joanna.ka 20.01.05, 22:32 Czy coś słyszeliście o nich? A może ktoś już złożył wniosek? Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubertus_zamoscicus Re: Fundusze strukturalne 25.01.05, 12:35 to zalezy co chcesz wiedzieć.... ogólnie: www.funduszestrukturalne.gov.pl szczegółowo: www.parp.gov.pl pozdrawiam hubert Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.ka Re: Fundusze strukturalne 26.01.05, 11:07 Stronki już podglądałam wcześniej - długo się ładują, załączniki bardzo długo otwierają się. Chciałabym poznać to zagadnienie od strony praktycznej - jest już prawie koniec stycznia, Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego przyznał Polsce 2,5 mld euro na lata 2004-2006 - a ja wczoraj w Urzędzie Marazałkowskim dowiedziałam się, że nie mają jeszcze listy projektodawców (beneficjentów) dla działania 2.5 - PROMOCJA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI !!!! Czyli osoby fizyczne, które chcą rozpocząć działalność i skorzystać ze środków unijnych (bo dlaczego nie, jeśli jest taka możliwość?) mogą swoją przedsiębiorczość włożyć do szuflady, bo nawet nie mają do kogo zgłosić się po wnioski - druki. Jasne mogę działać w inny sposób, ale wtedy nie będę miała możliwości starać się o te środki. Jak to wygląda gdzie indziej? Aha, jest jeszcze taki dobry adres: www.delpol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kas-ka Re: Fundusze strukturalne 26.01.05, 18:53 no to mamy podobne problemy. Ode mnie w pracy również wymaga się "znalezienia funduszy, dotacji itd" Może uda się jednak namówić kogoś na podzielenie się praktyczną wiedzą. Katarzyna Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus Re: Fundusze strukturalne 31.01.05, 11:56 jesli chodzi o działanie "promocja przedsiębiorczości" to trwa dopiero nabór projektodawców i ocena ich wniosków - trzeba się dowiadywać w U. Marszałk. kiedy zakończy się procedura konkursowa. następnie te "zwycięskie" organizacje będą prowadziły nabór beneficjentów (osoby chcące załozyć firmę). to wszytsko poprostu trwa ....nie ma co się pieklić (co często widuję na forach dyskusyjnych) pzdr w razie pytań piszcie: haesek@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.ka Re: Fundusze strukturalne 31.01.05, 16:53 Dzięki - "uzbrajam się" w cierpliwość ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
omira Re: Fundusze strukturalne 04.02.05, 08:27 Nie wiem, gdzie mieszkacie, ale w moim województwie konkurs ZPORR 2.5 ogłaszał wojewódzki urzad pracy i właśnie ogłosił wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś