tarantula01 17.02.08, 23:03 A potem? Po wycięciu drzew? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.aster.pl 17.02.08, 23:21 A po wycięciu drzew będą wybory i inwestycję skończy ktoś sprawniejszy :) "Nadeszły ciężkie czasy dla idiotów. Ledwie człowiek ujawni, że choć trochę jest kretynem, a zaraz robią z niego posła, ministra lub wicepremiera" Odpowiedz Link Zgłoś
koszatek Wątek na fotoforum Warszawa 18.02.08, 00:52 fotoforum.gazeta.pl/72,2,746,75225649.html Poza tym, przypominam, że pierwszą łopatę pod tą budowę już wbito: www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=15136625&postcount=249 mb.waw.pl/s8/20070902-happening/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wątek na fotoforum Warszawa IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 12:45 Jesli to Budimex wygral zanizajac oferte (stary trik) to napewno zdaza w wyznaczonym czasie i za okreslone pieniadze tak jak z budowa terminalu Okecie. Taka firme z ta przeszloscia na mozy ustawy o przetargach powinno sie wykluczyc z udzialu w przetargach. Ale dla urzedasow kasa jest najwazniejsza i ta z bonusow terz. Odpowiedz Link Zgłoś
mkm_101 Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 05:24 >Niedawno ujawniliśmy w "Gazecie", że Tramwaje Warszawskie chcą >przesunąć budowę tej na linii na lata 2014-2016. Poziom sięgnął "Faktu". To nie TW chce przesunąć budowę torowiska, tylko ZTM w projekcie umowy wieloletniej przewiduje że dopiero po 2016r. zapłaci za kursowanie tramwajów po tym torowisku. Po co więc TW ma wcześniej budować tę linię? To nie TW trzeba naciskać tylko ZTM, by wcześniej zaczął płacić za te kursy mkm101 tramwar.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mozdzins Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat 19.02.08, 18:13 > Poziom sięgnął "Faktu". To nie TW chce przesunąć budowę torowiska, > tylko ZTM w projekcie umowy wieloletniej przewiduje że dopiero po > 2016r. zapłaci za kursowanie tramwajów po tym torowisku. Po co więc > TW ma wcześniej budować tę linię? > To nie TW trzeba naciskać tylko ZTM, by wcześniej zaczął płacić za > te kursy > > mkm101 ROTFL widzę że wszystkie twory które mają wspólnego coś z szynami cierpią na klasyczny "niedasizm" zarówno PLK,PKP i TW. Co to znaczy zapłaci ? Tam jest chyba ze dwa kilometry toru do ułożenia, samym TW powinno zależeć na zbudowaniu tego odcianka bo w ten sposób można przeorganizwac całą sieć połęczeń w tym regionie Warszawy. A jaką macie wymówkę na odbudowanie torowiska wzdłuż Kasprzaka tak żeby przyspieszyć linię z Jelonek do Centrum ??? Też "Chłopaki nie płacą" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.chello.pl 23.02.08, 11:41 TW rozliczają się z kosztów działalności i środki im przekazywane przez miasto są ściśle znaczone. Więc z czego te "dwa km torów" miałyby zbudować - z funduszy na płace motornicznych, na energię elektryczną czy na remonty wagonów? Twierdzenie zaś, że "TW powinno zależeć bo mozna przeorganizować sieć połączeń" dowodzi kompletnego niezrozumienia podziału kompetencji komunikacyjnych w stolicy. Od sieci połączeń to jest ZTM, który ustala co, gdzie i co ile powinno jeździć. I za to jeżdżenie płaci TW. Za budowę nowych tras - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: 193.24.24.* 18.02.08, 07:37 No wreszcie coś się wtym mieście dzieje. Na brak remontów i inwestycji (fakt że nie wszystkie trafione) nie można nażekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Funky Budowac, Panowie, nie pier***ic. Budowac !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 09:44 Jak w tytule, gadania juz dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.chello.pl 18.02.08, 12:35 >nie można nażekać.< NaRZekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Jesli Budimex,to nie na kilka tylko kilkanascie IP: 91.186.72.* 18.02.08, 09:46 a potem klopoty z odbiorem inwestycji.Filia budowlana WSI i SB ma sie znakomicie w PRL-bis Donalda Tuska.Rozliczyc budowe Terminalu na Okeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Jesli Budimex,to nie na kilka tylko kilkanasc IP: *.aster.pl 18.02.08, 09:48 Tak, tak, a za PiS-u to Budimex nic nie budował. Pomyśl, dziecko, zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: Jesli Budimex,to nie na kilka tylko kilkanasc 18.02.08, 09:58 Budowal, tylko ustawiane przetargi na te budowy wygrywal za rzadow SLD.Wiec przestan truc.Typowa postkomunistyczna machloja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Jesli Budimex,to nie na kilka tylko kilkanasc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:00 A TEN przetarg? http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd=7&url=http%3A%2F%2Fwww.money.pl%2Farchiwum%2Fwiadomosci%2Fartykul%2Fdolina%3Brospudy%3Bminister%3Bnie%3Bspodziewa%3Bsie%3Bkar%3Bz%3Bbrukseli%2C251%2C0%2C225787.html&ei=0nG5R9OxJIzm-ALwufSgDg&usg=AFQjCNH1tES0rzQO_r1xjIkQ3mvGNGndYA&sig2=Jd1RwpvRlaOL7tOyrjLRnQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Jesli Budimex,to nie na kilka tylko kilkanasc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:02 Jeszcze raz link: www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/dolina;rospudy;minister;nie;spodziewa;sie;kar;z;brukseli,251,0,225787.html Odpowiedz Link Zgłoś
poczesia Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 10:13 Nawet jezeli teraz rozkopia, to lepiej miec droge za kilka lat , niz kolejna swiatynie albo filie szkoly Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fd a kiedy start p o ł u d n i o w e j obwodnicy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 10:21 /w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf zdarzyc przed okresem legowym??? IP: *.dhi.waw.pl 18.02.08, 10:41 idioci! okres legowy juy sie dawno zaczal. ptaki od 2 miesiecy wysiaduja jajka. z niektorych juz sie wzkluly pisklaki, co widzialem na wlasne oczy!! idioci Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: zdarzyc przed okresem legowym??? 18.02.08, 14:44 Wysiadywanie jajek w lutym jest nielegalne. Ptaki robia to na wlasna odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bambussi Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami... 18.02.08, 10:42 nam dla ruchu lokalnego wystarczyłoby poszerzenie istniejących ulic i wspomniane przedłużenie torów z Górczewskiej do Radiowej... autostrada przez środek osiedli mieszkaniowych jest mieszkańcom potrzebna jak wół do karety... mam nadzieję ze władze dzielnicy rozumieją że nie mają czego szukać w kolejnych wyborach skoro fundują nam plac budowy pod nosem na kolejne kilka lat??? ja tam wolę stać w korkach ale po robocie mieć ciszę za oknem niż permanentny plac budowy - wywalają miliardy w błoto, za tę cenę można by zmodernizować połowę istniejących ulic na Bemowie, wprowadzić inteligentną sygnalizację, porobić kładki dla pieszych nad najbardziej niebezpiecznymi przejściami, wytyczyć kilometry ścieżek rowerowych, odremonetować wiadukty itd.... ale lepiej wyciąć drzewa i nierozerwalnie przeciąć dzielnicę na pół "robiąc dobrze" ruchowi tranzytowemu niż pomyśleć o mieszkańcach - psu na budę taka "demokracja" jesli mieszkańcy dzielnicy nie mogą decydowac co i gdzie się w tej dzielnicy buduje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemovvi@k A ja się cieszę! IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 11:13 Proszę nie pisać NAM wystarczyłoby, gdyż MNIE nie wystarczy i JA chcę tego łącznika a też jestem bemowiakiem i to mieszkającym tuż obok planowanej drogi. Kupując mieszkanie dokładnie sprawdziłem przebieg planowanego łacznika i chcę mieszkać blisko, gdyż ułatwi mnie to wszystkie wyjazdy z miasta, zwłaszcza w kierunku zachodnim. Inne pospólstwo pokupowało mieszkania, nabrało kredytów, planów nie obejrzało a teraz protesty i krzyk. Łącznik ma powstać i oby powstał jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemowianka Do Bemowiaka IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.08, 19:09 A wiesz oczywiście, że zgodnie z planami nie będziesz miał wjazdu na tę przelotówkę? To ma być tranzyt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Do Bemowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 19:40 > A wiesz oczywiście, że zgodnie z planami nie będziesz miał wjazdu na > tę przelotówkę? To ma być tranzyt! Ależ będzie wjazd: na LAzurowej. Wjazdu z Powstańców na razie nie będzie (zostanie miejsce) bo na życzczenie władz Bemowa (!!!) z niego zrezygnowano. Pewnie bali się, że im te tysiące ruskich tirów będzei zjeżdżać na Powstańców i ją złośliwie korkować, buhahaha!!! Ciekawe kiedy pójdą po rozum do głowy i zaczną lobbować za dobudowaniem tego wjazdu. obstawiam że szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntaxerror Re: Do Bemowiaka IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 21:05 Przepadło. Koszt budowy węzła "Powstańców" podwyższylby i tak niebagatelną kwotę o kilkaset milionów. Poza tym, z tego co pamiętam (a śledzę postępy S8 od kilkunastu lat) w ogóle nie bylo w planach budowy tego węzła, a to z tej prostej przyczyny, że kilkaset metrów w kierunku Prymasa będzie węzeł S8 x S7. Najlepsi są Ci "nowobemowiaki" z Olszyn i okolic, co to jak tylko odebrali klucze do swoich mieszkanek, nabytych za sprzedane w lubelskim hektary buraczane, zawiązali komitet protestacyjny przeciwko budowie łącznika S7, którego przebieg był znany od połowy lat 70-tych ubiegłego wieku. Teraz chcą swoim płaczem wyszarpać pewnie jakąś kasę. Dla nich mam tylko jedna radę: wracać do swoich pól bezkresnych i łąk zielonych, umajonych kwieciem wiosennym, a od tras szybkiego ruchu w Stolicy WARA!!!! R. Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Do Bemowiaka 19.02.08, 14:33 Gość portalu: Poza tym, z tego co pamiętam (a śledzę postępy S8 od > kilkunastu lat) w ogóle nie bylo w planach budowy tego węzła, a to z tej proste > j > przyczyny, że kilkaset metrów w kierunku Prymasa będzie węzeł S8 x S7. A co ma węzeł S8 z S7 do tego. Bemowo lotnisko zostało po chamsku odcięte od tej trasy. Dawać tych co spowodowali skasowanie tego węzła (albo nie zadbali o to żeby powstał), chętnie bym im puknął prosto w ich ciemne czoło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Do Bemowiaka IP: *.chello.pl 23.02.08, 11:44 O ile dobrze pamiętam, głównym "zasłużonym" w tej sprawie był Wolodia Całka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Do Bemowiaka 25.02.08, 15:33 Gość portalu: Glonojad napisał(a): > O ile dobrze pamiętam, głównym "zasłużonym" w tej sprawie był Wolodia Całka. Na taczki z tym dziadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Do Bemowiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 16:43 nieprawda - w planach była tu ekspresowa droga miejska a nie autostrada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: A ja się cieszę! IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:52 > Proszę nie pisać NAM wystarczyłoby, gdyż MNIE nie wystarczy i JA chcę tego > łącznika a też jestem bemowiakiem i to mieszkającym tuż obok planowanej drogi. > Kupując mieszkanie dokładnie sprawdziłem przebieg planowanego łacznika i chcę > mieszkać blisko, gdyż ułatwi mnie to wszystkie wyjazdy z miasta A co, musisz odwiedzać rodzinną wioskę? Niech zgadnę, pewnie przez twój rodzinny Wypierdówek Dolny przebiegała trasa szybkiego ruchu i przyzwyczaiłeś się do TIR-ów pod oknem? I jak tu nie być uprzedzonym do przyjezdnych, skoro chcą przebudowywać miasto po swojemu... ps. Może w twojej gwarze mówi się "mnie nie wystarczy", "ułatwi mnie to wszystkie wyjazdy", jednak poprawnie powinno być "mi nie wystarczy", "ułatwi mi to wszystkie wyjazdy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 11:16 przez ursynow tez chca budowac. ale znajduja sie ciagle (coraz mniej liczni na szczescie) kretyni ktorzy podnosza krzyk ze musimy miec obwodnice, etc... a tu nam buduja nie obwodnice etc, tylko autostrady prosto pod nosem, wedlug zlych/przestarzalych planow. mam nadzieje ze kretynow odpowiedzialnych za takie planowanie rozjada tiry na tych autostradach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:51 > tylko autostrady prosto pod nosem, Buhahaha!!! Czyżbyś mieszkał w PIWNICY, że tunel będziesz miał 'prosto pod nosem'?? > wedlug zlych/ > przestarzalych planow. Eksperci uznali za najlepsze po przeanalizowaniu wielu wariantów A ty twierzisz na podstawie jakiejś ekspertyzy, czy tylko WYDAJECISIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 13:10 eksperci??? dobre. takze jestes ekspertem, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 13:14 > eksperci??? dobre. takze jestes ekspertem, jak widac. Od razu widać że pyszczysz mając zerowe pojęcie o sprawie (ot, choćby mylisz autostradę z trasą ekspresową). Polecam na rozgrzewkę i dobry początek zapoznać się z materiałami z tej strony: siskom.waw.pl/s2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. 18.02.08, 14:48 Od ekspresowej bylaby jeszcze lepsza trasa osobowa. Wiadomo, TIR osobowy jest mniej awanturujacy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. 18.02.08, 11:33 bambussi napisał: > mam nadzieję ze władze dzielnicy rozumieją że nie mają czego szukać > w kolejnych wyborach skoro fundują nam plac budowy pod nosem na > kolejne kilka lat??? Nic nie rozumiesz, skoro pretensje kierujesz pod zły adres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: 89.171.107.* 18.02.08, 12:25 Tylko jak tak dobrze postoisz w korkach to już może zabraknąć czasu na tą ciszę za oknem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:48 > nam dla ruchu lokalnego wystarczyłoby poszerzenie istniejących ulic > i wspomniane przedłużenie torów z Górczewskiej do Radiowej... > Wam może tak. Warszawie nie. > ja tam wolę stać w korkach ale po robocie mieć ciszę za oknem To po jaką cholerę kupiłeś mieszkanie przy planowanej trasie ekspresowej?? > nierozerwalnie przeciąć dzielnicę na pół Co konkretnie odcina nowa trasa? Ale nie pytam o ogólniki typu 'przecina dzielnicę na pół' tylko pytam co KONKRETNIE od czego KONKRETNIE odcina? Pytam, bo Bemowo jest tak pociachane płotami osiedli a linia kolejowa do Huty też swoje robi, że wiele tam już nie można napsuć. > > "robiąc dobrze" ruchowi tranzytowemu A co, ckręca cię z zawiści, że ruch tranzytowy (który stanowi parę % całości) też na tej trasie zyska?? > psu na budę taka "demokracja" jesli mieszkańcy > dzielnicy nie mogą decydowac co i gdzie się w tej dzielnicy > buduje.... JAkbyś nie wiedział, to będzie ddroga krajowa więc decyzje zapadają na wyższym szczeblu, a Bemowo jak na razie nie jest nieodległym państwem... Odpowiedz Link Zgłoś
oblesnik Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. 18.02.08, 14:51 Daj kurze grzędę, a ta: "wyżej siędę!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.184.rev.mni.pl 18.02.08, 13:37 > ale lepiej wyciąć drzewa i nierozerwalnie przeciąć dzielnicę na > pół "robiąc dobrze" ruchowi tranzytowemu niż pomyśleć o > mieszkańcach - psu na budę taka "demokracja" jesli mieszkańcy > dzielnicy nie mogą decydowac co i gdzie się w tej dzielnicy > buduje.... Było nie kupować mieszkania w miejscu gdzie projekt trasy jest starszy od blokowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB czerwony piesku IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:21 Widzisz czerwony piesku, nie każdy za "komuny" miał takie wejścia by poznać projekty, a nawet jeśli je znał to nie koniecznie miał możliwość wybierać gdzie mu będzie wygodniej mieszkać. Ale ty pewnie jesteś z komunistycznych wojskowych, których tu sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.eranet.pl 18.02.08, 14:54 I bardzo dobrze. Droga przez Bemowo planowana była od kilkudziesieciu lat. Poprzednie ekipy głupoli z Urzędu Gminy Bemowo zamiast ekspresówki planowały Połczyńską Bis - chcieli wykosić legalnie zbudowane osiedla domków jednorodzinnych, zabytkową Aleje Lipową w Morach ale nie pozwolilismy na to. Nie po to człowiek buduje dom jednorodzinny aby mu pod nosem ekspresówkę puszczali. Pod blokiem to co innego. W blokach mieszkają przybysze z prowincji i oni potrzebują mieć blisko przystanek, sklep, kino teatr itp. Tak więc na zdrowie, miłego sąsiedztwa z potokiem samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntaxerror Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 17:23 To popatrz sobie na domki jednorodzinne na Rosy Bailly. W zasadzie pod nosem przebiegać będzie im będzie ekspresówka. Ale nie oto chodzi. W blokach nie mieszkają tylko ludzie z prowincji - jak mieszkam w bloku, od pierwszego życia roku, w Warszawie, ale jest to mój świadomy wybór. I nie stawiaj człowieku na szali ludzi z domków i ludzi z bloków, bo za moje mieszkanie w pewnym bemowskim bloku mogę mieć dwa domki jednorodzinne w podożarowskiej wsi Mory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawiak Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.ericsson.net 18.02.08, 16:11 Bo ty jesteś taki Bemowiak z Wólki Burakowskiej,a nie z Warszawy. Ja się cieszę z trasy i to bardzo ,a będe miał ją około 300 metrów od okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Bemowiacy dziękują za ruskie tiry pod oknami. IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:03 będziesz miał lepszy dojazd do rodzinnej wioski? Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 [...] 18.02.08, 17:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
biotit Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 11:57 Wreszcie !!! Tak powinien myśleć każdy , kto jest przy zdrowych zmysłach. A komu się nie podoba, niech sie pakuje i wyjeżdża z Naszego miasta, gdzie NIC sie nie robi od dawna. Dość mam już malkontentów, co tylko potrafią narzekać. Jak najwięcej takich inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 12:01 racja! wiecej takich inwestycji!! A nastepna inwestycja to bedzie ta ktora wykorzystuje istniejace 4-pietrowe bloki z lat 70-80tych jako estakade, zeby nie bylo autostrady pod nosem. Lepiej mieszkac pod autostrada, niz obok, prawda? Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.17-246-81.adsl-static.isp.belgacom.be 18.02.08, 12:34 A na marginesie wszystkich kłótni i obelg ws. wszelkich obwodnic i łączników to zastaniawiam się nad następującą sprawą. Skoro trasa i tak ma przebiegać w wykopie osłoniętym ścianami oporowymi, to dlaczego nie można od razu przykryć trasy a na górze urządzić np. tereny zielone albo usługi? Takierozwiązania stosowane są powszechnie w Europie np. w Antwerpii, Paryżu, Brukseli, Bremie i wielu innych. Przecież ograniczeń technicznych nie ma a wzrost kosztów jest znikomy, nie mówiąc już o uzyskanych dodatkowych powierzchniach. Odpowiedz Link Zgłoś
biotit Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 12:57 Bardzo dobry pomysł, może HGW wreszcie ruszy 4 litery i pokaże co potrafi zrobić dla Nas Warszawiaków. Ale skoro od lat nie potrafią tego zrobić na Trasie Łazienkowskiej, to marne szanse , że coś takiego tu zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wawa Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.acn.waw.pl 18.02.08, 13:13 sa wibracje ktore zle wplywaja na zdrowie. Ale najgorsze to spaliny, ktore beda sie wydobywaly. Jest takze wieksze niebezpieczenstwo jazdy w takim tunelu, np. pozar. Trasa WZ miala byc przykryta, i nici z tego pomyslu. Mimo tego ze jest taka mozliwosc techniczna, a nad nia sa budynki Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 15:26 Warszawie to sie metro by przydalo a nie kolejna zapchana trasa: won z centrum z samochodami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Słuszna uwaga IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:31 Słuszna uwaga, ale widzisz, zwolennicy trasy ("nowowarszawiacy") potrzebują dobrego dojazdu do swoich wiosek, by móc w weekendy jeździć do rodziców po jajka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Słuszna uwaga 26.02.08, 09:36 to ma swoje plusy :0 sasiedzi przywiezli nam swiniaka:D Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Słuszna uwaga 26.02.08, 11:14 No i jak co wynika z waszych mądrych wypowiedzi: Nowowarszawiacy chca mieszkać w nowoczesnym mieście, a niektórzy nazywający siebie niby "prawdziwymi" Warszawiakami chcę zrobić z niej wioskę. To nie pochodzenie decyduje kto jest wieśniakiem, tylko to ile siana ma sie w głowie.... No ale Wy i tak tego nie zrozumiecie- za dużo tego siana niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quosoo Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: 192.193.245.* 18.02.08, 16:08 > Trasa WZ miala byc przykryta, i nici z tego pomyslu. Mimo tego ze jest taka mo > zliwosc techniczna, a nad nia sa budynki Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 poj@ebalo was z ta zielenią??Warszawie nie trzeba 18.02.08, 17:10 zieleni tylko tras ekspreowych!!Na zieleń miejsce jest na wsi!!W mieście zieleń może byc w zadbanych parkach, skwerkach, ale nie te chaszcze i rosnące gdzie popadnie drzewa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:07 Ach ta wiejska hołota z nowych bloków. Przyjechali do stolicy i myślą, że cały świat kręci się wokół nich... Odpowiedz Link Zgłoś
robot_humano Rozkopią Bemowo na kilka lat 18.02.08, 18:06 1. Zrobienie 10,5km tunelu jest nie "trochę" ale o niebo droższe od zrobienia 10,5km drogi w wykopie, choćby umacnianym ścianami. 2. Głos powyżej o przykrywaniu trasy WZ dotyczy raczej Trasy Łazienkowskiej 3. Panie red! "drążenie metodą odkrywkową"? Albo drążenie , albo odkrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapilinder Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.chomiczowka.waw.pl 18.02.08, 18:21 Ciekawy artykuł, a zwłaszcza reklama pod nim: "Powiększanie Penisa Skuteczne ćwiczenia powiększające penisa. Anonimowo i dyskretnie! penis.powiekszanie.pl" Czy już gazety nie stać na ambitniejszych reklamodawców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia z Chomikowa skoro jest reklama... IP: *.ip.netia.com.pl 18.02.08, 19:12 są i jej odbiorcy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joHN Re: skoro jest reklama... IP: *.chello.pl 18.02.08, 20:45 Nawet do głowy mi ciężko przychodzi myśl, że się pisze o przesunięciu budowy linii tramwajowej na jakąś nieokreśloną przyszłość tak naprawdę to tak jakby w ogóle wątpili w jej powstanie, przy tylu miliardach wydawanych na budowę łącznika? Ludzie przecież koszt budowy tej trasy to tylko marny ułamek tego kosztu powstania łącznika i Bemowo powinno obstawiać za budową tego tramwaju, wprawdzie to mała rekompensata za spaliny ale zawsze coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k1oor Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:45 Dobrze ze juz tam nie mieszkam... Trasa jak mi sie zdaje powstaje "na sile". Jak juz wspominalem albo rybki albo akwarium - jak sie ma w glebokim powazaniu plan zagospodarowania przestrzennego i buduje osiedla to i takiej trasy przez srodek dzielnicy puszczac sie nie powinno. A skoro planu sie przestrzega w kwestii trasy to powinno sie zaskarzyc decyzje budowlane, a oszukanym ludziom odpowiednie odszkodowanie wyplacic. Byly konsultacje spoleczne - ich wyniki licza sie tyle co zeszloroczny snieg. Trasa miala miec 3 pasy kazda strone, pas zieleni na srodku i jeszcze odpowiedni pasek zieleni po bokach... Gdzie to zostanie zmieszczone w tym miejscu o ktroym pisza nie mam pojecia... Chyba sie beda samochody ocierac o jakies budynki... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: płyń z Wisłą! Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 22:59 > Jak juz wspominalem albo rybki albo akwarium - jak sie ma w glebokim powazaniu > plan zagospodarowania przestrzennego i buduje osiedla to i takiej trasy przez > srodek dzielnicy puszczac sie nie powinno. To gdzie ją puścić - pod oknem niczemu nie winnego sąsiaa??? > A skoro planu sie przestrzega w kwestii trasy to powinno sie zaskarzyc decyzje > budowlane, a oszukanym ludziom odpowiednie odszkodowanie wyplacic. Ależ plany przewidywały te miejsca pod zabudowę. Spróbuj nie dać pozwolnenia na budowę - dweloper zaskarży do sądu i wygra i jeszcze będzie żądał odszkodowania za opóźnienie. A co do oszukanych ludzi, jeśli kogoś deweloper oszukał, niech go skarży! > Byly konsultacje spoleczne - ich wyniki licza sie tyle co zeszloroczny snieg. No bo jesli wnioski z konsultacji sprowadzają się do żądania podrzucania trasy pod okno sąsiada, to przecież tego sąsiada też należałoby włączyć do konsultacji i spytać o zdanie - a nietrudno je przewidzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Rozkopią Bemowo na kilka lat 19.02.08, 12:34 A gdzie jest aktualnie koniec autostrady A2? Czy nadal w Strykowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syntaxerror Re: Rozkopią Bemowo na kilka lat IP: *.acn.waw.pl 19.02.08, 20:56 gajane4 napisał: > A gdzie jest aktualnie koniec autostrady A2? Czy nadal w Strykowie? Albo w Nowym Tomyślu - zależy jak patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 16:26 Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują zwolennicy trasy, a jeśli pogadać z kimkolwiek z sąsiadów/znajomych z Bemowa wszyscy są przeciw niej. Ciekawe ilu tych internetowych niby-bemowiaków faktycznie jest stąd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bemovvi@k Re: Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują IP: *.acn.waw.pl 20.02.08, 20:02 JA jestem stąd i mnie to wystarczy. Rwać jabłka z drzew w okolicy Marynina chodziłem, kiedy jeszcze wiaduktu nad torami nie było a szkolne Iskry stały koło późniejszej Zachodzącego Słońca i jestem ZA budową trasy bez dwóch zdań! Dość wsi, zacofania, korków i wąskich ulic na Bemowie! Kto nie sprawdził planów kupując mieszkanie, jego wina i niech zamilknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 16:56 zastanów się czy jesteś za budową trasy ekspresowej miejskiej tak jak to było planowane, czy autostrady z kilkunastoma tysiącami tirów dziennie.Warszawiacy i tak z tej trasy nie będą mieli pożytku bo będą korki.Jak chcesz zobaczyć jak to będzie wyglądać to przejedź w godzinach szczytu Prymasa Tysiąclecia Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują 25.02.08, 15:49 Gość portalu: krzysiek napisał(a): >Warszawiacy i > tak z tej trasy nie będą mieli pożytku bo będą korki.Jak chcesz zobaczyć jak to > będzie wyglądać to przejedź w godzinach szczytu Prymasa Tysiąclecia Będą będą. Np mieszkańcy Jelonek wjadą sobie elegancko na Warszawskiej. Tak samo mieszkańcy Górcy dzięki powstaniu S7. Natomiast Bemowo Lotnisko juz nie bo mamy oszołomów w Ratuszu. Więc dalej w czeka nas stanie w korkach i kombinowanie uliczkami pod blokami innych mieszkańców. A Trasa Prymasa wygląda tak jak wygląda bo to jedyna trasa w tej częsci miasta. Jak bedzie S7 to będzie dużo lepiej. Ale nie dla Bemowa Lotniska z ww. wzglądów i protestów niektórych mieszkańców. Cóż - zamiast mieszkać w świetnie skomunikowanej dzielnicy preyferyjnej niekórzy mieszkańcy Bemowa wolą wdychać spaliny z korków i patrzeć jak inne dzielnice zyskują a Bemowo a przynajmniej Lotnisko straciło szansę stać sie super miejscem do spania. I nie mów że np PŚ czy Górczewską też można szybko sie wydostać z dzielnicy na np Mokotów w kierunku na Poznań. Jak będziesz miał np chore dziecko i będziesz stał co 100m na światłach, poruszając sie żółwim tempem to zobaczysz co mam na myśli. Nie życzę ci tego ale jak sie kiedyś spóźnisz na samolot z ww. powodów to może zrozumiesz. No chyba że siedzisz w mieszkaniu całymi dniami i wystawiasz nos tylko wtedy gdy potrzebujesz podjechać tramwajem do carrefoura po czteropak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 20:27 Może i Prymasa tysiąclecia jest jedyną taką trasą w tej części miasta, ale ciężarówek na niej niewiele a i tak blokują ruch. Na nową trasę wjadą wszystkie ciężarówki jadące z zachodu i południa do krajów bałtyckich i Białoruś. Będzie piekło Odpowiedz Link Zgłoś
tomala76 Re: Najśmieszniejsze, że na tym forum dominują 28.02.08, 13:42 Te ciężarówki będą dokładnie tam gdzie są teraz. Odpowiedz Link Zgłoś