maleena 25.04.06, 21:31 Dziewczyny,bardzo prosze o pomoc.Dostałam na zatrzymanie krwawienia duphaston.Ale biore go od 5dc przez 12 dni,czyli przed owulacją.Czytałam,że hamuje owulacje.CZY TO PRAWDA. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jovanna_waw Re: Duphaston a owulacja 26.04.06, 09:26 od 5dc ?!? - zatrzymanie krwawienia ? co chesz @ skrócić? A Dupaston powinno się brać w II fazie - PO OWULACJI !!! To progesteron, który jest wytwarzany po owulacji, albo przez łożysko w ciąży. Może zahamować owu. Pierwsze słyszę, żeby brać w takich dniach Dupaston. Ale moze ktoś mnie oświeci Odpowiedz Link
maleena Re: Duphaston a owulacja 26.04.06, 10:18 Lekarz chciał mi przepisać orgametril ale źle go toleruje.Więc prepisał duphaston.A te krwawienia to nie wiem czy to była @,bo się zaczęły w 20dc i szczerze mówiąc nie wyglądało to na @.A raczej miałam cykle 34dniowe.Już sama nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: Duphaston a owulacja 26.04.06, 10:27 A no to nie od 5dc. Ja też kiedyś dostałam na ustanie krwaienia i powinno przestać. Ale u mnie później w następnym cyklu miałam jeszcze gorzej - zaczęła się miesiączka i trwała ponad 20 dni.Poszłam do innego lekarza i przepisał mi Cyclonamine i Ergotaminum - przestałam krwawić. Odpowiedz Link
maleena Re: Duphaston a owulacja 26.04.06, 14:30 Niestety mój organizm chyba robi mi na złość.Drugi raz poroniłam w maju 2005.Jak zaczęłam się starać w marcu to zaczeły się krwawienia od 20dc.Teraz w kwietniu też od 20dc.Może to coś znaczy. Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: Duphaston a owulacja 27.04.06, 09:10 Malena a może to niski poziom progesteronu - dość wcześnie te plaminia - tak jakby zaraz po owu. Robiłaś badania jakieś? Odpowiedz Link
maleena Re: Duphaston a owulacja 27.04.06, 10:15 Szczerze mówiąc nie robiłam.Do tej pory było ok.Jak się zaczęłam starać to się zaczęły schody.Ide 5 do gin. to mu może powiem.Tylko to jest taki człowiek,że nie lubi jak mu się coś narzuca.Jak mu powiedziałam,że słyszałam,że duphaston hamuje owu to powiedział,że to nie prawda i po co kogoś słucham.Taki mój los Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: Duphaston a owulacja 27.04.06, 14:41 malena zmień lepiej tego lekarza Dupastonu się nie daje przed owu. Odpowiedz Link