Dodaj do ulubionych

Studia on-line

27.03.17, 10:17
Czy ktoś z Was studiuje bądź studiował on-line? Jesteście zadowoleni z takiego toku nauczania?
Pytam, ponieważ przymierzam się do studiów podyplomowych w Internecie.
Jest to dla mnie jedyna opcja, bo mogę być w domu, mieć wszystko na oku, a jednocześnie uczestniczyć w zajęciach:)
Dziękuję za podzielenie się ze mną swoimi opiniami!
Obserwuj wątek
    • patrycjaa28 Re: Studia on-line 31.03.17, 10:34
      Tak, ja jestem w trakcie studiowania online i jestem bardzo zadowolona. Studia I i II stopnia robiłam zaocznie dojeżdżając na uczelnię, co przysparzało mi trochę problemów i kiedy pojawiła się konieczność zrobienia podyplomówki, to od razu pomyślałam o onlinie. Naprawdę jest to świetna opcja i każdemu, kto ma daleko na uczelnię ją polecam.
      Ja akurat robię podyplomówkę z pedagogiki w wyższej szkole zarządzania w wałbrzychu. Zajęcia odbywają się albo w formie transmisji wideo albo prowadzący wrzuca pytania, a my na nie odpowiadamy i dyskutujemy na określony temat - wszystko pisemnie. Szczerze mówiąc to podczas zajęć nie musisz nawet być w domu, bo wystarczy, że weźmiesz ze sobą np. tableta, masz połączenie z internetem i wchodzisz na zajęcia z dowolnego miejsca. W tamtym roku kilkukrotnie to praktykowałam i siedząc chociażby w ogrodzie uczestniczyłam w zajęciach :D
      • adrianna-2017 Re: Studia on-line 03.04.17, 11:29
        Tak się składa, że ja właśnie jestem w sytuacji, w której nie bardzo mogę sobie pozwolić na dojazdy. Dlatego ciesze się, że jest już u nas możliwość studiowania online i podnoszenia swoich kwalifikacji właśnie w taki sposób. Też chcę się wybrać do wszipu w wałbrzychu na podyplomówkę z pedagogiki - także Twój wpis jest dla mnie cenny, dziękuję :) I utwierdza mnie w przekonaniu, że mój wybór jest słuszny.
        Dla mnie najważniejsze jest to, że nie będę musiała tracić czasu w pociągu i będę mogła studiować w domu. A to, że można wyjść z tabletem na zewnątrz jest dodatkową, fajną alternatywą:) Choć nie sądzę, abym często z niej korzystała ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka