Gość: MACIEK IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 21:19 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radmariusz Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 01:41 Witam, Dawno nie było aktualizacji tego wątku (wiem, że nie powinienem tak żartować). Ale do rzeczy - szukam osób które chocby w minimalnym stopniu insteresuje piłka nożna w Kaliszu. Dla ułatwienia dodam, że mamy obecnie dwie druzyny - KKS Prosna Kalisz oraz Calisia. Mam wrażenie że można podjąć próbę zmiany wizerunku naszego miasta w temacie (że się tak wyrażę) sportowym. Szukam ludzi, którzy chcieliby chwilę spędzić na przemyśleniu i przegadaniu ze mną pewnej koncepcji dotyczącej footbalu w naszym mieście. Być może to powinienem kierować ten post na inne forum, ale zawsze warto spróbować. Gdybyście byli zainteresowani - odezwijcie się na forum. Pozdrowienia dla Kalisza, radmariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radmariusz Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 23:38 No to widać, że na ten temat sobie nie pogadam, przynajmniej na tym forum. Mimo wszystko - pozdrawiam. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelly Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 12:26 Nie poddawaj się!Może akurat trafisz tu na kogoś, kto zechce z Tobą pogadać na ten temat, bo jest tu z przypadku.Na przykład ja...:)Pomijając fakt, że na piłce nożnej nie znam się w ogóle:) Odpowiedz Link Zgłoś
radmariusz Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY 15.11.03, 00:43 Kelly, Dzięki za słowa zachęty :-)Cieszy mnie (i to zupełnie serio), że potrafimy zdobyć się na humor. Udało się zamierzaną dyskusję uruchomić na stronach jednego z klubów. Ale i tak fajnie, że ktoś zagląda na to forum w Gazecie. Pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz2003 A czemu nie Calisia i jej sukcesy???? 23.11.03, 23:21 A czenu nie chcecie wspominać świetności Calisii. z pkresu jak była w drugiej lidze i walczyła o pierwszą. Przecież Ci zawodnicy jeszcze żyją np. Zbigniew Jezierski, czy bracia Kaminścy (jeden z nich to słynny SIACHU). Siachu mieszka na Osiedlu Dobrzec a drugi Kamiński na Kopernika, Jezierski również na Kopernika ( nie podaję dokładnych adresów bo nie wiem czy by sobie tego życzyli. Przecież to byli wspaniali zawodnicy stąd (z Kalisza) pochodzący i tu wytrenowani i tutaj zdobywali laury krajowe i popularność ogólnopolską. Czemu nie wspominacie takich zawodników jak Romke, który osiągał sukcesy krajowe i międzynarodowe. Może przydałaby się strona WWW poświęcona historii powojennego futbolu (footballu) w Kaliszu z sukcesami i porażkami włącznie. Dyskutujmy. Zapraszam działaczy i zawodników futbolu(footballu). Odpowiedz Link Zgłoś
radmariusz Re: A czemu nie Calisia i jej sukcesy???? 07.12.03, 22:16 No proszę, mamy drugi wpis dotyczący piłki. To naprawdę fajnie, że mamy ciekawe TRADYCJE i na pewno strona je opisujące powstanie. Rzecz jednak w tym, że już w bardzo nieodległej przyszłości możemy mieć już tylko WSPOMNIENIA po piłce nożnej na poziomie (uwaga:) nawet czwartej ligi. Chodziło mi więc bardziej o to, aby skrzyknąć kilku ludzi, którzy gotowi byliby znaleźć trochę czasu i pieniędzy dla klubu - to jaka miałby nazwę naprawdę nie ma aż takiego znaczenia. Jeśli ich znacie to podajcie jakieś namiary. Pozdrawiam, Radmariusz Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz2003 Re: Raz pod wozem, raz na wozie. 08.12.03, 00:59 Czemu uważasz, że będą tylko wspomnienia. Taka PRZESZŁOŚĆ i takie WSPOMNIENIA to dobry początek. Pamiętam kiedyś siatkówka była dobra ale nie najlepsza, później było kiepsko, jeszcze póżniej powstało "AUGUSTO" było cudownie, wręcz wspaniale ateraz już nie jest wspaniale. Trzeba liczyć, że znajdzie się grupa ludzi, która pociągnie tę dziedzinę do przodu. Nieraz potrzebny jest taki lider jakim dla sportu młodzieżowego był kiedyś Pan Kazimierz Paszyn. Jeździliśmy z nim kiedyś na rózne zawody a cały "dochód" to dieta, za którą można było kupić w Poznaniu w barze "AS" (w pobliżu hotelu BAZAR) dwie bułki z masłem + kawę (zbożową) z mlekiem. Teraz trochę zepsuliśmy piłke i byle "szczaw" z 4 ligi za wyjście na boisko chciałby od zaraz otrzymać pensję dobrego inżyniera. Trochę ten kapitalizm poprzewracał ludziom w głowie. Mam nadzieję, że ten sam kapitalizm spowoduje, że niektórzy "gwiazdorzy" aby zarobić na przeżycie zaczną mocno pracować a piłka zacznie nas cieszyć swoim normalnym poziomem. Na dzień dzisiejszy powinna być w Kaliszu tylko jedna drużyna. (trudny pieniądz, ciężka praca i wreszcie sukcesy - mam nadzieję, że tak będzie) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radmariusz Re: Raz pod wozem, raz na wozie. 09.12.03, 21:26 Mam na myśli to, że jeśli nie znajdziemy kilku ludzi, którzy zechcą poświęcić trochę czasu i pieniędzy, to pozostaną nam tylko wspomnienia. Rzecz w tym, że sponsor taki jak Augusto zdarza się nie nazbyt często, a jak juz jest to z reguły omija piłkę nożną w naszym mieście. Zgadzam się że dotychczasowe tradycje to dobry punkt startowy. Potrzebujemy teraz jednak przejść do kolejnych punktów (działań). Pozdrawiam, Radmariusz Odpowiedz Link Zgłoś
reni28 Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY 15.11.03, 17:20 Witam ja nie interesuję się piłką, ale mój brat grał kiedyś w KKS. Teraz niestety klub już nie istnieje. Szkoda, bo drużyna w pewnym okresie nieźle sobie radziła. Pozdrowienia dla byłych zawodników i kibiców KKS KALISZ. Odpowiedz Link Zgłoś
radmariusz Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY 23.11.03, 22:07 Reni28, Dzięki za wpis na forum. Znalazłem kilka stron w sieci, które poświęcone są KKS i innym klubom w Kaliszu. Tam próbuję sprawdzić czy są jakieś osoby, które chcą wyjść poza krytykę stanu obecnego i mają ochotę coś zmieniać. Myślę, że to bardzo dobry pomysł aby kontynuować ten wątek na Forum, bo Kalisz naprawdę tego potrzebuje. Pozdrawiam, Radmariusz Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz2003 Re: ROZKRĘĆMY TO FORUM-WPISUJCIE POMYSŁY 23.11.03, 23:27 Wpisałe poniższy tekst niechcący nie w to miejsce dlatego powtarzam go jeszcze raz tam gdzie powinien być. A czemu nie chcecie wspominać świetności Calisii z okresu jak była w drugiej lidze i walczyła o pierwszą. Przecież Ci zawodnicy jeszcze żyją np. Zbigniew Jezierski, czy bracia Kaminscy (jeden z nich to słynny SIACHU). Siachu mieszka na Osiedlu Dobrzec a drugi Kamiński na Kopernika, Jezierski również na Kopernika ( nie podaję dokładnych adresów bo nie wiem czy by sobie tego życzyli - ochrona danych osobowych). Przecież to byli wspaniali zawodnicy stąd (z Kalisza) pochodzący i tu wytrenowani, i tutaj zdobywali laury krajowe i popularność ogólnopolską. Czemu nie wspominacie takich zawodników jak Romke, który osiągał sukcesy krajowe i międzynarodowe. Może przydałaby się strona WWW poświęcona historii powojennego futbolu (footballu) w Kaliszu z sukcesami i porażkami włącznie. Dyskutujmy. Zapraszam działaczy i zawodników futbolu (footballu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt z Kalisza Pomysł (1) na rokręcenie forum IP: 195.117.95.* 04.11.03, 19:44 Przekazać drogą emaliową adres forum do wszystkich sobie znanych mieszkańców Kalisza i osób dla, których Kalisz jest prawdziwą małą ojczyzną. Oto adres forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=110 Jak ludzie przyjdą i zobaczą to może i napiszą coś ciekawego, mądrego i kulturalnego. Może tą drogą ożywimy nasze piękne miasto. Mała uwaga dla tych , którzy nie mają obycia w forum. Omijajmy wypowiedzi chamskie i prymitywne aby się same wyeliminowały. Każdy odzew na takie zaczepki pododują lawinę nowych zaczepek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt z Kalisza Pomysł (2) na rozkręcenie forum kaliskiego IP: 195.117.95.* 04.11.03, 19:46 Za chwilę zaproszę na stronie głównej forum zaproszenie do dyskusji na forum kaliskim Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Kaliski dodatek do "Gazety Wyborczej" 31.12.03, 21:38 To jest forum "Gazety Wyborczej", która Kalisz traktuje per noga. Do gazety dołączany jest dodatek poznański. Nic on w Kaliszu nikogo nie obchodzi, a jego obecność jest uważana (słusznie) za lekceważenie. Nic dziwnego, że GW słabo się w Kaliszu sprzedaje, co odzwierciedla się w znikomej liczbie postów na kaliskim forum. Trochę inaczej to wygląda w Ostrowie, gdzie plotki i ciekawostki z Poznania uważa się za wieści z wielkiego świata - postów jest więc trzy razy więcej, ale to też niewiele w porównaniu z miastami posiadającymi własne dodatki GW. Jeśli Gazeta chce się tu lepiej sprzedawać, to powinna wydawać dodatek kalisko-ostrowski, co można uzasadnić na wiele sposobów. Niezależnie od idiotycznych animozji to jest jednak ćwierćmilionowa, osiemnasta w Polsce aglomeracja miejska, większa od wielu ośrodków posiadających własny dodatek. Jest tu wiele wspólnych interesów, np. komunikacja, jednolity rynek pracy (setki osób pracują w sąsiednim mieście). Jak się GW dzięki dodatkowi będzie lepiej sprzedawać, to i kaliskie forum się ożywi (ostrowskie zresztą też, a może wtedy przydałoby się wspólne). Odpowiedz Link Zgłoś