Dodaj do ulubionych

magia radia...

11.04.14, 08:28
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/

Ma ponad 100 lat, ale dopiero od trzech ma swoje święto.
Obserwuj wątek
    • greis52 Re: magia radia... 11.04.14, 08:31
      nie udało mi się obrazka wkleićsad
      lubię słuchać radia towarzyszy nam każdego dnia,
      mam swoja ulubiona lokalna stacjesmile
      • lusia_janusia Re: magia radia... 11.04.14, 10:03
        Greis, ja tez slucham czasami jak mi sie przypomni w kompie
        wybieram swoja ulubiona.
        • slo-onko Re: magia radia... 11.04.14, 10:27
          to prawda Greis,tez nie umiem zyc w ciszy czli bez radia. w pracy,w aucie. w domu tylko nie wlaczam, bo albo tv,albo nic, chyba,ze jakas muzyka. ale cos musi grac, cichutko,umilac zycie muzyka,spiewem choćby przez te 8 godzin pracy. w pracy słuchamy RMF Clasic czyli muzyka powazna i filmowa.
          • greis52 Re: magia radia... 15.04.14, 14:06
            TV naszpikowana jest polityką
            w radiu tyle tego nie ma,
            za to leci fajna muzykawink
            • lusia_janusia Re: magia radia... 15.04.14, 15:18
              U mnie w kuchni do 17,oo radio na fali, pozniej sport to go wylaczam.
    • slo-onko Re: magia internetu 08.05.14, 12:27
      bedac w "moich" rejonach kraju nie miałam możliwości kupienia słynnych sekaczy. czas był tak napięty,ze iż tego tez powodu wypadlo mi to zupełnie z glowy.po powrocie do domu pomyslalamz,e ach tak sobie poczytam czy i gdzie wyrabia się takie sekacze. wpadłam na strone "manufaktura mojej mamy" w Dubeninkach-miejscowości w której bylam niemal tuz obok. poczytałam na stronie,obejrzalam galerie,poczytalam o wyrobach i zaryzykowałam. zlozylam zamówienie. tym sposobem będę mogla mieć cos co mogłam przywieźć. no bo co za roznica czy kupilaym tam na miejscu czy zamowie przez net? po napisaniu meila czekałam dzień,myslalam,ze już nikt nie odpisze.tymczasem zadzwonil przemily pan i uzgadnialiśmy szczegoly. wczoraj zadzwonil,ze dzisiaj lub w pt.wysle paczuszke. sama jestem ciekawa jak będzie smakowal skoro to z domowej produkcji?
      • kendo Re: magia internetu i radia 08.05.14, 12:42
        radio czesto u Mamy sluchalam,
        bo w TV nic jakos mnie nie interesowalo,
        tu przy sniadaniu slucham wiadomowsci,
        pozniej przy lunch...

*Sloo
        tu na jarmarku kupujemy z Lusia sekacze,
        ja mniejszy/Lusia wiekszy i od razu zaczyna go zajadac,tak go lubi....
        • jaga_22 Re: magia internetu i radia 08.05.14, 13:15
          Też lubię sękacze,mam w cukierni.Niestety kalorii ma od groma
          10dkg ma od 400- 500kcal.
          • kendo Re: magia internetu i radia 08.05.14, 13:26
            *Jagus,
            dzieki za kalorie,
            teraz bede wiedzie,ze miasto mam "przebiegnac ze dwa razy" po zjedzeniu calej skromnej porcyjki"
            bo to wciaga kawaleczek po kawaleczku....
            • wirujacypunkt Re: magia internetu i radia 10.05.14, 21:56
              Pierwsza czynność jaką wykonuję rano po wstaniu z łóżka, to włączenie radia.
              Bez radia nie wyobrażam sobie zycia. Najbardziej lubię Radiową Trojkę, bo fajni dziennikarze,
              bardzo dobra muzyka, sporo wiadomości kulturalnych i nie za duża gdakających polityków.
              • lusia_janusia Re: magia internetu i radia 11.05.14, 08:30
                Dokladnie, tez lubie sluchac tej stacji, i wiem co dzieje sie
                w Polsce, bo jest wszystkiego po troche - roznych wiadomosci
                i wspomnien.
                • kendo Re: magia internetu i radia 12.05.14, 12:12
                  slucham polskiej jedynki
                  zwlaszcza po poludniu...
                  • slo-onko Re: magia internetu i radia 13.05.14, 09:08
                    a ja roznych stacji radiowych, od RMF Classic w pracy,poprzez Zlote przeboje w jednym aucie,a w drugim nawet dysco-polo, muzyka latwa lekka ,wpadajaca w ucho. czasami potrafi rozwiać zly humor zwłaszcza jeśli słowa sa w nucie "ja kocham ciebie, ty kochasz mnie...nananana".
                    • lusia_janusia Re: magia internetu i radia 13.05.14, 09:33
                      *SLO, podczas jazdy samochodem tez lubie posluchac muzyki, ktora rozprasza
                      zle mysli i trzyma w uwadze, zeby nie zamyslec sie w sobie a koncentrowac sie
                      na jazde.
                      • slo-onko Re: magia internetu i radia 13.05.14, 09:36
                        niektórzy nie wyobrazaja sobie radia w aucie, a uwielbiam muzyke dlatego tez może mi grac wszędzie. nie znosze z kolei tego,kiedy wchodzę z moja panienka do sieciowki,a tam ryczy na caly regulator kocia muzyka. nie można skupic się na wyborze towaru,malo tego , wiszące lampy tak grzeja ,ze nie sposób wytrzymać w kurtce szczególnie zimowa pora. jakiś bezmozg rzadzi tym sklepem chyba.
                        • kendo Re: magia internetu i radia 13.05.14, 10:55
                          o tuz to,
                          tu tez w niektorych sklepach muzyka "na calego ryczy"
                          omijam je...
                          podziwiam i wspolczuje tym ekspedyjetkom ,
                          ktore musza wysluchiwac "wrzaskow"
                          • lusia_janusia Re: magia internetu i radia 13.05.14, 11:15
                            *SLO, *Kendo,
                            one chyba w sklepach lubia taka muzyke, bo inaczej
                            by nagrywali inna, i jej sluchali.

Jak bylam w Göteborgu, to w ktorym sklepie pokazalo sie cos nowego,
                            to balony wisialy u drzwi i kocia muzyka grala na zewnatrz przy drzwiach,
                            to ich znak rozpoznawczy ze jest nowa dostawa towaru i promocja.
                            • kendo Re: magia internetu i radia 13.05.14, 11:44
                              a to dobra reklama dla spredania jak najwiecej towaru...

w tutejszym miescie tez pare razy widzialam takie "chwyt reklamowy"....
                              nie wchodzilam do sklepow ,
                              bo nie moja braznaza...
                              • xystos Re: magia internetu i radia 14.05.14, 15:43
                                bez telewizora moge sobie wyobrazic zycie
                                bez radia i internetu nie

muzyka ;od polifoni Palestriny przez dwa wieki baroqu
                                po braci Haydn i poczatki Wien Klassizismus,spokojna
                                muzyka Marin Marais i oczywiscie ojciec i syn Mozzart

ZEN
                                • lusia_janusia Re:Marin Marais* 14.05.14, 16:45
                                  www.youtube.com/watch?v=NIo6qsRP-1UCedeville/Vivaldi
                                  www.youtube.com/watch?v=lD0gOtALCaQ
                                  Bach - Fuge and Allegro
                                  www.youtube.com/watch?vshockXz3mOFq0AA
                                  • kendo Re:Marin Marais* 14.05.14, 16:55
                                    dobra muzyka w deszczowy dzien na usniecie,jak dla mnie...
                                    • alfredka1 Re:Marin Marais* 14.05.14, 20:25

Pierwsze prawdziwe radio rodzice kupili w 1935 roku /przedtem było t.zw.kryształkowe/.
                                      Bez radia nie wyobrażam sobie dnia. W każdym pomieszczeniu /poza WC/ jest radio.
                                      Jedynki nie słucham, mam uraz od wprowadzenia stanu wojennego/.
                                      Słucham rmf Classic, dwójkę / najlepiej po 22./, Tok.fm.

Czasami "3", trochę poprawiła się ,bo przez kilka lat to była trUjka.
                                      W domu mamy radio Philipsa z 1936 roku, uratowane w czasie wojny przez Wodnika rodziców. Jest na lampy.
                                      • lusia_janusia Re: *Radio* 14.05.14, 21:36
                                        *Alfredko, to to radio Philipsa, chyba jest najcenniejsze
                                        w Waszym domu.
                                        Gdyby ono umialo jeszcze odtwarzac historie jaka przezylo?......
                                        • kendo Re: *Radio* 15.05.14, 10:25
                                          a zapytac o oszacowanie ,
                                          ciekawe ile by teraz bylo warte???????????????

ja pamietam glosnik z lat dziecinnych,
                                          • lusia_janusia Re: *Radio* 15.05.14, 10:39
                                            *Kendo, a przeciez mamy jeszcze to zabytykowe juzx radio, co
                                            tato kupil?.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka