Dodaj do ulubionych

BALLADA O ZAKACZAWIU

08.02.04, 18:53
Była już w TV 2 lata temu - wrażenia nie do opisania ;) Czekałam na kolejna
emisje i jest :) TV Polonia, czwartek. Polecam!!
Obserwuj wątek
    • if_ona i jeszcze link 08.02.04, 18:55
      www.teatry.art.pl/!recenzje/balladaoz_krz/naz.htm
      • hektorek Re: i jeszcze link 09.02.04, 08:13
        Oglądałem ale nie przegapie.
        • baudelaire No i jak? 13.02.04, 12:46
          Oglądaliście? Widziałem to 1 raz i fajne było...
          Benek, Winnetou etc. Chociaż wiem że to wszystko w jakimś stopniu umowne, ale
          przez te 30 kilka lat Benek mógł dostać chociaż trochę siwizny - ząb czasu się
          go nie imał? Tradycyjnie w poloni denerwowały mnie tłumaczenia na dole ekranu...
          Ale poza tymi drobiazgami super...
          • servus_lca Re: No i jak? 13.02.04, 14:51
            Ooo jak miło nie myślałem, że ktoś w Lubinie będzie oglądał "Balladę o
            Zakaczawiu". Fajnie ,że macie pozytywne wrażenia, chciaż pewnie zupełnie inne
            od moich :)inaczej patrzy się na balladę wychowując się w tej dzielnicy:)
            • if_ona Re: No i jak? 13.02.04, 23:33
              servus_lca napisał:

> Ooo jak miło nie myślałem, że ktoś w Lubinie będzie oglądał "Balladę o
              > Zakaczawiu".

Głosno przed 3 laty było o przedstawieniu w Kolejarzu (niestety nie widziałam),
              więc chociaż taka namiastka..

>Fajnie ,że macie pozytywne wrażenia, chciaż pewnie zupełnie inne
              > od moich :)

Mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła gra aktorska - z górnej półki ;) Do
              zapamietania. Oczywiscie nie jestem w stanie ocenic jak to przedstawienie ma sie
              do realiów Zakaczawia sprzed lat..

>inaczej patrzy się na balladę wychowując się w tej dzielnicy:)

Ano własnie ;) W "dzielnicy cudów".. :))
            • black_hawk Re: No i jak? 16.02.04, 12:59
              servus_lca napisał:

> Ooo jak miło nie myślałem, że ktoś w Lubinie będzie oglądał "Balladę o
              > Zakaczawiu". Fajnie ,że macie pozytywne wrażenia, chciaż pewnie zupełnie inne
              > od moich :)inaczej patrzy się na balladę wychowując się w tej dzielnicy:)

Bądż dzielny i dumny! Niewiele dzielnic ma tak pięknie opowiedzianą historię.
              Aktorzy są tak dobrzy, że proszę siadać. Oni nie grają bohaterów, oni nimi są!
              Ile dalibyśmy, by w Lubinie coś takiego zrobić. Choć nie wiem czy wiecie, ale
              były takie próby.
          • if_ona Re: No i jak? 13.02.04, 23:24
            baudelaire napisał:

> Chociaż wiem że to wszystko w jakimś stopniu umowne, ale
            > przez te 30 kilka lat Benek mógł dostać chociaż trochę siwizny - ząb czasu się
            > go nie imał?

Bo to wlasnie ballada a nie reportaż ;)

>Tradycyjnie w poloni denerwowały mnie tłumaczenia na dole ekranu..

Mnie też, ale trochę przydały sie przy bratniej rozmowie z towarzyszem Iwanowem
            o krótkofalówkach ;)

> Ale poza tymi drobiazgami super...

Fakt ;) Alojza była the best ;) A narracja Janina Dębównej nie gorsza ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka