Dodaj do ulubionych

chlamydia-pomożecie

18.11.11, 13:47
Hej dziewczyny,która z Was robila to badanie i jak lepiej je zrobic czy z wymazu z pochwy czy z krwi bo mam różne opinie...Chce zrobić jeszcze to dla siebie badanie po poronieniu,bo zrobilam tyle badań i nic,wiec jescze te mi zostały.....sciskam i życze miłego weekendusmile
Obserwuj wątek
    • cyganka00 Re: chlamydia-pomożecie 18.11.11, 18:21
      u mnie wykryto po pierwszym poronieniu i to mial byc powod. Chyba nie bo poronilam po raz drugi.
      Ale do rzeczy..
      Najskuteczniejsze sa z wymazu- cewka, pochwa (nie koniecznie ma sie w obu miejscach, bo ja mialam w jednym a w drugim nie), robilam tez wymaz z oka. Nie zapomnij przebadac partnera- tez robi wymazy. Pozniej przeszlam kuracje 6 tygodniowa antybiotykami- doxycyklina, rovamycyna, clacid uno oraz jednoczesnie masci do oczu (do pochwowo tez mialam ale nie pamietam co) Parner tez przechodzil. Po miesiacu od zakonczenia kuracji badania. U mnie wytepili, maz mial druga serie.
      Teraz z pespektywy nie wiem czy bym sie poddala tej kuracji- bo jak widac nie byl to u mnie powod.
    • anina-1 Re: chlamydia-pomożecie 18.11.11, 21:42
      Koniecznie metodą PCR - jest najdokładniejsza. Często zwykłą metodą nie wychodzi.
      • migotka.s Re: chlamydia-pomożecie 19.11.11, 17:31
        ja miałam wymaz z szyjki
        nic nie wyszło

nie wiem jaka metodą
        napisane jest cos o sondach genetycznych ale nie wiem co to znaczy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka