Dodaj do ulubionych

Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i ....

27.01.06, 19:03
i tak naprawdę jest mi tylko tutaj dobrze. W 13tyg wywołane poronienie - same
wiecie jak się wtedy wali świat i wszytko razem z nim. Wszyscy dookoła sa dla
mnie mili i powoli zbieram się (to już 3 tydzień po wywołaniu), są dnie dobre
i złe ale ciagle jeszcze przewaga tych dni pelnych łez. Ale jakoś tutaj czuję
rozumiana i ... pomimo wszystko jest tutaj tak optymistycznie....Bardzo boję
się powrotu do pracy i tych współczujących spojrzeń ludzi (akuart w tym 13tyg
musiałam w pracy powidzieć, żeby bylo zastępstwo...), którzy tak najoględniej
mówiąc, byli "niemile zaskoczeni moją ciążą"... Modlę się, żeby po
prostu "olać to"...pomimo wszystko. Bedę tutaj zalądać i razem z wami
wierzyć, że się w końcu los odmieni.
Obserwuj wątek
    • ingga Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 27.01.06, 21:45
      serdecznie witam

(*) dla Twojego Aniołka

ja miałam zabieg w październiku, też był to dla mnie szok, koniec świata, było
      morze łez, ale szybko udało mi się wrócić do siebie
      widzę, że Ty też dobrze sobie radzisz - kiedyś dla każdej z nas zaświeci
      słoneczko - musi być dobrze
    • aniaciep Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 27.01.06, 21:53
      Przykro mi ,ze tak sie stalo.
      Ja też byłama na forum lipcowym i skończyło sie inaczej.
      Dzisiaj jestem po pierwszej @ od zabiegu . Świat wygląda troszke inaczej , czas
      goi rany. Teraz zastanawiam sie jakie badania porobić.
      Moze za trzy miesiące spotakamy sie na innym forum.....
    • amelia125 Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 28.01.06, 12:49
      Ja tez mialam urodzic w lipcu. Ale zycie szybko pozbawilo mnie zludzen. Pod
      koniec listopada mialam zabieg. Poczatek byl straszny, wszystko bylo
      beznadziejne i nic nie mialo sensu. Teraz juz powracam do zycia, ale caly czas
      mysle i obliczam, ktory to bylby juz tydzien. Jest mi wtedy tak przykro...
      Niedlugo moja bratowa zaczyna dzidziusiowe starania.
    • 77mika Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 28.01.06, 16:52
      Cześć dziewczyny.Podobnie jak wy ja też byłabym lipcóweczką.I 2 tyg temu w
      bólach poroniłam a był to 15 tydz.Tak bardzo pragnęłam tego dziecka.Myślałam że
      będzie coraz mniej boleć ale czasami wydaje mi się że jest na odwrót.Tak bardzo
      boję się wszystkiego a najbardziej następnej ciąży.Moja dzidzia żyła do samego
      końca, ale życie mi ją zabrało.Obwiniam siebie i lekarzy szukam winnego , ale
      to bez sensu nikt nie wie dlaczego .Powiedzcie kiedy przestanie boleć bo juz
      nie mogę.U mnie są same złe dni i nikt mi niewieży że tak żle się czuję , cały
      czas myślę jaka by była duza że czułabym jej ruchy.odpiszcie pozdrawiam pa
      • sizi1 Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 29.01.06, 19:36

Móje lekarz powiedział, że po pierwszym cyklu (wg niego będzie to ok; koniec
        lutego) możemy się ponownie statrać od dziecko....Teraz to takie nierealne.
        Nie wiem, czy sobie dobrze radzę, wczoraj pojechałam do sklepu i widziałam w
        nim same kobiety w ciąży (kiedyś tez pewnie tam były ale nie byly dla mnie tak
        ważne)...i wszystko wróciło i długo pewnie będzie wracac i boleć i czeka mnie
        jeszcze wiele przepłakanych nocy .... Ale szukam sensu tego wszytkiego....o ile
        taki jest.
        • 89mika Re: do sizi1 29.01.06, 20:11
          to normalne ze teraz wszsytko kojarzy Ci się z ciążą, tak niestety bedzie
          jeszcze długo ale mimo wszystko staraj się z tego podnosić, strata bliskiej
          osoby sprawia że zmnieniamy spojrzenie na świat jest to dla nas sprawdzianem
          naszych reakcji, może to ma zwrócic naszą uwage na nasze życie , postepowanie,
          relacje z mężem, ja tak sobie to tłumaczę
          zobaczysz jak będziesz miała juz zielone światło na starania będzie Ci o wiele
          łatwiej
          • sizi1 do 89mika 30.01.06, 20:59
            Chociaż z wielkim prawdopodobieństwem domyślam się przyczyny poronienia -
            potworny stres jaki przeszłam w ostatnim okresie, to też sobie tłumaczę to
            wszytko wolą Bożą....mam wielu znajomych, którzy podrzucają mi teraz cytaty z
            Biblii i bardzo mi to pomaga, gdyż wiele z tych cytatów odnosi się do tego co
            my tutaj przeżywamy......I wierze, że to ma głęboki SENS chociaż trudno mi się
            z tym pogodzić (tak po prostu po ludzku...)
    • zojda Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 01.02.06, 18:51
      ja tez mialam termin porodu na lipiec. tylko dość wczesnie poronilam, w ósmym
      tygodniu, więc moje zycie już powrócilo do normy, do normalnych zajęć. za
      miesiąc mam zaczynać kolejne starania. boję, się bo to będzie juz trzecia ciąża,
      ale nie chcę marnować czasu, po pierwszym poronieniu zwlekalam aż póltora roku.
      zrobilam juz badania wszystkie, zaczynam brać leki, tylko jeszcze musze
      uwierzyc, że będzie dobrze. Bo cos na razie nie wierzę w sukses. I tez na tym
      wlasnie forum czuję się najlepiej.
      • 77mika Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 01.02.06, 19:24
        cześc zojda mam pytanie ponieważ ja poroniłam 2 tyg temu w 15 tyg jakie robiłaś
        badania i co było przyczyną bo ja mam czekaćjak będzię@ i już się niecierpliwię
        dziękuje za odpowiedz

• zojda do 77mika 10.02.06, 18:29
      ja poronilam w 8 tygodniu
      tym razem moje badania skierowane byly na immunologię
      antykoagulant tocznia, p-ciala anty- fosfolipidowe, anty- kardiolipinowe, anty
      b2 glikoproteinowe, przeciwjadrowe, limfocytotoksyczne. i wyszlo mi, ze mam
      przeciwjadrowe i antykardilipinowe. powtórzylam też wszyskie badania na
      odzwierzęce, oraz wszystkie hormowy tarczycy i przeciwciala tarczycy
      teraz jak będę w ciązy to mam brać encorton, clexane i acard -bo to moze pomóc
      na problemy z immunologią
      przewaznie przy problemach immunologicznych roni się na początku ciąży, u ciebie
      może byc więc problem gdzie indziej.
      może wlaśnie choroby odzwierzęce, może chlamydia?
      ja sie niestety na tym nie znam za dobrze, robię to, co mi zleca lekarz.
    • 77mika Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 12.02.06, 11:13
      cześć dziewczyny.pomimo że od poronienia minęło już 4 tygo a było to w 15 tyg
      to nadał czuję się żle. ciągle myślę co by bylo jak bym była w ciąży, jak bym
      się czuła i jak byłabym szczęsliwa, a teraz nic nie ma. jak wy sobie z tym
      radzicie , myślałam że czas goi rany ale chyba to jeszcze za krótko.pozdrawiam
      • sizi1 Re: Z forum Lipcóweczki jestem tutaj i .... 13.02.06, 08:18
        Jeszcze tydzień temu 24h czułam "co by teraz było ....., jak miało być a nie
        jest". Terez jest ciężko ale lepiej. Byłam u mojej kochanej pani doktor
        pediatry i jakos tak się rozwinęłam rozmowa pt: "jak sobie radzę" i
        odpowiedziełam szczerze, że wcale sobie nie radzę! Rycze - myśle -rycze - myśle
        i tak w kółko. Lekarka opowiedziała mi historię (dosłownie z dnia poprzedniego)
        jej pacjentki, która urodziłam dziecko z zespołem Edwardsa. Kobieta przez 9-mcy
        była w idelanej (wg jej ginekologa) ciąży - pomimo, że dziecko miało bardzo
        wiele widocznych wad, ktore powinna zobaczyc na USG i kiedy ta Pani pojechała
        rodzić - była pewna, że jej dziecko jest zdrowe. Urodziła dziewczynkę bardzo,
        bardzo chorą..... Skazną na szpital, bezgraniczne cierpienie i ból.....Najpierw
        pomyslałam co czuje to mama (w porównaniu do tego co my tutaj przyżywamy),
        jednak na drugi dzień po raz pierwszy od miesiąca wewnętrznie uspokoiłam się,
        pomyślałam sobie, że moze w tym wszystkim jest "palec Boży", może to
        jednak "szczęście", że nasze dzieci nie cierpią, nie płaczą, nie umierają w
        szpitalnych łóżeczkach....a my nie musimy na to bezradnie patrzeć. Bo ta nasza
        bezradność byłaby o wiele straszniejsza od tego co czuejemy tera....Mam jedno
        dziecko i moze dlatego łatwiej mi tak myśleć. Trzymaj się 77mika - nie jestes
        tutaj sama...mam nadzieję, że szybko spotkamy sie na innym forum!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka