Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zbiór owoców we Włoszech

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 21:37
    WYbieram się do Włoch na zbiór owoców od maja do października. Będe miała
    zapewnionejedzenie i spania + 700 euro, to chyba mało jak myślicie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kaszka Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: 87.207.240.* 28.02.06, 22:02
        jak na włoskie warunki to nie jest mało, pod warunkiem, że to legalna praca, bo
        tylko tak można tam pracować. Jeśli na czarno - to na 100% oszustwo
        • Gość: ariska Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: *.ziemowit.prograf.net.pl / 217.8.174.* 05.03.06, 19:46
          no przeciez wszedzie mozna pracowac tylko legalnie !! gdzie praca na czarno
          jest zalegalizowana? moim zdaniem to nie mało i jak masz okazje to jedź :)
      • Gość: Kaska Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: 81.210.16.* 01.03.06, 08:16
        Czesc, Czy masz mozliwosc zalatwienia jakiegos miejsca ?? Bardzo mi na tym
        zalezy. Dziekuje za pomoc
      • Gość: Asap Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: *.law.uni.torun.pl 04.03.06, 16:07
        Kaszka ma racje. Jesli to nielegalna praca to na 1000% oszustwo. Radze Ci sie
        dobrze zastanowic.
      • risto14 Re: Zbiór owoców we Włoszech 05.03.06, 12:22
        Tylko nie jedz na na południe okol,Bari i Foggi byłem tam.
        • Gość: gość Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 09:45
          a gdzie ma jechać? przecież to na południu Włoch, szczególnie w Pugli, rosną
          owoce/warzywa...
        • Gość: zalamana Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: *.microchip.net.pl 18.03.06, 15:40
          witam risto14 mam pytanie mąż pojechał w okolice FOGGI nie moze wrócic ani
          zarobic jak mam mu pomoc!!!moje gg6613241 dzieki
      • Gość: Robert Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:15
        Jestem bardzo zainteresowany praca na zbiorze owocow,prosze o przeslanie
        dalszych informacji...andrzej.rud@neostrada.pl
      • Gość: survey06 Re: Zbiór owoców we Włoszech IP: 151.96.0.* 10.03.06, 09:44
        A propozycje tej pracy masz bezposrednio od wloskiego farmera, wloskiej agencji
        czy tez od polskiego posrednika? Z kim bedziesz zawierala umowe o prace? Spanie
        i wyzywienie to nie wszystko. A gdzie ubezpieczenia, sprawy zdrowotne, ew.
        podatki, jak z kosztami przejazdu do/z Wloch. Jak - tez przykladowo - z
        pokryciem kosztow wszystkich wewnetrznych przejazdow?

Patrzac na propozycje z drugiej strony, to jezeli "na czysto" odlozysz nawet
        500-520 EUR miesiecznie, to przez 6 miesiecy daje to Tobie w zlotowkach na
        koncie w banku przynajmniej 11.500-12.000 zlotych. W Polsce przy zbiorze
        jakichkolwiek owocow, warzyw, czy przy zniwach NIGDY takich pieniedzy nie
        zarobisz.

San Donato Milanese

Zapraszan na forum prywatne: "Home & Abroad"
        Formu polskich bylych, obecnych i przyszlych expate'ow.
      • idasobiecka Re: Zbiór owoców we Włoszech 11.03.06, 17:10
        Czy masz namiary na docelowego pracodawcę??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka