Dodaj do ulubionych

do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowane

25.10.04, 15:39
Hej!
Chciałabym się dowiedzieć czy sa jakieś wczesne objawy, że 6 tygodniowa ciąża
obumarła, w ogóle nie było zarodka?
Ponieważ na USG wyszło, że pęcherzyk jest znacznie mniejszy niż wynika to z
OM jestem zmuszona czekać do końca tygodnia na kolejne USG żeby sprawdzić,
czy ciąża się rozwija. Napiszcie, proszę czy miałyście jakieś objawy, że coś
jest nie tak?
Marta
Obserwuj wątek
    • nacia76 Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 17:01
      Witaj. Nie koniecznie muszą być jasne objawy ciąży obumarłej, owszem często jest to typowe krwawienie, ja niestety nie miałam żadnych objawów i mogłabym chodzić z Dzidziulą pewnie do dziś, ale na USG było widać, że srece nie bije i trzeba usunąć . I tak się stało. To było w 8-9 tygodniu. Twój 6 tydzień nie decyduje jeszcze o komplikacjach, bo wtedy może pojawić się akcja serca. Pozdrawiam i bądź dobrej myśli.
      • pea_74 Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 19:22
        Czesc!
        Ja zglosilam sie do gina w 6 tc, pecherzyk byl malutki, na kontrole mialam sie
        zglosic za tydzien i sprawdzic na usg czy nastapil wzrost pecherzyka, niestety
        po tygodniu byl taki samsad
        Dzien przed wizyta kontrolna zaczelam delikatnie plamic, a na wizycie zapadl
        wyrok...dostalam skierowanie do szpitalasad Nastepnego dnia zaczelam krwawic, a
        nastepnego juz zglosilam sie na zabieg.
        Z objawow typowo ciazowych to u mnie od poczatku byl wielki apetyt,mialam
        nabrzmiale piersi, nigdy nie mialam mdlosci a to podobno wazne przy prawidlowej
        ciazy.
        Teraz zaczynam 4 cykl i prawdopodobnie jesli nie stchorze zaczniemy dzialacsmile
        Pozdr
        • lomre Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 21:42
          U mnie było prawie identycznie. Łyżeczkowanie w 8 tyg. przy w sumie dobrym
          samopooczuciu. Tylko pełne piersi, lekkie brudzenia (duphaston), leżenie
          plackiem, ale żadnych mdłości czy bóli. I też brak echa serca, sprawdzanie bety
          (spadało) no i "wyrok". Peo - u mnie też 4 cykl i też zaczynam. Napisz coś o
          sobie, bo czeka nas wspólna droga?
          • pea_74 do lomre 26.10.04, 19:12
            Czesc!
            Ja postanowilam poznac dziewczyny z forum Dla starajacych sie! Ale niestety moj
            czas pozwala tylko na czytanie, rzadko pisze.
            Strasznie boje sie kolejnej ciazy!!!! STRASZNIE! Tak naprawde to dopiero po
            poronieniu jestem pod stala opieka gina. O dzidziusia staralismy sie od
            12'2003, powiedzialam sobie ze do pol roku to jest norma i nie potrzebuje
            lekarza. Jaka ja bylam glupia!sad Tego jednego nie moge sobie darowac. Tak wiec
            do gina zglosilam sie po raz pierwszy w 6 tc. Przez ostatnie 2 cykle badalam
            progesteron i prolaktyne, progesteron mam niestety za niski a prolaktyne za
            wysoka. Lykam bromergon, codziennie pol tabletki na noc. Wszystkiego sie ucze,
            tak malo wiemsad W tym cyklu mam miec monitoring na usg, mam sprawdzic czy
            owulacja jest prawidlowa, wiec jesli bedzie prawidlowa to moze sie uda...
            niestety mam niski progesteron, na ostatnich wynikach ok 6 wiec bardzo sie tym
            martwiesad(( Bardzo!
            Napisz mi prosze jakie Ty mialas wyniki, od kiedy bralas leki, jakie... i czy
            znasz przyczyne. I od kiedy musialas lezec???
            Pozdrawiam cie serdecznie
        • lomre Re: :( smutno mi 25.10.04, 21:42
          Wczoraj był u nas kuzyn z żoną w 9 miesiącu. Na moje kłopoty odparł, że "Tak
          miało być". Pogadaliśmy i doszliśmy do konkluzji że pocieszania "będzie
          dobrze" "nie martw się" itp. są idiotyczne.
          Trzymam za nich kciuki, bo są kochani i dzidzia też.
    • aagata4 Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 21:04
      Martucha... u mnie nie było żadnych objawów i stało sie nieszczeście ...

jednak wiem, że czasem akcja serca pojawia sie w póxniejszych tygodniach niz
      mówia ksiązki i wszysko sie dobrze kończy - czyli ciąza trwa nadal ...
      musisz obserwowac czy nie masz plamień ... i wierzyć że wszysko bedzie dobrze-
      bo tak jest w większości ciąż....

pozdrawiam i zycze spokoju smile
      trzymam za Ciebie kciuki
    • lomre Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 21:47
      Coś pomieszałam posty....
      Martucha, nie martw się na zapas. Musisz wierzyć że wszystko będzie dobrze. Bo
      jeśli będzie dobrze to nie stresuj dziecka, a jeśliźle to będziesz martwić się
      później. Trzymam kciuki żeby serduszko się odezwało. Napisz!
    • demira Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 25.10.04, 23:01
      Martucha,
      trzymam kciuki za serduszko!smile
      Jesli chodzi o mdlosci to w pierwszej donoszonej ciazy nie mialam ich ani przez
      minute a Maciek urodzil sie zdrowy smile A teraz od samego poczatku mialam mdlosci
      a ciaza obumarla w 11tc. Nie ma zadnej reguly, wiec nie wpadaj w panike, ze nie
      masz mdlosci. Mdlosci sa nei tylko kwestia osobnicza,ale nawet samej ciazy - w
      jednej mozna miec a w drugiej niewink
      powodzenia,
      Ania
    • aloiram_m Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 26.10.04, 07:43
      martucha, bądź dobrej myśli, to moze bład w obliczeniu wieku ciąży i wszystko
      będize dobrze smile
      Ja miałam łyżeczkowanie w 9 tc, w 7tc na I usg, nie było prawie widać mojego
      maluszka, mimo iż pęcheżyk ciążowy miał prawidłowe wymiary na wiek ciąży, nie
      było też akcji serca. A ja sama przez cały czas czułam się świetnie, żadnych
      plamień, bólu brzucha, dokuczały mi tylko poranne nudności i obrzmiałe piersi
    • bartosowa Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 26.10.04, 09:45
      Ja tez czułam się znakomicie, zadnych mdłości, żadnych zachcianek żywieniowych,
      tylko te obrzmiałe piersi. Na USG nie było ejszcze widac bijącego serduszka,
      lekarka powiedziała, ze jest za małe i kazała powtórzyć badanie za tydzień.
      Niestety nie zdążyłam go powtórzyć, bo nagle pojawiło się krwawienie i
      niestety...
      Martucha! Będzie dobrzesmile
    • martucha1 dziękuję za wszystkie odpowiedzi 26.10.04, 14:27
      Jak na razie pozostało mi tylko czekać. Nie wiem jak wytrzymam do tego
      czwartku. Wiem, że jeżeli ciś się stało to juz po wszystkim i nie ma się czym
      denerowawć a jeżeli wszystko w porządku to mogę tylko zaszkodzić maluszkowi. I
      co z tego? To tylko teoria sad. Pewnie tak samo rodziłabym wszystkim innym w
      mojej sytuacji.
      Kłopotów z nabrzmiałymi piersiami, nudnościami itp nie mam ale w pierwszej
      ciązy też nie miałam. Dzisiaj zaczął mnie pobolewać brzuch i to dość mocno.
      Plamień nie mam. A właściwie mam taką bezbawną, serowatą wydzielinę.
      Zastanawiam się czy nie lepiej byłoby iść na to USG wcześniej. Na ostatnim
      byłam równo tydzień temu. Myślicie, że to ma sens? Z drugiej strony ginka
      mówiła, ze robienie powtórnego USG przed upływem około 10 dni nie ma sensu. Ale
      ja zwariuję do tego czasu sad((
      Marta
    • ekra5 Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 26.10.04, 22:15
      muszę ci powiedzieć,że moja ciąża obumarła w 14tyg(tzn wykryto to!!) a ja przez
      cały czas czułam sie super. dosłownie nic mi nie dolegało!myślałam że wszystko
      jest ok a tu taka niespodziankasad(
      Pozdrawiam Cie i życze Tobie i sobie powodzenia!
    • martucha1 Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 29.10.04, 13:36
      Hej!
      Byłam na USG i serduszko bije smile. Natomiast zarodek jest młodszy o około 2
      tygodnie od wieku, który wskazuje OM (wg OM jestem w 7tc a USG 5 ).
      dziekuję za wszystkie słowa otuchy
      Marta
      • merunka Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 29.10.04, 14:35
        To wspaniale!! Bardzo sie ciesze, ze wszystko ok. Trzymaj sie cieplo, nie
        dopuszczaj juz wiecej do siebie zlych mysli, zycze powodzenia pa merunka
      • bartosowa Re: do dziewczyn, które wcześnie były łyżeczkowan 29.10.04, 18:59
        Cieszę się razem z Tobą i trzymam kciukismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka