niunia9949 27.04.07, 13:48 Dziewczyny a mialyscie robione oznaczenie kariotypow poronionych zarodkow ?? bo to teraz tez bede miala!!czy takie badanie wyglada jak to nasze na kariotyp? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yafffa Re: oznaczenie kariotypow poronionych zarodkow!!! 04.05.07, 16:52 Nie wiem jak to wygląda, bo mi w szpitalu na Polnej źle pobrali Mieliśmy mieć to badanie robione na własny koszt, bo po drugim poronieniu "nie przysługuje". Praktycznie wyglądało to tak, ze mój mąż przywiózł na Polną z poradni genetycznej specjalne podłoże w pudełeczku, które pielęgniarka zabrała na mój zabieg. Po zabiegu mój mąż czekał i dali mu to pudełeczko. Zawiózł je do poradni. I po paru godzinach kobieta z tej poradni do mnie dzwoni, że materiał został źle pobrany, bo powinna w nim być kosmówka a nie ma, i nie ma co badać : (((( W innym stanie może bym się kłóciła w szpitalu, że tak skopali sprawę, ale po zabiegu nie miałam siły i byłam totalnie załamana. Tak więc uczulam Cię, jesli będziesz miała to pobierane na Polnej, zapytaj kto będzie Ci robił zabieg i czy na pewno ma doświadczenie w pobieraniu takiego materiału. Odpowiedz Link
niunia9949 yafffa 04.05.07, 23:01 witaj kochana dziekuje za odp ja tez na polnej bede miala to robione ale sprawa jest taka ze ja poronilam w listopadzie a teraz napisali mi prosbe zeby mi to wydali z laboratorium w miescie w ktorym mieszkam wiec z tym pismem poszlam tam a oni mi powiedzieli ze te "kostki" sa w poznaniu na przybyszewskiego ja nie jestem z poznania i teraz musze sama dochodzic gdzie to jest!!!!napisali w tym pismie ze maja mi wypozyczyc materialy histopatologiczne ktore beda wykorzystane do oznaczenia kariotypow poronionych zarodkow z tej 1 ciazy i 3 a 1 poronienie bylo w 2005roku czy oni to bede jeszcze mieli po takim czasie??aha i jeszcze jedna spraw jezeli to bedzie to czy jak oznacza ten kariotyp to czy dowiem sie jaka byla plec dziecka??bo nie wiem czy dobrze mysle bo jak jest plec zenska to jest xx a jak meska to xy czy to tez bedzie oznaczone?? Odpowiedz Link
yafffa Re: yafffa 05.05.07, 17:46 Hej niunia, szczerze mówiąc pojęcia nie mam jak to będzie wyglądac w Twoim przypadku, bo chyba zupełnie inaczej niż u mnie. Kiedy u mnie się okazało, że materiał był źle pobrany, to mi powiedzieli że już się nic nie zrobic. Ale skoro Tobie dali takie skierowanie, to może jednak się da? Inna sprawa, że moje dzeciątko było maleńkie, to był zarodek któremu nawet nie zaczęło bic serce - może jak Aniołek jest większy, to da się przebada nawet po jakimś czasie? Przybyszewskiego to jest jeden z nawiększych poznańskich szpitali. Może tam jest jakies centralne laboratorium? Czy trzymają "kosteczki" po dwóch latach - nie wiem. Niech Ci w Twoim mieście powiedzą dokładnie, do jakiej jednostki na Przybyszewskiego to powędrowało, muszą miec gdzieś zapisane - a sama możesz miec problem żeby znaleźc, to naprawdę duży szpital. I czy dowiesz się płci - wydaje mi się że tak, powinnaś się dowiedziec. Powodzenia, i daj znac czy Ci się udało! Odpowiedz Link