Dodaj do ulubionych

Jestem już po wizycie kontrolnej :)))

30.07.04, 22:23
Dziewczyny kochane,
upłynęły już ponad 3 tygodnie od poronienia i dziś byłam u gina. I cóż się
okazało? Otóż właśnie mam piękną owulację!!! Wspaniały śluż szyjkowy (lekarz
pokazał mi w lusterku szyjkę macicy - widziałam ją po raz pierwszy na własne
oczy), pęcherzyk 24 mm i co ważne - endometrium pięknie odbudowane. Gin
powiedział mi, że dziś mogłabym zajść w ciążę na odległość. No, ale niestety
jest jeszcze za wcześnie. Choć lekarz powiedział, że zasadniczo nie ma
przeciwwskazań, to gdyby w tej ciąży poszło coś nie tak na pewno zostałoby to
położone na karb tego, że za bardzo się pospieszyliśmy. Niemniej cieszę się i
aż mi się nie chce wierzyć, zważywszy, że takie miałam kłopoty z zaciążeniem.
Oby tak było w październiku.
Wyciągnęłam od niego skierowanie na bakteriologię i p-ciała kardiolipidowe,
będzie teraz trochę czasu, żeby się spokojnie przebadać.
Mąż, kiedy usłyszał te wieści już chciał się zabierać do roboty wink, myślę,
że za kilka dni będę mu mogła wynagrodzić tę ponad dwumiesięczną abstynencję
życzę Wam, żeby i u Was wszystko szybko się goiło i dochodziło do idealnego
stanu, no i przede wszystkim dużo, dużo optymizmu, bo to jest nam wszystkim
bardzo potrzebne
Kasia
Obserwuj wątek
    • mika10 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 31.07.04, 07:15
      Witaj Aquariusku!!!!
      Tak bardzo się cieszę, że wszystko w porządku!!! Oby tak dalej, bo jednak coś
      mi tam w środku szepcze, że długo czekać nie będziecie... Powodzenia , trzymam
      kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mika ( i też mam na imię Kasia )

• lidek0 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 08:35
      A jakie badania Wam zlecił?
      • aquarius72 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 09:08
        Bakteriologię (ureaplasma, mykoplasma, chlamydie)i p-ciała kardiolipinowe. Toxo
        mam w porządku (mimo kotka w rodzinie). Mąż ma zbadać nasienie tylko jeśli u
        mnie będą bakterie w wymazie (brrr, oby nie bo te paskudztwa okropnie się
        leczy).
        Wynik histo oczywiście nic nie wniósł do sprawy. A sama zbadam jeszcze ew.
        prolaktynę (miałam zawsze tendencje do nieco podwyższonej) i jakby co zacznę
        łykać castagnusa.
        Nie wiem, co by jeszce ew. zrobić po jednym poronieniu?
    • gagat100 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 09:20
      Dobrze ze wszystko OK
      Jak poszlam na koleja wizyte do gin a to bylo 2 mies po zabiegu to tez
      powiedziala ze piekna owulacja i teraz zaluje ze jej sluchalam, mowila ze zakaz
      sexu, a moze juz bym byla w ciazy...jak ja sie nie moge doczekac sad
    • 30.tka Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 12:46
      Nie pozostaje nic innego, jak tylko sie cieszyc!!

Ja mialam pierwsze bad kontrolne tydzien po zabiegu i mam zglosic sie na
      kolejne badanie po 1@.
      2 tyg temu lekko plamilam, bole jak podczas owu i @, ale na plamieniu sie
      skonczylo. Ale ostatnio pojawil sie sluzik, wiec wszystko wskazywaloby na to,
      ze to byla jednak @. Poczekam jeszcze tydzien i pojde do gina.

Czy usg pochwowe pozwoli stwierdzic, w jakim stanie cyklu jestem?
      • aquarius72 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 12:52
        Jak najbardziej - pokaże stan jajników (czy są pęcherzyki i jakie duże) i jakie
        grube jest endometrium.
        • manus2 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 02.08.04, 13:14
          patrzcie, jak czas szybko płynie...sama jestem zdziwiona! Już niebawem będziemy
          się ostro starać! Ja mam wizytę 11 sierpnia i już nie mogę się doczekać! Też
          bym chciała usłyszeć to co Ty Aquarius! BRAWO!
          • badarka Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 10:15
            I ja też po piątkowej wizycie smile
            Szczęśliwa, że wszystko dobrze, że endometrium odbudowane, że pęcherzyki już
            ruszyły - właśnie wczoraj miałam przepiękny płodny śluz i koniec pobolewania
            jajników, więc myślę, że to teraz. Więc dwa tygodnie i ma przyjść @
            Doczekać się nie mogę...

Tak sobie myślę, że tak ostrej szkoły cierpliwości to nigdy w życiu nie
            dostałam sad
            • aquarius72 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 10:22
              Widzę Badarko, że jestesmy w podobnej sytuacji. A co mówił lekarz o wznowieniu
              starań? Kiedy chcesz zacząć próbować?
              • badarka Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 10:41
                Mówił mi, że trzeciej @ może już nie być... Umrę z niecierpliwości,
                jakbogakocham wink

Ale trochę mnie niepokoją posty dziewczyn, że czekają 3 miesiące albo i pół
                roku. Nie zniosłabym.
                • misia100 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:13
                  Hej dziewczyny ja byłam 2 tygodnia temu u gin i też mi powiedział ze mam piękne
                  pęcherzyki ale nie pozwolił mi narazie się starać powiedział że 4 pełne cykle
                  muszę czekać i nie liczyc 1 bo to nie pełny . Moje aniołki straciłam 21 maj
                  2004 roku i 26 czerwca dostałam okres i po badaniu wyszło że mam nadżerkę i
                  zanim bedę się starać muszę ją wyleczyć i zrobic badania ( kupę badań ).Niewiem
                  czy go słuchac czy sama podjąc decyzję boję się ze jak długo będę czekac to nam
                  się nie uda .
                  Misia
                  • aquarius72 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:25
                    Postaraj się ustalić przyczynę poronienia, jeśli jest to możliwe. Zrób badania,
                    które Ci zlecił lekarz. Ponoć jeśli poronienie zdarzyło sie pierwszy raz nie ma
                    jeszcze powodów do nadmiernego niepokoju. Mój lekarz powiedział - przeczekać
                    dwie miesiączki i trzeciej ma nie być smile)) (a ja już od przyszłego miesiąca nie
                    zamierzam za bardzo uważać, no chyba, żeby mi wyszły jakieś bakterie w
                    wymazie...)
                    Co do nadżerki - jeśli nie jest duża, to wyleczysz ją szybciutko. U mnie lekarz
                    znalazł nadżerkę na początku ciąży - brałam przez 8 dni albothyl i teraz na
                    wizycie kontrolnej stwierdził, że to takie maleństwo, że nie trzeba tego ruszać.
                    • misia100 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:34
                      Ja mam strasznie dużą i powiedził że to w ciązy moze sie jeszcze bardziej
                      powiększyci wtedy może być problem . Wolę go słuchac to bardzo dobry lekarz ,
                      muszę w końcu komuś zaufać bo na początku miałam z tym duzy problem . Wczoraj
                      zrobiłam badania CRP h.s. - ilościowo, TSH III generacja, FT3, prolaktyna + po
                      godzinie, CA-125(jajnik), chlamydia trachomatis IgG- test ilościowy,
                      antykardiolipinowe IgG i IgM (łącznie), przeciw plemnikom . Część mam miec
                      dzisiaj i strasznie się denerwuję niewiem jak do 17 godz. wytrzymam.
                      Misia
                      • aquarius72 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:39
                        Napisz, jakie wyniki.
                        P.S. Co to jest CRP i CA?
                        • manus2 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:46
                          CRP to nie wiem...ale CA125 to badanie w kierunku choroby nowotworowej jajników
                          i endometriozy. Wartość nie powinna przekroczyć 0-35 (nie znam jednostek), a
                          jak jest wyższa to znaczy, ze coś się dzieje..i konieczna pełniejsza
                          diagnostyka.
                          • misia100 Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 03.08.04, 11:50
                            CRP to jest bardzo szczegółowe badanie stanu zapalnego i bakterii. Odezwę sie
                            wieczorem z wynikami badań .
                            Misia
    • lomre Re: Jestem już po wizycie kontrolnej :))) 08.08.04, 17:38
      Gratulacje!! Jest nadzieja, że wszystko będzie dobrze prawda? Tego Ci życzę.
      Kiedy zaczynasz starania? Po ilu miesiącach? Ja chciałabym od grudnia... To
      będzie 6 miesięcy. Czasem boję się że to za długo.
      • aquarius72 Do Lomre 09.08.04, 11:00
        Witaj smile
        Mój lekarz zalecił odczekanie 2 miesiączek (czyli w przybliżeniu 3 m-cy). Tak
        więc - zgodnie z jego zaleceniami starania mogłabym rozpocząć gdzieś w
        październiku. Mamy już silną grupę na "Starających się", które mają zacząć w
        październiku - zobaczymy co z tego wyjdzie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka