Dodaj do ulubionych

au-pair we Francji - oferty

16.05.07, 17:33
Witam,
chciałabym w tym roku na wakacje pojechać do Francji i tam pracować jako
au-pair.Studiuje filologie romańską więc ze znajomością języka nie mam problemu.
Czy ktoś z was zna jakieś dobre adresy stron gdzie mogłabym poszukać dla
siebie jakiejś rodziny.
A może ktoś z Was zna rodzinę do której mogłabym sie udać.
Z góry dziękuje za pomoc.
Monika.
Obserwuj wątek
    • cool-nika Re: au-pair we Francji - oferty 17.05.07, 12:28
      Czesc ! nie wiem, czy to cie zainteresuje, bo mam oferte rodziny francuskiej
      mieszkajacej na Sycylii, dostalam ja dzisiaj, a w sobote jade do Holandii jako
      au pair, na 2 miesiace, wiec nie moge niestety skorzystac. Mysle, ze oferta
      jest fajna, zreszta sama przeczytaj (niezle placa i do tego Sycylia !!!:):
      _______________________________________________________________________________
      Nous sommes une famille française vivant en Sicile (en face des iles
      éoliennes), et nous cherchons une baby sitter pour s'occuper de nos deux filles
      de 4 et 2 ans.
      Chambre indépendante avec salle de bain privative...+ 450 euros par mois.
      Francophone, sympathique, responsable, et sérieuse.

Bien entendu, il s'agit de la mer et non d'une ville...
      Mais si vous souhaitez passer un été un peu plus au sud, nous serions heureux
      de vous accueillir, nous avons eu le plaisir d'avoir deux JF polonaises qui se
      sont succédées chez nous ces trois dernières années.

Nous sommes propriétaires d'un village touristique à coté de Messina, si vous
      voulez avoir une idée de l'endroit vous pouvez visiter notre site
      www.ilcicero.it

Dans le cas où notre proposition ne correspondrait pas à vos souhaits auriez
      vous la gentillesse d'en faire part à des JF francophones de votre connaissance.

à bientot de vous lire, j'espère

Mélanie Ruffo Turcan
      turcanmoncecchi@hotmail.com
      • giraffe22 Re: au-pair we Francji - oferty 18.05.07, 10:10
        Dzięki, wysłałam im maila, zobaczymy co z tego wyjdzie;>
        pozdrawiam;>
        • cool-nika Re: au-pair we Francji - oferty 27.05.07, 21:06
          i jak ? udalo sie ? jak tak to zazdroszcze, bo Holandia srednio mi sie
          podoba ...
        • karolina_majewska_1983 Re: au-pair we Francji - oferty 28.05.07, 20:30
          szukam dziewczyny na swoje miejsce jako fille au pair bylam tam od wrzesnia
          2006 i jestem zadowolona ale moje plany sie zmienily w powazniejsze i jestem w
          trakcie zmian.
          Podaje szczegoly:
          otoz potrzebny jest ktos z podstawa francuskiego, kto zajmie sie juz od
          poczatku lipca 6 letnim chlopcem, we wrzesniu chodzi on do szkoly i trzeba go
          zaprowadzac na przystanek kolo domu o 8.00 a ok 16.45 odbierac z przystanku.
          Ponadto w kazdy poniedzialek trzeba zrobic genralne porzadki w domu(dom jest
          duzy) i ogolnie w tygodniu przygotowac kolacje, podlac kwiaty, zrobic
          prasowanie (nie ma duzo),czas w tygodniu kiedy maly jest w szkole mozesz sobie
          zagospodorowac dowolnie, musisz ustalic tez termin z profesorka na lekcje
          francuskiego, oplacone przez Mame chlopca.
          Wtorki wieczor do srody wolne , kazdy wekend rowniez.Czasami Generalnie kazdy
          wieczor rowniez , chyba ze mama chlopca wroci za pozno z pracy.
          Wlasny pokoj i wlasna lazienka, 60 euro kieszonkowego na tydzien + 25 euro na
          lekcje, wspolne wyjscia do kina czy na dyskoteke etc i wypady na wycieczki lub
          wakacje sa oplacone.
          Mieszkamy na wsi 500 do jeziora Genewskiego, jezeli chcesz sie rozwijac i
          szukac czegos ciekawszego ze wsi jest dobry dojazd do Genevy, 40 min autobusem.
          Staly dostep do internetu i bezproblemowa mozliwosc dzwonienia n atelefony
          stacjonarne w calej Europie.
          Jezeli masz stacjonarny numer telefonu zadzwonimy.
          Pozdrawiam
          aktualna fille au pair gg 1733844

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka