Dodaj do ulubionych

Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szansy ?

25.01.09, 15:56
Błakam się po wątkach i nie wiem kogo mam się zapytać. Pomyślałam, że wy mi pomożecie.
Zacznę od tego, że jestem już po 2 wczesnych poronieniach (6 i 7 tydzien). Potym nadal się staraliśmy o dzidzie z myślą, że chyba aż takiego pecha nie będziemy mieli żeby 3 raz nam się sytuacja powtórzyła. No i jest zonk.
W piatek zrobiłam test ciążowy i wyszedł taki jakiś cień kreseczki. Był to 29 dc, a owulacja potwierdzona USG była 15-16 dc. Przestraszyłam się bo wydaje mi sie, że tego dnia jakby była zdrowa ciąża to powinna być juz mocniejsza kreseczka. Dziś, w niedzielę, powtórzyłam test, nadal jest cień kreski.
Czuję się dziwacznie, mdli mnie ciągle, czasem zwymiotuję, bolą piersi, temperatura podwyższona ciągle i ma ponad 37 stopni. No i najdziwniejsze, czego wcześniej nie miała mam bóle od 5 dni jakby za chwila miała przyjść @. Żadnych plamień.
Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale czy istnieje cień szansy, że to będzie zdrowa ciąża. Wg mnie najprawdopodobniej to będzie biochemiczna.
W poniedziałek i środę wybieram się zrobić badanie bety, no i najwcześniej będę wiedziała coś koło czwartku, a te dni będą się strasznie dłużyły.
Dziewczyny podpowiedzcie coś proszę, mi już w gardle ściska ze smutku, co ze mną jest nie tak. Badań mnóstwo przeszłam i niby wszystko ok.
Obserwuj wątek
    • funia3 Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 25.01.09, 19:03
      mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze. Hmm, ja zawsze badałam betę w
      szpitalu- wyniki miałam w ciągu kilku godzin, w weekend nawet po godzinie. Takie
      czekanie, jak piszesz, może wykończyć. Zupełnie się nie znam na testach
      domowych, generalnie uważam, że są psu na budę, mi np. od tygodnia każdego dnia
      wychodzą dwie kreski na testach owulacyjnych. Trudno cokolwiek napisać poza tym,
      że życzę Ci, żeby jednak wszystko skończyło się pozytywnie. Napisz jeszcze,
      dobrze? Nie znikaj z forum.
    • mentafolia Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 25.01.09, 23:03
      Weska,szanse to zawsze są smile
      Ja na Twoim miejscu wstrzymałabym się z testami i betą,bo niczego to nie
      zmieni.Sorrry za banał,ale co ma byc to będzie.
      Kreska może być blada z różnych powodów - może to baaaardzo wczesna ciąża,może
      test jest do bani,może ciąży nie ma,cień to tylko podwyzszona LH,które ma bardzo
      podobną budowę do beta hcg i czasami daje fałszywie pozytywny wynik testu.

pozdrawiam
    • beatka1705 Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 26.01.09, 10:59
      doskonale Cie rozumiem,sama przeszlam 2 poronienia,wiem jaki to
      strach,ale z tego co piszesz nie ma powodu do obaw,to wczwsny etap
      ciazy wiec kreska na tescie moze byc bardzo jasna,a z drugiej strony
      kazdy test jest inny,wiec tym bym sie nie przejmowala,prosze
      postaraj sie uspokoic(moze melisa),bo stres moze tylko
      zaszkodzic,zajmij sie czyms innym,sprobuj myslec,ze tym razem sie
      uda,musisz wierzyc,trzymam kciuki i sciskam smile
    • weska3 Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 26.01.09, 23:18
      no i mam wyniki bety... niestety kiepski, tak jak myślałam sad
      Wynik w 32 dc tylko 26. Znowu ciąża stanęła w "martwym" punkcie. Tak nie
      strasznie przykro sad Dlaczego żadna dzidzia nie chce we mnie rosnąc ?sad((
      • beatka1705 Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 27.01.09, 10:12
        32 dc to naprawde bardzo wczesnie,wiec przestan sie nakrecac i nie
        skazuj tej ciazy z gory na niepowodzenie,co prawda bete masz niska
        ale zeby stwierdzic,ze jest kiepsko musialabys badanie powtorzyc i
        sprawdzic czy rosnie.
        najlepiej jednak odczekaj idz do lekarza,bo chodzenie na bety czy
        robienie testow nic nie pomoze a tylko bedziesz sie
        stresowac.jeszcze raz:mysl pozytywnie!
    • weska3 Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 28.01.09, 23:17
      Dziewczyny jestem w szoku, właśnie dodzwoniliśmy się do laboratorium. Z poniedziałkowej bety TYLKO 26,42 UROSŁO DO 65!!. Czyli o 140 %,! a minimum powinno być 66%. big_grin
      Po prostu mnie zamurowało, wg. tego, że będąc w tym tygodniu którym powinnam być jest baaardzo niziutka ta beta, ale przyrasta prawidłowo! O co kaman? Nie wiem w końcu czy się cieszyć czy nie!!!
      o matko!
      • nuluska Re: Czy to ciązą biochemicza, czy jest cień szans 29.01.09, 12:31
        Nie jest ważny poziom bety ale właśnie przyrost.
        Trzymama kciuki!
        Ja bym powtórzyła badanie po kolejnych 2 dniach.
      • weska3 koniec ciąży 03.02.09, 12:39
        Poniedziałkowa beta 76... To koniec radości... po raz trzeci
        Wiecie co? Nawet nie mam siły się denerwować, płakać i żalić. Poprostu zamknęłam się w sobie i myślę, że bóg jest okrutny: najpierw daje a potem zabiera. Bawi się ludzkimi uczuciami...
        Odstawiłam duphaston i czekam na krwawienie. Nawet nie wiem czy chce znowu być w ciąży... chyba raczej nie. Jak dla mnie to tortury psychiczne.
        • vibia Re: koniec ciąży 03.02.09, 21:33
          Bardzo mi przykro. Mimo tylu złych doświadczeń nie poddawaj się. Mam
          nadzieję, że warto walczyć. Serdecznie pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka