Dodaj do ulubionych

....... (*)

31.05.12, 15:47
wczoraj o 13:30 dowiedziałam się, że serduszko mojego dziecka przestało bić ok 2-3 dni temu. Byłam w prywatnej klinice by potwierdzić diagnozę mojego lekarza. Zero złych objawów. Wymiotowałam nawet dzisiaj rano, piersi bolą nawet teraz, podobno łożysko pracuje tylko serduszko nie. w piątek mam zabieg w klinice.
czuję jakby serce miało mi zaraz pęknąć...

to moja 3 ciąża, druga strata. mam 2letniego synka.
Niby czuję się dobrze, trzymam się ze względu na dziecko ale jak tylko nie ma go w pobliżu płaczę.
Obserwuj wątek
    • yoku Re: ....... (*) 31.05.12, 19:18
      bardzo mi przykro, wiem co czujesz, wszystkie tutaj wiemy...sad
      trzymaj się i pamiętaj, że z czasem będzie lepiej, przytulam mocno...
    • tatjana Re: ....... (*) 31.05.12, 21:36
      gosiablada napisała:

> czuję jakby serce miało mi zaraz pęknąć...
      >

Znam to uczucie... Współczuję...
    • gulis1 Re: ....... (*) 01.06.12, 09:49
      rozumiem co czujesz, bardzo mi przykro, a do tego sama sie boje ze znow to uslysze.....ktory to byl tydzien?
      • madzi_arka Re: ....... (*) 01.06.12, 15:31
        bardzo mi przykro.to smutnesad
        • kobietaznadmorza Re: ....... (*) 01.06.12, 18:39
          Gosia przykro mi, ja wczoraj też to usłyszałam, u mnie serduszko w ogóle nie biło, obstawiam, że to kolejny bezsercowiec- rok temu z tego powodu zakończyła się moja ciąża bliźniacza. Lekarz jeszcze robi mi nadzieje i kazał przyjść we wtorek, ale ja traktuję tą wizytę tylko w celu ustalenia terminu zabiegu. Ja już się stałam tak gruboskórna po przejściach z poprzednią ciążą, że chcę po prostu sprawę załatwić jak najszybciej. Też mam synka, ma 1,5 roku, wszystkie wyniki dobre.
          • gosiablada Re: ....... (*) 01.06.12, 22:56
            jestem już po zabiegu w prywatnej klinice. myślałam, że będzie gorzej. łzy pojawiły się w momencie gdy zobaczyłam krwawienie,. teraz już nie płaczę. nie wiem czemu jestem taka twarda. może synek daje siłe?? chce zakończyć ten rozdział tak jak piszecie.

Zabieg miałam bezbolesny w narkozie. krwawię minimalnie jak przy końcówce okresu. tak ma być przez kilka dni. za 4 tyg wizyta i wyniki badań. po 2 cyklach można się starać o ciążę. tylko czy ja wogólę chcę?? mąż oczywiście jest na tak ale to do mnie należy ostateczna decyzja. może powinnam poczekać aż synek pójdzie do przedszkola i wtedy? tyle pytań a odpowiedzi brak.

Jeśli macie do wyboru gdzie powinien być zabieg polecam prywatną klinikę (nie płaciłam , na NFZ zrobili) pełna kultura, opieka, wygoda, proponują psychologa). może dzięki nim jestem taka spokojna...

Serduszko widziałam w ok 6 tyg bijące. teraz byłam w 9 tyg i 3 dniu. Mój lekarz chociaż taki zaufany itp okazał się zwykłym dupkiem. jak najszybciej skończył wizytę chyba bym nei zdążyła się rozkleić. otworzył drzwi od gabinetu a ja nie umiałam wyjść, nei wiedziałam co się dzieje.... nigdy więcej do niego nie pójdę.
            • gulis1 Re: ....... (*) 02.06.12, 11:30
              Czyli miałaś to w podobnym czasie co ja.... tylko u mnie ciaza od poczatku rozwijala sie nie tak- byla za mala, ale serduszko zabilo i jednak bobas rosnął,ale jak widać różnie to bywa.... Nastepna ciaza.... nie jest to łatwa decyzja, ale gdy pomyslisz o celu to chyba nie mysli sie o tym co bylo i chce sie znow sprobowac...jak bedziesz gotowa to sama to poczujesz- nic na sile. Zycze wszystkiego dobrego!
          • gosiablada kobietaznadmorza 01.06.12, 23:02
            kurcze mam nadzieję, że jednak coś się ruszy i będzie serduszko! musisz mieć nadzieję i zostać na styczniówkachsmile będę trzymała kciuki!! a ogolnie jak się czujesz? który tydzień? może ciąża młodsza? (mialam tak z synkiem)
            • kobietaznadmorza Re: kobietaznadmorza 02.06.12, 10:06
              U mnie początek 9 tygodnia, czuje się dobrze, mam dolegliwości ciążowe, ale wiem, że to nie ma wpływu na samą ciążę. W poprzednich ciążach już w 7 tygodniu było serduszko. Cykle mam regularne, więc przesunięć z wiekiem ciąży nie ma. Poprzedni zabieg miałam za granicą, więc muszę nastawić się już do odmiennych standardów. Nie wiem, gdzie zdecyduję się na zabieg, ważny będzie czas wykonania i sposób, nie mam zamiaru mieć wyjętych kilku dni z życiorysu.
              • gosiablada Re: kobietaznadmorza 02.06.12, 10:53
                ja objawy ciążowe miałam nawet w dniu zabiegu. podobno b. dobrze pracowało łożysko stąd wymioty i bol piesi. w klinice byłam na 9 rano a do domu wyszłam ok 15:30 bez bólu fizycznego, w narkozie itp. jeśli jesteś z podlasie ok Białegostoku to polecam www.arciszewski.pl/
                Bardzo mi przykro ale może jest jeszcze cień szansy??
                • kobietaznadmorza Re: kobietaznadmorza 02.06.12, 11:14
                  Ja tam nie mam żadnych złudzeń a w cuda też nie wierzę. Jestem z Pomorza i u nas prywatnie wykonują w ramach abonamentu lub za opłatą, zastanawiam się nad szpitalem akademickim, choć mam z nim kiepskie wspomnienia, ale może zrobią dodatkowe badania. Samego zabiegu się nie obawiam, nie chcę też wywoływania farmakologicznego. Muzę niestety przyznać Ci rację, że lekarze kiepsko sobie radzą w trudnych dla pacjentki sytuacjach, przerabiałam to nie raz, ja oczekuje profesjonalnej pomocy a nie smęcenia pod nosem, wzdychania i uciekającego wzroku.
                  • gosiablada Re: kobietaznadmorza 02.06.12, 11:39
                    w tej klinice robiłam na NFZ ale kilkakrotnie byłam w tej klinice wcześniej. Fachowej pomocy tam nie brakuje. Opiekują się pacjentkami. Lekarz , który się mną zajmowal był spokojny, opanowany o "kojącym" głosie. W moim mieście mogłam liczyć tylko na łyżeczkowanie na żywca w szpitalu i teksty "tak miało być, nie pierwsza i nie ostatnia" .
                    Może w Twojej okolicy są też zabiegi na NFZ, poszukaj.
    • kasiekonik Re: ....... (*) 03.06.12, 20:25
      Przytulam całym sercem... za każdym razem jak na tym forum pojawiają się nowe wpisy nie wiem co pisać, mimo, że przeżywam tą samą tragedię. Tylko przytulić i pomodlić się umiem... sad
    • olesia301 Re: ....... (*) 12.06.12, 12:30
      Przyro mi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka