Dodaj do ulubionych

brak echa serca płodu.

31.12.04, 19:05
Cześć. Przede wszystkim składam Wam serdeczne życzenia noworoczne!!!!
Chcę się zapytać co może lub mogło być przyczyną poronienia, jeżeli było brak
echa serca płodu?. Może wiecie coś na ten temat, znacie lub znaleźliście
przyczynę(z własnego doświadczenia).Jakie należy zrobić badania aby
poronienie się nie powtórzyło? To podzielcie się ze mną!!!Proszę Was o
odpowiedzi. Piszcie!!! Dziękuję.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adju Re: brak echa serca płodu. 31.12.04, 20:41
      Eniu
      Również składam Ci najserdeczniejsza życzenia!
      Jeśli chodzi o Twoje pytanie to wszystko zależy od tego czy echo serca było
      kiedykowiek wykryte a potem przestało bić. Jesli tak (tak było u mnie) jest
      podejrzenie zarażenia się wirusem (nawet niezauważalnym dla Ciebie), wada serca
      lub wady chromosonalne zarodka (źle się połączyła komórka jajowa z plemnikiem).
      Jeżeli natomiast nigdy nie było bijącego serduszka wtedy jest mowa o tzw.
      pustym jaju płodowym-nie było zarodka.
      Przyczyn może być wiele ale najważniejsze jest to, że wiele z nich można
      wyeliminować robiąc niekóre badania (proste-z krwi). Zajrzyj na naszą stronę
      internetową lub skorzystaj z linku na górze strony głównej Forum. tam
      znajdziesz listę badań po poronieniu.
      Pozdrawiam cieplutko
      Justa
      • nacia76 Re: brak echa serca płodu. 01.01.05, 19:01
        Cześć Dziewczyny; i ja przyłączam się do życzeń.
        U mnie raczej nie było nigdy bijącego serduszka, ale też nie poroniłam samoistnie, tylko obumarły płód trzeba było usunąć, poprzez wywołanie.
        Robiłam i robię co miesiąc badania krwi i moczu i wyniki są idealne. Nie byłam zaszczepiona przeciw różyczce, więc ją wzięłam i musimy czekać jeszcze 2 m-ce, to bedzie ponad pół roku od poronienia. Zrobie jeszcze toxo no a przyczyny lekarz żadnej konkretnej nie widzi. Powiedz Eniu, w którym tygodniu stało się TO u Ciebie?
        • enia27 Re: brak echa serca płodu. 01.01.05, 19:49
          Cześć. Już odpowiadam.
          W 5 tym tygodniu ciąży nie wykryto akcji serca płodu. GS= 12 mm Było to
          23.października a 3 dni później miałam zabieg.Gdzie w dniu zabiegu miałam
          jeszcze robione USG które wykazało jamę macicy już pustą.sad
          A co było przyczyna to niewiem. Lekarz stwierdził, że ciąża nie rozwija się już
          tydzień. miałąm lekkie plamienie. Diagnoza: Missed abortion.
          Pozdrawiam!.
    • meggi15 Re: brak echa serca płodu. 01.01.05, 22:17
      U mnie serduszko biło do 8 tygodnia ,potem ciąża obumarła, dowiedziałam się o
      tym w 9 tygodniu. Czekałam na samoistne poronienie do 13 tygodnia. Nastąpiło
      bez żadnych medycznych wspomagaczy. Przyczyna z wyniku histopatoligcznego
      nieustalona. Badania na toxo, rózyczkę i cytomegalię prawidłowe. Robię badania
      na tarczycę coraz bardziej wnikliwe, bo nie wychodzą prawidłowe. Nie miałam
      jeszcze pierwszej miesiączki a więc jestem przed kontrolną wizytą , ale podczas
      zabiegu okazało się,że jest mięśniak. Więc to jest najprawdopodobniej
      przyczyna.Pozdrawiam
      • mea8 Re: brak echa serca płodu. 02.01.05, 17:05
        Witam dziewczęta. Jestem parę dni po zabiegu, okazało się że tętna nie było,
        ciąża obumatła w 7 tyg. Teraz czekaam na kontrollę i serię badań, najgorsze, że
        to druga ciąża zakończona w ten sam sposób. Pozdroweinia.
        • maria70 Re: brak echa serca płodu. 04.01.05, 08:10
          ja miałam zabieg w 10 tygodniu ciązy, lecza zarodek lekarze ocenili na 8
          tydzień. Nietety miałam zabieg. Dla pocieszenia moja koleżanka miała 2
          poronienia teraz jest w 24 tyg i narazie jest ok, bądź dobrej mysli. U mnie tez
          nic nie wykazało badanie histopatologiczne. Zastanawiam się tylko nad jednym -
          zabieg miałam 2 grudnia, w w zeszłym tygodniu zapalenie cewki moczowej,
          internista zsugerował żebym zrobiła badanie na chlamydie. Toxo, cytomegalia,
          różóczka - ok.
          • dacra Re: brak echa serca płodu. 04.01.05, 11:46
            ja pierwszy zabieg mialam w 9 tygodniu, drugi w 11 tygodniu, nie wiem takze co
            bylo przyczyna, dzis jade po wynik histopatologii. Mialam badania na toxo,
            cytomegalie, mononukleoze, rozyczke, zaszczpilam sie wczesniej na zoltaczke i
            grype, poziom hormonow w normie i profilaktycznie bralam duphaston. Pewnie teraz
            bede miala bardziej wnikliwe badania. W szpitalu zrobiono mi badania w kierunku
            celiakii, czekam na wynik tego badania.
            Pierwsze badanie histopatologiczne nic nie wykazalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka