pannatulipanna80 04.08.06, 13:09 jestem kierownikiem w prywatnej firmie chcialbym widziec co w danej chwili robia pracownicy na komputerach jak to zrobic? komputery sa polaczone routerem w siec. pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jfk Re: podglad pulpitu IP: *.tvgawex.pl 06.08.06, 11:32 przeglądnij zasoby dobreprogramy.pl/ , było tam kila programów do monitorowania komputerów w sieci. Paza tym to lepiej zablokować dostęp całkowity do internetu, lub tylko np porty gg i ograniczyć www do najpotrzebniejszych witryn, a także zablokować dostęp do urzadzeń nośników wymiennych jak np fdd i cdrom. Jest to rozwiązenie "czyste" dające pewien "luz" psychiczny pracownikom w porównaniu z technikami inwigilacyjnymi, które to nie są raczej prawnie w 100% "czyste" i mogą być przyczyną "wizyt" w sądzie pracy z powodu mobbingu. Link Zgłoś
pannatulipanna80 Re: podglad pulpitu 08.08.06, 08:47 Jest to rozwiązenie "czyste" > dające pewien "luz" psychiczny pracownikom w porównaniu z technikami > inwigilacyjnymi, które to nie są raczej prawnie w 100% "czyste" i mogą być > przyczyną "wizyt" w sądzie pracy z powodu mobbingu. no nie bardzo komputer firmowy jest komputerem firmowym i pracodawca ma do niego pelny dostep- jezeli pracownik uzywa go do prywatnych celow to tylko on ma problem.. to tak, jakbym dal pracownikowi samochod sluzbowy i nie mogl sprawdzic co ten samochod wozi.. Link Zgłoś
3promile Re: podglad pulpitu 08.08.06, 09:05 Używałem tego: tinyurl.com/gchtj I byłem zadowolony. W opcjach ustawiałem np. zrzut ekranu co 10 minut z konkretnego komputera i można było potem pracownikowi wysłać mailem taki pokaz slajdów z pytaniem: wyluzujesz, czy chcesz zmienić pracę? Działało na 100% PS. Masz rację - to nie jest żaden mobbing, komp w pracy ma służyć do pracy i basta. Link Zgłoś
jap_1 Re: podglad pulpitu 08.08.06, 09:24 pannatulipanna80 napisała: > jestem kierownikiem w prywatnej firmie > chcialbym widziec co w danej chwili robia pracownicy na komputerach > jak to zrobic? > komputery sa polaczone routerem w siec Moim zdaniem ważniejsze jest, co gromadzą. Wpadnie kontrola antypiracka i zarekwirują. A jak ktoś sobie pogra, świat się nie zawali. Chyba że cały dzień:- )) Tak, czy inaczej, potraktuj to kompleksowo. My używamy: www.uplook.net/ Link Zgłoś
pannatulipanna80 Re: podglad pulpitu 08.08.06, 10:08 bardziej chodzi mi o zwykle niepirackie przegladanie stron a na pogranie w gry jest czas w domu. pracownicy pracuja u mnie od 9 do 15 wiec na brak czasu wolnego nie powinni narzekac raczej... Link Zgłoś
jap_1 Re: podglad pulpitu 08.08.06, 11:26 pannatulipanna80 napisała: > bardziej chodzi mi o zwykle niepirackie przegladanie stron > a na pogranie w gry jest czas w domu. > pracownicy pracuja u mnie od 9 do 15 wiec na brak czasu wolnego nie > powinni narzekac raczej... Dobrze mają. Może się przeniosę? ;-))) Uplook umożliwia też podgląd ekranu - zrzut, nie podgląd ciągły, co pozwala na mniejsze obciążenie sieci. Ale też różne audyty programów, plików, aktywności na danym komputerze itp. Link Zgłoś