kowali 20.09.06, 13:11 Napisz nam co słychać czytałam teraz, że wróciłaś do pracy , to dobrze... pamiętamy o Tobie...trzymaj się i kliknij do nas jak znajdziesz chwilkę pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulka1001 Re: agulka1001 20.09.06, 20:14 czesc kowali!dzieki za pamiec,ale niestety masz nieaktualne wiadomosci!jestem znowu na zwolnieniu,i to przez najblizsze 2tyg... jestem po powtornym zabiegu,bo pierwszy raz mnie zle oczyscili,byly pozostalosci!zabieg robil mi lekarz-sadysta,chociaz powinien ordynator!ale po co czekac na ordynatora,jak mozna poeksperymentowac!zabieg na "glupim jasiu",myslalam,ze umre... ale to jeszcze nic!dzisiaj rano mialam tak silny bol po prawej stronie (tam byly pozostalosci,i tam mnie czyscil 4dni temu),myslalam,ze mnie wyrostek zlapal!po godzinie bolu krew zaczela ze mnie leciec jak z kranu!pojechalam syzbko na usg do mojego lekarza i co??? nigdy nie zgadniecie! SĄ POZOSTALOSCI!!! CZEKA MNIE 3ZABIEG!!!! teraz mam wziac jakis lek i sprobowac oczyscic sie w domu,ale prawdopodobniej w pon jade do szpitala (innego niz wczesniej)! lekarz powiedzil mi,ze 3zabieg (przypominam,ze jest to powtorka powtorki) to bardzo niebezpieczny zabieg,bo moze dojsc do przebicia macicy... daje mi 50/50,ze bedzie ok...zabieg bedzie pod nadzorem zespolu lekarskiego,ktory w razie czego-bedzie otwiral brzuch i robil operacje... niewykluczona laparoskopia...na razie modle sie,zeby leki zadzialały i zebym nie musiala isc do lekarza...nie wierze w to,co sie dzieje ze mną... Odpowiedz Link
pela75 Re: agulka1001 20.09.06, 22:20 Jestem w szoku Agulka, trzymaj się. Nic więcej nie potrafię napisać... Odpowiedz Link
eligie Re: agulka1001 21.09.06, 01:06 agulka, właśnie odpisałam Ci na wątku "dobrze że jesteście" i zrobiłam to zanim przeczytałam ten post. Pytałam tam co mówi Twój lekarz, a teraz już wiem. Smutno mi przeokropnie. Ale dlaczego w takim razie dziewczyny po kilku zabiegach nie dostają takich informacji o groźbie przebicia macicy i maleniu szans o 50%?? A może zapytać jeszcze innego lekarza? Wiem, że swojemu bardzo ufasz, tak po porstu sobie gdybam.... Ściskam jeszcze raz. Odpowiedz Link
agulka1001 Re: agulka1001 21.09.06, 01:13 sluchaj,co innego robic zabieg w odstepie kilku miesiecy,po roznych poronieniach!a co innego jak ja mam miec trzeci zabieg przy jednym poronieniu,rozumiesz?beda mnie trzeci raz oczyszczac po jednym i tym samym poronieniu,bo ciagle są pozostalosci,ktore nie chcą sie same oczyscic...dlatego jest niebezpiecznie,ze te scianki byly oczyszczane lyzeczką 3tyg temu,potem 4dni temu i teraz znow!dlatego zabieg jest trudny! ja mam nadzieje,ze jutro lek zadziala,macica sie obkurczy na maksa,podobno ma mocno bolec,ale ja wytrzymam...potem w pt znow mam wziąc...lekarz daje szanse,ze są to skrzepy,i ze samo wyleci...ale to bardzo malutka szansa... Odpowiedz Link
kowali Re: agulka1001 21.09.06, 08:42 Jestem w szoku, prąd przeleciał mi gorąca jak to czytałam, BOże...trzymaj sie, jesteś silna a mnie pozostaje trzymać kciuki i pomodlić siezeby było dobrze, dzikeuję, że odezwałaś się Odpowiedz Link
deszczu_kropelka Re: agulka1001 21.09.06, 12:36 Jezuuuuuu..... Agulka, nie wierzę w to, co czytam..... Przecież to najokropniejszy koszmar.... Jak tyle cierpienia może spaść na jedną osobę.... Agulka - nie wiem, co powiedzieć - trzymam najmocniej jak się da, żeby ten trzeci zabieg Cię ominął... Odpowiedz Link
eligie Re: agulka1001 21.09.06, 16:48 Cholera, jestem wściekła jak to czytam, a wściekła jestem z bezsilności, bo nic Ci nie mogę pomóc. Mocno ściskam kciuki żeby zabieg nie był konieczny. Oni mówili jak to długo ma trwać? Ile masz czekać? Co mogę powiedzieć, żeby Ci było choć trochę lżej? Odpowiedz Link
papuga_5 Re: agulka1001 21.09.06, 02:23 Agulka tak mi strasznie przykro, ze masz biedna tyle problemow, mam nadzieje ze po tych tabletkach samo ci sie wszystko wyczysci, mysle ze to sa takie tabletki co daja na wywolanie poronienia. Ja mialam dopochwowo, wiem ze maja silne dzialanie, te co ja dostalam podobno daja 80 proc. szansy ze wszystko sie wyczysci, moze bedziesz mogla brac przy tym jakies tabletki przeciwbolowe, zapytaj sie swojego lekarza. Nie moge uwierzyc, ze trafilas na takich konowalow w szpitalu, nie dosc ze zadali ci tyle bolu to jeszcze nie doczyscili, w glowie sie nie miesci. Jak bedziesz po wszystkim to koniecznie zloz skarge na szpital i lekarzy na pismie, zeby nie bylo wiecej takich przypadkow. Bede o tobie myslec i trzymam kciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo. Odpowiedz Link
pela75 Re: agulka1001 21.09.06, 11:44 Agulko, ja też się niestety dziś dowiedziałam, że mam pozostałości. Zabieg był 2 tyg. temu... I też dostałam na razie tabletki na oczyszczenie. Jeśli nie będzie dobrze, to się chyba załamię... W zeszłym roku miałam również 2 zabiegi, w odstępie jednego m-ca. Nie wiem, czy to po prostu pech, czy co innego. Zaczynam wątpić, że kiedykolwiek będę miała dzieci, ponieważ mam już 31 lat i nie jest mi wcale łatwo zajść w ciążę. Agulko, jaki dostałaś środek - ja Ergotaminum tartaricum. Odpowiedz Link
patimati1 Re: agulka1001 21.09.06, 12:56 Agulko jestem w strasznym szoku po tym co przeczytałam. To okropne, aby Cię tyle złego spotkało... Trzymaj się Kochana! Przytulam Cię mocno i będę modlic sie za Ciebie, aby wszystko było dobrze! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Odpowiedz Link
eligie Re: agulka1001 21.09.06, 16:51 Cholera, jestem wściekła jak to czytam, a wściekła jestem z bezsilności, bo nic Ci nie mogę pomóc. Mocno ściskam kciuki żeby zabieg nie był konieczny. Oni mówili jak to długo ma trwać? Ile masz czekać? Co mogę powiedzieć, żeby Ci było choć trochę lżej? Pela, też mam 31 lat, też '75... I też mnie dopadają takie myśli że się nie uda. Rozmawiałam o tym z moim lekarzem, ale on powiedział mi na to: "proszę Pani, jeśli chodzi o zachodzenie w ciążę, to jest pani jeszcze nastolatką"... Bo okazało się że ma mnóstwo pacjentek po 35. roku życia, które dopiero zachodzą w pierwszą ciążę i mają zdrowe dzieci. Pocieszyło Cię to? Mnie troszkę tak... Odpowiedz Link
agulka1001 Re: agulka1001 21.09.06, 18:28 kurde,pela,widze,ze tez masz pecha...ale musimy mocno wierzyc,ze bedize ok! przewrotnie Ci zazdroszcze,ze bedziesz miala drugi zabieg,ja bym chciala miec dopiero drugi.... ja dostalam arthrotec-lek zupelnie na cos innego,doustny,ale moj lekarz powiedzial,ze on ma wlasciwosci poronne i mocno kurczy macice!bo u mnie na dodatek szyjka jest mocno scisnieta,a ten lek jeszcze szyjke otworzy!bo ten,ok torym Ty mowisz,to wlasnie zamyka szyjke,wiec lekarz powiedzial,ze u mnie to nie wskazane... wzielam dzisiaj lek,5godz nic,potem bol,ale do wytrzmania,od razu wzielam ketonal przeciwbolowy...leci gesta ciemna krew...ale cos male te skurcze (nie wiem,czy ten ketonal tak dobrze dziala,czy juz zaden bol mnie nie zaskoczy po tym zabiegu bez znieczulenia) dziewczyny!dzieki,ze jestescie ze mną...jest mi naprawde razniej na duszy i lzej na sercu,jak sobie tutaj wchodze i wiem,ze ktos o mnie mysli,martwi sie o mnie i modli sie,zeby wszystko bylo dobrze... ja tez mysle o Was kazdego dnia!strasznie sie uzaleznilam od tej strony,nie ma dnia,zebym nie weszla... pozdrawiam Was! Odpowiedz Link
aneczka002 ojej! 21.09.06, 19:12 dziewczyny sytuacja nie do pozazdroszczenia.. nie było mnie 2 dni na forum a tu takie rzeczy.. Agulko nie chce Cie straszyć ale lekarz ma racje trzecie czyszczenie w tak krótkim czsie jest cholernie niebezpieczne, jak to określają specjalisci "macica jest cienka ja pergamin" - mam nadzieje ze sama sie doczyścisz.. Pewnie każdy lekarz ma inne sposoby ale ja po 2 tyg od zabiegu miałam jeszcze plamienia z wydzielina taknkową (takie resztki) i powiedziała ze być moze źle jest oczyszczone i wiecie co kazała mi odczekać jeszcze 7 dni i zrobić test ciążowy że jeśli są pozostałosci to wyjdzie poztywny test i wtedy natychmiast mam sie zgłosić do szpitala na powtórne czyszczenie.. na szczęście wyszedł negatywny.. i zaraz dostałam misiaczki która pokazała przez co były takie długie plamienia.. leciały takie rzeczy ze.. nawet nie umiem opisać tego.. przy drugiej @ było podobnie no moze juz nie było takich dużych białych taknkowych wydzielin ale skrzepy itd... póxniej gina powiedziała że poprostu zostało tam jakieś "oderwane lecz nie wyjętę resztki" i stad to wszystko a na obrazie USG było "edometrium niejednorodne".. na szczęscie po 2 @ było już ok.. wiec narazie waszerujcie sie tymi lekami !! Trzymam kciuki .. cholera czemu tak musi być!!?? Przytulam Was.. Odpowiedz Link