Gość: Paweł IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 10:25 Jaki jest według Was najpiękniejszy i najwartościowszy park narodowy Polski. Który jest warty odwiedzenia. Dzięki za dyskusje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrena Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.45.* 19.05.03, 11:53 Ja byłam ostatnio w Białowieskim Parku Narodowym. Nie jestem zbytnią entuzjastką przyrody. Owszem potrafię się zachwycić kwiatkiem, dziwnym krztałtem drzewa, ale w Białowieży zachwyciły mnie korzenie powalonych drzew, kolor zieleni, zapach kwiatków i dzicz nietknięta ręką ludzką. Piękne krajobrazy i ta cisza, przy której można naprawdę odpocząć. Warto tam pojechać i popatrzyć na ptaszki, posłuchać wilków. Pozdrawiam Syrena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 16:47 Też tam byłem ostatnio. Ciekawy jest szlak Żebra Żubra, choć strzeba forsować przez pnie powalonych drzew. Ładne są też fragmentu lasu w części północnej m.in. szlak wokół uroczyska Głuszec w gminie Narewka.Jest tam wystawiony dla atrakcji turystycznej fragment kolejki leśnej. Park ogólnie wart odwiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 21:25 Uważam za jedne z najładnieszych Park Ojcowski i Karkonoski.Muszę też przyznać ,że niektóre parki krajobrazowe są czasami konkurencją dla narodowych np. Park Krajobrazowy Doliny Bobru czy Orle Gniazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yona Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.15.* 20.05.03, 08:55 zgadzam sie z dzidka. parki krajobrazowe czesto moga zwalic z nog swoja uroda. ja osobiscie najbardziej lubie ten najstarszy czyli suwalski park krajobrazowy. a z parkow narodowych juz dziecieciem bedac ukochalam drawienski. po prostu uwielbiam krajobrazy puszczy drawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yona Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.15.* 20.05.03, 08:56 hmm z misia oczywiscie sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bragni Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.stegny.2a.pl 20.05.03, 21:04 no wszystkie :) dyskusja który jest piękniejszy to jak dyskusja o wyższości świąt wielkanocy nad świętami bożego narodzenia; zależy od tego co się lubi. ja polecam biebrzańśki, góry stołowe i roztocze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 21:32 Mieszkam w samym sercu Borów Tucholskich, w miejscowości o nazwie Tuchola. Istnieje tu Tucholski Park Krajobrazowy oraz Park Narodowy Bory Tucholskie, poza tym, jeśli Cię to interesuje, jest tu mnóstwo rezerwatów, w tym jeden z największych w Europie (chodzi o cisy). Również można wziąć udział w spływie kajakowym czy też przejechać się wzdłuż szlaków rowerowych. Do tego rzeka Brda...., po co pisać? Sprawdźcie sami, pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.introl.pl 04.07.03, 15:29 Karkonoski, Ojcowski, Góry Stołowe, a ostatni długi weekend spędziłam w okolicy Milicza i w Milickim Rezerwacie - są tam niesamowite ilości ptactwa, lasów i stawów. Polecam na wycieczki rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIA Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 15:13 Właśnie Iza, może mi coś napiszesz o okolicach Milicza, ruinach zamku, rezerwatach ,o kwaterze:)Pozdrawiam! misia.m@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Najpiękniejsze parki narodowe - do misi IP: *.introl.pl 08.07.03, 09:41 Mail'ik czeka. Pozdrawiam serdecznie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyro Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.promax.media.pl 08.07.03, 11:57 DrawieńskiParkNarodowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podkarpacki Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 22:02 Polecam Biesczadzki i Magurski. Odpowiedz Link Zgłoś