25.04.05, 11:58
Witam.
Czy jest możliwe żebym była w ciąży? Poroniłam 11.03, byłam 23 tc. i do tej
pory nie dostałam @. Wiem, że to różnie bywa i jestem cierpliwa.
Ciekawi mnie tylko czy niepojawienie się @ świadczy o ciąży?
Obserwuj wątek
    • aleks23 Re: Możliwe? 25.04.05, 12:14
      Ale gdybym jednak zaszła, to czy dziecku coś grozi? p
      • nacia76 Re: Możliwe? 25.04.05, 16:23
        Cześć, mam pytanie innej natury.... Piszesz, że poroniłaś w 23 tyg. ciąży. Czy wiesz, dlaczego tak się stało, w tak zaawansowanej już ciąży?
    • ania.sobolewska Re: Możliwe? 25.04.05, 15:16
      witaj
      w lutym stracilam moja Dzidzie w 9 tc, miałam zabieg łyzeczkowania, pierwszą @
      dostałam dopiero po 6,5 tygodnia
      nie denerwowałam sie jednak, gdyz wiedziałam, ze w ciąży napewno nie jestem wink
      najlepiej zrób sobie test i bedziesz wiedziała
      pozdrawiam
    • iwa29 Re: Możliwe? 25.04.05, 15:45
      Nie zamartwiaj się na zapas. Ja osobiście po poronieniu i po obumarciu drugiej
      ciąży w 23tc @ dostałam po miesiącu ale mam przyjaciółkę, która po poronieniu
      czekała na @ bardzo długo ok.7tygodni a poza tym bardzo rozregulowały jej sie
      cykle. niepojawienie się u Ciebie @ nie musi świadczyć o ciąży.Pozdrawiam
      • lorunia Re: Możliwe? 25.04.05, 18:00
        Ale przecież jak się przytulała z mężem bez zabezpieczenia to wszystko możlwe.
        Teraz nie wiadomo kiedy może mieć owu. Moja ciąża obumarła w wieku 19-22 tc.
        przyczyna dwukomorowa pępowina. Zabieg miałam 26.03 i też czekam na @, to 4
        tydzień od zabiegu i nadal czekam.
        • jenifer1 Re: Możliwe? 25.04.05, 18:39
          Ja dostałam w 45 dniu- trzeba trochę poczekac nawet do 2 miesięcy
          • alfa36 Lorunia, aleks 25.04.05, 19:05
            Co może być przyczyną poronienia w tak późnym okresie ciąży? Czym poronienie
            się objawia w tym czasie?
            • aleks23 Re: Lorunia, aleks 25.04.05, 19:19
              Witam
              Dziękuje za odpowiedzi. Jeszcze poczekam tydzień i zrobie test.Przyczyną mojego
              poronienia była wada szyjki macicy. Jednak mam świadomość, że mogłabym donosić
              tą ciążę, gdybym miała założony szew. Niestety trafiłam na niedouczonego
              lekarza, który dwa dni przed porodem, przy mojej normalnej wizycie nie
              zauważył, że szyjka się rozszerza. To całkowicie jego wina, że moja córeczka
              nieżyje. Poronienie objawiło mi się tym, że rano w łazience prawie urodziłam, z
              lekkiem krwawieniem, które zaczeło się 2 dni przedtem(wg.lekarza to przez
              przytulanie)i bez żadnych bóli, wyobraźcie sobie jak zareagowałam, szok
              totalny, cała się trzęsłam. Będę kończyć, bo to za bardzo boli.
              Pozdrawiam.
              • lorunia Re: Lorunia, aleks 25.04.05, 20:11
                Moja ciąża obumarła między 19-22 tc i nie miałam żadnych objawów. Przyczyną
                była dwukomorowa pępowina. Jutro jadę do lekarza i pewnie mi powie cos na ten
                temat więcej. Tak się zastanawiam czy nie mozna bylo tego wykryc po przez
                aparat USG.
                • danade Re: Lorunia, aleks 25.04.05, 20:14
                  można i nie...
                  zależne od klasy USG, ale nawet w badaniu dopplerowskim, ukierunkowanym na
                  pokazanie przepływu krwi w naczyniach, może wyjść inaczej niż jest w
                  rzeczywistości (no i związane jest z większą dawką ultradźwięków...)
                  wykrycie też niewiele daje, poza informacją, że trzeba szukać (nie zawsze są!!)
                  innych wad u dziecka sad(
              • danade Re: Lorunia, aleks 25.04.05, 20:11
                witaj
                z całym szacunkiem dla Twojej tragedii
                nie znam sprawy, nie chcę bronić tego lekarza; poznałam jednak trochę to
                środowisko "od kuchni" - fakt, wielu tam lekarzy "bo tata i dziadek też byli
                ginekologami"; ale często złe opinie o innych ginekologach wydają takiej samej
                klasy fachowcy, konkurencja jest ostra a oczernianie jest najprostsze
                pozdrawiam
                dana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka