Dodaj do ulubionych

psy SRAJĄ mi pod oknem

IP: *.16-193-Kosmowskiej.e-zabrze.pl 15.03.08, 15:29
mieszkam na Rokicie, za oknami mojego mieszkania jest spory park (obok SP28),
nic nie doprowadza mnie bardziej do szału jak goście spacerujący ze swoimi
pupilami, nie żebym miał coś przeciwko psom, ale śmiecą one bardzo, a
najciekawsze, że właściciele nie chodzą pod swoje okna tylko okna sąsiadów. A
Straż Miejska jak zwykle męczy babcie sprzedające pietruszkę w rejonie targu,
a nie zajmie się czymś pożytecznym ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Plac Słowiański Obesrane Zabrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 16:07
      wszędzie jest podobnie. Srają gdzie popadnie a nie widziałem jeszcze
      by ktoś sprzątnął gó.. swojego pupilka.
      • Gość: Maciejów Re: Obesrane trawniki IP: *.gprs.plus.pl 15.03.08, 19:27
        W Maciejowie mamy trawniki o wyjątkowo wysokim poziomie nasycenia
        psim guanem. Właściciel czworonoga pali papieroska na spacerku, a
        pupil rżnie knota. Ot biologia. Ale, żeby sprzątnąć, to już nikomu
        do głowy nie wpadnie. Udają, że wszystko jest OK. I jszeze
        niedopałek na trawę rzuci
      • Gość: olka Re: Obesrane Zabrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 19:03
        Eee... nie mowie, ze ludzie w Zabrzu po psach sprzataja. Ale nie jest to cale
        zlo tego miasta. Nie raz nie dwa widzialam, jak mamuski wypieprzaly zuzyte
        pieluchy w krzaki.
        Nie raz nie dwa w Parku Dubiela, pod Domitem natykalam sie na fekalia ludzkie.

Pojawily sie kosze na psie odchody, ale "madrzy" Zabrzanie nie uzywaja ich do
        celu , w jakim zostaly postawione.

Ah... i jeszcze tony smieci w Parku Poleglych Bohaterow [Dubiela], Powstancow
        Slaskich, pod Domitem i ... dlugo by wyminieniac.

A Straz miejska jak niereagowala na srajace psy, smiecacych ludzi, tak nie reaguje.

Dziekuje za uwage.
    • Gość: ola Re: Precz ze srającymi psami IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.08, 19:01
      Zgłaszajcie każdy przypadek srającego psa do Straży Miejskiej z
      podaniem właściciela psa.Niech karają tych debili którzy swoje psy
      wypraowadzją sr.. pod okna innych mieszkańców.TO JEST JUŻ PLAGA !!!
      • Gość: F-16 Re: Precz ze srającymi psami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.08, 20:31
        W Mikulach też srają pieski gdzie popadnie. Jednej takiej pani z
        pieskiem zwróciłem uwagę, to mnie jeszcze op....a.
        Wyjdzie taka pani, przejdzie kilka kroków z pieskiem, żeby nasrał
        nie pod budynkiem w którym mieszka tylko sąsiadom. I jeszcze jest
        zadowolona z siebie, cieszy się jak małe dziecko, że pupil sąsiadom
        kupę zwalił.
        Kiedyś młodym kotom, żeby nie waliły w domu wsadzało się mordkę w
        gó.., żeby je oduczyć. Teraz powinno się tym wszystkim właścicielom
        paradującym ze srającymi psami wsadzić gębę w kupki ich pupili.
    • Gość: heniu Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.bmj.net.pl 15.03.08, 20:38
      wszędzie jest nasrane ,dopuki doputy nie zrobią ładnych
      chodnikow ,trawnikow to nie bedzie czysto ! jak bedzie ladnie
      zagospodarowane osiedle to i ludzie beda dbali !

co do osiela na porębie to syf nawet chodnikow porządnych nie ma
      więc jak psy srają to wcale mnie to nie dziwi ,bo ogolnie jest syf!
      ludzie lazą po blocie nawet porzadnych chodnikow nie maja ,to kto tu
      ma kontrolowac porzadek!
      • Gość: gosc Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 14:28
        Heniu to nie chodzi o ładne chodniki czy trawniki. To chodzi o srające
        czworonogi i ich właścicieli. I I to nie jest winny zwierzak tylko człowiek,
        człowiek - świnia.
        • Gość: jurek Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.stk.vectranet.pl 16.03.08, 16:17
          Nieźle wszyscy macie w łbach nasrane. A wiecie, że taki ptaki to
          dopiero srają! Latają i srają, bombardując was swoim gównem. Toż to
          skandal!
          • Gość: Ewa Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.gprs.plus.pl 16.03.08, 19:21
            To naprawdę nie jets wina piesków. Ale od właścicieli trzeba
            egzekwować minimum rozsądku i poszanownia przepisów
            • Gość: atata Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.16-193-Kosmowskiej.e-zabrze.pl 16.03.08, 20:33
              Art. 77. Kodeksu wykroczeń - Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków
              ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia,

podlega karze grzywny do 250 złotych albo karze nagany

A coś takiego spłodzili w naszym szanownym Urzędzie Miejskim:

Zgodnie z § 17 ust 1 i 18 ust. 1 Regulaminu utrzymania porządku i czystości na
              terenie Gminy Zabrze stanowiącego Załącznik do Uchwały Nr XL/472/05 Rady
              Miejskiej w Zabrzu z dnia 16 maja 2005 roku w sprawie zmiany uchwały Nr
              XXXVI/413/05 Rady Miejskiej w Zabrzu z dnia 17.01.2005 r. dotyczącej
              szczegółowych zasad utrzymania czystości i porządku na obszarze Miasta Zabrze:

"Na tereny użytku publicznego psy mogą być wyprowadzane tylko na smyczy, a psy
              ras uznawanych za agresywne oraz inne psy mogące stanowić zagrożenie dla ludzi,
              mogą być wyprowadzane na smyczy i z założonym na pysku kagańcem. Zwolnienie psa
              ze smyczy jest dozwolone tylko w miejscach mało uczęszczanych i pod warunkiem,
              że pies ma założony na pysku kaganiec, a właściciel (opiekun) ma możliwość
              sprawowania bezpośredniej kontroli nad jego zachowaniem."

Osoba która nie zastosuje się do w/w obowiązku popełnia wykroczenie z art. 77
              Kodeksu Wykroczeń i za niezachowanie w/w środków ostrożności przy trzymaniu psa
              może zostać ukarana grzywną do 250 zł albo karą nagany.

„Właściciele i opiekunowie zwierząt domowych są zobowiązani do niezwłocznego
              usuwania spowodowanych przez nie zanieczyszczeń na klatkach schodowych lub w
              innych pomieszczeniach budynków służących do użytku publicznego, a także na
              terenach użytku publicznego takich jak ulice, chodniki, parki, skwery, zieleńce”.

Osoby niedopełniające tego obowiązku (określonego w w/w uchwale) nie będą mogły
              liczyć na pobłażliwość zabrzańskich strażników i grozi im grzywna do 5000 zł.

Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 28 kwietnia 2003 r.
              w sprawie wykazu ras psów uznawanych za agresywne - (Dz. U. Nr 77, poz. 687).

Wykaz ras psów uznawanych za agresywne, zwany dalej "wykazem", obejmuje
              następujące rasy psów:

1) Amerykański pit bull terrier,
              2) Perro de Presa Mallorquin,
              3) Buldog amerykański,
              4) Dog argentyński,
              5) Perro de Presa Canario,
              6) Tosa inu,
              7) Rottweiler,
              8) Cool Akbash dog,
              9) Anatolian karabash,
              10) Moskiewski stróżujący,
              11) Owczarek kaukaski.
              • Gość: mieszkaniec Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 18:10
                Prześlij to niedouczonym strażnikom miejskim
          • Gość: ANTYjurek Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 21:46
            no chyba ptaszek Ci nasrał, ale dosyć pokaźny.
        • Gość: Z Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.stk.vectranet.pl 16.03.08, 22:41
          .....To chodzi o srające
          czworonogi i ich właścicieli. I I to nie jest winny zwierzak tylko człowiek,
          człowiek - świnia.
          To właściciele czworonogów też srają pod oknami?
          • Gość: gosc Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 23:11
            hehe aleś błysnął inteligencją .....
            • Gość: kucnij razem Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 06:08
              Ludzie srający pod oknem to pierwsze pokolenie, które korzysta z
              ubikacji. Wcześniej szczytem był wychodek lub raczej żyrdka.
              • Gość: matka Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 18:40
                Potwierdzam ludzie też srają i sikają i to nawet w centrum miasta.
                Wystarczy zobaczyć co się dzieje na parkingu Urzędu Miejskiego przy
                ul Piastowskiej. Przechodzą od strony ul. Wolności obok przystanku
                tramwajowego przejściem przez bydynek urzędu na parking i walą
                kupony i bawią się w strażaków z tyłu budynków obok parkingu. Straż
                Miejska oczywiście udaje, że tego nie widzi i ściga po mieście 80-
                letnie babcie handlujące pietruszką.
                • Gość: Z Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: *.stk.vectranet.pl 17.03.08, 19:54
                  W parkach też pełno ludzkich kup, ciekawe kto się za to weżmie ,tylko psy i psy.
                  • Gość: ninja Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:24
                    zamiast we wszystkim widzieć zło w postaci straży miejskiej (
                    niektóre chłopaki nawet niczego sobie:), popatrzeć należy na ludzką
                    kulturę i przyzwoitość. Człowiek ma chyba jakiś rozum, zwierze
                    kieruje sie instynktem. To nie wina psa, że sra pod oknem, ale
                    właściciela, któremu nie chce sie wyjść ze zwierzakiem w "lepsze"
                    miejsce. Ludzie stosuja pełną olewkę jesli chodzi o przestrzeganie
                    jakichkolwiek zasad tzw. dobrych obyczajów. Jakie to banalne.
                    • Gość: kia Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:30
                      jakby tak zebrać wszystkie kupy, będzie duzo nawozu, zasiejemy
                      zboże, zbierzemy plony, bedzie dobry chlebek;)
                      • Gość: Ozi Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: *.zabrze.net.pl 18.03.08, 21:51
                        Znam te skuteczne hasla czasu siewu i czasu zbierania plonow.Ja
                        place podatki/od psa rowniez/i oczekuje czekos za to od wladz tez.
                        • Gość: Plac Słowiański Re: do Ozi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:45
                          Ty chyba jesteś ograniczony. Władza ma sprawić wg Ciebie by gó..
                          Twojego psa znikło. Pochwal się ile zapłaciłeś podatku i napisz jak
                          często Twój pies sra na chodniku to sobie przeliczę ile pieniędzy
                          wydajesz na jedno psie sranie.
                          • Gość: 23 Re: do Ozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:56
                            Jak świat światem psy zawsze sr..y na trawę.
                            Widać taka wola Boża.
                            Amen.
                            • Gość: . Re: do Ozi IP: *.scom.za.digi.pl 04.06.08, 15:07
                              .
                              • Gość: 23 Re: do Ozi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 16:13
                                Cieszmy się,że słonie nam nie srają pod oknami.
                                • Gość: Człowiek-Pan WAL śmierdzielom wele dupy IP: *.3s.pl 06.06.08, 08:23
                                  Kup se zapas petard we święta

i WAL śmierdzielom wele dupy
                • Gość: gość Re: Nie tylko psy SRAJĄ pod oknem IP: 212.160.172.* 26.07.08, 14:45
                  Ludzie nie tylko srają i sikają , zobaczcie jakie jest Zabrze
                  zarzygane po sobotnich baletach , ciekawe ,że trgo nikt po sobie nie
                  sprząta.
    • ogromnypenis Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 06.06.08, 18:35
      mi też, sraj im też i bedziecie kwita, jak tak robie i nie jestem taki niewyżyty jak sprzed lat, gdy tego nie robiłem
      • Gość: rozsądek Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 21:27
        Co ty piszesz posrańcu?
        • ogromnypenis Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 07.06.08, 12:11
          jakbys umiał czytac to byś wiedział co napisałem
          • marekpiec.zabrze Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 27.06.08, 23:08
            Dobrze napisane! Powinieneś zostać filologiem
            • Gość: lux Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:46
              A co robi straż miejska ? Zamiast zajmowawać się czystoscią i
              porządkiem oraz srającymi psami to zajmuje się dublowaniem policji
              drogowej. Skutecznie rządzi jak widać pani prezydent.
    • Gość: MAJECZKA SUper to test ravena IP: 59.37.161.* 24.07.08, 14:46
      szukasz pracy?
    • grubapupa Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 25.07.08, 19:59
      To nasraj psom ppod budą :-)
      • z_rokitnicy Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 27.07.08, 19:29
        Piękna odpowiedź. Można się zesr..!
        • marekpiec.zabrze Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 19.08.08, 21:36
          Prosto w gacie!
          • z_rokitnicy Re: psy SRAJĄ mi pod oknem 24.08.08, 19:17
            Masz pan rację! Mija czas, a nic się nie zmienia!
    • Gość: bfvb Re: psy SRAJĄ mi pod oknem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.16, 17:29
      bsfdbfdbdfbfd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka