Dodaj do ulubionych

PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam

29.04.09, 15:59
Witam wszystkich zainteresowanych nowym mieszkaniem!

Znacie pewnie bilbordy z Legnicy "dom na lata", 2998.pl, itp.

Developerem jest "PHPiU Grzegorz Chajec".

W firmie, do swojego gabinetu, przyjął mnie taki trochę neurotyczny typ, typu "neo hipis". Robił na mnie wrażenie jak by się bardzo spieszył (choć wizyta była umówiona dni wcześniej), no i cały czas miałem odczucie, że nie może się doczekać, abym wyszedł. Po niecałych 5 min. doszedł do wniosku, że nie ma nic do zaoferowania i opuściłem lokal. Jak się potem zorientowałem, to był syn właściciela...

Może odniosłem tylko takie wrażenie, ale nie polecił bym tego developera nikomu. Zaufania we mnie nie wzbudził, a przecież zamierzałem wydać ew. kilkaset tys. złotych...
Obserwuj wątek
    • adrasteaa Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 10.05.09, 13:53
      Mam podobne odczucia choć ja z owym panem rozmawiałam tylko przez tel. Chodziło mi o zakup lokalu uzytkowego, pan spytawszy co to ma byc za działalność stwierdził, że nie ma nic coby mnie interesowało. A Pan w ogóle nie wiedział co mnie interesuje, dziwny jakiś zamotany typ.
      • sefor Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 11.05.09, 16:32
        także mam podobne odczucia. pod koniec ubiegłego roku chciałam w tej
        firmie kupić mieskzanie oraz garaż. zalezało mi jak anjszybciej
        przeprowadzić transakcję , tylko z uwagi na kryzys w budownictwie
        troche ponegocjować cene. ale to okazało się niemożliwe i dostałam
        propozycję uczestnictwa w licytacji. od razu dałam sobie spokój. nie
        oni jedni budują nowe mieszkania w legnicy.
        • ktostakijakty Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 11.05.09, 18:36
          A może wypowiedzą się osoby, które już zakupiły mieszkania u tego developera: czy jest wiarygodny, czy zrealizował warunki umowy itd?

Bo z tego co piszecie, firma raczej stawia na politykę "odstraszania" niż zachęcenia klienta do kupna ;/ ...... tylko skąd te ogromne reklamy w mieście ;)
          • antek_z_poczty Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 12.05.09, 11:19
            Właśnie to jest to!
            Po co te cholerne reklamy, jak po rozmowie choćby telefonicznej masz wrażenie,
            jakby nie chcieli przypadkiem nic sprzedać.

Nie wiem, jak jest faktycznie z nimi, ale ja bym zmienił nazwę firmy na "wyjdź
            mi stąd"
          • 53jaro Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 03.10.14, 06:16
            Dobry deweloper nie potrzebuje reklam .Najlepszą reklamą są zadowoleni klienci polecający dewelopera znajomym .Miłego dnia.
    • witek_kar Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 19.09.13, 11:04
      Hejka,
      Ja wręcz przeciwnie, kupiłem parę lat temu mieszkanie w całkiem miłej atmosferze. Facet w długich włosach trochę specyficzny, ale konkretny i widać, że zna się na tym co robi. Generalnie ok.
      • biszkoptaa Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 24.02.14, 17:32
        Ten facet to jakiś cham! Rozmowę ze mną prowadził tak, jakby chciał ją skończyć po minucie, z każdą rzeczą o której rozmawialiśmy miał jakiś problem i zachowywał się tak jakby to była moja wina. Nigdy więcej..
    • 80ana Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 30.09.14, 08:12
      Kupiłam mieszkanie - ogólnie NIE POLECAM z całego serca!
    • nowytapczan Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 31.07.17, 22:21
      Odświeżę wątek i dodam swoje zdanie.
      Ogólnie to Przemysław Chajec powinien nazywać się CHAMIEC. Takiego aroganta i chama naprawdę trudno znaleźć. Zgaduję, że jest jedynakiem do tego rozpieszczonym na maxa.
      Historycznie: chcieliśmy z żoną kupić 4 lata temu mieszkanie w Świdnicy. Gość tam mnie wqurzył w rozmowie, że zrobiłem wszystko byle nie kupić u niego mieszkania, choć z odrobiną jego zachęty pewnie bym kupił. Oczywiście znalazłem mieszkanie i kupiłem u konkurencji.
      Ostatnio zaczeliśmy szukać czegoś większego. W zasadzie znaleźliśmy fajne mieszkanie, ale chcieliśmy zobaczyć co ma konkurencja i poszliśmy do CHAMCA ponownie. Miałem złudną nadzieję, że koleś trochę się opamiętał i zmądrzał. A gdzież tam. Historia lubi się powtarzać i z pewnością z tym debilem się nie dogadam.
      Dla tych, którzy chcą kupić u niego mieszkanie: przytakiwać mu, chwalić go całować po nogach i gdzie tam sobie zażyczy a i najważniejsze nie zadawać niewygodnych pytań bo się obrazi i wyjedzie z tekstem typu, że on już się dorobił i nie musi Ci sprzedać. Generalnie sprzedaż mieszkanie do jest łaska dla klienta. Trzeba sobie zasłużyć. Jeśli przygotujecie się na takie podejście sprzedawcy to pewnie uda się nabyć wymarzone mieszkanie. Życzę powodzenia!
      Acha dodam jeszcze, że rozmawiałem telefonicznie z Grzegorzem Chajcem. Gość wydawał się całkiem normalny w rozmowie, więc jeśli traficie przypadkiem na niego to możliwe, że nie będzie tak źle jak opisałem. Do tej pory nie mogę zrozumieć dlaczego pozwala zajmować się sprzedarzą synowi idiocie - o ile faktycznie jest jego synem.
      • niszczyciel62 Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 17.04.18, 08:02
        Przyłączam się do tej opinii w 100 %. Zarezerwowałem mieszkanie u CHAMCA , powiedział że spokojnie mogę kredyt załatwiać, po czym dzwoni jak jestem w połowie drogi i mówi że sprzedaje mieszkanie innej osobie... Ogólnie gość ma kompleksy, cały czas gada o kasie i że na wszystko go stać. No ale to nie jego wina tylko wina rodziców, że na wszystko mu dawali. A to że jest nieudacznikiem to widać chociażby po tym że pracuje u tatusia i krytykuje wszystkich dookoła oraz że nie potrafił do niczego dojść sam...NIE POLECAM !!!
    • sebo44446 Re: PHPiU Grzegorz Chajec/ developer/ nie polecam 25.09.25, 15:35
      Co za mentalność ludzi! 🤯 Ja dodam od siebie: gość – jasne, specyficzny – ale bardzo konkretny. Nie musi klienta głaskać ani się o cokolwiek prosić. Nie podoba Ci się jego styl rozmowy? To idź i kup za 11 tys. za m². 😉

Dla mnie facet jest w punkt – rozmowa rzeczowa, o tym, co naprawdę ważne: materiały, standardy, terminy. Bez zbędnego „słodzenia” czy udawania. A dzisiaj ludzie często oczekują, że skoro wydają kilkaset tysięcy, to deweloper powinien im wręczyć kwiaty i szampana. Serio? Po co? 😅

Chcesz – kupujesz, nie chcesz – to nie. Ja kupiłem i wszystko gra. 👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka