ballest 19.01.02, 23:09 Na gadu, gadu to jest mnostwo olesniczan, ale zabrac glos na forum sie nie odwaza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta7 Re: Olesnico obudz sie !!! 13.02.02, 16:05 Masz zupełną rację - Oleśnica to kompletne zero, nic się młodzieży nie chce, zresztą naszej beznadziejnej władzy oleśnickiej także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Olesnico obudz sie !!! IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 26.02.02, 13:11 Juz dlugo tutaj nie zagladalem i nie wiedzialem, ze sie tutaj ktps zglosil, witam Edyto na Forum. Olesnica to chyba nmiasto bez problemow, jak tutaj nikogo nic nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vj_domini Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 09:52 pfffff, no nawet mi się nie chce wysilać za bardzo by odpowiadać na te oszczerstwa, co oznacza, że jest to nieprawda. Młodzież jest taka jak w innych regionach Polski, czyli taka jaka powinna być , to że kasy nie ma na wiele rzeczy to polska rzeczywistośc, ale fakt możnaby więcej łożyć na edukację niż budować nowy rynek za parę milionów PLN ;p . Z perspektywy czasuy jednak twierdzę iż jest to baaaaaaaaaaaardzo przyszłościowe posunięcie.:> Odpowiedz Link Zgłoś
cobra_11 Re: Olesnico obudz sie !!! 15.08.02, 18:25 Nawet na gadu gadu nie ma zkim pogadać! Oleśniczanin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Olesnico obudz sie !!! IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 16.08.02, 07:06 No to sa na urlopie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vj_domini Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 09:55 młody , wiesz to sobie poczytaj książki, więcej Ci w dyni zostanie , niż po rozmowach z rówieśnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S.R. Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.01.03, 00:43 Olesnica jest bardzo ladnym miastem,szokda ze od czasow Jaroszewiczow nic sie nie zmienilo.Miasto jest sypialnia dla Wroclawia,dlatego ludzie spia. Powinniscie sie obudzic ,jest wiele do zrobienia,nie sedzicie w domach tylko robcie cos.To "COS",nie musi byc wielkie ,ale tak sie zawsze zaczyna. Sprawcie w urzedach jakie mozliwosci macie ,bez wielkich i malych finansow. Po to jestescie na tym swiecie ,jak kazdy z nas ,aby zyc jedni dla drugich, pomagac sobie nawzajem ,bez uprzedzen.Nie paczcie na politykow,bo klamia (dlatego sa politykami),a poza tym mozna ich odwolac.Czyny spoleczne zostawcie starym "komuchom",wy robcie dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Olesnico obudz sie !!! 21.07.03, 20:53 Mysle, ze zaczynaja sie budzic, w imprezach jest Olesnica w czolowce swiatowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.03, 20:47 ballest napisał: > Mysle, ze zaczynaja sie budzic, w imprezach jest Olesnica w czolowce swiatowej! > Jestes juz w ziomkostwie ??? Ty maly goebbelsie , niech tobie Mutter po lapkach da i w koncu s.........laj z tego forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.09.03, 21:03 Oj nie ladnie Cie matka wychowala i do Niemiec wyslala, - gdzie krecac sie w solidarnoscowych kolach tylko takich slowek sie nauczyles, ktore Twej Ojczyznie wstyd w calej Europie przynosza. To tylko z powodu takich prymitywow jak ty, - Twoi ziomkowie nie zawsze mile widziani sa ! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 20:28 Uzmysluj sobie wreszcie ,ze w Niemczech jestes niczym ,rozumiesz to ?! O moim wychowaniu nie bede tu pisal , natomiast twoje jest naganne. Nachalnie pchasz sie tam gdzie nie jestes zapraszany ,ba wrecz odwrotnie jestes nawet wyrzucany , wiec chocby z przyzwoitosci (a wiec z dobrego wychowania ) powinnienes dac innym spokoj ze swoimi grafomanskimi (germanofanskimi ) wypocinami. Ale jak kazdy Niemiec albo temu podobny (czyt.Volksdeutsch ,Oberschlesier itd .) nie chce znac granic .Bezszczelnosc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.03, 20:28 Ach sobeczku, nie tylko, ze bez etyliety, to jeszcze mu wiadomosci brak! Nie wie co slowo Forum znaczy, ale kto by go nauczyc mial??? Z drugiej strony mam kolezanki i kolegow z Olesnicy co tam pracuja i wyobraz sobie kierownicze stanowiska zajmuja. Acha , definicji Volksdeutscha tez nie znasz ! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Olesnico obudz sie !!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.10.03, 13:30 Nie wywodze sie z kol solidarnosciowych , mamusia mnie do Niemiec tez nie wyslala . Definicje Forum i Volksdetscha znam , jezeli zechcesz moge tobie pomoc, zajmie to w twoim przypadku pare dni , za godzine wykladow biore 10 €, a wiec cena przystepna. Tez mam kolegow i kolezanki z Olesnicy , razem pracujemy ,co prawda tylko jeden zna troche jezyk polski . Jeden z moich kolegow , choc nosi niemieckie nazwisko , ma polskie korzenie , z dziada pradziada mieszkali w okolicach Wroclawia ,nawet pokazywal mi historie jego rodziny. Szkoda ze tego nie mozesz zobaczyc .Zaluj. A tak jeszcze na marginesie , czy twoim jedynym zadaniem jest "torpedowanie " dialogu miedzy forumowiczami ? Jak zauwzylem paletasz sie po innych forach regionalnych , np. Opole chyba Gliwice albo Katowice tez , co madrzejsi ignoruja ciebie i slusznie . Na nic innego nie zasluzyles. Bez pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś
qba26 Re: Olesnico obudz sie !!! 23.09.03, 10:32 Chcesz dorobić a masz dostęp do internetu to nie ma problemu. www.MikesPaid4Email.com/pages/index.php?refid=qba Świetna firma. Płacą bardzo dobrze od 1 do 5 centa za link a ponadto punktowane linki zamieniają na kasę (tak że warto również klikać za punkty). E-maile przychodzą codziennie, a w każdym kilka linków. Płatne linki zawierają słowo "runner" np. www.MikesPaid4Email.com/scripts/runner.php?aA=677209 Po "kliknięciu" na płatny link następuje logowanie na stronę sponsora. I tutaj najczęściej pojawia się u góry pasek z banerem i informacją ile sekund mamy oglądać stronę sponsora i ile za to dostaniemy np. Mike thanks you supporting his sponsors! You're the best. You will receive 5cents(s), once you have visited this sponsor's site for at least 15seconds . Po upływie określonego czasu pojawia się komunikat: " You've just been paid. See you soon!" lub podobne. W chwili pojawienia się tego komunikatu możemy zamknąć połączenie. Dodatkowo możesz zarobić więcej wchodząc na Paid2Click (NO SEARCHES) i Paid2Click (SEARCHES ONLY) w obrębie waszego konta w Mikes, można tam zarobić kilka dodatkowych centów. Nie polecam działu Paid2Signup w którym za zapisanie się do danego programu czy firmy można jednorazowo dorobić 25 centów! Zasypują skrzynkę emailami że trudno się ich pozbyć. Firma daje - 30$ - na dzień dobry. Minimalna kwota wypłaty: - 150$ - to sporo, ale nie najwięcej. Poza tym firma "stara się" abyśmy z tą kasa zobaczyli się jak najwcześniej wysyłając mnóstwo e-maili i dając możliwości zbudowania 10 poziomów referencyjnych za które dostaje się 10% zarobionej przez innych kasy. Wymagają abyś z tych 150$, które musisz mieć na koncie aby wypłacić, co najmniej 10$ pochodził wyłącznie z twojego klikania, bez pomocy bonusa czy poziomów referencyjnych. Gdy uzbierasz 150$, po zalogowaniu się na twoje konto, będzie widoczny przycisk "Request Payment" - po jego użyciu kasa zostanie przelana w sposób określony przez Ciebie w procesie rejestracji. Dobre rady: 1. Aby na klikanie poświęcić jak najmniej czasu powinieneś klikać na banery i linki używając opcji „otwórz łącze w nowym oknie”. Po takim otworzeniu możesz nawet już do niego nie zaglądać kasa i tak płynie a ty w tym czasie otwierasz dalsze łącza. 2. Wpadniesz zapewne na pomysł tworzenia poziomów referencyjnych zapisując członków swojej rodziny /robi tak większość/. Nie zapisuj ich jednak na jednym poziomie a raczej stwórz poziomy jeden za drugim. Zarobisz więcej kasy dla rodziny bo każdy z nich będzie miał już poziomy referencyjne i dostanie swoje 10%. 3. Im więcej razy się logujesz tym częściej następuje wymiana banerów w Paid2clik. 4. Tekst ten możesz użyć jak ja do tworzenia swoich poziomów referencyjnych zmieniając tylko drugi wiersz wpisując swój nick pod jakim zarejestrowałeś się w programie. Spróbuj nic nie tracisz, a może się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest I Klamca do tego tez jest ! IP: *.lbo.de.add / 10.145.112.* 15.10.03, 09:30 Sobeczku, klamiesz, nastepnym razem jak probujesz kogos obrazic to sprawdz! Tak mnie torpeduja: www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=94 pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: I Klamca do tego tez jest ! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.03, 22:05 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=94&w=1952874 pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Klamca jestes ty ! IP: *.dip.t-dialin.net 20.10.03, 21:35 Przeczytaj dokladnie moj post !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Powtorka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.03, 06:08 Oj nie ladnie Cie matka wychowala i do Niemiec wyslala, - gdzie krecac sie w solidarnoscowych kolach tylko takich slowek sie nauczyles, ktore Twej Ojczyznie wstyd w calej Europie przynosza. To tylko z powodu takich prymitywow jak ty, - Twoi ziomkowie nie zawsze mile widziani sa ! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Powtorka !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.03, 19:44 Drogi ballest , to forum jest przede wszystkim zeby dla Olesniczan i choc sam juz nie mieszakm w Olesnicy to wcale nie znaczy ze mam cicho siedziec . Powtarzam to kolejny raz juz , nie pochodze z kol solidarnosciowych , i mamusia mnie nie wyslala do Niemiec , podejrzewam ze mieszkam w Niemczech dluzej niz ty . "Slowka" ktore uzylem nie naleza do "przyjaznych" , ale twoje posty sa naprawde nie na temat i zasmiecaj tylko forum. Tak tez jest na innych forach regionalnych . Ostanim razem "wpadlem" na forum Gliwice , sposob z jakim sie tam z toba obchodza jest adekwatny do tego co soba reprezentujesz , jedynymi ktorzy belkotaja z toba jest Szwager i jeszcze kilku twoich kolegow z Niemiec. To jest przykre ballest , poniewaz na poczatku pisales na prawde na temat i mozna bylo z toba dyskutowac . Jeszcze raz ..przykre . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Powtorka !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.03, 21:15 Napewno istnieje taka mozliwosc, ze dluzej jak w Niemczech jestes, ale tak naprawde to uwzam , ze ja dluzej w Niemczech jestem jak Ty lat posiadasz ! Na forach nie szukam uznania, bo po to Forum stworzone nie zostalo, tutaj wytyka sie braki i niedociagniecia, a jak wiesz, cos takiego Polakow bardzo boli. Ich dzisiejsze problemy miedzynarodowe tylko wynikuja z ich historycznego negowania wszelkich faktow. Sa oczywiscie osoby na forach , z ktorymi prywatny kontakt mam zarowno na Forum gliwickim "grupa starajaca sie o odnowienie cmentarza hutniczego" i pare osob z wroclawskiego, nie wszyscy popieraja moje zdanie na temat Polski, - ale dyskutowac mozna na wszystkie tematy, jesli sie nikogo osobiscie nie obraza, ale z tym Polacy takze Problem maja. pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re: Olesnico obudz sie !!! 05.01.04, 17:36 Nie wiem , moze byc ze sobek jest i starszy niz ty , moze i dluzej mieszka w Niemczech niz ty , jednak po przeanalizowaniu pare twoich postow ballest to musze niestety jemu przyznac racje . Zabierasz glos tam gdzie nie powinnienes , modl sie lepiej o Niemcy , zeby sie nie musial za kilka miesiecy do allah'a modlic. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Olesnico obudz sie !!! 09.01.04, 00:19 Hm, Zupan widze, ze sie wcale nie znasz na polityce, przeczytaj jak sobie USA z Polakow kpia a za to im Polacy du.. liza, to bedziesz wiedzial kogo ja krytykuje. To Ty powinienes juz wczesniej to zrobic jak ja, ale sytuacji nie znasz a chcesz glos zabierac na teamt Niemiec! Niemcy jezdza bez Wizy do USA a Wy ? Na kolana i dalej li..., Odpowiedz Link Zgłoś
sobek9 Re:ballest obodz sie !!! 09.01.04, 22:57 ballest napisała: > Hm, Zupan widze, ze sie wcale nie znasz na polityce, przeczytaj jak sobie USA z > > Polakow kpia a za to im Polacy du.. liza, to bedziesz wiedzial kogo ja > krytykuje. > To Ty powinienes juz wczesniej to zrobic jak ja, ale sytuacji nie znasz a > chcesz glos zabierac na teamt Niemiec! > Niemcy jezdza bez Wizy do USA a Wy ? > Na kolana i dalej li..., Zupan napisal o Niemczech , a nie o USA wiec trzymaj sie tego . A poza tym Niemcy moga wjezdzac do USA bez wiz , aaaalllleee tylko w celach turystycznych , za posrednictwem biur podrozy . Szkoda ze nie sluchasz jak kpia sobie z niemcow , szkoda . Co ty gadasz ze sie nie zna na polityce , spojrz tylko na dyskusje wokol symboli religijnych ! Policz sobie ilu jest wyznawcow allah'a w twoim kraju , ok.10 mln. to nie sa zarty , odbierz im Kindergeld to masz napewno rewolucje w Niemczech.Stad tez nie trudno zauwazyc dlaczego czerwono-zieloni tak bardzo wchodza do d...y islamowi, a drugim powodem dlaczego liza d...y ,to to ze obroty handlowe Niemiec z krajami Bliskiego Wschodu wynosza 32 % z Izraelem tylko 1,5 % ,to mozesz rownisz znalesc w archiwach tygodnikow niemieckich , a takze w statystykach Bundesamtu ,polecam. Mozesz sobie poczytac w Fopcus'ie , w Stern'nie , zobacz do archiwow tam znajdziesz . O ile pamietam byl artykul o imigrantach ,w tym artykule podano liczbe emigrantow z krajow arabskich wynosila 16 mln. Reszte 7 mln. pochodzi spoza Bliskiego Wschodu . Tak jak widzisz jeszcze masz szanse o to sie modlic . Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re:ballest obodz sie !!! 10.01.04, 00:34 Dla Turcji sa 2 miliardy pomocy wojskowej pewne, dla sojusznika POLSKi sa 47 milionow niepewne, bo nie zatwierdzone przez Kongres, TAK WAS TRAKTUJA AMERYKANIE , obojetnie co napiszecie, uwazaja was za BLAZNOW, oczywiscie, ze taki jak Ty tego nie pokapuje , na szczescie napewno po moich wpisach na wszystkich mozliwych forach otwieraja sie paru poslom zaslony na oczach i zaczynaja mowic o "czmychnieciu z Iraku" Za pozno moczumpanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re:ballest obodz sie !!! 10.01.04, 18:11 Turcja lezy w innym strategicznym punkcie baranie. Popatrz jak was traktuja , zaden polityk nie wchodzi USA do d..y jak wasz Struck . Masz zbyt wysokie mniemanie o sobie ,a to znaczy ze masz wyjatkowe kompleksy. Zejdz na ziemie bo juz czas , czas wydoroslec . Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Czy Polak tylko obrazac potrafi! !!! 11.01.04, 11:28 To nie moj "Lamentus" tylko Waszych poslow, ktorzy jak Kongres im nie przyzna 47 mln Dollarow , to chca czmychnac z Iraku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 15.01.04, 16:35 ballest napisała: > To nie moj "Lamentus" tylko Waszych poslow, ktorzy jak Kongres im nie przyzna > 47 mln Dollarow , to chca czmychnac z Iraku!!! Ballest znowu niegramatycznie. To jest pytanie , a kazde pytanie konczy sie znakiem zapytania ( dla Ciebie -Fragezeichnen ), takie reguly obowiazuja tez w gramatyce niemieckiej . Czyzbys byl przewrazliwiony na swoim punkcie , albo masz bardzo slaba osobowosc ? Jezeli nie jest to twoj lament to po co piszesz ? Kongres spokojnie przyzna 47 mln. $ , ale za to twoj Struck , szuka pieniedzy , jezeli chce zredukowac polowe baz wojskowych Bundeswehr'y , jezeli chce ograniczyc zakup mysliwcow i transporterow bo musi zaoszczedzic 48 mrd € , to pytanie typu :w jakim stanie sa Niemcy, nasuwa sie samorzutnie. Tylko to wszystko nie jest zwiazane z Olesnica . Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 20.01.04, 00:00 Eine Frage zeichnet man nicht! Wiec po co te wpisy, jesli Ty w ogole na temat nie piszesz! Ja co najmniej przez moje Wpisy, Olesnice obudzic chce i mysle, ze mi sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 21.01.04, 17:26 Moechte gern Ballestrem ! Czyzby nowa gramatyka a la ballest . Przez swoje wpisy zniechecasz tylko , czy tego nie zauwazyles ? Jestes kiepskim analitykiem ,a z drugiej strony czy twoja "dzialalnosc" na forum jest skierowana przeciw Polsce i Polakom ? Albo moze jest to tylko moje subiektywne odczucie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 23.01.04, 09:48 Przeciez staram sie Wam pomoc, ale nie wszyscy to tak widza, za ten fakt ja nie potrafie. Osoby mieszkajace za granica (nie wszystkie) calkowicie stracily poczucie etykiety i wszelkich norm kulturalnych, - ich nic nie obchodzi temat watku, tylko jak kogos obrazic , to jeden z glownych polskich kompleksow z ktorym walcze i mysle, ze kiedys (za pare lub parenascie lat) jakies nowe pokolenie wyrosnie, ktore sie Polski wstydzic nie bedzie i bedzie moglo dyskutowac dysponujac rzeczowymi argumentami a nie obraza osobista! Przykladem moze byc ten artykul: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1880488.html?v=0&f=521 ale jeden kwiatek jeszcze wiosny nie objawia! Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 23.01.04, 13:41 Nie wiem czy tak napewno jest jak napisales , choc z przykroscia musze stwierdzic ze poniekad masz racje z Polakami na obczyznie . Co do etykiety i w ogole dobrych manier, to akurat nie jestes tutaj orlem . Od tematu jestesmy bardzo daleko , solidne argumenty mam zawsze , gdyby tak nie bylo nie zabieralbym dyskusji . A co do obrazania sie to chyba jestes zbyt "sensiebel", sprobuj miec dystans do samego siebie , moze to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 24.01.04, 21:40 zupan napisał: > > Nie wiem czy tak napewno jest jak napisales , choc z przykroscia > musze stwierdzic ze poniekad masz racje z Polakami na obczyznie . > Co do etykiety i w ogole dobrych manier, to akurat nie jestes tutaj orlem . > > Od tematu jestesmy bardzo daleko , solidne argumenty mam zawsze , > gdyby tak nie bylo nie zabieralbym dyskusji . > A co do obrazania sie to chyba jestes zbyt "sensiebel", sprobuj > miec dystans do samego siebie , moze to pomoze. SENSIBEL nie jestem i ngdy nie bylem, zreszta z moich wpisow zauwazysz , ze nigdy nikogo glupim nie nazwalem, bo tylko glupi cos takiego zrobic moze. Krytykowanie Polski i jej rzadu, to nie sa zle maniery, to tylko wskazanie forumowiczom, ze poslugujac sie nacjonalistycznymi haslami, mozna w dzisiejszej Polsce na rzadzie sie utrzymac, choc gorzej na niekorzysc narodu polskiego rzadzic nie mozna. Polacy zabujani w swym nacjonalizmie, nie wiedza co czynia i popieraja taka polityke, a tego zrozumiec nie potrafie! Odpowiedz Link Zgłoś
zupan Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 25.01.04, 16:14 To uwazasz ze patriotyzm to fobia ? Przeciez wasz kanclerzyna tez krzyczy w Bundestagu "Deutschland und Deutsche", to znaczy , ze tylko niemcy maja prawo siebie uwazac za patriotow ? A jak Polacy mowia o Polsce to u Ciebie jest to nacjonalizm. Masz dziwny , wiecej -wypaczony obraz swiata . Zajmij sie lepiej jednak nacjonalizmem w Niemczech . Odpowiedz Link Zgłoś
ouimet Re: Czy tylko obrazac potrafi! ????? (!!!) 31.01.04, 04:35 ???????????????????????-! Odpowiedz Link Zgłoś