Dodaj do ulubionych

agulka1001

20.09.06, 13:11
Napisz nam co słychać
czytałam teraz, że wróciłaś do pracy , to dobrze... pamiętamy o
Tobie...trzymaj się i kliknij do nas jak znajdziesz chwilkę
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agulka1001 Re: agulka1001 20.09.06, 20:14
      czesc kowali!dzieki za pamiec,ale niestety masz nieaktualne wiadomosci!jestem
      znowu na zwolnieniu,i to przez najblizsze 2tyg...
      jestem po powtornym zabiegu,bo pierwszy raz mnie zle oczyscili,byly
      pozostalosci!zabieg robil mi lekarz-sadysta,chociaz powinien ordynator!ale po
      co czekac na ordynatora,jak mozna poeksperymentowac!zabieg na "glupim
      jasiu",myslalam,ze umre...
      ale to jeszcze nic!dzisiaj rano mialam tak silny bol po prawej stronie (tam
      byly pozostalosci,i tam mnie czyscil 4dni temu),myslalam,ze mnie wyrostek
      zlapal!po godzinie bolu krew zaczela ze mnie leciec jak z kranu!pojechalam
      syzbko na usg do mojego lekarza i co??? nigdy nie zgadniecie! SĄ
      POZOSTALOSCI!!! CZEKA MNIE 3ZABIEG!!!! teraz mam wziac jakis lek i sprobowac
      oczyscic sie w domu,ale prawdopodobniej w pon jade do szpitala (innego niz
      wczesniej)! lekarz powiedzil mi,ze 3zabieg (przypominam,ze jest to powtorka
      powtorki) to bardzo niebezpieczny zabieg,bo moze dojsc do przebicia macicy...
      daje mi 50/50,ze bedzie ok...zabieg bedzie pod nadzorem zespolu
      lekarskiego,ktory w razie czego-bedzie otwiral brzuch i robil operacje...
      niewykluczona laparoskopia...na razie modle sie,zeby leki zadzialały i zebym
      nie musiala isc do lekarza...nie wierze w to,co sie dzieje ze mną...
      • pela75 Re: agulka1001 20.09.06, 22:20
        Jestem w szoku sad
        Agulka, trzymaj się. Nic więcej nie potrafię napisać...
      • eligie Re: agulka1001 21.09.06, 01:06
        agulka, właśnie odpisałam Ci na wątku "dobrze że jesteście" i zrobiłam to zanim
        przeczytałam ten post. Pytałam tam co mówi Twój lekarz, a teraz już wiem.
        Smutno mi przeokropnie. Ale dlaczego w takim razie dziewczyny po kilku
        zabiegach nie dostają takich informacji o groźbie przebicia macicy i maleniu
        szans o 50%?? A może zapytać jeszcze innego lekarza? Wiem, że swojemu bardzo
        ufasz, tak po porstu sobie gdybam.... Ściskam jeszcze raz.
        • agulka1001 Re: agulka1001 21.09.06, 01:13
          sluchaj,co innego robic zabieg w odstepie kilku miesiecy,po roznych
          poronieniach!a co innego jak ja mam miec trzeci zabieg przy jednym
          poronieniu,rozumiesz?beda mnie trzeci raz oczyszczac po jednym i tym samym
          poronieniu,bo ciagle są pozostalosci,ktore nie chcą sie same oczyscic...dlatego
          jest niebezpiecznie,ze te scianki byly oczyszczane lyzeczką 3tyg temu,potem
          4dni temu i teraz znow!dlatego zabieg jest trudny!
          ja mam nadzieje,ze jutro lek zadziala,macica sie obkurczy na maksa,podobno ma
          mocno bolec,ale ja wytrzymam...potem w pt znow mam wziąc...lekarz daje
          szanse,ze są to skrzepy,i ze samo wyleci...ale to bardzo malutka szansa...
      • kowali Re: agulka1001 21.09.06, 08:42
        Jestem w szoku, prąd przeleciał mi gorąca jak to czytałam, BOże...trzymaj
        sie, sad jesteś silna a mnie pozostaje trzymać kciuki i pomodlić siezeby było
        dobrze, dzikeuję, że odezwałaś się
      • deszczu_kropelka Re: agulka1001 21.09.06, 12:36
        Jezuuuuuu..... Agulka, nie wierzę w to, co czytam.....
        Przecież to najokropniejszy koszmar....
        Jak tyle cierpienia może spaść na jedną osobę....
        Agulka - nie wiem, co powiedzieć - trzymam najmocniej jak się da, żeby ten
        trzeci zabieg Cię ominął...
      • eligie Re: agulka1001 21.09.06, 16:48
        Cholera, jestem wściekła jak to czytam, a wściekła jestem z bezsilności, bo nic
        Ci nie mogę pomóc. Mocno ściskam kciuki żeby zabieg nie był konieczny. Oni
        mówili jak to długo ma trwać? Ile masz czekać? Co mogę powiedzieć, żeby Ci było
        choć trochę lżej?
    • papuga_5 Re: agulka1001 21.09.06, 02:23
      Agulka tak mi strasznie przykro, ze masz biedna tyle problemow, mam nadzieje ze po tych tabletkach
      samo ci sie wszystko wyczysci, mysle ze to sa takie tabletki co daja na wywolanie poronienia. Ja mialam
      dopochwowo, wiem ze maja silne dzialanie, te co ja dostalam podobno daja 80 proc. szansy ze wszystko
      sie wyczysci, moze bedziesz mogla brac przy tym jakies tabletki przeciwbolowe, zapytaj sie swojego
      lekarza. Nie moge uwierzyc, ze trafilas na takich konowalow w szpitalu, nie dosc ze zadali ci tyle bolu to
      jeszcze nie doczyscili, w glowie sie nie miesci. Jak bedziesz po wszystkim to koniecznie zloz skarge na
      szpital i lekarzy na pismie, zeby nie bylo wiecej takich przypadkow. Bede o tobie myslec i trzymam kciuki
      zeby wszystko sie dobrze skonczylo.
      • pela75 Re: agulka1001 21.09.06, 11:44
        Agulko, ja też się niestety dziś dowiedziałam, że mam pozostałości. Zabieg był
        2 tyg. temu... I też dostałam na razie tabletki na oczyszczenie. Jeśli nie
        będzie dobrze, to się chyba załamię... W zeszłym roku miałam również 2 zabiegi,
        w odstępie jednego m-ca. Nie wiem, czy to po prostu pech, czy co innego.
        Zaczynam wątpić, że kiedykolwiek będę miała dzieci, ponieważ mam już 31 lat i
        nie jest mi wcale łatwo zajść w ciążę.
        Agulko, jaki dostałaś środek - ja Ergotaminum tartaricum.
        • patimati1 Re: agulka1001 21.09.06, 12:56
          Agulko jestem w strasznym szoku po tym co przeczytałam. To okropne, aby Cię
          tyle złego spotkało... Trzymaj się Kochana! Przytulam Cię mocno i będę modlic
          sie za Ciebie, aby wszystko było dobrze! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
          • eligie Re: agulka1001 21.09.06, 16:51
            Cholera, jestem wściekła jak to czytam, a wściekła jestem z bezsilności, bo nic
            Ci nie mogę pomóc. Mocno ściskam kciuki żeby zabieg nie był konieczny. Oni
            mówili jak to długo ma trwać? Ile masz czekać? Co mogę powiedzieć, żeby Ci było
            choć trochę lżej?
            Pela, też mam 31 lat, też '75... I też mnie dopadają takie myśli że się nie
            uda. Rozmawiałam o tym z moim lekarzem, ale on powiedział mi na to: "proszę
            Pani, jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę, to jest pani jeszcze nastolatką"...
            Bo okazało się że ma mnóstwo pacjentek po 35. roku życia, które dopiero
            zachodzą w pierwszą ciążę i mają zdrowe dzieci. Pocieszyło Cię to? Mnie troszkę
            tak...
        • agulka1001 Re: agulka1001 21.09.06, 18:28
          kurde,pela,widze,ze tez masz pecha...ale musimy mocno wierzyc,ze bedize ok!
          przewrotnie Ci zazdroszcze,ze bedziesz miala drugi zabieg,ja bym chciala miec
          dopiero drugi....
          ja dostalam arthrotec-lek zupelnie na cos innego,doustny,ale moj lekarz
          powiedzial,ze on ma wlasciwosci poronne i mocno kurczy macice!bo u mnie na
          dodatek szyjka jest mocno scisnieta,a ten lek jeszcze szyjke otworzy!bo ten,ok
          torym Ty mowisz,to wlasnie zamyka szyjke,wiec lekarz powiedzial,ze u mnie to
          nie wskazane...
          wzielam dzisiaj lek,5godz nic,potem bol,ale do wytrzmania,od razu wzielam
          ketonal przeciwbolowy...leci gesta ciemna krew...ale cos male te skurcze (nie
          wiem,czy ten ketonal tak dobrze dziala,czy juz zaden bol mnie nie zaskoczy po
          tym zabiegu bez znieczulenia)
          dziewczyny!dzieki,ze jestescie ze mną...jest mi naprawde razniej na duszy i
          lzej na sercu,jak sobie tutaj wchodze i wiem,ze ktos o mnie mysli,martwi sie o
          mnie i modli sie,zeby wszystko bylo dobrze...
          ja tez mysle o Was kazdego dnia!strasznie sie uzaleznilam od tej strony,nie ma
          dnia,zebym nie weszla...
          pozdrawiam Was!
          • aneczka002 ojej! 21.09.06, 19:12
            dziewczyny sytuacja nie do pozazdroszczenia.. nie było mnie 2 dni na forum a tu
            takie rzeczy.. Agulko nie chce Cie straszyć ale lekarz ma racje trzecie
            czyszczenie w tak krótkim czsie jest cholernie niebezpieczne, jak to określają
            specjalisci "macica jest cienka ja pergamin" - mam nadzieje ze sama sie
            doczyścisz.. Pewnie każdy lekarz ma inne sposoby ale ja po 2 tyg od zabiegu
            miałam jeszcze plamienia z wydzielina taknkową (takie resztki) i powiedziała ze
            być moze źle jest oczyszczone i wiecie co kazała mi odczekać jeszcze 7 dni i
            zrobić test ciążowy że jeśli są pozostałosci to wyjdzie poztywny test i wtedy
            natychmiast mam sie zgłosić do szpitala na powtórne czyszczenie.. na szczęście
            wyszedł negatywny.. i zaraz dostałam misiaczki która pokazała przez co były
            takie długie plamienia.. leciały takie rzeczy ze.. nawet nie umiem opisać
            tego.. przy drugiej @ było podobnie no moze juz nie było takich dużych białych
            taknkowych wydzielin ale skrzepy itd... póxniej gina powiedziała że poprostu
            zostało tam jakieś "oderwane lecz nie wyjętę resztki" i stad to wszystko a na
            obrazie USG było "edometrium niejednorodne".. na szczęscie po 2 @ było już ok..
            wiec narazie waszerujcie sie tymi lekami !! Trzymam kciuki .. cholera czemu tak
            musi być!!?? Przytulam Was..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka