Dodaj do ulubionych

Grand Trine

31.03.05, 11:02
Witam Wszystkich,
Jestem poczatkujacym astrologiem. Mam male pytanie do Was. Czy ktos moglby mi przyblizyc, jak
zinterpretowac Grand Trine (sorry za angielska terminologie, ucze sie po angielsku i czasami nie
wiem jak pewne rzeczy sa po polsku). Np. Mars w Skoprionie w I domu, Jowisz w Rybach w IV domu,
Uran w Raku w IX domu. Zinterpretowalam kazdy element (Planeta w znaku i w domu) ale jakos mi
nie idzie polaczenie tych trzech planet w jedna calosc.
Help, help help smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pjopaw Re: Wielki Trygon 31.03.05, 14:18
      Witaj! smile Grand Trine to Wielki Trygon. Podstawową cechą takich układów jest
      to, że zawsze wypadają w jednym żywiole. Generalnie interpretować to należy tak,
      że kwestie związane z planetami posadowionymi w danych znakach i domach
      nabierają szczególnego uwypuklenia pod kątem żywiołu, który reprezentują. To
      znaczy, że kwestie naturalnie związane z żywiołem - w Twoim wypadku wody -
      przychodzą łatwo i wręcz najczęściej poza poziomem postrzegania. Jest to
      najczęściej aspekt rozleniwiający. Osoba, o której piszesz prawdopodobnie
      reaguje bardzo emocjonalnie, jest gwałtowna i wybuchowa, ma oryginalne pomysły i
      np. kolekcję dziwnych adresów internetowych winkWyznanie miłosne może złożyć np.
      w formie strony internetowej, a w prezencie zamiast kwiatków dać bukiet...
      jarzyn. big_grin Prawdopodobnie dość bogata z domu, ale z dzieciństwa może wynieść
      spore rozchwianie emocjonalne. Osoba romantyczna, umiejąca dostrzec piękno tam,
      gdzie inni go nie dostrzegają i w sposób gwałtowny i nieoczekiwany wyrażająca
      to. Łatwo się złości, ale też potrafi być bardzo hojna. Prawdopodobnie
      atrakcyjna dla płci przeciwnej (zależy, czy ta plantety to u mężczyzny czy
      kobiety). Generalnie zasada jest taka: w Wielkim Trygonie energie planet zlewają
      się w jedno i dopminantą jest żywioł. Pozdrowienia. smile
      • pjopaw PS 31.03.05, 14:24
        A tak w ogóle - to czy my się aby nie znamy (tzn. drogą elektroniczną) - jakiś
        czas temu, na grupie astrologia, parę listów na priva...

A, no i jeszcze jedno zastrzeżenie: to wszystko, co podałem w poście wyżej to
        podałem w oderwaniu od od całości horoskopu - czyli tak, jak się nie powinno robić.
        • paulia Re: PS 31.03.05, 15:12
          Grazie mille!! Wiem, ze to oderwane od calosci horoskopu, ale to jest takie male cwiczenie.
          Co do znania sie to nie sadze. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby sie poznac.
          Jeszcze raz dzieki
          Paulina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka