conveyor 30.07.07, 21:27 Wiecie moze, ktoredy mozna podjechac najblizej granicy? Tokary, Wyczólki? Chcialem pokazac narzeczonej z Mazowsza jak wyglada granica zaprzyjaznionego mocarstwa :) Pogranicznicy mocno daja sie we znaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 30.07.07, 22:18 Niewiele Ci pomogę ale przypomniał mi się dowcip na ten temat... Myśliwi polski i radziecki ustrzelili na samej granicy dzika. Rosjanin powiada: - Podzielmy się po bratersku. - Absolutnie nie.Po połowie. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 30.07.07, 22:27 Chociaż własciwie hmmm... Jedż drogą z Zabuża przez Klepaczew do Serpelic wzdłuż Bugu.Będziesz miał piękne widoki na białoruską stronę i spokój od pograniczników.Niewiele tych widoków widać bo roślinność zasłania ale dla samej okolicy warto... Odpowiedz Link Zgłoś
ginea Re: Granica polsko-bialoruska 30.07.07, 22:39 Możliwości wiele. Można pojechać do Koterki, obejrzeć piękną cerkiew, która stoi jakieś 100m od granicy. Można pojechać do Niemirowa zerknąć na cmentarz z płaskorzeźbą wykonaną przez Dunikowskiego następnie przejść pieszo około 400m i już granica. Ze strażą graniczną nie ma problemów, mogą jedynie wylegitymować bo to w końcu strefa nadgraniczna, ale na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Granica polsko-bialoruska 09.08.07, 23:15 Moja propozycja trasy wycieczki Siemiatycze-Nurzec-St-Augustynka- Siemichocze-Litwinowicze-Klukowicze 2km Wyczółki na końcu wsi granica można podejść pod słup graniczny Rep.Białoruś.Z Klukowicz do Tokar-Koterka-Adamowo-Mętna-Mielnik-Niemirów-przeprawa promem i powrót do Siemiatycz od strony woj. mazowieckiego.Całość trasy to około 120 km. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 06.08.07, 18:09 conveyor napisał: > Chcialem pokazac narzeczonej z Mazowsza jak wyglada granica >zaprzyjaznionego mocarstwa :) - Czy wyprawa doszła do skutku..? Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Granica polsko-bialoruska 09.08.07, 19:12 Jeszcze nie, bo do Siemiatycz nie dojechalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 09.08.07, 21:27 Oj,to trzeba trochę przyspieszyć bo tu zima idzie i Bug lodem skuje... :)Miłych wrażeń... Odpowiedz Link Zgłoś
ginea Re: Granica polsko-bialoruska 12.08.07, 11:38 Te okolice urokliwe o każdej porze roku. Jesień też ma swój koloryt, a zima również jest niebrzydka. Można także skorzystać z atrakcji w formie przeprawa promowa. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 12.08.07, 12:14 ginea napisała: > Można także skorzystać z > atrakcji w formie przeprawa promowa. - Tak właściwie to w którym miejscu jest ta przeprawa promowa bo ani Kusy ani Ty Gineo o tym nie mówicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ginea Re: Granica polsko-bialoruska 12.08.07, 21:29 Przeprawa promowa jest w miejscowości Niemirów. img46.imageshack.us/img46/9642/promvv1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 13.08.07, 09:56 Co prawda to mogłem zapytać od razu ale nie uczyniłem tego więc zapytam teraz.Czy ta przeprawa promowa służy tylko pieszym czy można przeprawić nią auto? Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Granica polsko-bialoruska 13.08.07, 17:17 Można przeprawić się z autem,dawniej ten prom słuzył do przewozu płodów rolnych gdyż rolnicy z tych okolic maja pola po drugiej stronie rzeki.Podobnie jest z promem w Mielniku. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 13.08.07, 17:40 Dziękuję za informacje dotyczące promu... Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 21:29 Fotki z granicy UE i Republiki Białoruś.Widać dbałość o wizerunek kraju chociaż na zewnątrz... images26.fotosik.pl/62/04b35128d858f7f7med.jpg images25.fotosik.pl/62/fb69e69e790055e5.jpg i gdzie to jest images28.fotosik.pl/62/c3dea15e5d7ebeaemed.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 22:14 Coś mi się wydaje,że to jest kościół w Tokarach a dokładnie w Parafii Podwyższenia Krzyża Świętego... (?) Odpowiedz Link Zgłoś
kusy19 Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 22:19 siemiatycze napisał: > Coś mi się wydaje,że to jest kościół w Tokarach a dokładnie w > Parafii Podwyższenia Krzyża Świętego... (?) > I dobrze Ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 22:29 No proszę!Coś i ja w końcu odgadłem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 22:37 Slupy graniczne rzeczywiscie nie wyglodaja imponujaco po naszej stronie.Czy jest tak i wewnatrz kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Granica polsko-bialoruska 18.08.07, 22:48 Jeśli chodzi o elewacje budynków to jest nieco lepiej.Jeśli pytasz o politykę to powiem,że jeszcze gorzej... :((( Odpowiedz Link Zgłoś