Dodaj do ulubionych

Demogradia Kalisza

02.03.08, 17:04
Niektorzy koledzy tak strasza kapitalizmem i namawiaja do
emigracji , ze az postanowile m poszuklac. Dane sa niepokojace. Od
kilku lat trwa tren malejacy ludnosci Miasta Stan na dzie 31 grudnia
2007 r - 105 300 mieszkancow (zameldowanych na pobyt staly i czasowy
Wczesniej liczono tylko zameldowanych na stale ).
Powierzchnia miasta na dzien 01.01.2008 r - 69 940 ka t5j. ca 7- km2.
zrodlo : www.bip.kalisz.pl/index.php?
id=100&file=li_miesz_obsz_kalisza.htm
Obserwuj wątek
    • kaliszman Re: Demogradia Kalisza 02.03.08, 17:52
      Sporo ludzi jak moja siastra zamieszkało pod Kaliszem,gdzie można
      sobie wybudoawać domek.
      • ok333 Re: Demogradia Kalisza 02.03.08, 19:02
        kaliszman napisał:

> Sporo ludzi jak moja siastra zamieszkało pod Kaliszem,gdzie można
        > sobie wybudoawać domek.

W pewnym sensie Kalisz Twoja siostre moze spowrotem wchlonac. Moja
        cora miala juz chalupe pod dachem w Piwonicach i wyemigrowala z
        rodzina do Poznania.Wtedy to bylo minus 3 osoby.
        • cytryna_zx Re: Demogradia Kalisza 02.03.08, 19:09
          Ja mógłbym wyemigrować na kresy wschodnie, ale nigdy tego nie zrobię, bo prawdę
          mówiąc nie wyobrażam sobie życia na stałe w innym mieście niż Kalisz. Coś mnie
          tu trzyma i tyle. Kocham to miasto takie jakim jest. Kalisz się wyludnia w
          wolnym tempie i głównie z przyczyn podanych wyżej. Pociesze was ;) Za dwa lata
          będzie nas więcej na pewno o jedna osobę, a kto wie może i o 2 ;) hehe
          • kaliszman Re: Demogradia Kalisza 02.03.08, 19:27
            Myślę podobnie jak ty:)
            • prezesmarcin Re: Demogradia Kalisza 02.03.08, 23:24
              ja np jestem zameldowany na stale Kaliszu a w Poznaniu mam tylko meldunek tymczasowy-jak na razie nie zdecydowalem sie na staly meldunek w tym miesice-przemeldowanie na stale to spory wydatek-zmiana dokumentow, wszystkich danych itp. oczywiscie ktos moglby powiedziec ze jak zmienialem dowod to moglem sie przemeldowac ale tak nie zrobilem. do tego dochodzi jeszcze przerejestrowanie samochodu. a ja lubie jedzic samochodem z rejestracja PK.

takii jak ja osobo jest pewnie sporo-meldunek staly w Kaliszu a tymczasowy gdzie indziej.
              • ok333 Re: Demogradia Kalisza 03.03.08, 08:47
                To sie nazywa ,,robienie statystyki'' :). Z tym w tym krajy nalezy
                zrobic pozadek.Kolego postawa aspoleczna. Jedyne wyjscie, to sie
                zenic i produkowac dzieciaczki :):).I pojerchac do Niemiec po nowy
                samochod. I prostowac wszystko odnowa, prostowac.
                • kalamata99 Re: Demogradia Kalisza 03.03.08, 14:19
                  Dwa komentarze. Po pierwsze spadek ludnosci dotyczy wiekszosci miast
                  w Polsce i w ogole calego kraju, z uwagi na imigracje. Po drugie,
                  przeciez "meldunek" jako taki ma byc zniesiony, i slusznie, bo jest
                  to cos zupelnie kretynskiego i sluzacego wylacznie wygodzie wladz i
                  kontroli jednostki. Trzeba sie wiec bedzie zabrac za inny sposob
                  liczenia rzeczywistych mieszkancow Kalisza (i innych miast).
                  • wielkopolskawschodnia Re: Demodegradacja Kalisza 03.03.08, 15:00
                    A skąd pochodzi napawająca optymizmem informacja, że meldunek w
                    końcu zostanie zniesiony?
                    • ok333 Re: Demodegradacja Kalisza 03.03.08, 15:16
                      Oby tylko nie liczono liczby mieszkancow Kalisza tak, jak licza
                      liczbe turystow pozasanktuaryjnych nasza LOT i Wydz,Promocji Miasta.
                      Te dwie instytucje licza z dokladnoscia do 50 tysiecy :D.
                      • wielkopolskawschodnia Re: Demodegradacja Kalisza 03.03.08, 18:29
                        Przede wszystkim, to oni NIE liczą, oni tylko liczą na to, że ktoś
                        za nich policzy. :/
                    • kalamata99 meldunek 03.03.08, 15:50
                      O ile pamietam to p. Tusk to zapowiadal jakis czas temu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka