Dodaj do ulubionych

Encorton w ciąży

13.08.13, 19:28
Cześć dziewczyny.
Mam znowu pytanie do dziewczyn, którym udało się w końcu donosić ciążę na encortonie.
W jakich dawkach ją brałyście w ciąży i do którego momentu?
Ja aktualnie przyjmuje 20mg na dobę (15 rano i 5 w południe). Wystraszyłam się tylko po przeczytaniu ulotki, że nie jest on bezpieczny dla dziecka? Dla mnie był szczerze mówiąc nadzieją - nie wiem już co myśleć...
Obserwuj wątek
    • aagata4 Re: Encorton w ciąży 19.08.13, 23:36
      Witaj,
      Moje dzieci donoszone na encortonie w pierwszym trymestrze maja już po 6 i 7,5 roku. Są zdrowe. Wprawdzie największa dawka u mnie to było 10. Nie martw się tym co napisane na ulotce. Skoro zaczęłaś nie przerywaj brania leku, bo nagłe przerwanie może zaszkodzić. Jeżeli jakiś lekarz będzie kazał odstawić to konsultuj to z następnym dotąd aż spotkasz takiego który pozwoli ci go brać prawie do 2 trymestru. A i pod koniec pierwszego trymestru odstawiaj go baaaardzo powoli i stopniowo.

Wiem jak się boisz ale bądź dobrej myśli. Ja też się bałam i wysłałam ponad 30 prywatnych wiadomości oraz e-maili do dziewczyn, które brały encorton i miały juz dzieci. Dostałam kilkanaście odpowiedzi, że u nich wszystko w porządku i nic sie złego nie dzieje.

trzymam kciuki

Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka