06.04.06, 19:28
no i własnie jak to z nimi jest byłam u wielu ginów i każdy ma swoją teorie
jedni uważają że trzeba leczyć a jak leczyc to antybiotykami głównie a inni że
to bezsens i walka z wiatrakami bo bakterie są były i będą i że faszerowanie
się antybiotykami to tylko osłabianie organizmu... co wy na to?
Obserwuj wątek
    • anulka322 Re: bakterie 06.04.06, 19:40
      przyznam, że sama mam wątpliwości. Obiecałam sobie, że przed staraniami o
      kolejną ciążę zrobię kilka badań m.in. posiew z szyjki macicy i pochwy.Ale po
      części zgadzam się z opinią, że bakterie były i będą i nawet jeśli takowe się
      znajdą i je nawet wyleczę, to nie jest powiedziane, że znowu czegoś nie złapię
      i tak będzie w kółko. Już sama nie wiem, bardziej się chyba jednak nastawiam na
      same starania,choć nie wiem jak to wytrzymam, bo to dopiero za 5m-cy. Przecież
      musi w końcu się udać!
      • maleena Re: bakterie 06.04.06, 21:57
        Bakterie to temat bardzo mi bliski.Właściwie to jedyne badania,które robiłam
        razem z mężem i znaleźliśmy je.Co chwila to inne.Antybiotyk i badania i tak w
        kółko.W końcu mój gin miał już chyba też dosyć i stwierdził,że może to nie to.I
        kazał próbować.Lekarz mi powiedział,że nie jestem dziewicą,żeby nie mieć bakteri
        i chyba ma racje.Myśle,że wszystko zależy jakie to są bakterie.Mam nadzieje,że
        to nie jest powód moich poronień.Najedliśmy się antybiotyków a to cholerstwo
        wraca.Troche się rozpisałam,może dojdą jeszcze jakieś ciekawe opinie na ten
        temat.Pozdrawiam
        • taknie333 Re: bakterie 07.04.06, 17:18
          czesc,

jestem takiego samego zdania jak moja poprzedniczka. Po probach pozbycia sie
          bakterii musze sie do nich przyzwyczaic. W ciagu trzech miesiecy zdazylam
          przejsc przez 3 bakterie wracajac w koncu do pierwotnej. Bylam u trzech lekarzy
          i wszyscy zgodnie stwierdzili ze skoro nie ma intensywnego stanu zapalnego
          nalezy przystapic do staran. Stram sie jednak nie stwarzac im komfortowych
          warukow i codzienie jem jogurt, pije sok z cytryny i nie jem slodyczy.
          Pozdrawiam
          • bach28 Re: bakterie 07.04.06, 18:19
            polecany jest sok zurawinowy smile)
            • juwil1 Re: bakterie 08.04.06, 09:31
              bakterie i mnie zaczęły przesladywać!
              na poczatku miałam Ureaplasmę ale wytepiłam antybiotykiem przy kontrolnym
              posiewie wyszły Streptococus B, znowu antybiotyki a teraz czekam do
              poniedzialku na wyniki czy te bakterie poszły w niepamięć , oprócz soku
              żurawinowego podjadam tabletki Urinal bo one zawieraja żurawine no i
              Lactovaginal po kuracji aby te dobre bakterie nie uciekły.
              Och sama nie wiem jak sobie z tym poradzić ale one sa jak bumerang...
              Pozd
              Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka