26.04.12, 13:31
chyba bede mama kolejnego Aniolka.... jest mi ciezko, nawet nie myslalam,ze bede to tym razem az tak przezywac.... przytulcie....
ostatnia @ byla 15 marca, clomid 19/03 przez 5 dni; pierwsze testy 9/04 i 11/04 oraz 12/04 negatywne; kolejne dwa 15/04 pozytywne ale bladziutkie i powtorzony jeden,bo mi zostal w opakowaniu 16/04 takze bardzo blady - powinnam byla poczekac ze dwa dni chociaz... nastepnie beta 18/04 -138 i kolejna beta 20/04 -191; oraz wczoraj usg gdzie techniczka niczego nie znalazla... z tego co czytalam to : pierwsza beta na ten tydzien ciazy jest prawidlowa ( waha sie miedzy 5 - 426; w 5tc 18-7340) oraz w 5tc usg ma jeszcze prawo nic nie pokazac,bo jest wczesnie, serduszko najwczesniej powinno pojawic sie 26/04; dopiero usg z 6-8 tc sa wiarygodne bo wtedy jak nie ma serduszka to wszystko jest pewne po jego powtorzeniu w ciagu tygodnia.... moja beta w tym czasie ( 4t6d i 5t1d) powinna minimalnie wzrosnac 66% - co daloby wynik 229; w sumie to powinien mi powtorzyc jeszcze ze dwa razy bete i usg za tydzien -nawet techniczka kazala mi umowic sie na nie za tydzien.... wedlug ulotki na clomidzie owulacja powinna nastapic dopiero w 6-12 dniu po dawce czyli miedzy 24/03 a 4/04 tak wiec moja ciaza na prawde moza byc bardzo bardzo mloda jeszcze,bo pierwsze testy byly negatywne a kolejne blade... czy clomid moze "falszowac" test pozytywny? dodam jeszcze,ze wszystkie testy byly z tych "6 dni przed spodziewana @" ... w tej chwili nic mi nie pozostaje tylko czekac...wczoraj bylam po papiery na bete i chyba zrobie dzis,a jutro powinnam miec wynik... jesli skoczy,to super jesli nie no to i tak nic juz nie da sie zrobic....
na razie troche sobie poplakuje i wertuje internet w poszukiwaniu jakichs info o slabych przyrostach bety....
Obserwuj wątek
    • stokrotka76 Re: wracam... 26.04.12, 14:32
      Dziewczyno, poczekaj i postaraj się nie denerwować smile. Jest jeszcze bardzo wcześnie, poczekaj spokojnie smile. Zrób to usg za tydzień. Wiem jak ciężko jest czekać w takiej sytuacji, ale nic innego nie możesz zrobić. A co Twój gin na to? Może oprócz bety progesteron też zrób?
      • ewa-krystyna Re: wracam... 26.04.12, 14:49
        nie zrobie usg,bo nie mam skierowania... mieszkam w Kanadzie i bez skierowania mi nie zrobia... progresteron bralam do wczoraj,ale lekarz kazal mi przestac,zreszta ten hormon byl zawsze u mnie ok; mam PCOS stad clomid; na podstawie bety z zeszlego tygodnia na prawde nie jest dobrze.... kolejne bety mam robic raz na tydzien - dzis zrobie i wynik bede miec jutro; jesli "sie bujnie" to na pewno uslysze od lekarza, jesli bedzie nadal ponizej 1000 to niestety nie bedzie cudu....
        znam to czekanie... przechodzilam 5 lat temu.... dlatego moj tytul "wracam..."
        chcialabym przeczytac,ze ta beta jest ok,ale wszedzie jest napisane,ze powinna urosnac minimum 66% .... moja urosla troche powyzej 50% w ciagu 48 godzin .... moja nadzieja wzrasta i upada co chwila....
        • stokrotka76 Re: wracam... 26.04.12, 15:22
          Mam nadzieję, że jeszcze nic straconego i nie "wrócisz". Bądż dobrej myśli, jeszcze nic straconego. A zamartwianie się nic nie zmieni, nie masz na to żadnego wpływu smile.
          • ewa-krystyna Re: wracam... 26.04.12, 15:25
            dzieki Stokrotka smile
            tez mialam nadzieje,ze nigdy tu nie wroce... na razie czekam....
            • madzi_arka Re: wracam... 26.04.12, 21:02
              ewa-krystyna napisała:

> dzieki Stokrotka smile
              > tez mialam nadzieje,ze nigdy tu nie wroce... na razie czekam....

PRZYTULAM......sad.... OJ OBYSMY TU NIGDY NIE WRACAŁY JUZ...
              • ewa-krystyna Re: wracam... 27.04.12, 01:32
                Madzi_arka, obysmy....
                ja wpadlam na chwile dac innym nadzieje po pojawieniu sie mojej coreczki smile zeby podniesc inne dziewczyny na duchu jak wpisy poprzedniczek mnie wtedy po mojej pierwszej stracie podnosily ....
                czekam do jutra i dam wam znac smile
                • magdzik777 Re: wracam... 27.04.12, 20:16
                  Witaj,
                  nie dalej jak 4 tygodnie temu przeżywałam takie chwile z koleżanką.
                  U niej wyobraź sobie beta nawet trochę spadła, lekarze sugerowali jej
                  nawet pozamaciczną.
                  Ale mimo wszystko ciąża się pięknie rozwijała, dziś już jest w 10 tc i wszystko
                  jest oksmile)))) Także nie denerwuj się na zapas, poczekaj, na pewno będzie oksmile
                  pozdrawiam
                • gosiablada Re: wracam... 27.04.12, 20:24
                  nie martw się brakiem przyrostu bety 66% nie zawsze taki musi być! u mnie było niecałe 40 procent a synek ma 2 latkasmile nadzieja jest i bądź dobrej myśli...
                  • ewa-krystyna Re: wracam... 28.04.12, 01:59
                    NIE WRACAM.... przynajmniej na razie smile
                    beta z czwartku ponad 2100 (!) lekarz przyznal,ze chyba za wczesnie wyslal mnie na usg ... ide na kolejne w srode smile mam nadzieje,ze zobacze pieknie bijace serduszko smile
                    dziewczyny, dzieki za cieple slowa..... moja beta urosla mega smile
                    • stokrotka76 Re: wracam... 28.04.12, 08:39
                      Wiedziałam smile. Trzymam kciuki!
                    • qbak81 Re: wracam... 07.05.12, 01:12
                      Bądź pozytywnie nastawiona ... i nie trać nadzieji ... musi się udać wink
                      Ja straciłam dwie ciąże i z trzecią też nie dawali szans na uratowanie od początku wszystko wychodziło źle niska beta na usg nic nie widać krwawienie do tego i lekarz kazał się nastawić na najgorsze dwa tygodnie później ciąża za mała na kolejnych wizytach również ciąża rozwijała się z opóźnieniem i praktycznie przez całą ciążę byłam na lekach 25 tygodniu mała już pchała się na świat ale udało sie powstrzymać wszystko i dotrwać do końca ciąży nawet urodziłam po terminie... mało było dobrych wiadomości ale walczyłam do końca i dziś mam 10 miesięczną zdrową córkę.
                      To tylko szybki skrót cierpień ale naprawdę było bardzo źle i bardzo cięzko najbardziej psychicznie ale wiedziałam że walczę o dziecko i było warto widząc uśmiech mojej córki aż łzy mam w oczach że tyle trzeba przejść aby mieć takiego małego łobuziaka.
                      Życzę Tobie wytrwałości w tej drodze pełnej obaw i walki o każdy dzień nowego życia
        • qbak81 Re: wracam... 14.05.12, 13:30
          Witaj
          I jak dalsze badania robiłaś ? jak u Ciebie jak się czujesz ?
          Pozdrawiam
    • kasiekonik Re: wracam... 03.05.12, 15:03
      dopiero dziś z napięciem czytałam ten wątek....

jak dobrze!! Chwała Bogu!!!! smilesmilesmile
    • ewa-krystyna Re: wracam... 08.06.12, 14:45
      jestem szczesliwa smile
      mimo malych przyrostow Beta w koncu "skoczyla", mialam usg w 8 t i sie okazalo,ze ciaza jest mlodsza o kilka dni i pierwsze usg bylo po prostu duzo za wczesnie dlatego nic nie bylo widac smile
      wczoraj bylam na kolejnym usg -wedlug ostatniego okresu powinnam byc 12t a jestem 11t3d smile - i wyglada ok smile maluch ruszal sie a serduszko bilo 156 uderzen na minute smile
      Mam nadzieje teraz juz na tylko dobre wiadomosci smile

Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki za was i wasze kruszyny smile
      • stokrotka76 Re: wracam... 08.06.12, 14:50
        Super, bardzo się cieszę smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka