Dodaj do ulubionych

ferie zimowe 2012

04.11.11, 21:37
witam, zastanawiam się nad wysłaniem swojej sześciolatki na jakieś zimowiska, zorganizowanie jej czasu w ferie ... Jest jeszcze trochę czasu, ale chciałabym żeby sobie odpoczęła, gdzie wyjechała, ale jakoś szukam i szukam i nic ciekawego nie znajduję. Może jednak jest za wcześnie jeszcze, a może jakoś nie umiem znaleźć. Macie jakieś doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • ka_thy Re: ferie zimowe 2012 05.11.11, 17:35
      Zerknij na ofertę Dziecięcej Akademii Przygody i pozytywne opinie na forum.
      • mama_fasolki Re: ferie zimowe 2012 05.11.11, 22:17
        My, a właściwie córka, wahamy się jeszcze między obozem narciarskim z Dziecięcą Akademią Przygody a obozem kucharskim z Kompasem. I widzę, że musimy się pospieszyć, bo na pierwszy turnus w terminie ferii warszawskich w DAP miejsca już się kończąwink
        Jeśli chodzi o DAP - opieramy się głównie na pozytywnych opiniach z forum.
        Z Kompasem córka była latem na swoich pierwszych koloniach i wróciła bardzo zadowolona.
        • monia4545 Re: ferie zimowe 2012 05.11.11, 23:16
          ja się waham jeśli chodzi o ferie, bo ona nigdy sama nie wyjeżdżała i tak naprawdę to nie wiem czy tego chce. Może jest jeszcze za mała??? Jest nieśmiała i wrażliwa, więc coś z tym chcemy zrobić a taki wyjazd fajna sprawa. Szkoda tylko że na zimowiska to tylko narty, a ona nigdy nie jeździła i nie wiem czy jej się to spodoba. Narazie szukamy jakiejś alternatywy i zobaczymy może coś się uda wybrać.
          • wanilia39 Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 13:36
            w naszej szkole mauczycielki organizują takie wyjazdy dla maluchów.

moja w wakacje była 10 dni, teraz planujemy pięc dni na zimowisku NIE NARCIARSKIM...
            • doroti.net Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 16:48
              Nauczycielki nie moga same zorganizować obozu, chyba że współpracują z organizatorem turystyki.

• agulka04 Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 17:21
                Szkoła może zorganizować zimowisko - czy to stacjonarne czy wyjazdowe.
          • beatulek Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 18:24
            6-ciolatka to jeszcze małe dziecko moim zdaniem. Czy umie sobie sama dobierać ubrania, czy potrafi się sama ubrać (mam namyśli kozaki, szalik, rękawiczki gdy będa mokre czy zmieni sama na suche? itp, czy bedzie pamiętała o zakładaniu czystej bielizny codziennie?)czy samodzielnie potrafi zasypiać w nieznanym miejscu?
            Ja wrażliwą 6-ciolatkę to bym puściła tylko ze znanymi jej osobami pod naprawdę sprawdzoną opieką. Moim zdaniem to taki wiek, że rozgarnięte dziecko, otwarte na swiat, odważne to można spróbować ale wrażliwca bałabym się jeszcze puscić...no i pytanie czy dziecko wogóle chce jechać?
          • mama_fasolki Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 20:45
            Ale to nieprawda, że zimowisko to tylko narty - przecież napisałam Ci w odpowiedzi na Twojego pierwszego posta, że wahamy się między nartami i a obozem kucharskimsmile Kompas dla dziewczynek ma jeszcze w ofercie obóz artystyczny i mini girls camp (czyli taki babski obóz z przebieraniem, projektowaniem ciuchów itd.wink)
          • chillos Re: ferie zimowe 2012 22.11.11, 12:29
            Ja polecam wyjazd do Bukowiny Tatrzańskiej - firma Werison organizuje tam wyjazdy od 8 lat - moje dziecko wyrosło na tych wyjazdach - jeździ na nartach, snowboardzie i git. smile Oni są z Wrocławia, mają stronkę : www.werison.pl. Polecam - Czarek
        • marcin.slawski Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 19:49
          I właśnie miejsca na Zimowiska dla najmłodszych (wiek 6-10 lat) w pierwszy tydzień ferii dla województw: dolnośląskiego, mazowieckiego i zachodniopomorskiego (14 - 21.01.2012 r.) skończyły się.
          Zapraszam na drugi turnus (21 - 28.01.2012 r.), gdyż prawdopodobnie i na nim miejsca skończą się szybko.
    • marcin.slawski Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 17:22
      Mogą organizować, gdy organizatorem jest szkoła.
      • doroti.net Re: ferie zimowe 2012 06.11.11, 20:54
        szkoła może być organizatorem,ale nie panie nauczycielki.
    • bozek128 Re: ferie zimowe 2012 07.11.11, 09:31
      Spróbujcie z firmą KOGIS, my jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni, moje dziecko jedzie tym razem na Plastolandię - obóz artystyczny własnie ma 6 lat tam są dzieci głównie 7-8 lat. My przetestowalismy tego organizatora i naprawdę rewelacja, świetne podejście, świetne zajęcia, każdy szczegół oceniamy na piątkę z plusem smile Tym bardziej że moje dziecko ma astmę i nie na każde kolonie może jechać - a oni mają bardzo indywidualne podejście i naprawdę sie nie boję o nic smile
      • waikiki2011 Re: ferie zimowe 2012 29.11.11, 16:50
        A tu trochę odmienne opinie:
        www.forumkolonijne.pl/kolonie_i_obozy/najwiekszy_wybor_kolonii_kogis_124.15.html#msg1509
      • nela090 Re: ferie zimowe 2012 14.12.11, 17:46
        Dziecko ma 6 lat i doświadczenie na koloniach/zimowisku???? Możesz rozszerzyć tę kwestię? Ja chciałam moje dzieci (8, 11) wysłać z Kogisem - oboje pierwszy raz, ale przeraziły mnie opinie innych rodziców, zdecydowanie negatywne.
        Przekonaj mnie jeśli potrafisz.
        Spotkałam się z opinią, że Kogis nie zapewnia opieki medycznej (ponoć rok temu nie zapewniał).
    • czarny.chochlik Re: ferie zimowe 2012 08.11.11, 13:44
      W BUT-cie masz podział na kategorie wiekowe i specyfikę wyjazdów, nie wiem jakie konkretnie masz spostrzeżenia co do takiego wyjazdu i czy chcialabys ja wyslac za granice czy na kolonie w kraju? Są też takie specjalnie dla dziewczynek które w głowie mają świat mody:
      but.waw.pl/kolonie/index.php?co=oferta_opis&id=196
      Jak widzisz ofert jest trochę. Najwazniejsze znac terminy no i moze ją podpytac co chcialaby robic na feriach..
    • martyna123mama Re: ferie zimowe 2012 29.11.11, 10:44
      ja wysyłam swoje dziecko na oboz na miejscu. mamy w piasecznie klub sportowy - Tuan club - i organizuja ferie zimowe. mala wdrozy sie w swiat sportu, mam nadzieje, ze polubi ktoras z dyscyplin, a troche ich jest, wiec wybor bedzie miala smile co myslicie o moim pomysle? uwazacie, ze spodoba jej sie moja niespodzianka? chcialabym zeby sie nie nudzila w ferie, a dzieki temu bede miala nad nia caly cza kontrole, bo bede ja wiozla na 9 a o 17 odbierala i do lozka. porusza sie, posilki tez zapewnione, i wroci do domu mam nadzieje chetna zeby zaraz isc spac tongue_out
      • olik7 Re: ferie zimowe 2012 29.11.11, 15:47
        A czy ktoś z Zielonej Góry lub najbliższej okolicy planuje wysłać dziecko - 9 lat - na obóz narciarski? Najlepiej jakby dojazd był z okolicy. Miejscowy Eurotrops ma obóz w Czarnej Górze ale nie wiem czy ktokolwiek kiedykolwiek tam był ponieważ nie mogę znaleźć żadnych opinii.
        DAP Rzeczka wygląda nieźle ale nie ma stąd dojazdu.
    • skagerrak300 zimowisko dla dzieci 01.12.11, 19:14
      tak, faktycznie zimą jest dużo mniej ofert, chyba ludzie mniej wyjeżdżają, ale w końcu od czego dzieci mają ferie - w zimę w Polsce śnieg jest praktycznie tylko w górach - w mieście nie ma co robić, jest szaro i brudno. Dlatego na pewno moje dzieciaki pojadą, wybraliśmy bardzo pewne zimowisko KOGIS, po prostu narciarskie zimowisko, ale bardzo bardzo ciekawe jest bardzo bardzo dużo atrakcji tych pozanarciarskich, może ktoś się z nami tez wybierze? Kolonie kogis były świetnie udane, zimowisko w zeszłym roku też.
      • waikiki2011 Re: zimowisko dla dzieci 01.12.11, 19:47
        cytat: Kolonie kogis były świe
        > tnie udane, zimowisko w zeszłym roku też.

Pewnie dla organizatorów. Dla rodziców niekoniecznie:
        www.forumkolonijne.pl/kolonie_i_obozy/najwiekszy_wybor_kolonii_kogis_124.15.html#msg1510
        • sion2 Re: zimowisko dla dzieci 01.12.11, 22:37
          hm.. z całym szacunkiem ale te wpisy na forum kolonijnym to wygladaja mi na typową robote kogos kto zaklada nicki zeby napsuc jakiejs konkurencji opinie. to co napisala ta kobieta nie trzyma sie kupy i wedlug mnie niemozliwe zeby to byla matka dziecka. internet cierpliwy jest i napisac o kims mozna wszystko...
          • waikiki2011 Re: zimowisko dla dzieci 01.12.11, 23:00
            Nic prostszego od zapytania autorki na priv. Skoro podaje dużą liczbę szczegółów, do których właściciel biura nie odniósł się, a raczej wybuchł emocjami, to jej poziom wiarygodności jest wysoki.
            • sion2 Re: zimowisko dla dzieci 02.12.11, 10:59
              Mam całkowicie odmienne wrażenie. To raczej ta pani napisala w tonie histerycznym. Nie widze emocji w odpowiedzi organizatora bo napisanie czegos caps lockiem dla ludzi którzy pracuja a spędzaja poł dnia w necie na różnych forach wcale nie musi oznaczac "krzyku" a jedynie chec zaznaczenia jakiejs części wypowiedzi. W normalnym pismie to wykrzyknik słuzy do oznaczenia krzyku smile.
              Poza tym nie wierze że ta pani jest matką dziecka ponieważ żaden znany mi rodzic ani z realu ani z chocby z tego forum nigdy nie obcserwowałby z daleka jak jego dziecko spędza czas będąc w stanie zagrożenia nie tylko zdrowia ale i życia a ta pani twierdzi że własnie spokojnie przez 3 dni obserwowała rzeczy które po prostu nie mieszczą sie w głowie. Nie złożyła też żadnej skargi ani reklamacji. Nie pisała o tym nigdzie przez cały rok, odezwała sie nagle po roku od rzekomych wydarzen zakładając nick tylko po to aby napisać to co napisala. Jak dla mnie jest osobą całkowicie niewiarygodną. A jestem troche obeznana w działalnosci tzw trolli forumowych wink.
              • nela090 Bulwersujące odpowiedzi Kogis 14.12.11, 17:38
                Ja też miałam zamiar wysłać swoje dzieci z firmą Kogis, ale zwątpiłam po przeczytaniu wpisów na forum kolonijnym i zaczęłam szukać dalej. Cóż, jak na razie bez efektów.
                Przeanalizowałam dokładnie posty tej Pani i nie sądzę, aby był to krzyk, a już tym bardziej histeria zwykła opinia matki.
                Kontaktowałam się z tą osobą przez PW i wydaje mi się bardzo wiarygodne, potrafi podać fakty, których nie ma w folderach biura Kogis.
                Poza tym z postu wynikało, że kobieta przyjechała w czwartek, a w sobotę odbierała dziecko. Zastrzeżenia dotyczyły wyłącznie instruktorów na stoku, na zimowisku są też wychowawcy, względem których nie było zastrzeżeń.
                Na post odpowiedział też inny rodzic (lub rodzice), którzy przytoczyli fakty, o których nie wspomniała pierwsza kobieta - mam tu na myśli brak opieki podczas konwoju pociągiem. To już moim zdaniem przegięcie.
                Inne biura mają rezerwację, w sezonie co i rusz widać oplakatowane przedziały i wagony z informacją "kolonie" + nazwa organizatora oraz trasa przejazdu. Dlaczego Kogis tego nie zrobił?
                Kobieta nie pisała przez cały rok - a skąd my to wiemy? Może są jej posty na innych forach (przyznaję, że o to nie zapytałam), być może pisała do organizatora - tego też nie sprawdzimy.

Zbulwersowały mnie przede wszystkim nieprofesjonalne odpowiedzi firmy Kogis - to był atak. W dodatku Kogis sam podkładał sobie nogę brakiem odpowiedzi na pytania i szukaniem winnych wśród nieokreślonych bliżej sił.

Zastanawiający jest też fakt, że wątek został usunięty na wniosek Kogis - prawda szkodził, lepiej pozostawić wyłącznie reklamę.

Nie wiem, co mam o tym myśleć, znam Wisłę, nie znam Kogisu. Miejsce na zimowisko dobre, ale firma to dla mnie wielki znak zapytania.
                • waikiki2011 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 00:00
                  Powstało nowe forum dotyczące tematyki turystyki dziecięcej i młodzieżowej, gdzie nie będzie mowy o cenzurze na prośbę biur podróży.
                  Zapraszam na: kolonieobozy.cba.pl
                  • nela090 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 10:39
                    Wcięło mi poprzedni postsmile
                    Dzięki za podpowiedź, na pewno tam zajrzę, wciąż jestem na etapie poszukiwań zimowiska dla moich dwóch brzdący smile
                  • madzik1501 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 14.01.14, 13:56
                    niestety ta strona nie otwiera się
                • dzidka.700 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 03:46
                  Coś w tematyce praktyk na forum www.forumkolonijne.pl

Polecam moje spostrzeżenia:
                  forum.gazeta.pl/forum/w,46,131570643,131570643,Wyjazdy_kolonijne_dla_dzieci_8211_uwaga_na_stro.html

Dzidka
                  • nela090 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 10:40
                    dzidka.700 napisała:

> Coś w tematyce praktyk na forum www.forumkolonijne.pl
                    >
                    > Polecam moje spostrzeżenia:
                    > forum.gazeta.pl/forum/w,46,131570643,131570643,Wyjazdy_kolonijne_dla_dzieci_8211_uwaga_na_stro.html
                    >
                    > Dzidka
                    Witam!
                    Klikam na tę stronę, ale nie chce się otworzyć, nie wiem dlaczego :sad
                    Pozdrawiam
                    • dzidka.700 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 11:21
                      Po prostu nie ogarniam sama pewnych technicznych spraw wink Już poprawiam. Poniżej poprawnie zrobiony link.

forum.gazeta.pl/forum/w,46,131570643,131570643,Wyjazdy_kolonijne_dla_dzieci_8211_uwaga_na_stro.html

Dzidka
                      • atteilow Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 12:02
                        dzidka detektywie, dobra robota. wink

Reasumując: forum kolonijne jako strona internetowa jest prowadzone i moderowane przez biuro podrózy, ktore współpracuje z biurem Kogis, dlatego nieprzychylne opinie rodziców sa usuwane z ich strony.
                        • dzidka.700 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 12:09
                          Może trochę mnie poniosło, ale myślę że warto dzielić się takimi informacjami.

Zdaje sobie też sprawę, że zapewne będę uznana za wści...ką wredną babę, która "bije pianę"... turdno.

Pozdrawiam,

Dzidka
                          • nela090 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 15.12.11, 12:17
                            Ja Ci, Dzidka z całego serca dziękuję, mnie bardzo pomogłaś.
                            Przejrzałam to forum, także starsze posty - zwróćcie uwagę, ż o firmie Mój Londyn były krytyczne wypowiedzi i nie zostały usunięte. Ktoś napisał negatywną opinię na temat BUTa - to także jest (chociaż moim zdaniem pobieranie kaucji, która wraca, jeśli dziecko nie wyrządzi szkody nie jest niczym złym, zresztą przedstawiciel BUT-a wyjaśnił tę kwestię).
                            Cóż, osobistego kontaktu z firmą Kogis nie miałam i mieć nie będę.

A Ty, Dzidka jesteś naprawdę rewelacyjnym detektywem smile Gratuluję smile
                  • madzik1501 Re: Bulwersujące odpowiedzi Kogis 14.01.14, 13:58
                    BARDZO przykre ale stronę chyba usunięto. Po co ma prawda być ujawniona. Żenada
              • nela090 Re: zimowisko dla dzieci 14.12.11, 17:38
    • magtubo wyszukiwarka obozów i kolonii 02.12.11, 13:54
      tu jest dobra wyszukiwarka obozów po wieku i po regionie i po cenie[url=http://www.kogis.pl/oferta/zimowiska_i_obozy/szukaj/?ar=0&tr=0&ds=0&ct=&pr=0&se=3&ag=2&comm=Szukaj] o tutaj[/url]
      • nela090 wyszukiwarki brak :( 15.12.11, 12:21
        Kliknęłam w ten link, ale otworzyła się strona firmy Kogis, nie mogę znaleźć żadne wyszukiwarki sad
        • dzidka.700 Re: wyszukiwarki brak :( 15.12.11, 12:49
          ... Kogis poraz n-ty. Wyszukiwarka jest na tej stronie po wybraniu dango działu, np. obozy zimowe.
          • nela090 Re: wyszukiwarki brak :( 15.12.11, 14:03
            A ja postanowiłam skorzystać ze standardowego goglesmile Przejrzę kilka stron, może coś znajdę smile
        • madzik1501 Re: wyszukiwarki brak :( 14.01.14, 14:03
          Mnie również to spotkało( MYŚLĘ ŻE FIRMA TYLKO UMIE SIĘ REKLAMOWAĆ . SZKODA ŻE OPINIE LUDZI KTÓRZY SĄ NIE ZADOWOLENI SĄ USUWANE )
    • marzena_81 Re: ferie zimowe 2012 09.12.11, 11:59
      Ja ze swojej strony zapraszam do Hotelu Wodnik. Organizujemy Ferie Zimowe dla dzieci. Są to przyjazdy z rodzicami, więc nawet małe dzieci mogą już być na pierwszych swoich feriach. Hotel jest trzy gwiazdkowy i mieści się nad samym morzem, przygotowane jest przyjęcie pirackie, wizyta w Skansenie Chleba, wieczorny spacer z pochodniami nad samym morzem, turnieje na kręgielni, zabawy na basenie oraz wodny arerobik, ogniska oraz zajęcia z animatorami, a dla rodziców 10% zniżka na zabiegi kosmetyczne i rehabilitacyjne w Hotelu Wodnik, więc zapraszam do nas do Ustronia Morskiego do Hotelu Wodnik.
    • fabric277 Re: ferie zimowe 2012 15.12.11, 18:05
      moja ma 7 lat, bardzo chciała jechać na kolonie latem, wysłalismy ja do łeby na fajną kolonię artystyczną - było naprawdę ok i była bardzo zadowolona i my też. teraz zimą chyba w ogóle jest mniejszy wybór ofert, i chyba pojedzie pierwszy raz na narty www.kogis.pl/oferta/zimowiska/oboz_narciarski_smyk_/
      a że już firmę sprawdziliśmy to bardzo poelcamy
      • waikiki2011 Re: ferie zimowe 2012 15.12.11, 18:24
        Pomimo burzy, która powstała na temat Kogisa na forum: forumkolonijne.pl widać Kogis dalej uskutecznia spam. Żałosne. Nawet link widać wklejony z panelu admina.
        W podobnych wątkach na forum Starsze Dziecko jest o tym szerzej.
        • waikiki2011 Re: ferie zimowe 2012 15.12.11, 18:27
          Chyba wiem o co biega.
          Teraz zasypać forum linkami, wątek zostanie skasowany i ślad po negatywnych opiniach zaginie.
          Nie tędy droga Kogisie !!!
          • madzik1501 Re: ferie zimowe 2012 14.01.14, 14:57
            waikiki2011 napisała:

> Chyba wiem o co biega.
            > Teraz zasypać forum linkami, wątek zostanie skasowany i ślad po negatywnych opi
            > niach zaginie.
            > Nie tędy droga Kogisie !!!
            TO JEST RACJA. Tylko niestety dzieciaki będą cierpieć , ponieważ rodzic nie jest w stanie czytając same superlatywy zadecydować odpowiednio. a powinniśmy mieć możność przeczytać te pousuwane które nie są przychylne dla danego biura komentarze
          • madzik1501 Re: ferie zimowe 2012 14.01.14, 14:58
            TO JEST RACJA. Tylko niestety dzieciaki będą cierpieć , ponieważ rodzic nie jest w stanie czytając same superlatywy zadecydować odpowiednio. a powinniśmy mieć możność przeczytać te pousuwane które nie są przychylne dla danego biura komentarze
    • martyna123mama Re: ferie zimowe 2012 29.12.11, 13:50
      www.klub.tuanclub.pl/obozy/ferie-2012-zima-w-miescie
      Nasz klub oferuje obozy stacjonarne, jeśli interesuje Panią takie wyjście.
      Wszystkie podstawowe informacje znajdzie Pani na tej stronie.
      Pozdrawiam

monia4545 napisała:

> witam, zastanawiam się nad wysłaniem swojej sześciolatki na jakieś zimowiska, z
      > organizowanie jej czasu w ferie ... Jest jeszcze trochę czasu, ale chciałabym
      > żeby sobie odpoczęła, gdzie wyjechała, ale jakoś szukam i szukam i nic ciekaweg
      > o nie znajduję. Może jednak jest za wcześnie jeszcze, a może jakoś nie umiem zn
      > aleźć. Macie jakieś doświadczenia.
      • martbor Re: ferie zimowe 2012 03.01.12, 00:50
        Polecam atrakcyjne i bezpieczne wyjazdy dla dzieci organizowane przez Stowarzyszenie "Podaruj dziecom wakacje" (www.taniekolonie.republika.pl) Moje dzieci były z nimi na koloniach w zeszłym roku - wróciły bardzo zadowlone i w tym roku na pewno pojadą jeszcze raz. Co do zimy, to z tego co wiem, jest jeszcze parę miejsc na wypoczynkowych feriach w Karkonoszach - ferie z elementami survivalu, jeden wychowawca na 10 osób, wiele atrakcji. Pozdrawiam.
        • k1234561 Re: ferie zimowe 2012 04.01.12, 05:37
          Ja bym nie posłała 6-letniego dziecka na samodzielny wyjazd na ferie.A już na pewno nie wrażliwego dziecka.Sama mam takie w domu,teraz to już 10-latka,ale jak ją sobie przypomnę w wieku lat sześciu,to sorry,ale na żaden obóz bym ją nie wysłała,nie mówiąc już o feriach zimowych.Gdzie wiadomo,pogoda jest jaka jest.Atrakcje są różne.Nie wiem czy dziecko umiałoby dobrac właściwy stroj do pogody,pamiętałoby o dokładnym wytarciu włosów po basenie,o cieplejszym ubraniu się po basenie na przykład,nie zapomniała/zapodziała czapki itd,itd.I jak tak sięgam pamiecią do czasów zerówkowych córki to właściwie cała grupa 6-latków taka roztrzepana,rozbiegana i niefrasobliwa była(bo to właśnie są 6-latki) to nie wiem jak to by było.Dlatego uważam,że 6 lat to jeszcze za wcześnie na takie wyjazdy.
          A może w Twoim mieście są organozowane jakieś zimowiska?Zaprowadzałabyś tam dziecko i odbierała po południu.Najczęsciej to jakieś domy kultury organizują.U nas na przykład jest coś takiego,dzieci chodzą na basen,na lodowisko,jeśli jest czynne,do muzeów,zwiedzają region,przez niedługie wycieczki max.30 km za miasto,wyjazd do lasu,zajęciasali,rzeźbienie,wyklejanie,malowanie,tańce,no dużo tego jest.Wcale nie trzeba zaraz wysyłac 6-latka na drugi koniec Polski.
    • krokus-zakopane Re: Polecam 15.01.12, 13:02
      ośrodek wypoczynkowy Krokus w KOścielisku. Popatrz na stronę: krokus-zakopane.pl
    • kamyka1976 Re: ferie zimowe 2012 30.03.12, 23:39
      Byle nie KOGIS, nie Czaplinek.

W tamtym roku wysłałam tam dzieci i jeszcze namówiłam dzieci znajomych - do dziś mi głupio.
      Ponieważ to były pierwsze kolonie dzieci pojechaliśmy z mężem na kilka dni żeby mieć pewność, że wszystko będzie w porządku - na nieszczęście organizatorów.
      Dzieci mieszkają w domkach ( standard i jedzenie w porządku ) a wokół jest pole namiotowe , teren dla dzieci nie jest w żaden sposób oddzielony , dzieci biegają samopas.
      W każdej chwili mogą trafić do czyjegoś namiotu czy pokoju ( ja miałam ( nie celowo bynajmniej) pokój za ścianą moich dziecisad Co więcej jak jakiś pedofil weźmie sobie dziecko na godzinkę to nikt tego absolutnie nie zauważy. Jak się dziecko utopi w jeziorze to też nikt nie zauważy bo dzieci same chodzą sobie "popatrzeć na łódki".
      Zaznaczam, że mówię to o kolonii od 6 lat gdzie oferują całodobową opiekę i wszystko super cudownie i fajnie.
      Obóz artystyczny to pic na wodę, poziom żenujący, dzieci rysują w jednym z pokojów na podłodze i łóżkach, niektórych zajęć z oferty w ogóle nie było - nasze dzieci były znudzone i rozczarowane. Na obiecane prace do zabrania do domu niech dzieci nie liczą - przypadkiem żadne ze znanych mi 5 dzieci niemal nic nie przywiozły ale podobno wszyscy wszystko dostali.
      Nie wspomnę że Pani zbierała od dzieci pieniądze i jak odbieraliśmy dzieci i dziecko twierdziło że dostało za mało pieniędzy których nie wykorzystało to Pani za to odpowiedzialna już wyjechała ( a byliśmy o czasie) , kartka z rozliczeniami też zaginęła.

Kadra sympatyczna - wiele razy widziałam jak pocieszali czy rozśmieszali płaczące za mamami dzieci - ale co z tego jak dzieci nie są pilnowane, chodzą same po ośrodku.
      Wszystko nie zorganizowane i nie przemyślane - np dzieci w deszczu idą kilka kilometrów do biedronki ( pewnie kadrze papierosów zabrakło).

Długo mogłabym pisać ale podobno krytyczne opinie są wycinanesad
      Dla informacji KOGIS i innych im sprzyjających - będę o tym pisała i mówiła gdzie się da - po to żeby ustrzec jak największą ilość rodziców i dzieci którym zależy na bezpieczeństwie dzieci i na tym żeby ich dzieci bawiły się tak jak to obiecujecie w ofercie a nie leżały godzinami w skwarze na pomoście .

Złożyliśmy reklamację - szczegółową z wyliczeniem wszystkich żenujących uchybień - dostaliśmy odpowiedź zaprzeczającą wszystkiemu - słowem my rodzice wymyśliliśmy sobie wszystko itd. Ręce nam po prostu opadły - przecież wszystko widzieliśmy sad
      są to relację piątki dzieci a nie wyssane z palca zarzuty.
      Co więcej dopiero dziś na jakimś innym forum wyczytałam (szukając kolonii na te lato )
      , że nie jesteśmy pierwsi którzy są oburzeni tym co tam się działo ( jak to mówiła Pani z Kogisa) .

KOGIS wynajmuje po prostu kilka domków, kilku wychowawców i robią kolonię.
      Myślałam, że dziś kolonie to będzie coś innego co kiedyś ale niestety nie wiele się zmieniło - po najmniejszej linii oporu, bez wyobraźni , bez organizacji a przede wszystkim bez dbałości o bezpieczeństwo dzieci - szczególnie tak małych.

Gdyby ktoś chciał przeczytać wszystko o tych koloniach to chętnie podeślę tą reklamację wraz z odpowiedzią na nią.

NIE POLECAM jeśli chcecie żeby Wasze dzieci się dobrze bawiły i jeśli zależy Wam żeby były bezpieczne.
      • magdalena406 Re: ferie zimowe 2012 29.05.12, 14:31
        na nastepne wakacje ja osobiscie polecam wyslac dziecko na jeden z obozow organizujacych przed www.hotelodys.pl, osrodek jest ogrodzony pieknie polozony nad samym jeziorem ale rowniez od strony jeziora ogrodzony, dziecko samo nie moze wyjsc nad jezioro organizuja oni wiele obozow tematycznych godnych uwagi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka