ewa-krystyna
26.04.12, 13:31
chyba bede mama kolejnego Aniolka.... jest mi ciezko, nawet nie myslalam,ze bede to tym razem az tak przezywac.... przytulcie....
ostatnia @ byla 15 marca, clomid 19/03 przez 5 dni; pierwsze testy 9/04 i 11/04 oraz 12/04 negatywne; kolejne dwa 15/04 pozytywne ale bladziutkie i powtorzony jeden,bo mi zostal w opakowaniu 16/04 takze bardzo blady - powinnam byla poczekac ze dwa dni chociaz... nastepnie beta 18/04 -138 i kolejna beta 20/04 -191; oraz wczoraj usg gdzie techniczka niczego nie znalazla... z tego co czytalam to : pierwsza beta na ten tydzien ciazy jest prawidlowa ( waha sie miedzy 5 - 426; w 5tc 18-7340) oraz w 5tc usg ma jeszcze prawo nic nie pokazac,bo jest wczesnie, serduszko najwczesniej powinno pojawic sie 26/04; dopiero usg z 6-8 tc sa wiarygodne bo wtedy jak nie ma serduszka to wszystko jest pewne po jego powtorzeniu w ciagu tygodnia.... moja beta w tym czasie ( 4t6d i 5t1d) powinna minimalnie wzrosnac 66% - co daloby wynik 229; w sumie to powinien mi powtorzyc jeszcze ze dwa razy bete i usg za tydzien -nawet techniczka kazala mi umowic sie na nie za tydzien.... wedlug ulotki na clomidzie owulacja powinna nastapic dopiero w 6-12 dniu po dawce czyli miedzy 24/03 a 4/04 tak wiec moja ciaza na prawde moza byc bardzo bardzo mloda jeszcze,bo pierwsze testy byly negatywne a kolejne blade... czy clomid moze "falszowac" test pozytywny? dodam jeszcze,ze wszystkie testy byly z tych "6 dni przed spodziewana @" ... w tej chwili nic mi nie pozostaje tylko czekac...wczoraj bylam po papiery na bete i chyba zrobie dzis,a jutro powinnam miec wynik... jesli skoczy,to super jesli nie no to i tak nic juz nie da sie zrobic....
na razie troche sobie poplakuje i wertuje internet w poszukiwaniu jakichs info o slabych przyrostach bety....