Dodaj do ulubionych

Meidum Coeli i planety na nim

16.05.04, 22:53
Ostatnio zastnawiam sie nad MC w roznych horsokopach, bo trafiaja mi sie
ciagle kolka z planetami w koniunkcji z MC. Mysle sobie, ze w zaleznosci od
tego jaka planeta jest na MC to tym chcemy "rzadzic" innymi, bo MC samo w
sobie ma przeciez charakter saturnowy.

Mysle, ze mozna to ulozyc tak:

Slonce - patrzcie na mnie i uwielbiajcie
Merkury - sluchajcie mnie
Ksiezyc - kochajcie mnie
Wenus - podziwiajcie moja urode/wdziek/sztuke
Mars - zmierz sie ze mna
Jowisz - zaufaj mi
Saturn - przyjdzie czas i sam do mnie przyjdziesz
Neptun - zaczaruje was
Uran - nawet sie nie spodziewasz kiedy cie wyprowadze z siebie i staniesz obok
Pluton - i tak wezme to co bede chcial

Macie inne pomysly?
(mam Merkurego i Slonce na MC)
Obserwuj wątek
    • aquarius75 Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 00:28
      Brawo,Anahella.Niezly pomysl na watek i celne wnioski.
      pozdrawiam,
      aquarius
      (mam marsa i xiezyc na MC)
      • rencle Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 00:53
        Ja tez mam merkurego na MCw bliznietach,ale z IX jest stacjonarny w sextylu do
        wenus i drugim sext do jowisza i slabym do marsa,do tego jest u mnie wladca mam
        AC w pannie.Czuje jak ten merkury mnie ciagnie do gory.Co jeszcze obserwuje to
        sklonnosc do podwojnosci dwa zawody,dwie rozne prace,dwa rozne kraje,ze nie
        wspomne o dwoch chlopakach smile)
        • neptus Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 03:09
          Księżyc na MC to zmienność - zmiany pracy, zawodu są jak w banku, chyba, ze
          trafi sie na coś bardzo księzycowego.
          Mars na MC mówi także - przynoszę wam coś nowego.
          Uran - robi wszystko po swojemu, nie lubi się przemęczać, też raczej długo
          miejsca nie zagrzeje.
          • astrei Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 06:55
            Ja mam na MC PLUTONA i w programie ASTROLOG nie ma zaznaczonej koniukcji
            PLOTONA Z MC,a z kolei na stronie www.astro.com PLUTON jest w KONIUKCJI z MC!!!!

gdzie MC ma 16*02
            a PLUTON ma 20*25
            Więc ich odległość wynosi: 4*23
            Podobno do 3-stopniw odległosci to jest ścisła koniukcja, ale ta powyższa
            odległosctez nie jest aż tak daleka i ja stawiałabym na to aby zaliczyć to do
            koniukcji.
            Jednak jestem ciekawa Waszego zdania.
            • potrek Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 07:06
              Popatrz czy idzie do przodu czy do tyłu w progresjach. Tam jest rozwiązanie. PA
            • anahella Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 08:20
              Orba 4 stopnie to calkiem niezla koniunkcja. Lewin twierdzi, ze do szczytow
              domow ciagnie sie orbe 5 stopni a do domow katowych nawet wieksza.
            • neptus Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 13:32
              Co do wielkości orb są różne szkoły, każdy praktycznie program ma możliwość
              ustawienia, jaką tolerancję ma wyświetlać.
              Ja dla koniunkcji przyjmuję w zasadzie do 7 st. ale w przypadku swiateł i asc
              nawet więcej, do 9-10. Jeżeli planeta jest w 1 domu, to działa prawie jak
              koniunkcja z asc.
              W Twoim przypadku koniunkcje są niewątpliwie. Mocne masz osie, na obu planety
              pokoleniowe, hoho!
            • xxero Re: ASTREI a Ty skad jestes? 17.05.04, 19:02
              Hey, coz za zbieg łokolicznosci. Neptun na ASC u Ciebie i Pluton ana MC.
              Identyk jak u mnie smile
              • astrei Re:DO XXERO!!!!!!!!! 17.05.04, 20:04
                Urodziłam się 09.04.1980 o godz.24:30 w Krakowie ale mieszkam w Zabrzu.
                • anahella Uwazaj Astrei:) 18.05.04, 00:06
                  Xxero to pies na babywink Zaraz zacznie sobie swojego Marsa do Twojej Wenus
                  dopasowywacsmile
              • cassadaga3 Re: ASTREI a Ty skad jestes? 11.06.04, 13:59
                Mogę ja się też dołączyć. Mam Neptuna w I domu,a plutona, urana i marsa w X domu
                jeszcze księżyc w rybach, a ASC w skorpionie. Niestety nie wiem czasami sama
                czego chcę. Jestem zodiaklnym bliźniakiem.
            • gerg3 Re: Meidum Coeli i planety na nim 18.06.04, 16:18
              A co jest jak Pluton jest w koniunkcji z MC X dom i jednocześnie w opozycji do
              Księżyca IV dom oraz w kwadracie do Saturna VII dom
              • gerg3 Re: Meidum Coeli i planety na nim 18.06.04, 16:21
                Zapomniałem dodać, że gdzieś wyczytałem, że taki układ jest u psychopatów a ja
                narazie czuje się normalnie?
      • anahella Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 08:19
        Fajnie Aquarius ze sie w koncu odezwalessmile Juz sie balam, ze nie dotarles w
        calosc z Pieklasmile
        • astrei Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 08:58
          I podobna sytuację mam z NEPTUNEM na moim ascdencie, bo też w
          programie "ASTROLOG" nie ma zaznaczonej koniukcji.
          gdzie:

ASCEDENT (STRZELEC) 16*01'
          NEPTUN (STRZELEC) 22*36'

A z kolei na www.astro.com jest to uwzględnione w koniukcji dla ORB 6*35'a
          I czy ktoś wie co oznacza literka a??
          Co do PLUTONA to nieraz jestem taka że chcę sobie porządzić.
          I nie wiem czy to PLUTON jest odpowiedzialny za zaskakujące mnie sytuacje
          zawodowe?
          Pierwsza pracę którą podjęłam (nie licząc stażu i prac wakacyjnych) zerwano ze
          mna umowe niezgodnie z prawem noi się sądziłam w sądzie pracy gdzie wygrałam tą
          sprawę to było w 2000 roku.
          • neptus Re: Meidum Coeli i planety na nim 23.05.04, 19:50
            Myślę, ze to raczej sprawki Neptuna. Dwie planety pokoleniowe przy osiach
            bardzo wzmacniają horoskop ale też sprawiają, że to, co dotyczy pokolenia jest
            i w znacznej części Twoim losem (bądź należysz do tych, którzy o losie
            pokolenia decydują). Neptun na asc po stronie 1. domu nie za bardzo sprzyja
            umiejętności określenia siebie, swoich indywidualnych potrzeb. Możesz mieć
            tendencje do szukania pracy nie dającej Ci możliwości indywidualnego,
            osobistego rozwoju, a wtedy Uran z Plutonem będą rozwalać, co MC zbuduje.
            Jeżeli "to będzie to", obie te planety będą Cię wspierać. Pierwszym warunkiem
            jest tu określenie własnego wizerunku i własnych potrzeb od strony "ja", czyli
            asc i 1 domu i wówczas dopiero spojrzenie "jak mogę wykorzystać MC dla rozwoju
            osobowości, dla realizacji ascendentu".
            Momenty rozmów o pracę są istotne. Rzadko masz możliwość decydowania ale czasem
            warto się kilka minut spóźnić lub być kilka minut przed czasem, żeby narzucony
            układ poprawić na swoją korzyść. Patrzeć warto, byle nie przesadzić. Póki nie
            masz doświadczenia w "ustawianiu" takich spotkań, często lepiej zdać się na
            los. Te ważne i tak wypadną w ważnych układach.
            • astrei Re: DO Neptusa 24.05.04, 08:22
              Nigdy tak nie patrzyłam w ten sposób na te planety pokoleniowe, bo nie mam
              jeszcze takiej wiedzy, ale czuje siłę tych planet.
              Z jednej strony pocieszjące jest to, że jak wybiorę dobrą drogę zawodową to
              wtedy PLUTON z URANEM tego nie rozwali.
              Czyli można powiedzieć że dopóki nie wybiorę tego co powinnam to mogą się dziać
              takie sytuacje.
              I ja rzeczywiscie nie wiem zabardzo jak mam się określić.
              Zastanowiła mnie kwestia że:
              to, co dotyczy pokolenia jest w znacznej części moim losem.
              Neptusie-jak to zrozumieć?
              Że osoby które sa urodzone w tych latach co te planety pokoleniowe się znajdują
              w STRZELCU iWADZEize niektórym tych osób te planety tak wypadna w I i X domu
              to moga miec podobny los w jakichś aspektach?
              CHyba jest to już bardziej takie gdybanie, aczkolwiek siła tych planet jest
              napewno duża i nie mozna jej zignorowac, chocby nawet się chciało...
              I czy uda mi się znaleźć tą DROGĘ ZAWODOWA ktorą mam podążć?
              Mam nadzieję ze ją znajdę i wolałabym aby to było szybciej niże później...
              • neptus Re: DO Neptusa 24.05.04, 17:42
                Ludzie, u których planety pokoleniowe sa słabo aspektowane często nie zauważaja
                prawie, ze wokół nich coś się dzieje, chyba, ze akurat podlegaja odpowiedniemu
                tranzytowi. Podłączenie osi to bardzo silny związek. żebyś nie wiem jak sie
                starała, będziesz związana z losami swiata. Przykładowo: pisarz moze sobie
                pisac co badz ale jesli ma planety pokoleniowe silnie zaznaczone, to jego co
                badz bedzie zawsze krecic sie wokol spraw jego pokolenia albo jego pomysly
                pozornie niezwiazane z tym, co jest aktualnie grane zaczynaja ksztaltowac
                opinie publiczna, zainteresowania itd. Oczywiscie, zasieg tych oddzialywan jest
                indywidualny, mozna przewodzic bandzie podworkowej albo zostac prezydentem czy
                guru. Podobnie, mozna znaleźć sie 11.9 w WTC albo klepac biede na zasilku jak
                wiekszosc Polakow albo od nich tą biedę jeszcze wysysać. Nie można żyć obok i
                olewać resztę świata. Jeśli nie czujesz własnej misji, to wcześniej czy później
                wrobią Cię w cudzą. Kto takich podlaczen nie ma, to jego prywatne losy biegna
                niezaleznie, w rytm prywatnych tranzytów, jego kryzysy wypadaja w czasach,
                kiedy nic sie nie dzieje albo u niego nic się nie zmienia, kiedy wszystkim się
                wali swiat. Jesli chodzi o prace, to powinna ona miec charakter MC, a wiec musi
                byc dostatecznie plutoniczna, zeby Pluton mógł się rozładowywać. Przykład -
                człowiek z dość ściśle posadowionym Plutonem na MC wybrał zawód lekarza i był
                ceniony jako świetny diagnosta. jego specjalnością była ftyzjatria i wiele
                godzin spędzał przed rtg. Rtg to przecież Pluton jako żywy! Szukaj wśród
                zawodów plutonicznych ale nie będących w sprzeczności z Neptunem. Dotyczy to
                takze wyboru konkretnej pracy, zeby to nie była tylko nalepka, ale coś, co
                rzeczywiścia pozwala się rozwijać w pożądanym kierunku. Oczywiście trzeba
                jeszcze uwzględnić znaki osi, aspekty do innych planet. Przy takim układzie nie
                możesz byc szarą myszką, to co robisz musi być w jakiś sposób ważne,
                przynajmniej dla Ciebie. Ludzie z takim układem osi nie przechodzą przez życie
                niezauważeni. Choćby na podwórku ale zostaną dostrzezeni i zapamiętani.
                • astrei Re: DO Neptusa 24.05.04, 18:42
                  PIszesz że praca powinna miec charakter plutoniczny, ale pluton jest ww znaku
                  WAGI więc tez zawody związne z tym znakiem zodiaku powinny wchodzić w grę??
                  Ja lubię z ludźmi miec doczynienia i prawo mnie interesuje.

• neptus Re: DO Neptusa 25.05.04, 03:18
                    astrei napisała:

> PIszesz że praca powinna miec charakter plutoniczny, ale pluton jest ww znaku
                    > WAGI więc tez zawody związne z tym znakiem zodiaku powinny wchodzić w grę??
                    > Ja lubię z ludźmi miec doczynienia i prawo mnie interesuje.
                    >
                    Jak zostaniesz np. karnistą, to z Plutonem będziesz mieć stale do czynienia,
                    tylko jak Twój Neptun to zniesie? Sprawy spadkowe, biznesowe, czemu nie?
        • aquarius75 Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 09:15
          anahella napisała:
          >sie w koncu odezwales

Wczoraj wyslalem Ci maila na priv.Dotarl,prawda??!??
          • anahella Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 18:42
            aquarius75 napisał:

> Wczoraj wyslalem Ci maila na priv.Dotarl,prawda??!??

Nie dostalamsad Wysle Ci na priv na gazete moj inny adres.
    • dori7 Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 11:37
      anahella napisała:

> Wenus - podziwiajcie moja urode/wdziek/sztuke

i ludzie rzeczywiscie podziwiaja :>
    • anucha78 Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.05.04, 14:00
      a ja mam merkurego od strony IX domu a Saturna od X w koniunkcji z MC
      i przez to nosi mnie w towarzystwie
      ale praca w samotnosci
      • astrei Re: Do Anahelli! 17.05.04, 22:49
        Czy u mnie to PLUTON jest odpowiedzialny za zaskakujace mnie sprawy zawodowe?
        i za to, że nagle wszystko moze się obrócic dosłownie o 180-stopni w tych
        właśnie kwestiach?????????
        • anahella Re: Do Anahelli! 18.05.04, 00:08
          astrei napisała:

> Czy u mnie to PLUTON jest odpowiedzialny za zaskakujace mnie sprawy zawodowe?
          > i za to, że nagle wszystko moze się obrócic dosłownie o 180-stopni w tych
          > właśnie kwestiach?????????

I tak i nie. Z Plutonem jest dziwnei. Tak jak piszesz to raczej dzialanie
          uranicznie. Pluton potrafi zniszczyc jezeli nie ma sie pelnej swiadomosci
          swoich czynow. Jak masz swiadomosc to sama niszczysz, bo wiesz co Ci jest
          niepotrzebne.
          • astrei Re:Czyli URAN ??? 18.05.04, 00:49
            Czyli jednak URAN będący u mnie w znaku SKORPIONA iw XI domu bedzie też miał
            coś wspólnego z takimi dziwnymi sytuacjami zawodowymi...
            SKORPION rozciąga się u mnie też na XII dom, lecz URAN jest w XI DOMU.
            Szczerze powiedziawszy nie wiem narazie jak te domty u mnie:XI i XII mam
            rozgryźć.
            Narazie sa one dla mnie jak za mgłą.
            • anahella Re:Czyli URAN ??? 22.05.04, 15:30
              astrei napisała:

> Narazie sa one dla mnie jak za mgłą.

Nie przejmuj siesmile U mnie domy XI i XII tez jakies takie dla mnie niejasne. A z
              racji wieku juz powinnam rozgryzc chociazby dom XI. Wchodzenia w dom XII
              (odosobnienie) nikomu nie polecamsmile)))))
              • astrei Re:DO Anahelli 22.05.04, 16:19
                Odnosnie spraw zawodowych:
                Miałam w tym tygodniu 3 rozmowy w sprawie pracy!!!
                Pierwsza :17.05 na 12:30 w Gliwicach,
                Druga 18.05. na 11:30 w Gliwicach (ale okazało się ze sa to ubezpieczenia i
                trzeba miec włąśna dział.gospodarczą)
                NOi ta TRZECIA w trzeciej firmie na której to bardzo, ale to bardzo mi zależy w
                Katowicach na 15:00 w kancelarii.
                I co z tego będzie???
                Czy cos wyjdzie??
                • xxero Re:DO Anahelli 22.05.04, 16:29
                  heya, Astrei moja Ty asc. i mc siostro prosze Cie przestan zadawac takie
                  pytanie bo nie wiem czy jestes calkiem trzezwasmile Podajesz godziny rozmow o
                  prace i miejsce i pytasz czy cos z tego wyjdzie, no prosze Cie nie zapedzaj sie
                  w zabobony. Caly ten temat w jakim tu sie poruszamy mozna nazwac "kwestia
                  wiary" ale Ty wdepnelas juz w swiat bajek i krasnoludkowsmile
                  • astrei Re:DO Anahelli 22.05.04, 16:44
                    TO sądzisz że przesadziłam z tymi godzinami?
                    Od tygodnia nie mam czasu na zgłębianie astrologii ale powiem Ci ze tego dnia
                    co dostałam telefon na tą ostatnią rozmowę w sprawie pracy to miałam koniukcję
                    słońca do domu VI, a takze koniukcję księzyca do Marsa.
                    A ksiezyc jest u mnie władca mojego domu drugiego.
                    A od Anahelli wiem że :
                    "Jak MARS jest w koniukcji z planetami zawodowymi to lubi coś zacząć."
                    Aczkolwiek to jeszcze nie świadczy ze cos z tego bedzie na 100%.
                    Zobaczymy co czas pokaze...
                    • xxero Re:DO Anahelli 23.05.04, 17:08
                      Astrei please nie wkminiaj sie za bardzo bo zaraz pobiegne badac o ktorej
                      godzinie na jakiej szerokosci geograficznej i z jakiej kobiecie dostarcze
                      kosmicznego orgazmu smile)) Gwiazdy wszystko wiedza (widza). Nie przejmuj sie bo
                      zartuje sobie z dystansem i oczywiscie mozesz wierzyc w co chcesz.
                      • anahella Re:DO Anahelli 25.05.04, 08:24
                        xxero napisała:

> Astrei please nie wkminiaj sie za bardzo bo zaraz pobiegne badac o ktorej
                        > godzinie na jakiej szerokosci geograficznej i z jakiej kobiecie dostarcze
                        > kosmicznego orgazmu smile))

A bylbys w stanie to odnalezc? Bo potencjalnych kandydatek i szerokosci
                        geograficznych jest tyle...
    • mucha102 A Lilith na MC? 23.05.04, 21:09

• astrei Re: A Lilith na MC? 23.05.04, 22:13
        Z lilith to już sama nie wiem co to będzie...
    • ablankaa Re: Meidum Coeli i planety na nim 25.05.04, 13:52
      WItam,

U mnie na MC uran, a jedyny aspekt jaki tworzy to kwadratura z marsem w 7 domu.

Jako dziecko byłam niemożliwa - zadziorna, złosliwa i bardzo niezależna, a
      wszystkie te cechy powodowały iż mama wychodziła z siebie aby spełnić me
      zachcianki. Teraz może trochę nad soba panuję, ale nadal przyłapuję sie na
      forsowaniu swojego zdania, nie mówiąc juz o upartości w dyskusji,

Pozdrawiam,
      B.
      • neptus Re: Meidum Coeli i planety na nim 25.05.04, 16:36
        O taaak! Uran produkuje straszne dzieci. Rodzice uraniastych musieli okropnie w
        poprzednich wcieleniach nagrzeszyć... smile
        • ablankaa Re: Meidum Coeli i planety na nim 27.05.04, 09:11
          Oj tak smile) Ale być może w obecnym zbiera laury wink)

Swoją drogą jest to całkowicie "wyrwany" z mojego układu aspekt, a chyba
          najintensywniej przeze mnie odczuwany (choc może jeszcze intensywniej przez
          innych wink ) . Może dlatego że to jedyna kwadratura? A może dlatego że oprty na
          domach katowych?

Pzdr,
          b.
          • potrek Re: Meidum Coeli i planety na nim 27.05.04, 23:21
            Mam Saturna na Mc. W młodości miałem duze problemy z belframi których
            lekcewarzyłem. Teraz mam do ludzi starszych b.duży szacunek i wiem że moge się
            od nich wiele nauczyć. Saturna na Mc u mnie objawia się także tym że czasami
            mam albo B.duże mniemanie osobie olbo wrecz całkowitą niewiarą w siebie przy
            tranzycie Jowisza opozycja do Natalnego Saturna. Saturn na mym Mc nauczył mnie
            dużej pokory co do swych umiejetności i co do mojej wiedzy . Dopiero gdy
            tranzytem przeszedł po nim Uran moja kariera ruszyła do przodu. Przedtem szło
            mi się cały czas pod górkę bez widoku szczytu.
            • uranika Re: Meidum Coeli i planety na nim 28.05.04, 10:13
              Potrek ma MC z Saturnem i swoje odczucia,przy tranzytach do tej planety
              powiązanej właśnie z MC.Przy takim układzie ambitne,poważne plany są normą.Może
              nie od razu,ale gdy zbliża się koniunkcja z ur.Saturnem widać jaką rolę będzie
              pełnić się w życiu.Mimo różnych zahamowań i przeszkód,powinno się osiągnąć dużą
              samodzielność.U wielu posiadających taki układ kierowanie zespłem ludzi
              w różnych zawodach jest bardzo często spotykane.Jest jeszcze sprawa dośćistotna,
              przy takim położeniu Saturna.Czy jest stuprocentowa pewność,że dotyka MC,czy
              jest jeszcze od strony 9 domu?Wydaje mi się,że na wszelki wypadek należy brać
              i to pod uwagę.Upewniać się można sprawdzając co nam przynoszą tranzyty.Warto
              na to zwrócić uwagę,bo taka pozycja Saturna na to zasługuje.
              • bogini_kali a ja mam 28.05.04, 17:54
                marsa na Mc z jednej strony i wenus z drugiej, a pozniej merkurego i neptuna.
                wedlug astro neptun i mars tworza koniunkcje. a wiec to wszystcko mam na MCsmile
              • ashanti5 Re: Meidum Coeli i planety na nim 17.06.04, 14:48
                też mam Saturna na MC, ale w przeciwieństwie do Potrka byłam bardzo karnym
                dzieckiem. Zupełnie nie umiałam sie buntować, mimo iz rówieśnicy usilnie mnie
                do tego namawiali. To, do czego doszedłeś Potrek trochę później czyli że nalezy
                słuchac starszych, mieć pokorę i szacunek, bo można się wiele nauczyc - ja
                wiedziałam od dziecka smile
                Może dlatego, że mój Saturn ma praktycznie same harmonijne aspekty (z
                Księżycem, Jowiszem i Merkurym), chociaż nie powiem...jesli chodzi o zdobywanie
                statusu idzie mi jak po grudzie, a niestety tranzytów nie umiem jeszcze
                sprawdzić sad((
    • cassadaga3 Re: do anahella 11.06.04, 13:49
      Cieszę się że tak to interpretujesz poniewać mam córkę (10 lat)która jest
      zodiakalnym rakiem z księżycem w wodniku. ale ma słńce i merkurego w koniunkcji
      luźnej z MC w X domu w raku. Słońce i merkury tworzy trygon zerowy do jowisza
      w skorpionie w II domu. Jest nieśmiałą dziewczynką i nie lubi się wyróżniać co
      mnie czasami martwi.a ty piszesz że słońce przy MC to rządzi? Nic z tego nie
      rozumiem. Wiem tylko że taki trygon może pobić inne niedobre aspekty w radfixie.
      • amayah Re: do anahella 11.06.04, 13:58
        Ja też mam księżyc w wodniku i słonko w raczku, ale powiem ci w tajemnicy, że
        byłam bardzo, bardzo niegrzecznym dzieckiem, dużo rzeczy psułam i sporo
        dziwnych wypadków miałam : ) Byłąm też nieśmiała i obrażlska....

Pamiętaj, że u dziecka najważniejszy jest księżyc i aspekty od niego. MC może
        się "uakywnić" później.

Pozdrawiam ciebie i córkę! smile
      • dori7 Re: do anahella 11.06.04, 14:37
        cassadaga3 napisała:

> Cieszę się że tak to interpretujesz poniewać mam córkę (10 lat)która jest
        > zodiakalnym rakiem z księżycem w wodniku.

Taki uklad jest dosyc klopotliwy - ksiezyc w wodniku czuje sie dosyc nieswojo i
        trzeba czasu, zeby sobie to jakos poukladac. Twoja coreczka ma pewnie bardzo
        wrazliwa psyche - kazdy raczek ma sklonnosc do zmiennych nastrojow, a ksiezyc w
        wodniku daje nerwowosc. Takie osoby w dziecinstwie czesto nie moga sobie z tym
        poradzic, wazne jest jak dla kazdego raczka absolutne poczucie bezpieczenstwa i
        300% dawki czulosci przy jednoczesnym poczuciu swobody (co wodnik, to wodnik).

Mysle, ze Amayah ma calkowita racje - MC moze ujawnic sie pozniej i pewnie sie
        ujawni, a ten trygon od jowisza z 2 domu rokuje jak najlepiej dla spraw
        finansowo-zawodowych.
    • amayah Re: Meidum Coeli i planety na nim 11.06.04, 14:05
      Cassadago3!
      Ja też raczek z księżycem w wodniku, ale niegrzecznym, obrażalskim i wszystko
      psującym dzieckiem byłam smile
      Nieśmiałym też...
      Ale patrz bardziej na księżyc i jego aspekty, to ważne u dziecka!
      MC może sie uaktywnić trochę później.

Pozdrawiam ciebie i córę!
      • cassadaga3 Re: do amayah 11.06.04, 14:14
        Dzieki Amayah.Ohhh księżyc to ona ma w opozycji zerowej do wenus która jest w
        XI domu we lwie
        i luźnym połsekstylu do saturna
        • cassadaga5 Re:porównawczy 15.06.04, 18:39
          Co sygnalizuje MC w horoskopie porównawczym np. koniunkcja słońca jednej osoby
          do MC drugiej? Czy to oznacza że osoba ze słońcem będzie wspierała drugą osobę
          z MC na polu zawodowym i finansowym? Czy ktoś mógłby wytłumaczyć?
          • potrek Re:porównawczy 15.06.04, 19:53
            Tak osoba A może Słońcem porównawczym na Mc osoby B pomóc jej w zrobieniu
            kariery. Mogą się nawzajem wspierać w osiągniećiu pozycji. Pod warunkiem że
            inne aspekty planet będą harmonjinie koniunkcje Mc i Słońca wspierać.
            • anahella Re:porównawczy 15.06.04, 20:06
              Poza tym MC to status spoleczny. Osoba od Slonca w zaleznosci od znaku i
              aspektow dzialac na status spoleczny osoby od MC. Najczesciej to sie oczywiscie
              odbywa poprzez kariere zawodowa
              • dzokejka Re:porównawczy 16.06.04, 15:14
                a czy w podobny sposob bedzie dzialala koniunkcja AC jednej osoby do MC
                drugiej? Moze znacie jakies ksiazki, gdzie mozna wiecej na temat koniunkcji osi
                znalezc, bo mam tak z jednym gostkiem, ze wszystkie 4 osie nam sie nakladaja

w Byku moj AC-MC
                w RAku IC-AC
                w Skorpionie DC-IC
                w Koziorozcu MC-DC

mimo ze znajomosc zakonczyla sie raczej gwaltownie, pod jej wplywam bardzo
                zmienilam swoje spojrzenie na prace zawodowa i postanowilam zmienic zawod. Czy
                to AC-MC wlasnie? Moze macie jakies doswiadczenia z tym, jak takie koniunkcje
                osi interpretowac?
                • anahella Re:porównawczy 18.06.04, 00:07
                  Studio Astropsychologii wydalo ksiazke o porownawczej Pronaya. Wpisz sobie
                  nazwisko "Pronay" w wyszukiwarke ksiegarni (np. w www.merlin.com.pl lub u
                  wydawcy - www.studioastro.com.pl) to zobaczysz czy jest jeszcze dostepna.
              • e_h Re:porównawczy 27.06.04, 19:52
                a kiedy Słońce ( i księżyc) mężczyzny jest w MC kobiety ,tu dodatkowo
                Pluton natomiast drugiej Słońce kobiety jest w MC tamtego mężczyzny

Dodatkowe było zazębienie Plutonu.

Chyba niezły układ na wsparcie życiowe ,przy swoich maleńkich poletkach ,prawda?

(i te osoby były sobie wspraciem.)
    • tuathal Re: Meidum Coeli i planety na nim 16.06.04, 15:44
      Co oznacza gwiazda Syriusz w koniunkcji z MC w X domu? Do gwiazd stałych jak
      wiadomo nie przywiązuje się dużej uwagi ale w moim wypadku jest to koniunkcja
      zakresu 1 minuty dlatego chciałbym dowiedzieć się coś o tym aspekcie. Jak w
      ogóle interpretować Syriusza?
      • potrek Re: Meidum Coeli i planety na nim 16.06.04, 19:14
        tuathal napisał:

> Co oznacza gwiazda Syriusz w koniunkcji z MC w X domu? Do gwiazd stałych jak
        > wiadomo nie przywiązuje się dużej uwagi ale w moim wypadku jest to koniunkcja
        > zakresu 1 minuty dlatego chciałbym dowiedzieć się coś o tym aspekcie. Jak w
        > ogóle interpretować Syriusza?

13"50' Raka Sirius - Gwiazdozbór Wilkiego Psa; charakter Marsa i Jowisza;
        uważany za zwiastun sławy, związany z ambicją, zdrowiem i emocjonalnośścią.
        Reszte sam sobie dopowiedz.Pozdrawiam
        • cassadaga Re: PORÓWNAWCZY 18.06.04, 17:29
          Jakie znaczenie ma uran w porównawczym jeśli np. URAN trafia ścisłą koniunkcją
          na ASC drugiej osoby.(CHCĘ DODAĆ ŻE PLUTON TEŻ)
          • mrgodot Re: PORÓWNAWCZY 27.06.04, 18:24
            też jestem ciekawa, zwłaszcza Plutona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka