adam_s3 05.02.06, 16:20 Proponuję aby kandydaci na radnych i burmistrza wpisując swoje posty na forum ujawnili się. Byłaby to wspaniała okazja do śledzenia ich poglądów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sruul Re: Propozycja 05.02.06, 17:39 Propozycja rozsądna. Tylko czy wszyscy zainteresowani mają dostęp do internetu? Odpowiedz Link
vera00 Re: Propozycja 05.02.06, 18:51 Dla ekipy jak znalazł.Nazwiska ,programy ,wymiana myśli.Nie możecie z tym poczekać do czasu ogłoszenia kampanii? Gdzie wam się tak spieszy?chcecie przedwcześnie tracić zdrowie i nerwy na to co wam zgotują najwierniejsi poddani ekipy?Wspominane na forum sms-y to dopiero początek tego na co stać tych ,ktorzy będą bronić swych stanowisk i pozycji,mieliśmy tego przedsmak w poprzednich wyborach. Długa kampania wcale nie znaczy skuteczna kampania! Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Propozycja 05.02.06, 19:06 I tutaj nie zgadzam się z Tobą "vera00". Na co stać broniących swoje stołki to my wiemy. Do kandydowania oprócz PROGRAMU potrzebna jest odwaga. I tu pojawia się pytanie - Czego można się bać? Ja twierdzę - niczego. A podkręcanie atmosfery strachu jest nieporozumieniem. Uważam również, że nie ma co czekać na rozpoczęcie kampanii przedwyborczej. To nie jest wyścig. Tutaj chodzi o przyszłość miasta. Ja osobiście wolałbym wcześniej poznać sylwetki potencjalnych kandydatów. Chciałbym mieć czas na poznanie poglądów tych ludzi, aby nie było takiej rady jaką mamy obecnie. Co mi po spektakularnych wypowiedziach na 5 minut przed wyborami. Odpowiedz Link
123zxy Re: Propozycja 05.02.06, 21:55 Jak to się stało,że 25.08.05 ngo1 pisał"z mojej strony mogę zapewnić,że nie mam jakichkolwiek planów związanych ze startowaniem w wyborach samorządowych. Co takiego sie stało,że adam_s zmienił zdanie? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Propozycja 06.02.06, 06:14 To bardzo proste. Prawdą jest że 25.08.05 nie miałem jakichkolwiek planów związanych ze startowaniem w wyborach samorządowych. Uległem jednak namowie kilku osób, które mobilizowały mnie do tego kroku. Decyzja nie była łatwa. Mam założenia programowe, wsparcie przyjaznych mi osób, a może również poparcie części społeczeństwa. Czy "123zxy" uważasz, że robię źle? Jeżeli tak napisz dlaczego? Odpowiedz Link
123zxy Re: Propozycja 06.02.06, 12:19 Zadałem tylko pytanie,bez żadnego podtekstu,za odpowiedź dziękuje. Namowy kilku osób to słaba podstawa do podjęcia tak ważnej decyzji,nie uważasz? Odpowiedz Link
loonapark Re: Propozycja 06.02.06, 12:34 A jaki jest próg dla miasta poniżej 10 tys. mieszkańców???? 100 osób?? Może 200? Odpowiedz Link
123zxy Re: Propozycja 06.02.06, 12:42 Najważniejsza loonapark ,moim zdaniem,jest własna silna motywacja przy poparciu jakiejś grupy ludzi a nie odwrotnie.Jak zwykle rozmydlasz wątek loonapark? Umiesz ty napisac lilka zdań powiązanych logicznie?Bo jakos z twoich postów to nie wynika! Odpowiedz Link
loonapark Re: Propozycja 06.02.06, 12:52 No a cóż ja Ci poradzę, że nie rozumiesz słowa czytanego?????? Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Propozycja 06.02.06, 13:56 Miasto jest jak żywy organizm. Nawet gdyby silnie zmotywowany mózg decydował o marszu w lewo lub prawo to w przypadku braku współpracy z nogami i resztą ciała, nigdzie nie pójdzie. Silna motywacja to pojęcie bardzo indywidualne i mało precyzyjne. Motywacja wewnętrzna –aktywizacja następuje gdy człowiek dąży do zaspokojenia swoich potrzeb (to tylko jedna z napotkanych definicji). Silna motywacja jednostki może grozić jej dyktaturą – silna motywacja grupy ludzi może zwiastować konstruktywne zmiany. Odpowiedz Link
123zxy Re: Propozycja 06.02.06, 15:09 adamie_s wyraźnie napisałeś ,że namówili cię do tego znajomi a ja ,że chęc startowania w wyborach powinna wyjśc od ciebie , a później powinieneś zjednywać sobie ludzi swoim programem i tp i td.I tylko tyle, a ty mi tu jakiś dziwaczny wyklad robisz. Nie uważasz że teraz w P.sprawują władzę ludzie ,o których można powiedzieć,że mają "silną grupową motywację"? Na jedno wychodzi Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Propozycja 06.02.06, 18:35 OK bez "dziwacznych wykładów". Ja zwracam uwagę na to co mówią ludzie i liczę się z ich opinią. Jestem samokrytyczny i cenią sobie zdanie innych. Twoje zdanie jest dla mnie również cenne. Dzięki. Odpowiedz Link
von_lewir Kampania internetowa 18.02.06, 21:47 A moze by tak kandydaci prowadzili kampanie realna a nie wirtualna. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Kampania internetowa 18.02.06, 22:36 Według specjalistów od marketingu politycznego przygotowanie kampanii wyborczej(realnej) kandydata w naszym przypadku „BURMISTRZA” zaczyna się od przeprowadzenia badań marketingowych, skupiających się na oczekiwaniach i preferencjach wyborców, a także obecnym odbiorze kandydata. Następnie pisane jest szczegółowy scenariusz kampanii, obliczany jej budżet (plakaty, reklamy telewizyjne, radiowe, prasowe, wiece, spotkania z wyborcami),być może z reklamami telewizyjnymi przesadziłem ale kto wie. Tworzony jest sztab wyborczy kandydata, zaczynają pracować z nim jego doradcy. którzy będą wskazywać mu, z kim się spotkać, gdzie należy się pokazać, z kim porozmawiać. Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 09:54 Piechowice są małym miasteczkiem. Partie polityczne będą realizowały swoje założenia marketingu wyborczego. Moim elementem kampanii wyborczej jest PERSPEKTYWA. Perspektywa pieszego, perspektywa rowerzysty, perspektywa kierowcy. Odpowiedz Link
pikollo2 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 10:12 Obecny mimo że pozornie nie prowadzili żadnej kampanii wyborczej w rzeczywistości robi to cały czas od gabloty sukcesów zaczynając a na spotkaniach przy napojach w różnych punktach i to nie tylko w Piechowicach.Z pewną grupą wyznawców upodobał sobie np trampa Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 12:48 W wyborach w 2002r "obecny" tuż przed wyborami przestraszył się i skorzystał z reklamy w formie plakatów oraz za pośrednictwem Poczty wystosował "List do mieszkańców Piechowic" W obecnych wyborach napewno będzie mówił również, że rodzina nie zgadza się aby dalej pełnił tą wyczerpującą funkcję ale on oczywiście dla dobra społeczności Piechowickiej podejmie sie tego wyzwania i udowodni jak dalej pokierować miastem aby roawijało sie w takim tempie jak obecnie. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 12:53 Zapomniałem jeszcze dodac,że będzie musiał dobrać sobie wspaniałą "15" Radnych(proszę nie mylic z parszywą dwunastką)bo tylko z nimi jest w stanie skierować miasto na prawidłowy rozwój gospodarczy. A jak trafi się kilku nie z tego grona to i tak będzie miał większość. Dlatego bardzo ważnym elementem jest aby przkonywać społeczeństwo do udziału w wyborach. Odpowiedz Link
omega_7 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 13:06 Tą 15 to ma wybrać społeczeństwo, a nie przyszły burmistrz. Pora zerwać z dotychczasową "tradycją" Odpowiedz Link
krzysztof.jarzyna Re: Kampania internetowa 19.02.06, 13:16 Widać lubicie się nakręcać. Tylko ple ple ple.... Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Kampania internetowa 19.02.06, 13:25 W takim razie dlaczego angażujesz się Odpowiedz Link
sanicom Re: Propozycja 07.02.06, 20:45 Witam Panie Adamie. Dalej popieram Pana na stanowisko w urzędzie Miasta , tylko po wygranych wyborach proszę nie wyrzucać wszystkich urzędników , kilku można wysłać na zasiłek i życzę udanych rządów. Proponuję i będę się starał nagłośnić sprawę w śród moich znajomych , których Pan uczył. Pozdrawiam. Były Pański uczeń Odpowiedz Link
roman681 Re: Propozycja 09.02.06, 23:01 A jeżeli przejdzie propozycja PiS o samorządach to jednego kandydata będzie mniej.Dwie kadencje i aut.A potem komisja śledcza!!!!!!! Odpowiedz Link
alif5 Re: Propozycja 12.02.06, 14:15 Mały.ludwiczek doznał natchnienia i do każdego tematu coś dopisał,nawet jeślinie do końca wiedział o co w danym temacie szło.Czy przeczytałeś chociaż wszystkie posty w tematach,na które udzieliłeś odpowiedzi?Chyba nie. Odpowiedz Link
123zxy Re: Propozycja 15.02.06, 12:19 Nie widać chętnych do programowej przedwyborczej dyskusji.Nikt na apel adama_s nie odpowiedzial.Lepiej pisać byle o i o byle czym?A może kandydaci na burmistrza i radnych nie chcą wykonac falstartu? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 16.02.06, 20:31 Chyba jdnak to drugie. Zaczenimy preszentować programy wtedy, gdy obcna władza nie będzie mogła ich wykorzystać. Tak będzie w moim przypadku. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 16.02.06, 21:35 Czy w Pana przypadku program,który będzie chciał Pan zaprezentować będzie również za "pięć dwunasta" jak to miało miejsce podczas kampanii w wyborach parlamentarnych Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 16.02.06, 21:43 A był to program "za pięć dwunasta"? Ten program istnieje dłużej niż to forum i większość opozycjonistów. Odpowiedz Link
pikollo2 Re: Propozycja 16.02.06, 22:04 Ciekawe kiedy swój program przedstawi aktualnie urzędujacy burmistrz to znaczy kiedy wyniesie przed urząd gablote ze swoimi sukcesami która jakiś czas temu zginęła. Odpowiedz Link
tigi21 Re: Propozycja 16.02.06, 22:53 No właśnie- kiedy obecny burmistrz przedstawi swój program? O ile dobrze pamietam, to podczas ostatniej kampanii nie ogłosił żadnego. Odpowiedz Link
krzysztof.jarzyna Re: Propozycja 17.02.06, 05:17 A po co miał ogłaszać, przecież był taki sam jak poprzednia kadencja. Odpowiedz Link
alif5 Re: Propozycja 17.02.06, 09:41 Przepraszam,A o jakim programie jest tutaj mowa.Przecież obecny burmisyrz nie jest w stanie stworzyć żadnego programu!!!Działa od przypadku do przypadku,z nadzieją,że może coś się uda.A co do podstawowej sprawy ujawniania programów działania nowych kandydatów,to nie zwlekajcie z tym do ostatniej chwili.Ludzie muszą Was poznać,muszą uwierzyć w możliwość zmian w Piechowicach,dowiedzieć się co proponujecie.W przeciwnym razie albo nie pójdą do wyborów,albo zagłosują na to do czego są przyzwyczajeni.I jeszcze jedno chyba najważniejsze.W walce z tym betonem siła nie tkwi w ilości,lecz w jakości.Nie wystawiajcie wielu kandydatów,bo spuszczą Was z Kamienną i znowu wyśmieją.Potrzebny jest jeden mocny kandydat na burmistrza,a reszta może zaspokoić swoje ambicje działając w radzie miejskiej.Myślę,że takie rozwiązanie jest najrozsądniejsze.Inny Pogląd - napiszcie i umotywujcie,czas nad tym poważnie porozmawiać! Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 17.02.06, 16:43 W takim razie, kto zdecyduje, kto jest najlepszym kandydatem? Odpowiedz Link
adam_s3 Re: Propozycja 17.02.06, 19:12 A może ankieta zamieszczona na stronie www.piechowicepis.prv.pl zasugeruje odpowiedź na to pytanie? Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 17.02.06, 19:29 Uważam, że największą wartość na poziomie samorządu uznaje się bezpośrednią więź z wyborcą oraz osobową odpowiedzialność wybranego radnego przed swoją społecznością. Mieszkańcom łatwiej jest (będzie) zidentyfikować, kto ich faktycznie reprezentuje i jakie są jego lub jej faktyczne poczynania. Dziś wiedza o radnych jest wśród mieszkańców znikoma. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 17.02.06, 19:31 Ponadto Rada może mieć albo funkcję zarządzającą (wielkim Amsterdamem rządzi jedynie siedmiu radnych wymagana zmiana w ordynacji wyborczej mało prawdopodobne) albo może być reprezentacją interesów społeczności, wtedy powinna być duża, żeby je odzwierciedlać. Polskie rady nie wiadomo czym są. – Faktyczna władza należy obecnie do wybieranych bezpośrednio wójtów, burmistrzów i prezydentów. Oni są dziś w konflikcie ustrojowym z radą, która niewiele może. Radni są tym ogólnie sfrustrowani, więc nie spodziewałbym się wielu dobrych kandydatów na Radnych. Odpowiedz Link
mis011 Re: Propozycja 17.02.06, 20:22 Zgadzam się z tobą bardzo du żo osób będzie startowac , już wielu zapowiada swoje poczynania. Odpowiedz Link
alter4 Re: Propozycja 17.02.06, 22:48 Gdyby tak wzorem niektórych państw wprowadzić społeczną funkcje radnego, to czy nadal mielibyśmy tylu kandydatów? Moim zdaniem to byłaby szansa na uczciwych ludzi w radzie,dla których byłoby to powałaniem a nie skokiem na kase. A za tym, tak mi sie wydaje, zmieniłoby sie ku lepszemu. Odpowiedz Link
alif5 Re: Propozycja 17.02.06, 23:05 Sama ankieta w internecie nie wystarczy,po prostu za mały zasięg.Może jeszcze odpowiednia strona w Biuletynie stowarzyszenia albo wkładka,która wypełniona wróciłaby z powrotem.Wynik może być ciekawy,a z pewnością da odpowiedż na kogo ludzie teoretycznie skłonni byliby zagłosować.Może ostudzi to zapędy niektórych potencjalnych kandydatów i zaczną myśleć racjonalnie. A co do rady miasta,uważam że ta musi istnieć,aby nie powstawały takie patologiczne sytuacje ja w obecnej kadencji.Oczywiście rada ta musi być niezależna od nikogo,a nie tak jak obecna na usługach burmistrza. Odpowiedz Link
maly.ludwiczek Re: Propozycja 18.02.06, 12:28 Widzę alif, że bardzo zależy Ci na tym aby ktoś nie startował. Masz jakieś obawy? Coś do ukrycia? Jeśli nie to dlaczego cały czas usprawiedliwiasz swoje posty tym, że tylko jeden może wygrać a reszta chce tylko zaspokoić osobiste ambicje. Każdy kto startuje ma ambicje i odwagę, bez tego ani rusz. Argumentów nie masz żadnych w tej chwili, które mogły by racjonalnie wytłumaczyć zachowanie Twoje, czyli osoby która podaje się za opozycjonistę. Odpowiedz Link
stankost1 Re: Propozycja 19.02.06, 20:43 Uważam,że w tej szczególnej sytuacji w jakiej znalazły się Piechowice trzeba poświęcić swoje ambicje i promować jednego silnego "normalnego" kandydata. A za 4 lata będę miała nadzieję na prawdziwie demokratyczne wybory i wtedy niech startuje, kto ma chęci. Gdy głosy się rozbiją, w pierwszej turze wygra hodowca świń i ........... Odpowiedz Link
stankost1 Re: Propozycja 20.02.06, 21:30 Pan Adam Spolnik - najlepszy w stawce, z doświadczeniem; "wada" nie jest partyjny, czasami mało elastyczny; Pan Wojtek - zbyt mało znany, a może jako PiS poprze innego kandydata? Pan Jabłoński - troszkę dał się poznać ale 200-300 głosów to maksimum? A myślę, że mniej. Pan Rafał Mazur - uparty i konsekwentny w zieraniu głosów; nie jest moim faworytem. Myślę, że zdobędzie mniej głosów niż p. Adam. Może być jeszcze 2-4 kandydatów. A wszyscy liczący się walczyć będą o ten sam elektorat. I ............ wygra hodowca 300 świń, który ma stały elektorat. Oczywiście to tylko mój scenariusz. Odpowiedz Link
alif5 Re: Propozycja 21.02.06, 09:09 Już kilka razy próbowałem zwrócić na to uwagę,również w tym temacie - nie w ilości siła!!!Tak że uważam stankost1,że masz dużo racji w tym co piszesz.Dla dobra sprawy muszą to jeszcze zrozumieć niektórzy potencjalni kandydaci i po prostu wycofać swoje kandydatury.Zaspokajając swoje osobiste ambicje możecie tylko wszystkim zaszkodzić,a sami nie ryzykujecie niczym.A cały czas twierdzicie,że chcecie zrobić coś dla społeczeństwa.Ekipa będzie się bardzo cieszyć z wewnętrznej walki w szykach konkurencji i spokojnie przygotowywać się do następnej kadencji. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:33 Czy potencjalnych kandydatów na Radnych którzy zgłoszą swój akces w wyborach samorządowych też będziesz namawiał aby wycofali swoje kandydatury? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:20 To, że jestem "zbyt mało znany", może się szybko zmienić a wręcz być atutem. Wypromować kandydata to nie jest problem. Wszystkie znaki wskazują na to, że obecnego burmistrza nie będzie w drugiej turze. Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 20:27 A jakie to znaki wskazują że się nie pojawi w drugiej turze? Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:28 Ale za nim nie będzie go w drugiej turze to najpierw musi zgłosić się do pierwszej.A po zatym jakie to znaki? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:37 Trzeba poobserwować to co się dzieje w Piechowicach i posłuchać co mówią mieszkańcy. A im więcej kandyatów tym lepiej. Większe rozproszenie głosów i szansa na drugą turę. Tak kawę na ławę trzeba? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:38 blizniak jak do tej pory to Wy - forumowicze dziwnie naciskacie na to abym się wyfocał. Apele o wycofanie się kogokolwiek są absurdalne. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:41 Nieprzypominam sobie abym kiedykolwiek naciskałem Pana do wycofania się. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:44 Pan nie, ale ten wątek stwarza takie wrażenie. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:47 Uważam,że wątek który teraz poruszamy jest dopiero rozgrzewką tego co nas społeczeństwo Piechowic czeka.Najważniejsze abyśmy w tym całyn ferworze nie zapomnieli o naszych głownych celach. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:39 Pod warunkiem że "obecny " nie zdobędzie więcej niż 50% głosów w porównaniu do całego peletonu. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:41 Rozumiem, że to będzie moja wina, tak wnioskuję z wypowiedzi zamieszczanych na forum. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:43 Pana wina będzie wówczas,kiedy dojdzie do drugiej tury a Pan nie zrobi nic aby nastał nowy Burmistrz. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:47 To moja wina będzie. Ciekawa konkluzja. Kandydaci, którzy wygrali w poprzednich wyborach też ponoszą winę za taki a nie inny wynik? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:54 Cel jest sprecyzowany. Podjąłem się realizacji tego planu zanim powstało forum i inne "ośrodki opozycyjne" w Piechowicach. Reszta przyszła później. Czy ktoś jeszcze, kto był sam w tym mieście nie znając jego realiów podjął rozmowy z mieszkańcami? Lub rozmowy o ujawnieniu tego co się tu odbywa? Nie jestem święty. Na początku byłem sam i mnie to nie przerażało, robiłem swoje. Chyba jest jasne, że decyzja został podjęta wcześniej niż poł- czy rok temu. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:58 Wygrywa ten kto zbierze najwiecej głosów,i czy to komuś sie podoba czy też nie. Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 20:55 Z perspektywy czasu wiadomo jakie błędy popełnili tak naprawdę liczył się tylko jeden kontrkandtdat i kto wie jak zakończyłaby się ta potyczka w 2 turze ale jej nie było, myślę ze poprzednia kampania powinna wszystkich dużo nauczyć Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:57 Powinna nauczyć jednego - nie odpuszczać drugiej stronie. O ile będzie miała swojego kandydata. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 20:59 Dobrze więc może „powalczmy” na argumenty. Dlaczego (prócz tego że mnie nikt nie zna) miałbym ustąpić pola. Dosłownie: dlaczego ja? Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 21:05 Ja nie sądzę że Pan powinien ustąpić na tym etapie dobrze gdy pojawi się dużo osób bardzo różnych ,jest jeszcze dużó czasu . Ale pod koniec tej rozgrywki być może będzie potrzebna konsolidacja sił Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 21:09 Nienależy zapominać również o kandydatach na Radnych, gdyż z tego co się orientuje to prawdopodobnie osoba chcąca wystartować na fotel Burmistrza musi mieć obsadzone miejsca na Radnych w co najmniej połowie okręgów wyborczych. Przenosząc to na nasze realia to jest minimum 8 mandatów Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 21:17 Ponadto skompletowanie silnej "15" gwarantowałoby co najmniej znalezienie sie w drugiej turze,a przy optymistycznym założeniu,że każdy z nich zdobędzie 100 głosów wygranie wyborów. Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 21:19 Są chętni na radnych, zapraszam i innych kandydatów. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 21:03 Ale nigdy również nie będzie pewności co do tego że wyborcy z cedują swoje głosy na jednego kandydata co w przypadku poprzednich wyborów dałoby szanse na drugą turę Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 21:08 Proponuję przenieść tę ekscytującą dyskusje na nowy wątek bo ten coś jest mało czytelny Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 20:47 To zależy gdzie się słucha i kogo w tych tzw satelitach jest to osoba popularna. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 21.02.06, 20:48 Słowo "satelita" brzmi bardzo znajomo przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link
mgr12 Re: Propozycja 18.02.06, 17:52 Popieram Pana kandydaturę -Panie Adamie. W przyszłości służę swoją pomocą. Odpowiedz Link
blizniak58573 Re: Propozycja 18.02.06, 20:08 Moja osoba również popiera kandydaturę Pana Adama Spolnika Odpowiedz Link
alif5 Re: Propozycja 18.02.06, 20:37 Jeśli już zaczynamy przedwybory,to ja też z chęcią podpiszę się pod kandydaturą pana Adama Spólnika.Czy ktoś będzie zliczał te głosy? Odpowiedz Link
pikollo2 Re: Propozycja 21.02.06, 11:10 Do wyborów powinien stanąć poprzedni największy konkurent burmistrza pan Krzysztof.Otrzymał 900 głosów -to jest potencjał ,którego nie powinien zmarnować .Znajomi pana Krzysztofa do dzieła :namówcie go do startu w wyborach! Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 18:35 Każdy ma prawo wystartować i każdy ma sznase wygrać. Prawda? Odpowiedz Link
omega_7 Re: Propozycja 21.02.06, 18:43 Oczywiście, że nieprawda. Każdy ma prawo wystartować, ale nie każdy ma szanse wygrać. Po co więc startować? Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 21.02.06, 18:53 Właśnie, więc apeluje do innych chętnych o wycofanie swoich kandydatur. Odpowiedz Link
999lp9 Re: Propozycja 21.02.06, 20:27 Wszystko wskazuje na to że pojawi się jeszce wielu kandydatów na ten urząd a nie wycofa Odpowiedz Link
chester_74 Re: Propozycja 22.02.06, 00:49 Typowe polskie piekiełko... a my diabełki siedzimy i zacieramy... kopytka;) Odpowiedz Link
inferno_m Re: Propozycja 22.02.06, 05:33 Chester lepiej powiedz czego ode mnie chciałeś. I dbaj o wątrobę. Odpowiedz Link