Dodaj do ulubionych

FOSTER CIĘ ZAŁATWI !

IP: 195.245.217.* 22.03.05, 11:38
Witam!
Znajoma miała dwa tyg. temu jechać do pracy w Angli, załatwionej przez
Fostera. W dzień przed wylotem jakaś kobieta współpracująca z Fosterem
zadzwoniła do niej i powiedziała, że pracodawcy nie ma w Anglii! FOSTER O
NICZYM NIE WIEDZIAŁ!!! Mieli jej wysłać drugą umowę lecz tego nie zrobili -
co prawda oddali jej haracz jaki im wpłaciła za pośrednictwo, nawet obiecali
że dostanie kasę za bilet ale niestety i tu się wypieli - a bilet był
kupiony w taniej linii więc kasa przepadła - może ktoś wie jak ją odzyskać? I
jeszcze małe pytanko: ciekawe co by było gdyby nikt do niej nie zadzwonił i
dziewczyna by poleciała?
Gdyby ktoś miał mało kłopotów i za dużo kasy to Foster się tym zajmie!
Czekam na ew. spostrzeżenia i rady.
Pozdrawiam!
SP
Obserwuj wątek
    • Gość: hsgh Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: 5.1.* / *.kuleuven.ac.be 22.03.05, 16:19
      Jeśli piszesz, że zapłaciła za pośrednictwo Fosterowi, to znaczy, że informujesz
      o popełnieniu przestępstwa przez tę firmę, bo nielegalne jest pobieranie
      pieniędzy za pośrednictwo, więc jeszcze raz się zastanów czy to były pieniądze
      za pośrednictwo czy na przykład za test językowy. Bo takie pomówienie też jest
      karalne....
      • Gość: SP Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: 195.245.217.* 23.03.05, 12:15
        Aa faktycznie - opłata jest pobierana za " rejestrację użytkownika w urzędzie
        imigracyjnym, transport do i z lotniska, tłumaczeń dokumentów, karty ISIC oraz
        egzaminu z j. angielskiego"... Tak to porządna firma...
        • Gość: wow Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:24
          hi
          wlasnie pomawianie to przestepstwo i jest karalne a ustalenie internauty to
          najmniejszy problem to tak na poczatek

a sprzedaz platnych praktyk typu work & travel jest zgodne z prawem polskim jak
          rowniez brytyjskim to tak po pierwsze

nie wiemy co sprzedala ta firma twojej znajomej a ty juz rzuciles
          haslo "pobrali kase za posrednictwo i wydales wyrok na nich" wiesz nie sadze
          zeby tak zrobili, predzej zgodze sie ze oplacila za program typu wor & travel
          czyli tzw platne praktyki 3, 6 cio miesieczne

to tak tyle na ten temat

wow :)
          • Gość: SP Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 22:02
            "wlasnie pomawianie to przestepstwo i jest karalne a ustalenie internauty to
            najmniejszy problem to tak na poczatek" - nie musisz mnie straszyć - przeczytaj
            posta powyżej...
            "nie wiemy co sprzedala ta firma twojej znajomej a ty juz rzuciles
            haslo "pobrali kase za posrednictwo i wydales wyrok na nich" wiesz nie sadze
            zeby tak zrobili, predzej zgodze sie ze oplacila za program typu wor & travel
            czyli tzw platne praktyki 3, 6 cio miesieczne
            wiem jaka jest różnica między programem work&travel a umową o pracę - ta firma
            dała mojej znajomej umowę o pracę w Wielkiej Brytanii i wysłała ją do pracodawcy
            którego nie było - to też już pisałem...możesz sobie tego nie sądzić - twoja
            sprawa ale nie zarzucaj mi kłamstwa.Zdaje się, że nie czytałeś posta powyżej...
          • Gość: otucha Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: *.range81-151.btcentralplus.com 26.03.05, 22:32
            Na oko widać, że ci, co odpisali mają związek z tą firmą. Po to jest forum,
            żeby się wyżalić. Nie bój się. Gdyby wszystko było w porządku, Twoja znajoma
            byłaby już w UK. A nie jest - i to nie Ty jesteś temu winna, tylko firma, która
            nie dotrzymała umowy. Nie twierdzę, że to mógł być rzeczywiście jeden taki
            wypadek, ale już sam fakt tego ataku o czymś świadczy. Wystarczyło wyjaśnić
            przyczynę - a nie od razu straszyć niewinnych ludzi.
            • Gość: SP Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:35
              Dokładnie - chcę się wyżalić, że polska firma traktuje w ten sposób polskich
              klientów i przestrzec innych, że nawet jeśli już będą mieli podpisane umowy,
              kupione bilety i wszystko inne zapięte na ostatni guzik to muszą być do końca
              przygotowani, że coś może pójść nie tak.
              Pozdrawiam!
              SP
              • Gość: wow Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:14
                w drewnianym kosciele tez moze ci cegla spasc na glowke

wow:)
    • mroofcia Re: FOSTER CIĘ ZAŁATWI ! 01.04.05, 10:57
      Ja tam nie wiem nic o sprawie, o której piszesz i dlatego nie będę oceniać.
      Ze swojej strony mogę dodać jedno - planowałam wyjechać w tym roku za pośrednictwem fostera. A ponieważ miałam kilka pytań odnośnie ich procedur, wystosowałam maila, prosząc o informacje, na których mi zależało. I do dziś nie otrzymałam odpowiedzi. Ja bardzo przepraszam, ale w dzisiejszych czasach nie tak traktuje się klientów i nie tak robi się interesy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka