aga1977ti
07.07.14, 18:54
Szanowni Sąsiedzi, dobry wieczór....
w dniu dzisiejszym otrzymałam e-mailem informację, że powinnam wyremontować swój balkon.
W pismie jest ustęp iż....
cytuję:
inspektor nadzoru budowlanego działający na rzecz wspólnoty mieszkaniowej dokonał oględzin stanu elewacji oraz balkonów.
W wyniku prac stwierdzone zostało, że elewacja poniżej Państwa balkonu ulega degradacji i zamakaniu. Przyczyną zjawiska jest widoczny przeciek z balkonu wywołany degradacją warstw na Państwa balkonie, które powodują przesiąkanie wody przez płytę balkonową.
W wyniku powyższego nastąpiły liczne spurchlenia wyprawy tynkarskiej na styku z obróbkami blacharskimi, znaczne ubytki płytek czołowych oraz spurchlenia, odspojenia tynku i korozja mocowań balustrad balkonowych do płyt balkonowych.
koniec cytatu
Nie zostawiłam sprawy bez odpowiedzi i w wyniku przepychanki e-mailowej odwiedzila mnie dzisiaj ekipa specjalistow. Popatrzyli na balkon, postukali w płytki, oderwali nieco tynku z obrzezy balkonu i podtrzymali decyzje, ze musze wyremontowac balkon. W celu uchronienia mnie przed zlymi wykonawcami oni sa w stanie wskazac mi taka ekipe, ktora zrobi to idealnie. Generalnie koszt zamknie sie w kwocie bagatela !!! 3000 PLN.
Czy ktos z Panstwa zamierza zajac sie remontem balkonu????
Podobno 95 % balkonow naszej wspolnoty powinno zostac wyremontowanych.
Z pozdrowieniami
Lokatorka / Sąsiadka