Dodaj do ulubionych

Poszukuję aarvedui

16.09.13, 12:22
Witam
Jestem czytelnikiem forum astrologicznego i korzystałam z porady płatnej drogą internetową, osób aktywnych na tym forum jak acrux_ 79 , potrek ,Piotr Piotrowski .Szanuję czas ,wiedzę tych osób więc ustalam cenię i wpłacam pieniądze przed analizą.Wymienione przeze mnie osoby wykazały się uczciwością.
W sierpniu postanowiłam skorzystać z porady astrologicznej i wybrałam sobie osobę z forum,która wydawała mnie się kompetentna .Więc nawiązałam kontakt,ustaliliśmy cenę za usługę i czas wykonania zlecenia, jak zwykle po otrzymaniu danych, wpłaciłam pieniądze na konto przed analizą w kwocie 250zł i kontakt się urwał....Tą osobą jest aarvedui .Kilka razy pisałam do faceta na pocztę,ale niestety po wpłacie przeze mnie kasy zamilkł.Myślałam,że może coś mu się stało , ale profil jego jest aktywny i często daje jakieś komentarze do gazety.Analizę zgodnie z jego zapewnieniem miałam otrzymać 4 września.Bardzo proszę o informację o tym człowieku,może ktoś z Państwa korzystał z jego porady płatnej,może ktoś go zna, bo aż nie wierzę, że ten człowiek mógłby oszukać.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kobieta_z_saturnem Re: Poszukuję aarvedui 16.09.13, 16:34
      Ja niestety nie mogę Ci pomóc, bo nie znam osobiście aarvedui, ale tak przy okazji – z racji Twojego dużego doświadczenia jako klienta – chciałam spytać, jak mniej więcej te analizy wyglądają. Robiłam dwie przymiarki do tego rodzaju usług u innych osób, spoza tego forum, choć w podobnej cenie i też przez internet, i za każdym razem sprowadzało się to trochę do kupowania kota w worku. Mianowicie nie mogłam przed zawarciem transakcji otrzymać żadnych konkretnych informacji:

- jak obszerna będzie to analiza (ile stron A4 albo ile minut nagrania)

- jak bardzo będzie szczegółowa (czy będzie uwzględniała np. planetoidy, midpunkty, punkty arabskie, mniejsze aspekty)

- czy astrolog nie będzie miał przypadkiem większej tendencji do idealizmu niż realizmu (żeby nie zniechęcić do siebie klientów, podczas gdy są klienci, którzy zamiast eufemizmów chcą mieć jakiś pożytek z tej analizy i nie obrażają się na wytykanie im mankamentów)

- czy będzie w stanie poruszyć trudne tematy takie jak śmierć czy seks (oczywiście w granicach pewnych uogólnień, bo nie oczekuję konkretnej daty śmierci, ale całkowite pomijanie tak ważnych zagadnień jest według mnie nieporozumieniem)

- czy za każdym razem będzie odwołanie do konkretnych aspektów (inaczej się robi analizę dla klienta-laika, a inaczej dla klienta, który co nieco wie o astrologii i analizę własnego kosmogramu traktuje jako materiał do nauki)

- czy oprócz omówienia kosmogramu astrolog oferuje także jakieś ogólne wskazówki, jak pokonać trudne aspekty.

W odpowiedzi na moje pytania o usługę otrzymywałam jednozdaniowe ogólniki w stylu „W swej analizie nie będę pedantyczna”, „Każdy kosmogram jest inny”, „Nie podam Pani recepty na życie, bo sama jej nie znam” itd. Nie polemizuję z wysokością ceny, ale należałoby dać klientowi obraz tego, co w zamian otrzyma. Najlepszym wyjściem byłoby według mnie udostępnianie jednej przykładowej analizy anonimowego kosmogramu, tym bardziej, że procedura reklamacji nie jest w przypadku tego typu usług przewidziana.
      • porucznikowa do kobieta_z_saturnem 17.09.13, 09:40
        Witaj
        Wysłałam Ci odpowiedź na pocztę.

Pozdrawiam
    • owieczka_1983 Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 10:51
      Czy Pani skrzynka na gazeta jest aktywna?chciałam do Pani napisać
      • porucznikowa Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 10:59
        owieczka_1983 napisała:

> Czy Pani skrzynka na gazeta jest aktywna?chciałam do Pani napisać

Tak proszę pisać smile
    • princesswhitewolf Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 16:18
      to troche dziwne bo aarvedui nie wydawal sie byc oszustem. Poczekajmy moze sie zjawi. Moze przechodzi jakies trudne momenty w zyciu i nie ma czasu na nic.
      • jasmina.0 Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 16:45
        Ode mnie nie wziąl pieniędzy. Zamilkł gdy zapytałam o przelew, wiec mysle, że rzeczywiscie cos mu się wydarzyło.
        • lwi2 Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 18:08
          On zdaje się ma wolny zawód, taką pracę, pewnie ma robotę dużą. I nie zagląda do skrzynki meilowej, to jedyna metoda (żeby się skupić na pracy), ale nie jak się wzięło kasę..., może zapomniał? Poczekajcie, jednak robota teraz to skarb, ta normalna zawodowa i trzeba jej przede wszystkim pilnować, sama się o tym przekonałam, a astrologia potrafi "rozkojarzyć" że hej.

Lwi
          • acrux_79 Re: Poszukuję aarvedui 17.09.13, 20:25
            Jestem zaskoczony. Dajmy jeszcze trochę czasu i trochę szansy. Ja miałem przygody z osobami, które urywały kontakt i ... odzywały się po paru tygodniach. Niecierpliwiło mnie to i irytowało, ale po kilku latach przyzwyczaiłem się, że to się ludziom zdarza.

Tutaj mam nadzieję, że nic mu się nie stało (wypadek), bo kwestia pieniędzy to jedno, a kwestia życia to drugie. Jego doświadczenie i staż na forach uprawomacnia mnie do tego, żeby sądzić, że jeszcze wróci i ... da popalić smile smile
            • labrom Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 00:14
              Jednak to ciekawe ,ze wziąl pieniadze i sie nie odzywa.
              Porucznikowa na forum nie powinnas szukac astrologow..jest wiele nickow, ktorzy wszystko zrobia, zeby podreperowac swoj budzet.
              O ile wiem to Aruverdi to byl na tym forum administratorem ..troche nieladnie dla tego forum ,bo ma wielka renome wsrod pasjonatow astrologii.
              • princesswhitewolf Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 14:14
                Nie. Aarvedui nie jest administratorem. Administratorami sa:

all2
                am98
                cytryna76
                princesswhitewolf
                • chlopolapka Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 16:38
                  Pewnie już kasy nie zobaczysz...smutne to. A 200zl to wcale nie mała kwota. Cóż za brak szacunku dla klienta. Wcale mi nie brakuje jego zgryzliwych komentarzy.
                  • kobieta_z_saturnem Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 20:42
                    chlopolapka napisała:
                    > wcale mi nie brakuje jego zgryzliwych komentarzy

Jego niebywałą zaletą jest wiedza i intuicja astrologiczna. Zastanawiałam się na poważnie nad skorzystaniem z jego usług w przyszłości. Zachęciło mnie do tego właśnie "walenie prosto z mostu". Dzięki jego wypowiedziom na forum uzyskałam kilka trafnych uwag na temat swojego charakteru i swoich problemów uwidocznionych w horoskopie.
                • labrom Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 19:37
                  princesswhitewolf napisała:

> Nie. Aarvedui nie jest administratorem. Administratorami sa:
                  >
                  > all2
                  > am98
                  > cytryna76
                  > princesswhitewolf

A to przepraszam. smile
                  • princesswhitewolf Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 20:07
                    alez nie gniewamy sie wink
                    • labrom Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 20:10

> alez nie gniewamy sie wink

: )
    • tamara401 Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 06:02
      W moim przekonaniu,absurdalna jest myśl iż ktoś,za tak śmieszne pieniądze będzie ryzykował stratę dobrego imienia.Ten Pan udzielał się na forum od lat/wypracował sobie wizerunek/ i osobiście nie wierzę by połakomił się na tak drobna kwotę.Z pewnością się coś stało co może wyjaśnić sprawę,może jakieś sprawy rodzinne,które usunęły wszystko inne w cień.Ludzie różnie reagują,na kłopoty...
      • porucznikowa Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 08:35
        Witam wszystkich
        arvedui żyje,żyje i musi się nudzić ponieważ aktywny ma swój profil i często daje komentarze.

Zdjęcia
        Znajomi

aarvedui

Jest z nami od 10 lat
        1093 komentarze
        4853 posty
        1508 odwiedzin profilu

Ostatnia aktywność

Wiele wyjaśni fakt, że przybrany brat Baraka Obamy - Malik - jest bardzo blisko związany z Bractwem Muzłumańskim. Obama bratu by nie pomógł obalić "dyktatora" i wprowadzić islamistyczną "demokrację" ? A przy okazji - odciął Iran, pomógł Izraelowi, i wydał trochę kasy podatników na rzecz swoich sponsorów z branży zbrojeniowej ? Taki to był piękny plan.... Niestety już nie mamy roku 2000, Obama to nie Bush, ludzie nie są już tak naiwni - ...»

wczoraj wpis
        Syryjczyk mieszkający w Gdańsku: "Od 2 tygodni nie mam kontaktu z rodziną..."

Platformerski socjalizm walczy z problemami, które sobie stwarza.

mieliśmy pasmo socjalistycznych rządów od upadku komuny...niemniej rząd Tuska i Rostowski jest gorszy niż cały wagon komuchów.

z wierzchu biurwokracja, pod spodem lewizny....dziękujemy Ci - Platformo-tfu-Obywatelska

przedwczoraj wpis
        Platformerski socjalizm walczy
        na forum
        Lublin

"kiedyś, jak wiadomo, Kazimierz był miastem żydowskim"

no i znowu ta tępa propaganda

Kiedyś - jak wiadomo - Kazimierz był miastem polskim - z dystryktem żydowskim.

Dystrykt - dzielnica - żydowska - powstała na bazie dawnej osady targowej - Bawół - której ulicowy rynek znajdował się tam, gdzie obecnie ulica Szeroka.

niedowiarki niech sobie zerkną przykładowo:
        ...»

przedwczoraj wpis
        "kiedyś, jak wiadomo, Kazimierz.."
        na forum
        Kraków - Opinie i komentarze

syf. wiecie dlaczego praktycznie każda gotowa żywność jest obecnie takim syfem ? wiecie dlaczego praktycznie w każdej żywności można dziś znaleźć syrop glukozowo-fruktozowy z kukurydzy i białko sojowe ? dlaczego naczelnym zadaniem technologów żywności jest upchać ile się da słodkiego syropu i sojowej trociny ? duże korporacje zainwestowały kasę w potężne, ekstensywne uprawy tego syfu, i teraz wciskają to wszędzie, gdzie się da. ...»

3 dni temu wpis
        Czy rynek surowców rolnych to efektywna alternatywa?

Broń jądrową mają prawie wszyscy sąsiedzi Iranu. a zwłaszcza militarystyczni szaleńcy z Izraela bardzo dobrze, że Iran będzie miał elektrownie i broń jądrową, niech sobie ma.

3 dni temu wpis
        USA: McCain i Graham krytykują porozumienie ws. Syrii

podatki od nie zapłaconych faktur - bo podatek trzeba zapłacić niezależnie od tego czy się dostało kasę, do tego ciągłe zatory płatnicze od dużych instytucji i dużych firm - które notorycznie opóźniają płatności średnio nawet o kilka miesięcy, bo mogą sobie poobracać a mały przedsiębiorca musi pokornie czekać, do tego morderczy ZUS - nie ważne czy się osiąga jakikolwiek przychód....

w Biurwolandzie Partii Platfusa Obywatelskiego są setki możli...»

4 dni temu wpis
        podatki od nie zapłaconych faktur
        na forum
        Kraków - Opinie i komentarze

@real.avalanche "nioki" ? masz na myśli kopytka ?

5 dni temu wpis
        Basta! Wszystkie przewinienia przeciwko włoskiej kuchni

@ Ed muszelki, kokardki, rurki i łazanki. sens ten sam, co po włosku, znaczenie także. da się ? a mówiąc twym gimbusowym językiem - "pohandluj z tym"

5 dni temu wpis
        Basta! Wszystkie przewinienia przeciwko włoskiej kuchni

spróbujmy inaczej : "Dziennikarze Gazety Wyborczej kradną na potęgę" "Kradną właściwie wszyscy - stażyści, sekretarki, reporterzy, nawet naczelny i udziałowcy. Najbardziej żenujący był przypadek, kiedy Adam Michnik przechodził przez bramki w jednym z marketów Tesco - kiedy bramka zapiszczała, zza pazuchy redaktora wypadło kilkanaście butelek różnych alkoholi i z głośnym dźwiękiem rozbiło się na posadzce - wszystkich wokoło ochlapała mieszanka...»

5 dni temu wpis
        "Polacy na zakupach? Kradną na potęgę"

uważaj, bo się redachtorom na Czerskiej mózgi poprzepalają od myślenia. a jakby wspomnieć, że wśród żydów w trakcie 2 wś były głębokie podziały - i np żydzi z USA zarabiali pieniądze na holokauście - na mordowaniu własnych pobratymców - oraz zawracali z NY statki z żydowskimi uchodźcami - to można doprowadzić na czerskiej do ataków paniki i stuporu. no bo jak przetrawić fakty, że żydzi mordowali żydów - to się gazeciarzom z Ministerstwa ...»

6 dni temu wpis
        Antysemickie plakaty w Lublinie. Atak na naczelną "Gazety"

arvedui żyje,żyje i musi się nudzić ponieważ aktywny ma swój profil i często daje komentarze.
        • jasmina.0 Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 12:02
          To rzeczywiście zastanawiające, że zniknąl z naszego forum, a na innych jest tak aktywny. Ale dla tak drobnej kwoty? Cos tu mi nie gra.
          • labrom Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 19:45
            Moze to nie Aarveidui pisze na innych forach tylko jego duch?

Przepraszam. To nie jest smieszne.
            • princesswhitewolf Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 20:08
              no ale wszystko to o 200zl? nie chce mu sie poswiecic 45 min na analize horoskopu czy jak?
              • kobieta_z_saturnem Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 20:53

> no ale wszystko to o 200zl? nie chce mu sie poswiecic 45 min na analize horosko
                > pu czy jak?

Tym bardziej, że na forum robił niektórym osobom analizy w okrojonej wersji nieodpłatnie.

Według mnie musiało tutaj dojść do jakiegoś nieporozumienia. Jak ma dużo klientów, to mógł coś przeoczyć. Może nie zauważył przelewu? Albo pomylił Cię z innym klientem?
                • porucznikowa Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 21:00
                  kobieta_z_saturnem napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                  >
                  > > no ale wszystko to o 200zl? nie chce mu sie poswiecic 45 min na analize
                  > horosko
                  > > pu czy jak?
                  250zł
                  >
                  > Tym bardziej, że na forum robił niektórym osobom analizy w okrojonej wersji nie
                  > odpłatnie.
                  >
                  > Według mnie musiało tutaj dojść do jakiegoś nieporozumienia. Jak ma dużo klient
                  > ów, to mógł coś przeoczyć. Może nie zauważył przelewu? Albo pomylił Cię z innym
                  > klientem?
                  Dobrze by było , ale trudno jakoś w to uwierzyć.
                  pozdrawiam
                  • labrom Re: Poszukuję aarvedui 18.09.13, 21:20
                    Watpie ,zeby ten pan, az tak byl doswiadczony, zeby miec klientow, sadzac po wpisach na forum elementarna znajomosc Astrologi.
                    • lwi2 Re: Poszukuję aarvedui 19.09.13, 09:52
                      A potraktuj to astrologicznie i szkoleniowo - zobacz daty meili w tej sprawie, zamówienia, przelewu, innych kontaktów, może coś ciekawego zauważysz, masz przecież godziny i minuty. Nie mówiąc już o waszym porównawczym (to może być ciekawe nawet bardzo).
                      Czasami ciekawe rzeczy widać, jak coś się "zakleszcza".
                      Drzyzga za program 300 tys. ukarana (stacja telewizyjna ukarana), program był nadany 4.10.2010, 15.55 (tak sobie zanotowałam ołówkiem chyba dobrze).

Lwi
    • bu.ba69 a może horarny? 24.09.13, 16:27
      chlopolapka napisała:
      > wcale mi nie brakuje jego zgryzliwych komentarzy
      Hah, no dokładnie.
      Cóż, robienie takich akcji za 200 zł jest co najmniej słabe, ale widać niektórym się opłaca.

A może by tak postawić jakiś horarny? Temat wart tego, tak myślę.
      • kita32 Re: a może horarny? 24.09.13, 20:22
        Nie 200 zl, tylko 250. To dość duża kwota.
      • porucznikowa Re: a może horarny? 24.09.13, 22:15
        bu.ba69 napisała:
        > A może by tak postawić jakiś horarny? Temat wart tego, tak myślę.

JESTEM ZA I W INNYM WĄTKU PROSIŁAM , ALE CHĘTNYCH BRAK.

Pozdrawiam
      • acrux_79 Re: a może horarny? 25.09.13, 05:38
        Ja nie będę stawiał nigdy horoskopów horarnych za plecami użytkowników tego forum na tymże forum, bez względu na to, kim oni są, kim byli i kim będą. Choćby nawet ukradli tysiąc złotych mojemu najlepszemu znajomemu. Jest to oczywiście niepopularna decyzja, ale trzeba się liczyć z tym, że większość z nas może kiedyś zostać postawiona w sytuacji użytkownika "aaverdui".

Część przesłanek wskazuje na dziwną sytuację i oczywiście też na miejscu "porucznikowej" czułbym się tak, jak ona się właśnie czuje. Ale nie czyniłbym astrologicznych interpretacji, wydaje mi się, że informacja publiczna na forum to jeden krok, a prywatne korepondencje to druga sprawa.

Ja aaverdui nie znam. Nie wiem, skąd pochodzi i czym się zajmuje, nie znam wieku, oraz wcześniejszych profesji. Nie wiedziałem nawet jaką ma płeć, później zorientowałem się że chyba mężczyzna. Imię to też magia. Bloga nie prowadzi, jeśli dobrze się orientowałem. Jego wypowiedzi wpadały mi zawsze w oko i czytałem je, chociaż miały swój specyficzny posmak. Podejście do astrologii było sceptyczno - złożone, ale to akurat z mojej perspektywy była zaletą. I to tyle "historii", rzec by można.

Nudzę, ale wciąż mam nadzieję, że ta historia się dobrze skończy. Jak poczuję wiatr, to zapytam w horariuszu dla celów własnych, o co tak naprawdę chodzi i co jest przyczyną. Może się podzielę obserwacją na priv.

bu.ba69 napisała:

> chlopolapka napisała:
        > > wcale mi nie brakuje jego zgryzliwych komentarzy
        > Hah, no dokładnie.
        > Cóż, robienie takich akcji za 200 zł jest co najmniej słabe, ale widać niektóry
        > m się opłaca.
        >
        > A może by tak postawić jakiś horarny? Temat wart tego, tak myślę.
        • porucznikowa Re: a może horarny? 25.09.13, 09:40
          acrux_79 napisał:

> Ja nie będę stawiał nigdy horoskopów horarnych za plecami użytkowników tego for
          > um na tymże forum, bez względu na to, kim oni są, kim byli i kim będą. Choćby n
          > awet ukradli tysiąc złotych mojemu najlepszemu znajomemu. Jest to oczywiście ni
          > epopularna decyzja, ale trzeba się liczyć z tym, że większość z nas może kiedyś
          > zostać postawiona w sytuacji użytkownika "aaverdui".

Jeśli ktoś przyjmie zlecenie skasuje pieniądze a usługi nie wykona to musi się liczyć z taką sytuacją.
          pozdrawiam
          • acrux_79 Re: a może horarny? 25.09.13, 17:00
            Tu nie polemizuję, 100% argumentów dla Pani smile

porucznikowa napisała:

> acrux_79 napisał:
            >
            > > Ja nie będę stawiał nigdy horoskopów horarnych za plecami użytkowników te
            > go for
            > > um na tymże forum, bez względu na to, kim oni są, kim byli i kim będą. Ch
            > oćby n
            > > awet ukradli tysiąc złotych mojemu najlepszemu znajomemu. Jest to oczywiś
            > cie ni
            > > epopularna decyzja, ale trzeba się liczyć z tym, że większość z nas może
            > kiedyś
            > > zostać postawiona w sytuacji użytkownika "aaverdui".
            >
            > Jeśli ktoś przyjmie zlecenie skasuje pieniądze a usługi nie wykona to musi się
            > liczyć z taką sytuacją.
            > pozdrawiam
    • porucznikowa Re: Poszukuję aarvedui 22.10.13, 22:57
      Witam wszystkich astrologów serdecznie

Może retro sad merkurego tak na mnie działa , ale stęskniłam się za aarvedui , i tak sobie myślę 250zł żeby tak w głowie przewróciło .....
      Facet znikną z forum jak by ukradł pierwszy milion i nowe życie zaczął.Wspieram ludzi bezinteresownie ,ale lubię jak mi mówią wprost...chcę się napić itd..Jakoś nie mogę przeżyć nie 250 zł tylko ,że tak dałam się złapać na haczyk .
      A może ktoś Z PAŃSTWA MIAŁ KONTAKT Z panem aarvedui

Pozdrawiam
      • acrux_79 Re: Poszukuję aarvedui 23.10.13, 00:04
        O tak. Moja percepcja przeszła z fazy niedowierzania w fazę zdziwienia. Czemu? Jak? Po co? Dlaczego?
        P.S. Ja kontaktu nie miałem.
    • chlopolapka Re: Poszukuję aarvedui 23.10.13, 11:54
      Pewnie dalej tu jest tylko sobie nicka zmienil...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka