Dodaj do ulubionych

Najpiękniejsze parki narodowe

IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 10:25
Jaki jest według Was najpiękniejszy i najwartościowszy park narodowy Polski.
Który jest warty odwiedzenia. Dzięki za dyskusje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Syrena Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.45.* 19.05.03, 11:53
      Ja byłam ostatnio w Białowieskim Parku Narodowym. Nie jestem zbytnią
      entuzjastką przyrody. Owszem potrafię się zachwycić kwiatkiem, dziwnym
      krztałtem drzewa, ale w Białowieży zachwyciły mnie korzenie powalonych drzew,
      kolor zieleni, zapach kwiatków i dzicz nietknięta ręką ludzką. Piękne
      krajobrazy i ta cisza, przy której można naprawdę odpocząć. Warto tam pojechać
      i popatrzyć na ptaszki, posłuchać wilków.
      Pozdrawiam
      Syrena
      • Gość: Paweł Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 16:47
        Też tam byłem ostatnio. Ciekawy jest szlak Żebra Żubra, choć strzeba forsować
        przez pnie powalonych drzew. Ładne są też fragmentu lasu w części północnej
        m.in. szlak wokół uroczyska Głuszec w gminie Narewka.Jest tam wystawiony dla
        atrakcji turystycznej fragment kolejki leśnej. Park ogólnie wart odwiedzenia.
        • Gość: MISIA Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.03, 21:25
          Uważam za jedne z najładnieszych Park Ojcowski i Karkonoski.Muszę też
          przyznać ,że niektóre parki krajobrazowe są czasami konkurencją dla narodowych
          np. Park Krajobrazowy Doliny Bobru czy Orle Gniazda.
          • Gość: yona Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.15.* 20.05.03, 08:55
            zgadzam sie z dzidka. parki krajobrazowe czesto moga zwalic z nog swoja uroda.
            ja osobiscie najbardziej lubie ten najstarszy czyli suwalski park krajobrazowy.
            a z parkow narodowych juz dziecieciem bedac ukochalam drawienski. po prostu
            uwielbiam krajobrazy puszczy drawskiej.
            • Gość: yona Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: 217.153.15.* 20.05.03, 08:56
              hmm z misia oczywiscie sorry
    • Gość: bragni Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.stegny.2a.pl 20.05.03, 21:04
      no wszystkie :)
      dyskusja który jest piękniejszy to jak dyskusja o wyższości świąt wielkanocy
      nad świętami bożego narodzenia; zależy od tego co się lubi.
      ja polecam biebrzańśki, góry stołowe i roztocze.
    • Gość: Marta Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 21:32
      Mieszkam w samym sercu Borów Tucholskich, w miejscowości o nazwie Tuchola.
      Istnieje tu Tucholski Park Krajobrazowy oraz Park Narodowy Bory Tucholskie,
      poza tym, jeśli Cię to interesuje, jest tu mnóstwo rezerwatów, w tym jeden z
      największych w Europie (chodzi o cisy). Również można wziąć udział w spływie
      kajakowym czy też przejechać się wzdłuż szlaków rowerowych. Do tego rzeka
      Brda...., po co pisać? Sprawdźcie sami, pozdrówka
    • Gość: Iza Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.introl.pl 04.07.03, 15:29
      Karkonoski, Ojcowski, Góry Stołowe, a ostatni długi weekend spędziłam w
      okolicy Milicza i w Milickim Rezerwacie - są tam niesamowite ilości ptactwa,
      lasów i stawów. Polecam na wycieczki rowerowe.
      • Gość: MISIA Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.03, 15:13
        Właśnie Iza, może mi coś napiszesz o okolicach Milicza, ruinach zamku,
        rezerwatach ,o kwaterze:)Pozdrawiam! misia.m@poczta.fm
        • Gość: Iza Re: Najpiękniejsze parki narodowe - do misi IP: *.introl.pl 08.07.03, 09:41
          Mail'ik czeka.
          Pozdrawiam serdecznie
          Iza
    • Gość: pyro Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.promax.media.pl 08.07.03, 11:57
      DrawieńskiParkNarodowy.
    • Gość: podkarpacki Re: Najpiękniejsze parki narodowe IP: *.rzeszow-staszica.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 22:02
      Polecam Biesczadzki i Magurski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka