johnnyhatesjazz 15.10.06, 23:24 Co to znaczy jeśli mam medium coeli w znaku ryb w trygonie z ascendentem i w sekstylu z neptunem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rigel79 Re: moje medium coeli 16.10.06, 03:53 To oznacza, że drogą dedukcji: - nie masz więcej niż 22/24 lata i powinieneś mieć Neptuna w Koziorożcu - masz MC między 0-10 stopniem Ryb - masz Neptuna na Descendencie w Koziorożcu, co implikuje Raka na ASC - masz trygon Plutona do Ascendentu najprawdopodobniej Co oznacza że w miłości żeś niezły romantyk, idealista, albo uwodziciel ( Rak ASC, Neptun DESC, Pluton trygon ASC i sekstyl DESC ), chyba że reszta horoskopu a zwłaszcza Saturn, ściąga na ziemię P.S. Nawet z g.... ( czytaj: paru danych ) da się ukręcić bicz Odpowiedz Link
johnnyhatesjazz Re: moje medium coeli 16.10.06, 15:09 neptun jest w ścisłej kwadraturze z marsem. Odpowiedz Link
johnnyhatesjazz Re: moje medium coeli 23.10.06, 18:39 rigel79 napisał: > To oznacza, że drogą dedukcji: > > - nie masz więcej niż 22/24 lata i powinieneś mieć Neptuna w Koziorożcu > - masz MC między 0-10 stopniem Ryb > - masz Neptuna na Descendencie w Koziorożcu, co implikuje Raka na ASC > - masz trygon Plutona do Ascendentu najprawdopodobniej > > Co oznacza że w miłości żeś niezły romantyk, idealista, albo uwodziciel ( Rak > ASC, Neptun DESC, Pluton trygon ASC i sekstyl DESC ), chyba że reszta horoskopu > > a zwłaszcza Saturn, ściąga na ziemię > > P.S. Nawet z g.... ( czytaj: paru danych ) da się ukręcić bicz Świetnie ,ale Mc. podobno odnosi się do kariery lub do czegoś w czym można zostać zauważonym. Odpowiedz Link
neptus Re: moje medium coeli 23.10.06, 19:33 johnnyhatesjazz napisał: > Świetnie ,ale Mc. podobno odnosi się do kariery lub do czegoś w czym można > zostać zauważonym. MC to status. W związkach z Neptunem moze to byc status pijaka, ofiary, pielegniarza, sieroty, fajtłapy, nawiedzonego, lekarza, emigranta,... etc. To takze zyciowe cele, a jakie masz, sam wiesz najlepiej. Odpowiedz Link
margoux Re: moje medium coeli 24.10.06, 13:00 MC w zwiazkach z Neptunem to tez malarstwo, fotografia, telewizja, basniopisarstwo. Odpowiedz Link
neptus Re: moje medium coeli 24.10.06, 13:48 ... zamknięte laboratoria, oszustwa, dalekie podróże (najczęściej zamorskie albo palcem na mapie) i mnóstwo innych rzeczy. Przeszukaj archiwum forum nt. Neptun, Ryby, sporo znajdziesz Odpowiedz Link
vestalinka Re: moje medium coeli 24.10.06, 14:54 Moje MC w Skorpionie jest w koniunkcji z Uranem i trygonie z Marsem. Na jakie predyspozycje może wskazywać ten układ? Słyszałam że tak położony Uran może być pomocny w poznawaniu astrologii,a Mars co daje? Odpowiedz Link
male_conieco Re: moje medium coeli 24.10.06, 16:17 też jestem ciekawa co ten Uran na MC, prócz buntu i "lumpiarsko-artystycznego" wyglądu (Uran trygon Wenus) oraz nie dającej się ujarzmić gadatliwości (Uran opozycja Merkury) mi "daje"? Czy może pomóc w karierze informatyka? A może grafika komputerowego (jako, że z Wenus...)? Odpowiedz Link
vestalinka Re: moje medium coeli 24.10.06, 18:07 No właśnie ja też mam trygon Uran-Wenus,jestem plastyczką i zaczynam teraz skupiać się na grafice komputerowej,coś mnie do niej ciągnie)) Odpowiedz Link
paulia Re: moje medium coeli 24.10.06, 15:44 Mam Neptuna na MC w 10 domu w Strzeclu i nic z powyzszych W prawdzie emigrantka, ale nie za woda. Praca w laboratorium, ale nie zamknietym. Sama sie zastanawam jak co ten Neptun u mnie oznacza. Jedyne co moge powiedziec, ze co sobie umysle -Blizniak (a mam bogata wyobraznie-Slonce opozycja Neptun, ale jestem realistka i twardo stapam po ziemi-Ksiezyc w Pannie) to wcielam w zycie i z reguly wychodzi na moje Slucham sie mojej intuicji i wychodze na tym dosc dobrze, to chyba tez Neptun op. Slonce. Te 3 planety tworza polkrzyz z Ksiezycem na szczycie. Odpowiedz Link