Dodaj do ulubionych

ciąże biochemiczne

24.07.12, 15:03
Mi przytrafiły się 2 razy, w odstępie 7 lat (miesiąc po 1 zaszłam ponownie w ciążę i z niej mam synka).
Rozmawiałam o tym z kilkoma lekarzami i żaden nie widzi powodu do niepokoju, wszyscy twierdzą, że to "się zdarza".
O pierwsze dziecko starałam się 5 cykli (w tym jedna biochemiczna), o drugie staram się 10 (też 1 biochemiczna). Owulacja potwierdzona przez usg, podstawowe badania ok, mąż po badaniach (trochę obniżona ruchliwość, ale nie tragicznie).
Moja gin zaleca spokój, a za 2-3 miesiące powtórzyć badania i ewentualnie wtedy do kliniki. Mam do niej duże zaufanie, generalnie do tej pory jest teorie zawsze się sprawdzały (czasem wręcz okazuje się, że miała "6 zmysł"wink, łącznie z decyzją o cc na 3 tyg. przed terminem (jeszcze parę dni i pewnie byłoby po mnie - kilka dni po cc okazało się, że choruję na coś o czym nikt nie wiedział).
Nie chcę czegoś zaniedbać, ale nie chcę też szukac problemu tam gdzie go nie ma, będę więc wdzięczna za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • yoku Re: ciąże biochemiczne 24.07.12, 19:17
      ciąże biochemiczne to nic innego jak zatrzymanie rozwoju ciąży na bardzo wczesnym etapie a tego przyczyną mogą być na przykład problemy genetyczne. Żeby to wykluczyć musielibyście zbadać sobie kariotypy i skonsultować wyniki w poradni genetycznej. Takie badania trwają nawet 3 miesiące więc jeśli chcecie mieć odpowiedź zanim zaczniecie nowe starania musicie zrobić to jak najszybciej.
      • kaka254 Re: ciąże biochemiczne 03.10.12, 23:28
        Ja miałam 6 ciąż biochemicznych ,od początku beta hcg słabo rośnie testy nie wykrywają ciąży w 30 dc, dopiero w 36 dc jest blada kreska, 3 tygodnie od zatrzymania miesiączki beta hcg wynosiła 1850, następnego dnia dostałam mocnego krwawienia ze skrzepami i skurczami ,wcześniej ok. tygodnia miałam plamienia ,robię badania ale jak na razie wychodzą w normie a ciąże się nie rozwijają,czy miałyście podobne przypadki i znalazłyście przyczynę
        pozdrawiam
        • kozica111 Re: ciąże biochemiczne 17.10.12, 13:21
          U mnie blada kreska juz od 27 dnia cyklu ale słabo ciemniała, tzn wolno...w 31 dniu cyklu zaczęła blednąc sad i plamienia silniejsze od tego 31 dnia.
    • betty1234 Re: ciąże biochemiczne 01.11.12, 20:06
      Wydaje mi się, że właśnie jestem teraz w takiej ciąży sad
      Dziewczyny jak myślicie jest sens powtarzać jutro betę gdy:
      29.10 (24dc) beta 71,22 mlU/ml
      31.10 (26dc) beta 51,44 mlU/ml
      Czy może powinnam teraz spokojnie poczekać na @?

https://enpr.pl/1893/1/img/80/i.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka