aga43214 10.05.05, 12:10 Sluchajcie, czy bakterie moga byc przyczyną poronienia? bo u mnie wlasnie wykryli bakterie! pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beettinna Re: bakterie 10.05.05, 12:18 Możesz mi napisać na podstawie jakiego badania można stwierdzić bakterie? dzięki Odpowiedz Link
zebra51 Re: bakterie 10.05.05, 14:04 Ja ma dwie. Enterococcus i Staphylococcus. ale mam nadzieje, że sie szybko z nimi rozprawie. Wykryte zostały na podstawie posiewu z szyjki. Dodatkowo mam zrobiony antybakteriogram. Róbcie to badanie dziewczyny. Po co nosić w sobie te wstręciuchy! Odpowiedz Link
aga43214 Re: bakterie 10.05.05, 14:06 ale myslisz ze bakterie moga byc przyczyna poronienia? Odpowiedz Link
zebra51 Re: bakterie 10.05.05, 14:18 Myslę, że mogą. Często nawet te póxniejsze. Pęknięcie pęcherza płodowego, problemy z szyjką. Co nie znaczy, że muszą. Wiele kobiet jest tzw "nosicielami" Maja bakterie, ale one nie wpływaja na ciążę. U mnie na wyniku his-pat była napisane, że jest stan zapalny. ale to mozna właśnie interpretować dwojako. Czy stan spowodował poronienie, czy martwy zarodek-zapalenie. Ja będę z nimi walczyć. Chociaz nie mam żadnych objawów (świąd, zapach) Odpowiedz Link
aga43214 Re: bakterie 10.05.05, 14:29 ja wlasnie skonczylam jesc antybiotyk i mam nadzieje ze juz zadnych bakterii nie nosze! powodzenia! Odpowiedz Link
zebra51 Re: bakterie 10.05.05, 14:37 dzieki, tez zycze Ci zdrówka. Możesz mi napisać jakie miałaś i jak wygląda leczenie 9ile antybiotyku przez ile dni?) odebrałam posiew w piatek, ale wizyte mam dopiero pojutrze. A oczywiście już się zastanawiam ile bedzie trwac kuracja Odpowiedz Link
zebra51 Re: bakterie 10.05.05, 14:38 No i pytanko, czy partner tez leczył sie tymi samymi antybiotykami czy miał zalecony włany posiew. Odpowiedz Link
aga43214 Re: bakterie 10.05.05, 14:47 Wiec tak: mialam zrobiony antybiotykagram, czy cos takiego, wzkazuje jaki antybiotyk dziala na dany rodzaj bakterii. Jadlam przez 10 dni augmentim. Maz nie byl leczony bo lekarz stwierdzil, ze ten rodzaj bakerii rozwija sie tylko u kobiet. Poza tym po antybiotyku mam brac lactovaginal, ktory ponos przywraca naturalna florę bakteryjna! zycze powodzenia i wiele optymizmu!!!! Odpowiedz Link