepy tego typu? Jak są to powiedzcie. Przyjadę i polecę szukać
                        dzbanka na herbatę. W Warszawie są takie sklepy, ale co z tego, jak wyprawa
                        gdziekolwiek to tłuczenie się autobusami na drugi koniec miasta albo do
                        centrum:) W Kaliszu przyjemniej się biega. Kanonicka to taka mała galeria.
                        • wielkopolskawschodnia Re: Sklepy w Kaliszu 07.05.07, 03:09
                          No ja o Cottonfieldzie właśnie mówiłem. :)
                          Mają fajne koszule i nie tylko, choć niektóre jakieś takie "inne". :/

No właśnie: same banki, kosmetyczne i z biustonoszami. ;)
                          (Tylko dlaczego one są puste? Nie chodzi mi o sklepy...)
                        • ksiestwokaliskie Re: Sklepy w Kaliszu 07.05.07, 16:54
                          Dziś będąc w Rynku, zauważyłem, że drogeria jest zaklejona papierami (szyby) i
                          widnieje napis mówiący o likwidacji sklepu. Jeśli chodzi o sklepy, które
                          wymieniłaś i ich asortyment, to na Kazimierzowskiej od niedawna jest taki sklep.
                          To jest chyba Kazimierzowska 2 lub 4. Idąc od Złotego Rogu, przechodzisz przez
                          most kamienny i skręcasz w lewo. Z Rynku, odwrotnie - w prawo przed mostem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka