Dodaj do ulubionych

Pytanie do Dorka793

02.07.11, 09:26
Kochana powiedz czy mi Dr.Miłecka po pierwszym poronieniu zaleciła ci jakieś badania? Czy kazała ci odczekać jakiś czas przed kolejnym zajściem i czy np kazała ci brać zapobiegawczo Duphaston gdy już zaczniesz starania lub zajdziesz w ciążę???
Wybieram się do niej w przyszłym tyg i jestem ciekawa co mi powie. jest to moje pierwsze poronienie - mam dwoje zdrowych dzieci.
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • dorka793 Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 08:40
      Witaj Kochanasmile
      Odpisuje teraz bo w weekend bylam na mazurkach...Kochana Dr. Miłecka po 1 poronieniu nie zlecila mi nic tylko kazała brac duphston zapobiegawczo,byla to ciąża obumarła i pow ze często tak sie zdarza,zeby sie niczym nie martwic itp...Teraz była juz troszke wszoku gdzie do 11 tygodnia było wszytsko oki i nagle bum w ciagu 3 godz zaczełam krwawic i poronienie w toku,tydzien temu byłam u niej na kontroli,siedzialam godz w gabinecie i zastanawiałysmy sie co dalej,zleciła mi badania na krzepniecie krwi i przeciwciala tarczycowe i od sierpnia sie starac....Boje sie troszke,d;latego szukam jescze innego lekarza,ona twierdzi ze mogło to byc przyczyna przeziebienia bo w 6 tygodniu bylam strasznie chora ale jakos nie przekonuje mnie to...Mysle,ze nic Ci nie zleci Kochana....a w ktorym tygodniu poronilas?mials wczesniej jakies problemy....Pozdrawiam i do usłyszonka
      • chihuahuaa Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 10:50
        Poroniłam w 8 tyg. Nigdy nie miałam problemów.
        Czyli tobie nawet Duphaston nie pomógł utrzymać ciąży?
        Jeśli zdecydujesz się na wizytę u Dr. Tarwackiego to daj proszę znać co ci powiedział.
        Ja się odezwę po wizycie u Dr. Miłeckiej.
        pozdrawiam
        • chihuahuaa Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 10:54
          A na początku ciąży miałam silne przeziębienie ( takie grypowe, zaraziłam całą rodzinę) myślę, że to mogło byc powodem tego, że ciąża obumrała.
          • dorka793 Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 11:23
            To tak jak ja bylam chora,ale nie wiem czy to mogło byc przyczyna ....Dzwonilam o wizyte do dr Tarwackiego i wizyty sa na sierpnien a mnie caly sierpniem nie ma...w srod eide do dr Boruckiego z Bemowa zobaczymy co on mi powie....a Kiedy idziesz do Miłeckiej w czwartek?daj znac Kochana co ona Ci powie....pozdrawiam,pa
            • chihuahuaa Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 12:54
              Do Miłeckiej idę w przyszły poniedziałek, niestety do niej też są b.długie terminy. Strasznie się oblegana zrobiła. Nie pamiętam aby w poprzedniej ciąży trzeba się było zapisywać z takim dużym wyprzedzeniem.
              Ale trudno się dziwić - to człowiek cud!
              Przypuszczam, że nic ciekawego mi nie powie. Wiesz, że według lekarzy pierwsze poronienie to norma.
              Jak to usłyszałam na usg, że rzadko się zdarza żeby kobieta wszystkie ciąże przeszła bezproblemowo.
              Chciałam tylko zeby może w razie czego przepisała mi ten Duphaston. Za 3 tyg zamierzam ponownie się starać. Aż mnie ciarki przechodzą na samą myśl jak potem się będę stresować. Kazde wyjście do toalety to nerwy czy aby nie pojawiła się kropelka krwi.
              ehhh dużo by mówić.
              • dorka793 Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 13:04
                Tak Kochana,ja to samo przeżywałam po 1 poronieniu....Nie wyobrazam sobie co bedzie teraz szok...Ja chce sie starac w sierpniu jesli badania nic nie wskaża....Bedzie dobrze Kochana musi byc....a kiedy ty poronilas?
              • chihuahuaa Re: Pytanie do Dorka793 04.07.11, 13:58
                Poroniłam w połowie maja. Ale płód była bardzo mały więc możliwe, że obumarł jeszcze wcześniej.
                Dzięki za słowa otuchy. Bardzo się obawiam, czasami nawet zastanawiam się czy na pewno chcę jeszcze raz próbować.
                Musi być dobrze. Daj znać co u Ciebie po wizycie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka