Dodaj do ulubionych

ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze

23.08.05, 13:09
cześc dziewczyny,
dwa tygodnie temu miałam usunieta ciąże w 9tc bardzo to przeżyłam i bardzo
chciałabym znowu spróbowac jednak nie wiem czy moge wczesniej próbowac lekarz
zalecił czekac az 6 miesięcy ale ja nie dam rady tyle czasu czekac czy moge
próbowac wczesniej ? Bardzo proszę odpiszcie

dziękuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ulcia20046 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 13:46
      WITAM KASIU JA MAM TEN SAM PROBLEM 17 CZERWCA MIALAM ZABIEG CIAZA OBÓMARŁA W 14
      TYG. JESTEM JUZ PO 2 @ PO ZABIEGU I TEZ CHCIALABYM SIE JUZ STARAC ALE JEDNI
      MÓWIA 3 MIESIACE DRUDZY 6 I SAMA NIE WIEM CO ROBIC A JA TAK BARDZO JUZ BYM
      CHCIALA ZACZAC STARANIA.MASZ MOZE GG TO PODAJ TO SOBIE POROZMAWIAMY
      • kasia2409 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 13:49
        9540381 to moje gg
    • matylda.fm Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 13:49
      część lekarzy zaleca 3 inni 6 miesięcy przerwy. Ja mam czekać 3 cykle (ciąża
      obumarła w 11tc,podejrzenie zaśniadu na szczęście wykluczone) i wydawało mi się
      to wiecznością ale czas płynie i po nastepnej miesiączce bierzemy sie do roboty.
      wiem że chciało by się zapełnic pustkę i znów zajść w ciążę ale lepiej odpocząć.
      Sama próbowałam namówić lekarza na skrócenie czasu oczekiwania ale spokojnie mi
      wytłumaczył że organizm potrzebuje w moim przypadku minimum 3 cykli, że może
      nic się nie stanie jak zajdę wcześniej ale jak by sie stało to nigdy bym sobie
      nie wybaczyła głupiej niecierpliwości a pozatym te 3 miesiące potrzebne sa żeby
      dość do siebie, uspokoic się.
      Wykorzystaj ten czas. Ja doprowadziłam swoją psychike do ładu a potem zrobiłam
      trochę badań, leczę infekcje która była całkiem bezobjawowa a rutynowe badanie
      czystości pochwy pokazało że nie jest tak do końca ok. Wyleczyłam wszystkie
      zęby.

Staram się wykorzystac czas i robię rzeczy które jak zajde w ciąże będą
      zakazane. Pojechałam w góry i zaliczyłam sporo forsownych tras, uczę się grać w
      tenisa, jeżdzę na rowerze. czas szybko mija, najgorzej jest do pierwszej
      miesiączki.
      Prosze nie spiesz się i daj dzidzi szanse rozwijac się w brzuchu zdrowej,
      spokojnej mamy.
    • abneptis Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 14:19
      Czesc,

Mi lekarz kazał odczekac 3 miesiace na tabletkach anty. Niektóre forumowiczki
      iważaja, że nie powinnam ich brac bo grozi to kolejnym poronieniem...
      Ale ja zauważylam u siebie unny problem, bardzo chce mieć dziecko ale też mam
      straszny lęk (psychika mi siada) przed kochaniem sie po zabiegu. Poprostu nie
      moge sie do tego zmusiac i nie sprawia mi przyjemnosci bo ciągle mysle ze mnie
      tak macali, skrobali itp...
      Nie wiem czy wogóle musze brac tabletki anty skoro nie mam ochoty na zadne
      przytulanie

--
      eh...
      • kasia2409 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 14:27
        mam jeszcze jedno pytanie czy tabletki bierze sie tylko po to zeby nie zajsc w
        ciaze
        • abneptis Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 15:01
          Głownie po tosmile
          Ale tez dla dziewczyn ze skłonnościami do torbieli - takich co sie robia po owu-
          to właśnie jasmile))
          I po to żeby nie myśleć tylko się relaksowacsmile

--
          eh...
      • lidek0 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 01.09.05, 07:26
        Tableki dość często rozregulowują hormony, utrudnia to starania i może grozić
        kolejnym poronieniem. Dlatego po ich odstawieniu warto zbadać hormony.
    • dawida_24 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 23.08.05, 15:54
      no mi gin kazał odczekać 3 miesiące jak w 11 tyg miałam łyżeczkowanie. Minęło
      od tego momentu dwa lata i nic....staram sie jak mogę
    • lidek0 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 31.08.05, 07:27
      To kiedy zaczniecie ponowne zsatanai zalezy od tego kiedy zrobisz badania,
      jakie będą wyniki i jak szybko uda się wyeliminowac przczynę. Nie ma znaczenia
      czy 6 czy 3 miesiące, każdy przypadek jest inny.
    • karina66 Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 31.08.05, 22:59
      Mi lekarz kazal czekac 3 cykle(w czwartym moge zajsc w ciaze).Powiedzial ze
      fizycznie wszystko wroci do normy.Mowil ze po tym czsie oranizm pamieta jeszcze
      ciaze i paradoksalnie wczesniejsze poronienie moze miec dobry wplyw na nasepna
      ciaze.Bylam u innego lekarza na konsultacji i potwierdzil to wszystko.Jednak ja
      mialam zrobione kilka badan.Zapytaj sie lekarza jakie powinnas zrobic i sprobuj
      dojsc do siebie psychicznie.Ja prawdopodobnie poronilam z nerwow.Nie doszlam do
      siebie po urodzeniu martwej coreczki(40tc).

Karina
      • kowali Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 05.09.05, 22:47
        karina66 napisała:

> Mi lekarz kazal czekac 3 cykle(w czwartym moge zajsc w ciaze).Powiedzial ze
        > fizycznie wszystko wroci do normy.Mowil ze po tym czsie oranizm pamieta
        jeszcze
        >
        > ciaze i paradoksalnie wczesniejsze poronienie moze miec dobry wplyw na
        nasepna
        > ciaze.Bylam u innego lekarza na konsultacji i potwierdzil to wszystko.Jednak
        ja
        >
        > mialam zrobione kilka badan.Zapytaj sie lekarza jakie powinnas zrobic i
        sprobuj
        >
        > dojsc do siebie psychicznie.Ja prawdopodobnie poronilam z nerwow.Nie doszlam
        do
        >
        > siebie po urodzeniu martwej coreczki(40tc).
        >
        > Karina
        jakie robiłaś badania po poronieniu?
        • karina66 do kowali 06.09.05, 10:00
          Po poronieniu narazie tylko toxo(ze skierowania ktore dostałam jeszcze w czasie
          ciąży).Po porodzie w kwietniu mialam robione przeciwciała antykardiolipinowe i
          tarczycowe(więc chyba są aktualne).powiedziano mi zebym je zrobiła jak
          najszybciej bo przez dwa tyg.ich poziom jest njwyższy(jeśli oczywiście je
          masz).Nie wiem czy poronienia te dwa tyg.też dotyczą,jednak same badania
          napewno.Teraz zrobię:toxo,cytomegalię,listeriozę,boreliozę,prolaktynę i
          progesteron.Wczoraj wyczytalam coś o przeciwciałach jadrowych wiec te też
          zrobię-co mi szkodzi.
          Karina
    • jankielka Re: ile czasu trzeba czekać by znów zajść w ciąze 16.09.05, 02:52
      Ja poronilam we wczesnym okresie ciazy i lekarz zalecil mi czekac do pierwszej
      miesiaczki. W ciaze zaszlam juz w pierwszym cyklu po poronieniu wbrew zaleceniu
      lekarza. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze tym razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka