Dodaj do ulubionych

oznaczenie kariotypow poronionych zarodkow!!!!!!!!

27.04.07, 13:48
Dziewczyny a mialyscie robione oznaczenie kariotypow poronionych zarodkow ??
bo to teraz tez bede miala!!czy takie badanie wyglada jak to nasze na
kariotyp?
Obserwuj wątek
    • yafffa Re: oznaczenie kariotypow poronionych zarodkow!!! 04.05.07, 16:52
      Nie wiem jak to wygląda, bo mi w szpitalu na Polnej źle pobralisad Mieliśmy mieć
      to badanie robione na własny koszt, bo po drugim poronieniu "nie przysługuje".
      Praktycznie wyglądało to tak, ze mój mąż przywiózł na Polną z poradni
      genetycznej specjalne podłoże w pudełeczku, które pielęgniarka zabrała na mój
      zabieg. Po zabiegu mój mąż czekał i dali mu to pudełeczko. Zawiózł je do
      poradni. I po paru godzinach kobieta z tej poradni do mnie dzwoni, że materiał
      został źle pobrany, bo powinna w nim być kosmówka a nie ma, i nie ma co badać :
      ((((
      W innym stanie może bym się kłóciła w szpitalu, że tak skopali sprawę, ale po
      zabiegu nie miałam siły i byłam totalnie załamana. Tak więc uczulam Cię, jesli
      będziesz miała to pobierane na Polnej, zapytaj kto będzie Ci robił zabieg i czy
      na pewno ma doświadczenie w pobieraniu takiego materiału.
      • niunia9949 yafffa 04.05.07, 23:01
        witaj kochana dziekuje za odp ja tez na polnej bede miala to robione ale sprawa
        jest taka ze ja poronilam w listopadzie a teraz napisali mi prosbe zeby mi to
        wydali z laboratorium w miescie w ktorym mieszkam wiec z tym pismem poszlam tam
        a oni mi powiedzieli ze te "kostki" sa w poznaniu na przybyszewskiego ja nie
        jestem z poznania i teraz musze sama dochodzic gdzie to jest!!!!napisali w tym
        pismie ze maja mi wypozyczyc materialy histopatologiczne ktore beda
        wykorzystane do oznaczenia kariotypow poronionych zarodkow z tej 1 ciazy i 3 a
        1 poronienie bylo w 2005roku czy oni to bede jeszcze mieli po takim czasie??aha
        i jeszcze jedna spraw jezeli to bedzie to czy jak oznacza ten kariotyp to czy
        dowiem sie jaka byla plec dziecka??bo nie wiem czy dobrze mysle bo jak jest
        plec zenska to jest xx a jak meska to xy czy to tez bedzie oznaczone??
        • yafffa Re: yafffa 05.05.07, 17:46
          Hej niunia, szczerze mówiąc pojęcia nie mam jak to będzie wyglądac w Twoim
          przypadku, bo chyba zupełnie inaczej niż u mnie. Kiedy u mnie się okazało, że
          materiał był źle pobrany, to mi powiedzieli że już się nic nie zrobic. Ale
          skoro Tobie dali takie skierowanie, to może jednak się da? Inna sprawa, że moje
          dzeciątko było maleńkie, to był zarodek któremu nawet nie zaczęło bic serce -
          może jak Aniołek jest większy, to da się przebada nawet po jakimś czasie?
          Przybyszewskiego to jest jeden z nawiększych poznańskich szpitali. Może tam
          jest jakies centralne laboratorium? Czy trzymają "kosteczki" po dwóch latach -
          nie wiem. Niech Ci w Twoim mieście powiedzą dokładnie, do jakiej jednostki na
          Przybyszewskiego to powędrowało, muszą miec gdzieś zapisane - a sama możesz
          miec problem żeby znaleźc, to naprawdę duży szpital.
          I czy dowiesz się płci - wydaje mi się że tak, powinnaś się dowiedziec.
          Powodzenia, i daj znac czy Ci się udało!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka