izu7 09.11.04, 22:14 Proszę, pomóżcie w tłumaczeniu!!! Nikt nie odpowiedział na mojego posta w odpowiednim linku na to przeznaczonym. I wogóle tutaj sa jakieś cyfry... Czy ktos wie, co to może oznaczać? Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingakw Re: Endometrium in stadio secretionis tardis m-7 10.11.04, 12:09 Jedyne co znalazłam o Twoim przypadku to to, że jest to endometrioza w jednym ze stadiów. Więcej o tej przypadłości kopiuje z postu o wynikach hist.-pat. "Endometrioza (nie wiem natomiast w jakim stadium-podpytaj lekarza). Ja tez mam endometrioze. To znaczy blona sluzowa macicy (endometrium) wystepuje poza obrebem jamy macicy. Dokladnie tkanka ta umiejscawia sie na jajnikach (najczesciej), pecherz moczowy i inne. Ja mialam operacje bo u mnie tkanka ta umiejscowila sie na jajniku, tworzac torbiel tzw. czekoladowa (od koloru). W tej chwili nie mam lewego jajnika i jajowodu. Na szczescie nie przeszkodzilo mi to w zajsciu w ciaze i urodzeniu zdrowej coreczki. Endometrium jest czesto przyczyna nieplodnosci." Odpowiedz Link