Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Chetni na wyjazd

IP: *.smstv.pl 13.02.06, 14:19
    Szukam osob ktore chcialyby wyjechac na Cypr w poszukiwaniu pracy,chcialabym
    wyjechac za miesiac mam zamiar sama znalezc prace,a nie placic tym wrednym
    posrednikom,jezeli ktos jest chcetny piszcie,zawsze lepiej z kims niz samemu,
    Obserwuj wątek
      • jacek3142 Re: Chetni na wyjazd 14.02.06, 11:43
        a jaka praca Cię interesuje?
        • netaxxx Re: Chetni na wyjazd 14.02.06, 13:42
          Praca w gastronomii,
          • Gość: czarna Re: Chetni na wyjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:38
            a znasz juz grecki? z jezykiem jest łatwiej.
            • pia.ed Re: Chetni na wyjazd 14.02.06, 15:47
              W zupelnosci wystarczy angielski, bo Cypr jest nastawiony na TURYSTOW.
              Z niemieckim tez byc moze da sie dogadac, bo niemieccy turysci sa wszedzie,
              a starsi ludzie nie znaja angielskiego.
              • netaxxx Re: Chetni na wyjazd 14.02.06, 18:00
                Znam jezyk grecki,bylam 3lata w grecjii gdzie pracowalam,szukam pracy w
                gastronomii nie przy ososbach starszych na mieszkaniu,jest ktos chetny na
                wyjazd,pozdrawiam,
                • Gość: Bodek M Re: Chetni na wyjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:06
                  Ale słyszałem ,że tam cienko płacą.
      • Gość: Mariusz Re: Chetni na wyjazd IP: 81.15.186.* 21.02.06, 19:15
        Hej jestem zainteresowany wyjazdem na Cypr również w poszukiwaniu pracy, jest nas dwóch ... mój numer GG 3280472. Był bym wdzięczny za kontakt na GG gdyż na tą strone zaglądam żadko. Pozdrawiam.
      • Gość: anka Re: Chetni na wyjazd IP: 195.117.201.* 27.02.06, 23:41
        hej ja jestem b.chetna. odezwij sie do mnie koniecznie. moj e-mail
        nutribodymilk@poczta.fm pozdr.
        • abandonner Αμοιβή 28.02.06, 06:04
          Αμοιβή
          Οι όροι πληρωμής είναι συνήθως σε μηνιαία ή εβδομαδιαία βάση. Ο εργοδότης
          παρέχει τον μισθό αφού αποκόψει από αυτόν τις υποχρεωτικές συνεισφορές του
          εργοδοτούμενου (κοινωνικές ασφαλίσεις , φόρο εισοδήματος και οποιεσδήποτε άλλες
          αποκοπές προνοούνται με βάση συλλογική σύμβαση ή νόμο ή κανονισμό, π.χ. ταμεία
          προνοίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κ.ο.κ.)
          Στην Κύπρο η συνήθης πρακτική για καθορισμό μισθών είναι μέσω των συλλογικών
          συμβάσεων.
          Οι συλλογικές συμβάσεις είναι συνήθως διετής και διαπραγματεύονται μεταξύ
          εργοδοτών και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται για
          υποβολή αιτημάτων, διαπραγμάτευση και μεσολάβηση ρυθμίζονται από τον Κώδικα
          Βιομηχανικών Σχέσεων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο καθορίζει κάθε χρόνο κατώτατα όρια μισθών για τα
          επαγγέλματα των γραφέων, πωλητών, βρεφοκόμων, βοηθών νηπιαγωγών και σχολικών
          βοηθών. Ο κατώτερος ακάθαρτος μισθός που έχει καθορίσει πρόσφατα το Υπουργικό
          Συμβούλιο είναι £362 μηνιαίως και £385 μετά από 6 μήνες εργοδότησης.

Στα πλαίσια συλλογικών συμβάσεων καθορίζονται οι όροι πληρωμής για εργασία
          πέραν των κανονικών ωρών εργασίας (υπερωρία) στη βάση 1:1.5, ενώ στις πλείστες
          των περιπτώσεων για εργασία τα Σάββατα, τις Κυριακές ή δημόσιες αργίες στη βάση
          1:2.Πληρωμή σε μορφή φιλοδωρημάτων ή άλλων απολαβών στη βάση αποτελεσμάτων
          παρέχονται από αριθμό οργανισμών κυρίως σε διευθυντικές θέσεις ή θέσεις που
          σχετίζονται με τις πωλήσεις.

Στις πλείστες επιχειρήσεις και οργανισμούς παρέχεται 13ος ή ακόμη (λιγότερο
          συχνά) και 14ος μισθός, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα αν&
          • Gość: polka Re: Αμοιβή IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 11:32
            hej gościu zmień lekarza
      • Gość: ANIA Re: Chetni na wyjazd IP: 213.155.185.* 28.02.06, 14:03
        CZEść...JESTEM TEGA SAMEGO ZDANIA O TY...MAM NA IIę ANIA I JESTEM ZE
        SZCZECINA...CHCE SZYBKO GDZIEś WYJECHAC I ZNALEżć JAKAś PRACę...POTRZEBUJE
        NATYCHMIAST ZATRUDNIENIA............NIE WIEM JAK Z RESZTą...ALE PLAN JEST ...MOJ
        MAIL....MYSZA5011@WP.PL....JESTEM CHęTNA BYNAJMNIEJ....POZDRAWIAM .......ANIA
      • Gość: MARCIN Re: Chetni na wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:12
        a gdzie dokładnie chcesz jechac mozemy sie jakos skataktowac i zawsze mozna sie
        dogadac numer telefonu 0757788474
      • Gość: Marcin Re: Chetni na wyjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:17
        ja jestem chetny na wszystkie propozycje i tak siedze w domu i sie nodze moge
        jechac wszedzie mam 23lat mozemy sie jakos skataktowac oto muj numer gg 9880255
        narazich czekam
      • patikab Re: Chetni na wyjazd 27.03.06, 16:18
        Ja jestem chetna, mam27 lat i jestem z Katowic.Pracowalam we Wloszech jako
        kelnerka.moj meil
        patikab@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka