Gość: hanka
IP: *.who.vectranet.pl
08.09.05, 11:51
i nie wiem jakie TU formalności trzeba załatwic. Zazdroszcze wszystkim mlodym bez obowiazkow. Jestem zarejestrowana w urzędzie pracy, który opłaca mi i dzieciom ubezpieczenie. Z MOPSu dostaję na dzieci rodzinne. Dzieci zostawiam w Polsce pod opieką mojej siostry i mamy. Jak ubezpieczyc tu dzieci? A co z moim ubezpieczeniem tam? a jak wrócę? Czy muszę się stąd wyrejestrować z bezrobotnych? A jak będę 'bezrobotna' tam? Czy dzieci dalej dostaną tu rodzinne? Jak się rozliczyć z urzędem skarbowym? Jak z podatkami w Anglii? Kto podpisze ew. zgodę na leczenie dzieci? Chyba nie muszę załatwiać im prawnego opiekuna?
Myślałam, że jestem wolnym człowiekiem, jednak złodzieje na stołkach zamiast myslec o zmniejszaniu bezrobocia, przygotowali tyle zagmatwanych regułek, że czuję sie jak w kajdanach.
Nie mam wyboru musze zostawić dzieci, nie moge zyc z ich alimentow w polsce. Znam dosc angielski, chore panstwo zainwestowalo we mnie-mgr matematyki na 5, co miesiac, za to ze sie ucze dostawalam stypendium wyzsze od zasilku dla bezrobotnych. po co? Od dwoch lat szukam pracy. Dyplom do kosza i zmywac Anglikom! Moj brat bez znajomosci jezyka po tygodniu dostal prace!
Bardzo prosze o odpowiedzi, jakies linki. Mam malo czasu i mnostwo do zalatwienia.
dzieki