kasikk 06.01.04, 10:08 to teraz ja witam wszystkich wtorkowo i śnieżnie, z lekkim mrozkiem i słoneczkiem wyglądającym zza zaśnieżonych świerków ) życzę miłego dnia ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megxx Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 06.01.04, 10:27 Hej! Hej! szkoda, że za moimi oknami nie ma pięknych świerków, a tylko nagie drzewa, smutne bez liści o tej porze. No nie do końca, na dwóch z nich są zasuszone liście, które przezimują u góry, a spadną na ziemię wczesną wiosną. Co do jednego drzewa to wiem, że tak jest co roku, co do drugiego mam wątpliwości, czy zawsze tak jest, czy zaczyna małpować tamto pierwsze. A może to tylko moja słaba spostrzegawczość, do wywiadu się nie nadaję. I dobrze mi z tym Jadę na zakupy, czy ktoś coś potrzebuje? Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 06.01.04, 12:47 Witajcie Dziewczatka,,,, u nas dzis zapowiada sie odwilz i jest wiaterkowo,,,,, na swierki patrze caly czas, mamy granice obsadzona miedzy sasiadem, gdzie rodzina golabkow ma gniazdeczko,,,, Megxx,, to drzewo to chyba dab,bo tak dlugo trzyma liscie.... pozdrawiam cieplunio,,,,, Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 06.01.04, 13:15 ja mam przed domem dąb i nie ma na nim ani jednego listka wszystkie spadły w... listopadzie ) a gniazdeczek nie ma, za to są kociuty balkonowe-zewnętrzne i kociuty dokarmiam, ale szkoda mi trochę, że sikorek nie mogę... ale cóż... albo koty, albo sikorki... Odpowiedz Link
megxx drugi W*T*O*R*E*K zimowy 2004 13.01.04, 09:24 Witam i szybko zapraszam na kawę, czy wam też tak dzisiaj ciężko było dobudzić się? Wstawałam dzisiaj i kładłam się, a to zdarza się mi bardzo rzadko. I w tym drugim położeniu miałam sen z policją strażą pożarną i obojętnymi dookoła ludźmi, ale za to było lato(nie widziałam ognia tylko piękny, słoneczny dzień), sen był bardzo kolorowy, a jeżdżące auta bardzo nowoczesne(futurystyczne wręcz:np. przeszklone w całej "górnej" części). Ale uczucie pewnego niepokoju (bo mam taki orzech do zgryzienia i na razie jedyne co czuję to bezsilność) przewijało się-stąd pewnie ci obojętni ludzie. Napiję się kawy, może zacznę myśleć i pisać bardziej "do rzeczy". Zapraszam do stolika. Odpowiedz Link
kendo Re: drugi W*T*O*R*E*K zimowy 2004 13.01.04, 10:52 Witaj Magxx przysiade sie nachwile do stoliczka i potowarzysze przy kawci plotkujac nieco wydaje mi sie ,ze sen mialas dobry ze wzgledu na piekne lato i kolory w nim... niemartw sie wszystkie sprawy rozwiaza sie pozytywnie,,,,, poniewaz poszlam wczoraj wczesniej nana, obudzilam sie dzis do wspolnego sniadania i zjadlam kielbaska na cieplo typ taka jak w kraju podobna do slaskiej kielbasy-Fu,teraz mi niedobrze byla jaks tlustawa,choc nie bylo widac tluszczu.... pogoda +3 stopnie i zapowiadaja po poludniu deszcze ze sniegiem i wiatr,,,,nieciekawie,,,, milego dnia Wam zycze i trzymajcie sie cieplunio.... Odpowiedz Link
kasikk Re: drugi W*T*O*R*E*K zimowy 2004 13.01.04, 17:31 Witam ) Kawunię wypiłam poranną, a teraz napiszę cósik ) A mianowicie, że cierpię ostatnio na chroniczny brak czasu i nawał pracy ( naweyt nie mogłam zajrzeć tu z rana a jeszcze ciapa na ulicach nie nastraja wesoło wiosna idzie, czy co?! mróz by sie przydał bo ja chcę pojechać gdzieś w piękne miejsce i nie grzęznąć w po kostki w błocie buuu... ( Odpowiedz Link
kendo Re: drugi W*T*O*R*E*K zimowy 2004 13.01.04, 22:13 witaj Kasikku bidulko zapracowana,,,, odpoczywaj lepiej,a po blocisku niechodz hi,hi, u nas tez napadalo strasznie mokrego sniegu,juz jest ciap,ciap,na ulicy,jak zamarznie w nocy to bedzie katastrofa,,,slizgawica,,,, pozdrawiam Cie milunio ,,,i Wszystkim zycze pieknej bialej mroznej nocy,,,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 20.01.04, 08:40 czesc szufludki we wtorek zycze milego dnia, pogodnego i wesolego Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 20.01.04, 17:02 a to teraz wiem czemu sloneczko u mnie swiecilo caly dzien..... nasze forumowe Slo-onko sie pokazalo w Szufladuni,,,,witaj a teraz u nas juz ciemno za okienkiem ale ,ze sniezek jest to bialutko za oknem.... milego wieczoru dziewczatka,,,,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 20.01.04, 19:59 nio u mnie tez bialo od sniegu tej nocy, choc w dzien sie topil moze pzrez noc polezy do rana i zdaze napatzrec sie na zime Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 20.01.04, 20:01 i slodkiego nocnego wypoczynku)))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 20.01.04, 21:45 nawzajem Slo-oneczko pieknej snieznej nocy Ci zycze z pieknymi snami jak w krainie basin.... no,dla Wszystkich tez tego samego zycze Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór :)) 20.01.04, 22:35 i dobranoc chyba ) u mnie za oknem bajeczka śnieżna śliczna... mam nadzieję, że jeszcze tej zimy pooglądam ją za oknem ) Odpowiedz Link
megxx Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 07:46 Witam wszystkich. Wiem, wiem słonko nie wstało tą nogą co potrzeba i siedzi gdzieś naburmuszone albo świeci dla innych. I skutki widzę za oknem. Ponuro, nawet sypie śniegiem. Ale my się nie damy! Słonko! pociesz nas swym blaskiem. A my w międzyczasie zorganizujemy stoliczek z kawą. Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 08:18 no jasne, juz jestem skrzypiace otwieranie szuflad mnie dzis ominelo? no wiec: stoliczku nakryj sieeeee zasiadamy? Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 10:22 sloneczko spoznione,,,, sniezek sie rozpadal,,, do stoliczka sie dosiadam i aromatyczna kawcie z wami popijam zyczac mimo wszystko pieknego dnia,,,,, Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 10:49 no nareszcie ktos jest witaj Kendus spoznialscy prosze sie dosiadac i tez milego dzionka dla wszystkich od slonka Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 12:17 siuuup i przysiadłam się do stoliczka ) ja dzisiaj mleczko piję pysznościowe jest ) zapraszam sloonko!! zaglądasz mi w okno i odbijasz sie od ekranu - psotnico!! Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 13:14 taaaaak? po slonko musi byc psotne czasami Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 14:37 czas mnie dzis goni dziewczyny,,, wieczorkiem dopiero sie zobaczymy,,,,PA;.. Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K nadal zimowy 2004 27.01.04, 21:30 juz przybylam i sprawdzilam,ze nik nie zajrzal do Szufladuni chyba nie poczlapalyscie juz nana???? Odpowiedz Link
aniouek1 ddziendoberek Ludkowie :) 03.02.04, 09:23 Śpicie jeszcze? Wstawać śpioszki dzionek witać kawką, pracusiowaniem spełniać siebie i swoje marzenia... No..bez marudzenia! Uśmiechem buźki rozpromienić i... do ludzi, do świata go nieść z dobrym słowem, i czynem, i... zarażajcie nadzieją, optymizmem, że bedzie dobry, miły dzień Mnie właśnie Ktoś pozarażał i widzicie sami... już się to zarażanie próbuje rozmnażać na Was przelewając Odpowiedz Link
majenka3 Re: ddziendoberek Ludkowie :) 03.02.04, 10:28 Cześć Aniouku! Miło jest poczytac cos tak opty skoro świt Komputer i jego aukcje chca mnie wciągnąć..nie wiem, czy nie zacznę się do Ciebie "usmiechać"..Pozdrówka wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: ddziendoberek Ludkowie :) 03.02.04, 10:33 no,dobrze juz wstalam, slubne mnie dopuscilo do kompa hi,hi, napisalo sie jak na razie,(nawet do Ciebie Anioueczku napisal,ale w poniedzialku) pozniej bedzie mi wskakiwal w moj czas,,,,, kawunie wypilam i mysle co dalej w tak pochmurna pogode nic sie nawet myslec niechce..... miejcie sobie milunio i cieplunio na dzisiejszy dzien,,,, Odpowiedz Link
aniouek1 dzieńdoberek Rzulwiku i dla Wszystkich Szufludków 03.02.04, 14:15 dzieńdoberek Jak Wam mija wtorek? Ponoć to...cudów worek.. Czy Wy dostrzegacie Wasz dzisiejszy cud? A może, on jeszcze przed Wami? Może czeka na Was...za którąś zakręconą chwilą, na jakiejś sekundzie, przy sobie znanej godzinie? Pozdrawiam Was serduszkowo i...idę pomagać cudom, które na mnie czekają... spełniać się ...powolutku Odpowiedz Link
hdp Re: ddziendoberek Ludkowie :) 03.02.04, 15:43 h.15:36 wrocilem z spacerku z Psiaczkiem,- +10*C mgielno i wiosennie ,na wiosenne ciuchy jeszcz za wczas-na zimowe nie zdrowo,"przyplynolem" do domu. Dziekuje za przyjecie mnie do Waszego grona ,bedzie milo o codziennosciach pogadac,pisze rowniez na forum "AUTOMOBIL"-zapraszam wszystkich co maja jakies problemy z swoimi autami,jestesmy podzieleni na specjalnosci,-wystarczy jeden post z opisem problemu a wasz dotychczasowy warsztat wolne sobie wezmie- pomagamy sobie wzajemnie jak auta nasze samemu reperowac.Oczywiscie Wasze zdolnosci motoryzacyjne sa mile widziane,-im wiecej na ,tym lepiej dla naszych aut. Tyle na dzisiaj,gary mnie wzywaja ,,, do mycia. Pzdr. Odpowiedz Link
aniouek1 i już późny wieczór nastał Ludkowie ;) 03.02.04, 22:31 ...co się z Wami dzisiaj dzieje? Jakoś cicho tu dzisiaj wyjątkowo... Stało się cóś czy cóś? hdp napisał: > h.15:36 wrocilem z spacerku z Psiaczkiem,- +10*C mgielno i wiosennie ,na > wiosenne ciuchy jeszcz za wczas-na zimowe nie zdrowo,"przyplynolem" do domu. tu gdzie ja jestem, w ciągu dnia było bardzo podobnie. Teraz się bardzo ochłodziło, chyba ściśnie mrozik i... może być całkiem niewesoło, bo nie wszyscy lubią lodowiska. W szpitalu może braknąć gipsu, no... chyba tylko dzieciska i ...warsztaty samochodowe będą miały radochę > Dziekuje za przyjecie mnie do Waszego grona ,bedzie milo o codziennosciach > pogadac,pisze rowniez na forum "AUTOMOBIL"-zapraszam wszystkich co maja > jakies problemy z swoimi autami,jestesmy podzieleni na specjalnosci,- > wystarczy jeden post z opisem problemu a wasz dotychczasowy warsztat wolne > sobie wezmie- pomagamy sobie wzajemnie jak auta nasze samemu > reperowac.Oczywiscie Wasze zdolnosci motoryzacyjne sa mile widziane,-im > wiecej na ,tym lepiej dla naszych aut. Ale jestem gapa... ja już całkiem głowę gubię... nadrobię za momencik co powinnam była od razu zrobić... Takie ważne wiadomości tu się mogę zawieruszyć... Ty MUSISZ, MUSISZ, MUSISZ jeszcze jedno takie "osobiste" miejsce specjalne mieć w Szuflandii... Przepraszam za zagapienie... chwilunia i zrobię co zrobić już wcześniej powinnam. > Tyle na dzisiaj,gary mnie wzywaja ,,, do mycia. Pzdr. Jeszcze zmywasz? Odpowiedz Link
kendo Re: i już późny wieczór nastał Ludkowie ;) 03.02.04, 22:55 no,moje sie spisalo na medal,,,, pomyl oczywiscie te nieszczesne gary po obiedzie,,,, a co???? niech myje,jak niechce mu sie zmywarki naprawic a to taki malenki problem,niech naprawia,,,,, a co ??? !!! po co mam chopa w domu ??? !!! hi,hi, o! i herbatke tez mi dzisiaj zrobil jak przyszlam wieczorem do domciu,bo przykazalam,ze ma byc.... zawsze przychodze po tej yodze strasznie glodna i herbatka do kolacji musi byc ,i juz! a wlasnie,zaczelam chodzic na "hata yoga" podoba mi sie toto tak sie fajnie fika nozkami w zwolnionym tepie hi,hi, pierwszy raz myslalam, ze rano sie z bolu nie podniose i wiecie co??,nic mnie nie bolalo, az dziw bierze,,,,zwleklam sie z wyrka bez zadnego bolu trenowania.... i nieiwm Anioueczku jakby to nazwac,na innym forum mowia na nas "henrykowie" hi,hi, juz Mu dzisiaj nakazalam,ze jutro ma sie wpisac na srodzie zobaczymy czy nie zapomni.... bo zawsze tak sie tlumaczy,jak zle zrobi )))))))) milego wieczoru/nocy zycze.... Odpowiedz Link
kendo Re: i już późny ranek nastał Ludkowie ;) 10.02.04, 11:52 witam cieplunio Wszystkie Szufladunie,,,,, a slyszalam w radio, ze dzis premiera filmu Polskiego na podstawie ksiazki (zdaje sie Grochali)"zawsze jutro" czy cos w tym rodzaju. szkoda,ze niemam mozliwosci obejzec tego filmu, w TV,rowniez pokazywali urywki.... ciekawe-traktuje o kobiecie w 40-dziestym roku zycia, ocknela sie do zycia kupujac sobie "czerwone koronki" hmmmmmmmm.........to ja sie spoznilam o 10-siec lat.....hi,hi, napiszcie cos wiecej o tym filmie/ksiazce jak wiecie-dziekuje pozdrawiam i zycze pieknego dnia.... PS;.sloneczko niesmialo wychodzi(to dlatego,ze Slo-onko cos sie dzis spoznilo) mrozik trzyma i puder/sniegowy lezy w dalszym ciagu Odpowiedz Link
megxx Re: i już późne popołudnie albo wczesny wieczór 10.02.04, 18:13 kendo napisała: > a slyszalam w radio,> ze dzis premiera filmu Polskiego > na podstawie ksiazki (zdaje sie Grochali)"zawsze jutro" > czy cos w tym rodzaju. > Nie wiem, czy tu chodzi o film na podstawie książki "Nigdy w życiu"? o rozwiedzionej kobiecie, która odzyskuje siły? Książkę czyta się nienajgorzej, ale po "wyciśnięciu" dla mnie niewiele zostało. Bohaterka nie została poddana szczególnym cierpieniom. Ma przyjaciół obok siebie. Początkowo nie wierzy w siebie(jakaś mało dojrzała dla mnie, jak na 40 letnią kobietę), ale pod presją zaczyna nowe życie, buduje dom. Mało realne jak na średnie polskie warunki. Ale, czy w ogóle, to o tej książce powinnam mówić? (Mam coś przyciasny umysł hihi). Dla mnie czterdziestoletnie kobiety to wspaniałe, mocne istoty. Chociaż może tak mi się wydaje, bo z takimi sie spotykam. Świadome, wiedzą co chcą i jak to dostać. Może nasze warunki zmieniają te ich możliwości, ale i tak lepiej sobie chyba radzą niz niejeden mężczyzna. Pozdrawiam ciepło w ten kolejny zimowy dzień. Odpowiedz Link
kasikk wieczór raczej :)) 10.02.04, 19:46 książki nie czytałam i chyba nie będę - jakoś mnie nie przekonuje porównianie do Briget Jones czytałam tamtą książkę i jeśli jest to coś podobnego, to nie warto sięgać nie dlatego, że tamta książka nie podobała mi się, raczej dlatego, że nie lubie powielania tych samych pomysłów ale wszystko jest kwestią gustu ) pozdrawiam wszystkie duszyczki ) Odpowiedz Link
megxx Re: wieczór raczej :)) 10.02.04, 20:22 Jeżeli te same książki mamy na myśli to są dwa światy i tani chwyt reklamowy. B. J. podobała się dobrze prosperującym, ale samotnym trzydziestolatkom. Ja widziałam w niej rozrywkę, nie identyfikowałam się z bohaterką(nie to pokolenie). A Grochola za poważna, trochę płytka. Drugiej części (Serce na temblaku) nie czytałam, może lepsza? W ogóle mam pewne zaległości w literaturze pisanej przez kobiety(Polki) dla kobiet (Polek). Odrobię dokładnie albo przeczytam wg polecenia. Odpowiedz Link
kasikk Re: wieczór raczej :)) 10.02.04, 20:40 ja też mam podobne zaległości, ale nie ciągnie mnie jakos wolę wracać do ulubionych lektur Odpowiedz Link
aniouek1 dobry wieczór :) 10.02.04, 20:52 widzę, że toczą się interesujące rozmowy o literaturze. Niestety... ja mam pod tym względem poważne zaległości, przy czym przyznam Wam się, że jest taka dość obszerna "półka", której nie znam wcale, bo... jakoś nigdy mnie do niej nic nie ciagnęło, mimo, że od "zawsze" czytam właściwie każdego dnia, choć po troszku i z reguły równocześnie dwa różne tytuły - jeden na zmęczenie, drugi na wytchnienie. O poezji nie wspominam, bo to jest już nałóg i właściwie zawsze mam coś przy sobie, albo przynajmniej blisko siebie. Nawet w tej chwili na wyciagniecie ręki mam piękne wydanie ... hihihi wpadł mi do głowy pomysł zagadki dla Was - jak sądzicie "co" i czyjego autorstwa, w tej chwili mam na wyciągnięcie ręki? Podpowiedź... to naprawdę nie trudno odgadnąć, bo... moimi zachwyceniami dzielę się tu z Wami od pewnego czasu Odpowiedz Link
kasikk hihihi... 10.02.04, 21:01 czy to ma coś wspólnego z Borutą ) bo ja myslę, że trochę przez skojarzenia ) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: hihihi... :))))))))))))))))))))))))))))))))))) 10.02.04, 21:13 kasikk napisała: > czy to ma coś wspólnego z Borutą ) > bo ja myslę, że trochę przez skojarzenia ) Kasikk, jeśli myślisz, że Boruta leży przede mną na wyciągnięcie ręki, to... nie leży, ale... że szepty i podszepty różniaste "słyszę"... to prawda hihihi Odpowiedz Link
aniouek1 polecam "O sztuce miłości" - Erich Fromm 10.02.04, 21:02 Z książką ta spotkałam się na dotknięcie w pierwszych dniach grudnia ub.r. i co jakiś czas wracają do mnie w niej zawarte przemyślenia, interpretacje itp. Polecałam ją już OKRUSZKOM, a teraz pozwalam sobie i Wam delikatną w tej materii sugestię poczynić To - ni mniej ni więcej - autorski wykład nt. pozytywnego programu miłości, które to uczucie Erich Fromm pojmuje jako umiejętność, której można się nauczyć. "Miłość jest też dynamiczna i twórczą siłą, która potęguje zaangazowanie człowieka w otaczający go świat. Wiążąc miłość z umiejętnością, Fromm wskazuje drogę życiową, która zakłada rozwój osobowości, począwszy od miłości bliźniego, poprzez wyćwiczenie w sobie takich cnót, jak: pokora, odwaga, wiara i dyscyplina.Jak twierdzi autor: "Miłość jest sztuką, tak samo jak sztuką jest życie". Aby posiąść tę umiejętnośc, trzeba najpierw poznać teorię, a potem wprowadzać ją w życie. Sama miłość tkwi głęboko w naturze człowieka i dlatego Fromm wierzy - i jest to jego zdaniem wiara uzasadniona - w istnienie miłości także jako zjawiska społecznego, jako, że miłość jest nierozdzielną częścią życia społecznego." a może by tak.... LEKTURA OBOWIĄZKOWA dla wszystkich ludzkich istot na planecie Ziemia?! Nie jest to z całą pewnością czytadełko do podusi, ale...mnie nie było nań czasu szkoda... nie wiem jak Wam? Odpowiedz Link
aniouek1 ale narobiłam... chyba Wszyscy polecieli 10.02.04, 21:30 na poszukiwanie dzieł Erich'a Fromm'a... pusto się nagle zrobiło i cicho... jak makiem zasiał... Odpowiedz Link
kasikk jak makiem ;)) 10.02.04, 21:52 pana Fromma przeczytam a wcześniej nie miałam na myśli Buruty, a raczej tego, którego on kusił ) Odpowiedz Link
kendo Re: Dziekuje dziewczyny 10.02.04, 23:13 no wlasnie chodzilo mi o "Nigdy w zyciu" przepraszam,ale zawsze mam tendencje do przekrecanie nieswiadomie .... ciekawe jakie beda recenzje filmowe ludzikow... nic jej nie przeczytalam,,, Wy sie zalicie ,ze macie zaleglosci w Polskiej literaturze, a co ja mam powiedziec musze sie sprezac i sledzic na "dwa konce"Polsko/Szwedzka i zdazyc; posiedziec na kompie/posprzatac/isc na chalupki/zakupy pogadac w telefonie/obiadek/itp,,,,, i co????? Dziewczyny u nas zaraz bedzie ksiazkowa przecena szykuje sie na nia ,ale Europejskich tytulow jest zawsze malo ale w tym roku przesledze to bardziej dokladnie... obiad przezylam hi,hi, Odpowiedz Link
slo-onko Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 17.02.04, 07:49 .....i deszczowy mowie dzien dobry i zycze przyjemnego spedzenia w domu w pracy i gzdiekolwiek Odpowiedz Link
hdp Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 17.02.04, 10:27 No nie zupelnie zimowy,u nas czuc juz wiosne,wprawdzie szaro i mokro ale w miare cieplo,tylko to nagle lenistwo,-na Was tez tak wiosna wplywa ?. Milego Dzionka Wam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 17.02.04, 12:24 witam,witam.... to prawda wiosenne oznaki sie juz odczuwa ale miejmy nadzieje,ze nie powala nas z nog.... hdp = ty sie nielen i nie zganiaj na wiosne a zajrzyj do barku i przygotuj grzanca na wieczor bo Sloneczko dobry pomysl podala pod kocyk z grzanicem.............. milego pludnia/popoludnia/wieczoru/nocki,,,,kendo Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 17.02.04, 13:08 dzien dobry u nas wiosny nie ma - chyba do was poszła śnieg za oknem sypie a kocyk z grańcem... to jest baaaardzo dobry pomysł ) chyba musze u M. zamówić na wieczór ) Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 17.02.04, 13:13 oj! co to bedzie???? widac Kasikku,ze Szufladunia dzis grzanicem sie bedzie raczyc hmmmm,,,,,)))))))))))) i u Ciebie snieg???? zapowiadali nam sloneczko na jutro zobaczymy co ten wiatr dzisejszy przyciagnie na jutro... Odpowiedz Link
aniouek1 witajcie Ludkowie :) 17.02.04, 14:24 a u mnie ciutkę wiosny, ciutkę zimy. W dzień topnieje, w nocy marznie, tak więc... hmmm ten wieczorny grzaniec... to i mnie pachnieć zaczyna Ludkowie, powiedzcie, czy Wam samym zdarzają się choć takie krótkie chwilki, że siadacie sobie wygodniutko np. w kocyku z grzańcem pod noskiem - i naprawdę potraficie nie myśleć o różnych musach? A może Wy nie macie żadnych takich musów, co to bezustannie w głowie się kołaczą? Miłego, dobrego dnia Ludkowie Odpowiedz Link
kasikk Re: witajcie Ludkowie :) 17.02.04, 16:52 no, żeby być szczerym to i u mnie ciutka wiosny jest... mam przecież te przebiśniegi, co mróz pod kołderką śnieżną przetrwały i teraz kwitną jeszcze piękniej a z tymi "musami", to Aniouku widzę tylko jeden ratunek dla Ciebie: MUSISZ pod kocykiem z tym grzańcem usiąść i uwolnić główkę od "musów", za pomocą miłej lektury, albo innej przyjemnej czynności ja się baaardzo staram zostawić "musy" różne, żeby same się musiały przez czas jakiś, a później wracam do nich Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie Ludkowie :) 17.02.04, 21:24 ludkowie wrocilam z yogi i wiecie co? nie potrafilam zrobic dzis pelnego mostka buuuuuuuuu wiecie,takiego,co robilismy zawsze a gimnastyce och stare kostusie moje!!! a grzanca dzis juz nie zrobie bo sie rozgrzalam wszystkimi figurami "w tepie szchisty" fajnie jest na yodze polecam,,,zapomniec mozna o wszystkim o troskach/MUSIKACH bo sie koncentruje czlek na "figurach" milego wieczoru Wszystkim Odpowiedz Link
kasikk Re: witajcie Ludkowie :) 17.02.04, 21:49 hihihi to dla aniouka "przepis" na bezmusikowanie ) a ja mam zamiar spróbować aerobiku w wodzie ciekawe jak to działa ktoś próbował?? Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie Ludkowie :) 17.02.04, 21:55 ja,ja,probowalam dobre,latwo sie robi wszystkie pozy bo woda jakby pomagala ale za pierwszym razem po treningu mialam przez trzy dni trenings bol to wole juz moja yoge o)))) Odpowiedz Link
aniouek1 hihihi :))))))))) już się w tym widze :))))))))))) 17.02.04, 21:57 a można i jedno i drugie np. w klejności: grzaniec a następnie fikołki? To chyba szłoby mi znacznie łatwiej hihihi ))))))))))))))))))))))))) Kasiczku, aerobiku w wodzie nigdy nie probowałam, ale inny owszem... nawet ociupinkę, także i to z muuusiku Odpowiedz Link
kasikk Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:11 mi zaproponowała sąsiadka, żeby pójść na jej karnet, bo ona nie może i waham się, ale może spodoba mi się i zapiszę się ) Odpowiedz Link
kasikk Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:15 kenduś, powiedz, czy to na za dużą tuszę pomaga?? ten wodny areobik Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:23 Kasikku hmmmmmmmm,,no niewiem, ale na program brzuszkowy i zeby miec prezna piers to pomaga.... ale trzeba wlasnie robic te odpowiednie cwiczenia, ktore wlasnie w basenie sa bardzo latwe do zrobienia. instruktor powinien wiedziec co i jak, mozna poprosic o extra cwiczenia wlasnie na te czesci ciala... Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:20 idz Kasikku i sprobuj inaczej nie bedziesz wiedziala czy to Ci pasuje... duzo tez zalezy od prowadzacego i ukladu gimnastycznego no i podklad muzyczny, ale to zawsze mozna sie domowic co sie chce, tak bylo u nas .... hi,hi,juz sobie wyobrazam Anioueczka po grzanicu na yodze hi,hi,a zwlaszcza jakby miala mostek zrobic i pozniej wstac do pozycji stojacej, nozki by sie poplataly i pewnikiem by nie wstala do pionu.... Odpowiedz Link
kasikk Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:29 hihihi anioueczek nowe asany by wymyśliła ) a prawdę mówiąc, na jogę też bym się zapisała, ale nie mam czasu i... pieniążków albo joga, albo areobik ) Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:37 ja chyba zostane przy yodze,spodobalo mi sie to wszystkie "figurki " tez prowadza do naciagania miesni i zarazem sprowadzania ich do odpowiedniej grubosci, nie widzialam "dobrze odrzywionych yoginow" choc nasza instruktorka jest mniejsza odemnie i "pulchniutka" ale bardzo zwinna, mysle ze to sadelko co ma to u niej juz z genami przeszlo... ale jest budowy z "grubej kosci" i to tak wyglada mi dzis yoga bardzo pomogla na me frazunki po kazdym takim dniu czuje sie wspaniale... Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :))))))))) już się w tym widze :)))))) 17.02.04, 22:46 Kasikku akurat mam przed soba Olivie z 2003 roku i jest napisane Aquaaerobik to cwiczenia gimnastyczne w basenie pod kierunkiem instruktora. By w nich uczesniczyc nie musisz umiec plywac. Co zyskasz? ; wzmocnisz miesnie, schudniesz, odstresujesz sie spalisz ok.300/godz. Rady i ostrzezenia;idealne cwiczenia dla kobiet w ciazy jednak zapytaj o zdanie swojego lekarza. Odpowiedz Link
aniouek1 hmmm 17.02.04, 23:02 jeśli coś z tego, to najbardziej już mnie to odstesywanko kusi hihihi )) Odpowiedz Link
aniouek1 ale z drugiej strony... 17.02.04, 23:04 odstrasza mnie ewentualność zgubienia czegoś, czego zgubić nie chcę bo jakoś dziwnie silnie czuję sie do tego czegoś przywiązana Odpowiedz Link
aniouek1 Re: hihihi :))))))))) mnie też teraz pomogła :)))) 17.02.04, 23:00 kendo napisała: > mi dzis yoga bardzo pomogla na me frazunki > po kazdym takim dniu czuje sie wspaniale... mnie też teraz pomogła Twoja yoga Kendo, a właściwie wszystkie z nią związane skojarzonka - na moje muuuusowe frasuneczki. Obśmiałam się do zmokrzenia oczu hihihi )))) Słuchajcie dziwczyny, powiedzcie mi skąd się to w Was bierze, że ciagle tylko odchudzanko i odchudzanko... ja nie wiem, ale... mnie sie jakoś tak wydaje, że w wyniku odchudzanka to się jednak najwięcej traci tego, co chyba jednak wcale nie mniej potrzebne niż to co po odchudzanku zostaje, a może nawet bardziej? Jak ja widzę, znam niektóre wiecznie odchudzajace się dziewczyny, to ja naprawde nie wiem czego one jeszcze chca się one pozbyć. Moim zdaniem mają wszystko w calkiej nie zlej normie, formie i proporcjach, a one bezustannie katuja sie dietkami, silowniami i aerobikami. Z jednej strony podziwiam ich upor. Z drugiej wcale nie zazdroszcze. Z trzeciej nie całkiem rozumiem, a z czwartej ja sama jakoś nigdy o czyms takim dla samej siebie nie myślalam, choć... z pewnością tu i owdzie mam znacznie wiecej niż moje, - tu wspominane - znajome Odpowiedz Link
kasikk Re: hihihi :))))))))) mnie też teraz pomogła :))) 17.02.04, 23:14 widzisz anioueczku, to nie jakiś owczy pęd, a przynajmniej w moim wypadku przytyłam i to dużo za dużo - zmieniłam tryb życia odkąd mieszkam z M. (wszystkiemu winni są mężczyźni!! ) i źle się czuję - nawet nie o wygląd chodzi, chociaż już teraz też, ale samopoczucie lubię siebie i chyba za bardzo sobie pobłażam i stąd mój kłopot no i jestem łakomczuchem i to nie koniecznie na słodycze po prostu lubię jeść dobre rzeczy a teraz... tu i ówdzie się za dużo mnie zrobiło ) Odpowiedz Link
kendo Re: hihihi :))))))))) mnie też teraz pomogła :))) 17.02.04, 23:23 sluchajcie Kobitki Wy tu gadu ,gadu, a ja na Vistuli paluchy sobie wypisuje hi,hi, biegnijcie jeno tam ,,,zaczelam cos nowego hmmmm... nawet nie wiedzac,ze zaczniecie na calego o odchudzaniu bablac.... osobiscie nigdy nie musialam sie odchudzac a to co piszecie zrobic sie mmasochistka dla siebie to juz nie moj styl ja sie moge jedynie sadyszczyc nad kims hi.hi, Odpowiedz Link
aniouek1 wiesz co? 17.02.04, 23:24 Mój dziadziuś chcąc powiedzieć jak Go babcia zachwyca śpiewał tak: "taka mi się podoba, co szerokie krzyże ma...." itd Skądś się wzięło powiedzonko, że "trzeba mieć czym oddychać i na czym siedzieć", a i sam pan Sienkiewicz piał z zachwytu nad tymi białogłowami (choćby były i brunetkami czy rudaskami), które za jednym przysiądzięciem orzecha w miazgę obrócić mogą hihihi Co tzn. "za dużo" Ty mi tylko powiedz. Czy jest w tym względzie jakaś miara uniwersalna, czy może - jak w przypadku jabłek wielkości - klasy jakoweś? Odpowiedz Link
kasikk Re: wiesz co? 17.02.04, 23:31 to znaczy "źle mi ze sobą" a nie jestem z tych, co przesadzają i zawsze bliżej w stronę orzechów niż eteryczności mi było hihihi Odpowiedz Link
kendo Re: wiesz co? 17.02.04, 23:38 dziewczatka Kochane mowia przecie,"ze kochanego cialka nigdy zaduzo,,,,)" nieraz papusia sie doslownie ociupinke a jakos i tak nazbiera sie "tluszczyku" i co ????,ja lubie " grubaski" sa zawsze wesole ale sama nie lubie miec tego tu i uwdzie i wiecie co,ze ta fobie mam od dziecka co kiedys ,dawno temu ludziska tak na to uwagi nie zwracali a tymbardziej dzieciaki a jako dziecie zawsze wygladalam jak niedorzywiona w stosuku do mojej siostry i tak jest do dzis.... Kasikku to milych snow zycze takich slodziunich ale nie cukiereczkowych.... Odpowiedz Link
aniouek1 Kendo... mnie też pożycz ;) 17.02.04, 23:57 nie co, a czego? hihihi kendo napisała: > Kasikku > to milych snow zycze > takich slodziunich ale nie cukiereczkowych.... tego samego, bo i ja muuusze już podusi poszukać i oczom i glowie i wszystkiemu innemu - nawet z tym i tu i ówdzie - pozwolić nocką się zachwycić i w śnie zanurzyć. Dobrej, łaskawej Wszystkim nocki Ludkowie Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo... mnie też pożycz ;) 18.02.04, 00:10 I Tobie rowniez Anioueczku zycze slodziutkich snow,oczywiscie nie cukiereczkowych spijecie dziewczatka smacznie by jutro byc radosna i usmiechnieta dziewczynka...0)))))))))))) PA;: PAaaaaaaaaaaa)))))))))))))) usciski i buziaczki.... Odpowiedz Link
kendo Re:cudny wtorek 24.02.04, 08:03 ze sloneczkiem na niebiesciutkim niebie mrozikiem siarczystym zycze Wam przepieknego dnia wroce w porze lunczu Odpowiedz Link
aniouek1 majenka3 napisała: 24.02.04, 10:41 majenka3 napisała: Żebym ja się jeszcze zaczęła orientować gdzie co sie pisze ..poważne podejrzenie mam, że znowu zostawiam pisanie nie tam gdzie należy..a wtorek mamy w W-wie przynajmniej..śliiczny..próbuję się zachwycać tym śniezkiem na gałęziach i bajkową sceneria, ale..cos ciągnie juz ku wiośnie..a tu ani widu ani słychu..!! Odpowiedz Link
aniouek1 teraz jest dobrze i... tu gdzie być ma hihihi :))) 24.02.04, 10:43 Miłego dobrego dnia Wszystkim serduszkowo życzę Kendo...Ty TEŻ po nocy zmęczona... spać zamierzasz do lunchu? uhm hm hm... Odpowiedz Link
kendo Re: dość tego dobrego 24.02.04, 11:57 eeeeeeeeee,ja spalam nawet dobrze w nocy ale gdy oczeta otworzylam to z wielkim bolem glowy wzielam juz tabletunie i nic sie nie dzieje a zawsze szybko sie dzialo usch,,,,,(((((((((((( Odpowiedz Link
slo-onko Re: dość tego dobrego 24.02.04, 16:31 dzien dobry zcesc i czolem byla praca, byl obiadek, chwila relaksu a teraz zcas do obowiazkow przyjemnego popoludnia Odpowiedz Link
jtka Re: dość tego dobrego 24.02.04, 16:52 a ja już wróciłam z pracusiowania,,, no to chyba "pola lelekasu" sie zbliża Odpowiedz Link
kasikk witam 24.02.04, 17:55 wszystkich cieplutko ) i życże miłego popołudnia, bez bólu głowy i nawału obowiązków leniwego, jak "pola lelaksu" itusi ) Odpowiedz Link
rzulw Re: witam 24.02.04, 19:16 Witanko Cały dzień przespałem teraz będę rzulwiował po nocy... Odpowiedz Link
megxx Śledzikowo witam 24.02.04, 19:40 Dzisiaj ostatki! Wszystkim życzę miłej zabawy! U mnie w ten dzień smażymy grzanki(bułka w mleku i jajcach), zostało mi to z dzieciństwa, czy ktos jeszcze tak szaleje?(Sądzę , że to wspomnienie galicyjskiej biedy hihihi). Czy macie jakieś swoje tradycje? Tradycjo 1! A co Ty na to? Miłej zabawy. Do północy. Potem popiół na głowę. Odpowiedz Link
kasikk Re: Śledzikowo witam 24.02.04, 20:36 ja zaszalałam zupełnie tradycyjnie, a może przeciętnie - faworki i pączki ) a ta bułeczka dobra?? jakos przyprawiacie?? w ogóle jak to się robi, bo brzmi jakos smacznie ) Odpowiedz Link
kendo Re: Śledzikowo witam 24.02.04, 20:54 witajcie wieczornie chlopce i dziewczatka dziewczatka znow zaczynacie mnie draznic takimi pychotkami....usch w moim dziecinstwie zawsze Mama samzyla paczki i faforki i musze sie w koncu zebrac i zrobic premiere ale tak mi sie ciezko zmobilizowac..... ale jak juz granica"chcicy smakowej" przekroczy bariere wytrzymalosci to zrobie.... zeby nawet do nocy to miala robic.... Odpowiedz Link
kasikk Re: Śledzikowo witam 24.02.04, 21:01 to musisz miec chłopa do pomocy, bo faworki zbić mocno trzeba ) Odpowiedz Link
kendo Re: Śledzikowo witam 24.02.04, 21:49 a nie mozna tego w maszynie wyrobic Kasikku???? bo moje lapcieta nie dadza rady,,,,usch (a chopa) to niby mam ,,,ale czy bedzie chcial wyrabiac.)))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 Kendo coś mi się wydaje, że Ty już z tymi pączkami 24.02.04, 22:07 i faworkami nie zdążysz w tegorocznym karnawale... chyba, że... urządzimy natentychmiastowe wyścigi. Ja bardzo chętnie jeśli Ty także. Dla jasności sprawy nic w tej chwili nie mam przygotowanego na wierzchu, ale...wiem ze jak trzeba to max 45 minut mi starczy i z pół kg mąki usmaże faworki. Mamy wiec szanse zdażyć przed 23 i zostanie nam godzina by je wspólnie wcinać Co Ty na to? A może jeszcze KTOŚ się da na faworkowy wyścik skusić? Tylko bez oszukiwania. To tak naprawde być musi zrobione. Odpowiedz Link
aniouek1 OSTATKI inaczej zwane ŚLEDZIÓWKĄ 24.02.04, 22:00 wiecie dlaczego tak? To właśnie dzisiaj...teraz się dzieje, trwa, bo już jutro POPIELEC. Odpowiedz Link
kendo Re: OSTATKI inaczej zwane ŚLEDZIÓWKĄ 24.02.04, 22:07 to znaczy,ze mieska sie jutro niepapusia????? ale rybka chyba moze byc ???? alem odwykala od polskich swiat,,,, zaczynam sie upodabniac do poganki jakby nie Wy dziewczatka to bym chyba tu "zdziczala" do reszty.... Odpowiedz Link
aniouek1 Re: OSTATKI inaczej zwane ŚLEDZIÓWKĄ 24.02.04, 22:16 a więc tak... po kolei: OSTATKI szaleństw karnawałowych, a ŚLEDZIÓWKA, bo dawno, dawno temu w polskiej ziemi bywało, że gdy Ludkowie OSTATKOWO dokazywali i dogadzali sobie wszelako i rozmaite breweryje czyniąc, to o północy do takiej rozbawionej izby wchodził dziad ze śledziem na kijku i rozpędzał wszystkich, którzy OSTATKI na POPIELEC przez swoje rozbawienie chcieli przeciągnąć. O północy wkracza ŚRODA POPIELCOWA i...zaczyna się już całkiem inna historia... ale o tym to dopiero jutro Masz rację Kendo...jutro POST i to nawet ŚCISŁY. Trzy posiłki - w tym 2 lekkie, jeden do sytości obowiązkowo bez mięsa, ale... ten OBOWIĄZEK nie wszystkim jest w smak, choć śledziki i inne rybki raczej Ludkowie powszechnie lubią Jest tez cała mnogośc innych postnych potraw całkiem całkiem smacznych... Jak dla mnie nawet bardziej niż wszelakie mięsko Odpowiedz Link
aniouek1 Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurczy 24.02.04, 22:19 czas na wcinanie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=10006795&a=10978780 Chyba, że...nie przyjmujesz wyzwania i nie chce Ci sie chrustu piec Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurcz 24.02.04, 22:31 aj! ludziki no i nie zdaze z chruscikami,,,i juz chyba odloze to na potem,,,, wynagrodze sobie to sledzikami jutro i juz mniam,mniam,,,, chociaz tym sie pociesze,,,, PS,a przeciez chrusty pozniej mozna tez usmazyc np.po niedzieli czy nie???? to nie bedzie chyba grzechem.... Odpowiedz Link
kasikk Re: Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurcz 24.02.04, 22:34 kenduś, no coś ty?? możesz smażyć i jeść nawet hihihi tylko najadać się chruścikiem nie można a poza tym, ja myślę sobie, że po karnawale to kuż nie tak smakuje a wy co na to? i pączki też jakieś nie takie ) Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurcz 24.02.04, 22:45 masz racje Kasikku to nie to samo coby dzisiaj sie jadlo,,,, a jak nasmaze to "bede pozerac" Kasikku nie bede wtedy myslec o zjelczalym sadlisku na brzuchu.... dzis wlozylam spodnicze w pasie sie dopielam z duzym luzem a na brzusiu guziki musialam dociaga(malo nie urwalam tz. guzikow) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurcz 24.02.04, 22:47 masz rację W sobie właściwym czasie wszystko smakuje tak jak ma smakować, a poza tym właściwym czasem, to już zupełnie nie to samo choćby i takie samo było Hihihi Kendo... smaż i wcinaj kiedy tylko ślinka cieknie z apetyciku. To z pewnością nie jest grzech )) Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo wracaj natentychmiast, bo nam się kurcz 24.02.04, 22:56 ale zescie sie nademna poznecaly,,,,))) a i tak Wam napisze jak je zrobie o! a teraz ide z tego wszystkiego chyba nana i juz, chyba zebym z rozpaczy nie mogla usnac to sie jescze tu pokaze.... spijcie smacznie i o faforkach tez sobie przysnijcie o! Odpowiedz Link
kendo Re: a to ja dzis pierwasza ???????????????? 02.03.04, 08:08 budze Was,,,, wstawajcie,bo przespicie cudowny poranek sloneczko w okienka zaglada..... mrozikowo i cudownie na dworze.... bierzcie moje promyczki sloneczne i cieszcie sie dzionkiem.... Odpowiedz Link
megxx Re: a ja dzisiaj druga 02.03.04, 10:43 Biore te promyczki, bo u mnie ich brak i obiadek robię, bo potem popracować za pieniądze pójdę. Wydrukowałam z szuflady Miłość, to co Aniouek zapodał, bo tak to głębokie, że wiecej czasu na kontemplację potrzebuję. Pozdrawiam, moze zajrzę tu jeszcze dzisiaj, (oczywiście w pracy. Odpowiedz Link
aniouek1 ja dzisiaj trzecia nie licząc siebie samej z pory 02.03.04, 11:22 po północnej Miłego, dobrego dnia Ludkowie mili Odpowiedz Link
mala20033 Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 02.03.04, 15:13 U mnie juz wiosennie..cieplo..krokusy i sniezyczki w ogrodku zakwitly.. Wiec i wiesz.. "Bądź przy mnie blisko".. Badź przy mnie blisko bo tylko wtedy nie jest mi zimno chłód wieje z przestrzeni kiedy myślę jaka ona duża i jaka ja to mi trzeba twoich dwóch ramion zamkniętych dwóch promieni wszechświata Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 02.03.04, 17:21 Krokusowo-śniezyczkowego wtorku ) u mnie pracusiowo-nerwowo, więc przyczam wiosnę od Maleńkiej ) Odpowiedz Link
jtka Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 02.03.04, 18:30 pozdrawiam dziś zimowo i biało u mnie za oknem Odpowiedz Link
kasikk Szuflada 02.03.04, 20:05 wieczorem jakby się zacinała?? otworzyc nie można, czy nie naoliwona?? pusto sie robi... ( Odpowiedz Link
kendo Re: Szuflada 02.03.04, 22:21 Kasikku u mnie z rana ani poczta ani zadne forum niechca sie otwierac..... a teraz wzglednie szybko idzie,,,, dzionek cudny byl,a i teraz tez miema mrozu.... gnaciki po wywijaskach mnie dzis bola.... ale cwiczenia coraz trudniejsze i dwoch nie moge wcale zrobic.... bed musiala duzo cwiczyc tylko to...) Odpowiedz Link
kendo Re: Szuflada 02.03.04, 23:07 to ja pojde juz chyba nana spijcie slodziunio.... niech sie spelnia wam wszystkie piekne sny....PA;.. Odpowiedz Link
megxx dzisiaj jest WTOREK nie Sroda!! 09.03.04, 12:35 Kasssiczku, ale mnie zmyliłaś! Przepisuje swój liścik o rozpoczęciu obchodów Całorocznego Święta właśnie dzisiaj 9.03 we wtorek. (przeniesione z jutra hihi) (Dzisiaj jest pierwszy dzień obchodów Prywatnego Całorocznego Święta Kobiet! Zapraszam Was do uczestnictwa w tym świetowaniu. Nie bójmy się zrobienia przykrości mężczyznom, nie wycofujmy sie ze swoich oczekiwań zbyt szybko. Tylko zadowolona kobieta da zadowolenie mężczyźnie!! Śnieg powoli topnieje, rośnie nadzieja, że może już blisko nas Pani Wiosna. Moja teściowa dzisiaj powiedziała: " już ten snieg nie pasuje"-mam nadzieję, że śnieg to usłyszał i schowa sie do grudnia, by wtedy rozświetlać nam ciemne wieczory swoją bielą. Wyspałam się, mam dobry humor, zobaczymy, czy ktoś odważy się mi go zepsuć (hihi).A może nie pozwolić sobie na to? No bo co może zepsuć mi nastrój? Dziecko z jedynką ze szkoły albo z uwagą, czy to takie problemy, grunt byśmy zdrowi byli i nie musieli synów na wojny szykować. Odpowiedz Link
aniouek1 dobrego, miłego wieczoru Szufludkowie :) 09.03.04, 21:08 zapraszam Was na czarną jak noc,gorzką jak piołun,gorącą jak płomień w kominku, gęstą jak codzienność nasycona mieszanką radości i smutków ...wirtualną kawę Odpowiedz Link
aniouek1 nie obawiajcie się! 09.03.04, 21:36 taka kawa to nie żaden mus dla Was Dosmaczcie ją według Waszego uznania... ...wybielcie - czym lubicie rozjaśniać, ...rozsyćcie - jeśli "cienką" wolicie, ...posłodźcie - czym tam macie "pod ręką"... Odpowiedz Link
kendo Re: nie obawiajcie się! 09.03.04, 22:11 no juz jestem !!!!!!!!!!!!! kawcie dosmaczam samymi radosciami zabielam mleczkiem, bo dopiero teraz spapusialam wczesniej nie moglam.... juz niewiem jak to sie stalo dzis, ze wpisalam sie w srodzie ale to bylo na wierzchu hi,hi, bylam troszka zaskoczona ale myslami w tlumaczeniu bo robilam zapiski po Polsku a instruktorka chcial po szwedzku o! jeszcze musze troszke porysowac , ale do nastepnego wtorku zdaze,,,,, pozdrawiam wszystkich wieczornie i cieplunio Odpowiedz Link
kendo Re: prawdziwie wiosennie 16.03.04, 12:18 witam Was... cudnie dzis mamy,mimo duzego wiatru, ale podmuchy juz calkiem wiosenne.... w zacisznym miejscu calkiem przyjemnie tak sobie postac i polapac promyczkow sloneczych... miejcie sobie dzis milunio.... PS;..ja dopiero po 20:00 bede mogla sie z Wami znow zobaczyc, bo ide na hata yoge...PA;.. Odpowiedz Link
kasikk Re: prawdziwie wiosennie 16.03.04, 20:26 ja dziś też tylko na chwilkę i po 20 ( padam na pyś... za dużo pracy?? Odpowiedz Link
kendo Re: prawdziwie wiosennie 16.03.04, 21:32 Kaskku to i ja padlam dzis na hata yodze, nic mi nie wychodzilo buuuuuuuuuuu ((((((( moze nastepnym razem dam rade wszystko zrobic... a moze to po prostu taki dzien,ze wszyscy sa zmeczni drobnostkami... pozdrawiam wieczornie Odpowiedz Link
kendo Re: znow zima 2004 grudzien 21.12.04, 19:29 hej!,hej!!!!!! juz zima znowu.... pieknie nas zasypalo na bialo.... ** milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: znow zima 2004 grudzien 29.12.04, 10:38 witam.... ostatni tydzien 2004 roku.... czas robic bilans i nowe nadzieje na 2005 rok ** milego dnia . Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 04.01.05, 08:51 Witam ) u mnie niebo zapłakane... zupełnie, jakby marzec był świat staje na głowie... Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 04.01.05, 09:53 tez tak samo u mnie.... ale na jutro zapowiadaja slonce cudne) **milego dnia. Odpowiedz Link
megxx Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 04.01.05, 17:39 Non stop leje-koszmarki!! Otworzyłam zamrażarę na full, może trochę słońca jeszcze da się z niej wycisnąć(pamietacie-aniajerzyk-słońce zamyka w słoiki, ja do zamrażarki). Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 04.01.05, 21:23 megxx napisała: > Non stop leje-koszmarki!! > Otworzyłam zamrażarę na full, może trochę słońca jeszcze da się z niej wycisnąć > (pamietacie-aniajerzyk-słońce zamyka w słoiki, ja do zamrażarki). > Miłego wieczoru. hej megxx) pamietamy, bardzo ladnie to ania napisala"poupychala lato w sloiki"... u nas ma bys wielkie slonce jutro) ** milego wieczoru Odpowiedz Link
kasikk Re: W*T*O*R*E*K zimowy 2004 11.01.05, 13:49 witam we wtorek, raczej nie zimowy ) wiosna, panie sierżancie ) Odpowiedz Link