Dodaj do ulubionych

Praca w Grecji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 21:54
Mam w planie jechać sama (niestety) do pracy jako pokojówka do Grecji na
lipiec - sierpień przez biuro Biuro Pośrednictwa Pracy w Grecji "Amesos"Ateny
ul. Nikiforu 1, maja oczywiście pośrednika w Polsce, ale nie wiem, czy moge
wierzyć w tą firmę..... zna ktos? a może ktoś chciałby pojechać razem ze mna..?
Obserwuj wątek
    • Gość: mela Re: Praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 12:04
      Dominika, a mogłabyś napisać jak się skontaktować z tym biurem i jakie są
      wymagania , tzn. język , doświadczenie , wiek itp. Jestem zainteresowana, ale
      nie bardzo wiem od czego zacząć.pozdrowionka
      • Gość: mela Re: Praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 12:06
        Przepraszam jeszcze jedno, jeżeli możesz podzielić się swoją wiedzą to
        oczywiście podam swój kontakt , proszę jedynie o to abyś odpowiedziała tak lub nie
        • Gość: bylam rok temu !! Re: Praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:16
          acha jeszcze jedno jak nie licz z ejak jedziesz z kolezanka czy kolezankami ze
          traficie razem chociaz pewnie w polsce beda cie zapewniac ze tak bedzie
          rozwala was po calej grecji zreszta w nic im nie wierzcie amesos tak jak
          reszta tych biur to jedna wielka lipa
    • Gość: Aurela Re: Praca w Grecji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:52
      Witam!Ja również decyduję się na wyjazd z tą agencją.(Amesos)Czy masz jakies
      dodatowe info?Będę wdzieczna za jakiekolwiek,pozdrawiam Aurelia.Mój mail to
      aurelia_burnat@wp.pl
      • Gość: bylam rok temu !! Re: Praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:13
        Ojeju dziewczyny wy nie wiecie nawet w co sie pakujecie .....
        To wszystko nie jest takie jak wyglada ... jasne biuro bardzo ladnie sie
        reklamuje i duzo osob sie naciaga, zreszta nie tylko amesos wszystkie te
        biura to jeden wielki kanal z tego co slyszalam. Z amesos sama jechalam rok
        temu. Po pierwsze przyjezdzacie na miejsce i zamykaja was na 7 pietrze na
        klucz i czekacie tak zamkniete az dostaniecie prace z wielka laska zejda wam
        do sklepu mimo ze za wasze pieniadze po cos do jedzenia bo zebys ty wyszla nie
        ma mowy.dziewczyny ktore dostana prace sa odseparowane do innego pokoju i nie
        mozna im sie z wmai kontaktowac rozdzielaja was , jesli ktos wogole siedzi
        troche w biurze i wie juz etzi ketzi co jets grane tez nie moze was
        poinformowac zebyscie nie uciekly czasem. Polka ktora tam robi Jola bez zeba
        na przedzie wieczorami wiecnzie nachlana lazi i na pomoc przykro mi ale nie
        mozesz liczyc. Biuro nie interesuje sie Tobą im zalezy tylko na twoich
        pieniadzach wysylaja dziewczyny w niesprawdzane miejsca a gdy dzwonisz i tak
        nie pomoga. chodiz im tlyko o to zeby cie wyslac zgarnac kase od pracodawcy ze
        was wyslali a pozniej jeszcze z twojej wyplaty tobie sciagaja . praca wyglada
        tak ze robisz cala dobe prawie bez dnia wolnego w wyzwiskach i krzyku. Gamotto
        Putana itp. slyszysz na okraglo. Ja pracowalam 18 godizn na dobe rece mialam
        wyzarte cale chlorem , pociete musisz robic 155000 rzeczy na raz bo jadac na
        jakies stanowisko nie mysl ze bedzies ztylko kelnerka , pomoca kuchenna czy
        pokojowka bo do twojej roboty bedzie nalezalo wszystko !!! a zawsze za wolno
        jak dla nich wiecznie wyzwiska popychanie a i bicie sie zdarza ( moja
        kolezanke co byla na innej wyspie bito tam ) pieniadze wyplacaja wam na koniec
        zbeyscie nie uciekly czasem bo w koncu zaplacili za was jak wogole ci zaplaca
        bo innym kolezanka zas nie zaplacili ani jednego euro za prawie 2 miesiace
        harowy . O czywiscie biuro ma to wszystko gdzies nie odbieraja od was
        telefonow i na zadna pomoc nie mozesz liczyc. he w koncu sciagli juz za ciebie
        pieniadze i nie jeste sim potrzebna bo wlansie o to im tylko chodzi zeby na
        tobie zarobic !!!! wysylaja cie byle gdzie nie sprawdzaja wczesniej
        pracodawcy w pracy jestes smieciem chociaz moze wygrasz los na loterii i
        trafi ci sie dobra chociaz wątpie. przemyslcie sobie dobrze to dziewczyny ja
        bym wam radzila jak jzu jechac na wlasna reke bo biuro i tak wam nic nie da a
        szukajac same bedziecie miec pewnosc gdzie pracujecie itp. Chociaz ja po
        mojej i kolezanek nauczce z Grecją wiem ze nie warto grecja jets pieknym
        krajem ale tylko i wylacznie jechac tam na wakacje na zarobek do irlandii
        lub anglii nikt nie bedzie ciebie poniewieral bo normalnie traktuja ludzi ,
        normalne warunki i godizny pracy za dobre pieniadze a tam za marne gorsze
        wyniszcza cie psychicznie i fizycznie !!!!!!!!!!!!
    • penteli Re: Praca w Grecji 02.06.07, 17:44
      Potwierdzam wszystkie jak najgorsze opinie, niestety nie słyszałam o zadnym,
      absolutnie zadnym w pełni uczciwym biurze, raz jeden tylko trafiłam na jedno
      nieco mniej szachrajskie niz inne. Sama wykonałam taki skok na głęboką wodę 5
      lat temu i trafiałam baaardzo różnie, na ogół gorzej niż źle, włącznie z tym, że
      w jednej pracy zostałam na koniec pobita i dprawiona bez kasy. Na szczęście
      stanęłam na nogi, pracuję na własny rachunek i mieszkam z partnerem, ale gdybym
      miała ciut mniej szczęścia i rozumu, mogłoby się skończyc jak w najczarniejszych
      scenariuszach. Skoro tyle osób mowi to samo, że biuro jest niewiarygodne i się
      Tobą nie zainteresuje po zainkasowaniu prowizji, to jest to szczera prawda a nie
      jakaś przesada, chociaż możesz odnieść właśnie takie wrażenie. Nie wiem nawet,
      jak mogłabym Ci pomóc, chociaż bardzo bym chciała, bo żadna z nas nie zasługuje
      na takie traktowanie. O cokolwiek chcesz, pytaj, może na coś się przydam.
    • Gość: Sandra Re: Praca w Grecji IP: *.dynip.asn.pl 04.06.07, 16:13
      szukam wlasnie takiej pracy:)czy mogla bys mi napisac conieco o tej firmie i
      jakie warunki sa stawiane?didi1986.wp.pl z gory dzieki
      • Gość: do Sandry Re: Praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 16:30
        haha nie wierze =) dziewczyno szukasz pracy gdzie bedziesz ponizana , bita
        pracujac praktycznie 24 na dobe i dotego oszukana przez biuro???? brawo =)
        nie wierze normalnie hehehe =) wiesz jakie sa warunki? placisz im kase a oni
        jjuz ci cale te pieklo zalatwia, bylam rok temu i ledwo przezylam a widze ze
        niektorzy wlasnie takiej pracy szukaja he powodzenia Sandra =) widocznie
        jestes masochistka lub nie czytasz poprostu wszystkich postow...
    • patidolar Re: Praca w Grecji 27.06.07, 12:59
      hej. tez zastanawiam sie nad wyjazdem z tego biura i tak samo mam obawy czy
      oby napewno jest legalne.. masz moze jakies informacje na jego temat?:)

pozdrawiam
    • recom-solar Re: Praca w Grecji 21.06.15, 16:20
      Dzien dobry,
      Recom AG- światow? firma zarejswowana w niemcah ktura produkuje fotoognjewy moduly.
      Zaczali sie my oferowac nasz produkt na terenie Polskim. Potrebuemy osobe do telefonicznyh rozmow do Polskie
      lub do innyh Panstw Unii Europejskej.
      Adresa firmy Athens. str. Posidonos 1, Ag. Dimitrios.

Prosze skontaktowac ze mną +30 6981300802.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka