Dodaj do ulubionych

kłucie jajnika

08.09.10, 14:18
Od zabiegu, który miałam na początku lipca kłuje mnie lewy jajnik, jest to takie kłucie promieniujące do lewego kolana i tak jakby kłucie z tyłu pleców. Pojawia się co jakiś czas. Byłam u lekarza na kontroli po zabiegu i mówi, że z jajnikami jest wszystko dobrze, ze on tam nic nie widzi. Martwie się co to za ból.
Obserwuj wątek
    • aga_agula82 Re: kłucie jajnika 08.09.10, 23:17
      Witaj,
      obajwy, które opisujesz masz co jakiś czas,ale kiedy?przed okrem lub w trakcie?w dni płodne?czy nie ma to żadnego znaczenia i co jakiś czas to np co 2-3 dni?
      pzdr
      • ania-8004 Re: kłucie jajnika 09.09.10, 09:04
        Objawy te mam co jakiś czas, np. wieczorem jak się troche nachodze. Jest dzień że nie mam w ogóle, a następnego mam.
        • kobietka_29 Re: kłucie jajnika 09.09.10, 10:14
          Aniu, ja rowniez po poronieniu mialam klucie jajnika (lewego- z tego, z ktorego wyszlo zaciazone jajeczko). Na poczatku ignorowalam to, bo myslalam, ze organizm musi dojsc do siebie po utracie ciazy. Ale klucie nie ustepowalo i bylo niezalezne od fazy cyklu. W ciagu 7 miesiecy od poronienia bylam 5 razy badana przez roznych lekarzy. Wszyscy stwierdzili, ze z jajnikami jest dobrze, ale ostatnia lekarka polecila mi profilaktycznie lek ziolowy. Biore go od 40 dni i juz po 3 tygodniach brania zauwazylam zmiany na lepsze. Od 3 tygodni nie odczuwam klucia jajnika.
          • ania-8004 kobietka_29 09.09.10, 10:42
            Napisz co to za lek ziołowy i czy jest na receptę.
            Mnie oprócz kłócia jajnika boli jeszcze lewa noga.
            • kobietka_29 Re: kobietka_29 09.09.10, 13:09
              Aniu, ten lek mozna nabyc i bez recepty, ale najczesciej doradza sie wczesniejsza konsultacje z lekarzem. Ja mieszkam zagranica i u mnie ten lek nazywa sie inaczej, ale w Polsce jest on z tego, co sie orientuje, dostepny pod nazwa Castagnus. Agnus castus czyli Pieprz Mnisi, wlasciwie. Polecany jest kobietom z zaburzeniami miesiaczkowania. A jakoze Pieprz Mnisi wspomaga tez cialko zolte, poleca sie go kobietom planujacym ciaze. Rozne sa opinie na temat tego, czy pomaga czy nie. Mnie narazie pomaga w dotychczasowych dolegliwosciach. Ale w ciaze jeszcze dzieki niemu nie zaszlam. smile Jesli natomiast masz dodatkowo bole nogi, to tym bardziej skonsultowalabym branie tego ziola wczesniej z lekarzem. Nie to, zeby moglo Ci ono zaszkodzic, ale moze Twoje dolegliwosci maja zupelnie inne zrodlo. Przyczyn klucia w podbrzuszu moze byc mnostwo- problemy z nerkami, z pecherzem, z jelitem cienkim. Nie koniecznie musi to byc jajnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka