rtartas 27.04.05, 12:03 JEŚLI JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLINSKIEJ TO SIĘ DOPISZ. MOŻE JESZCZE UDA SIĘ ODWRÓCIĆ TĘ BŁĘDNĄ DECYZJĘ, KTÓRA SPOWODUJE PARALIŻ W DOJAZDACH DO DO CENTRUM MIASTA, DO SKLEPÓW, DO PRACY!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alcarin Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.u.mcnet.pl 27.04.05, 13:42 Jestem. A dlaczego krzyczysz? :) Wracajac do buspasa - swoja opinie przedstawilam w innym watku na temat bus pasa. Osobiscie uwazam, ze nie da sie tego odwrocic, przynajmniej nie od razu - decyzja o stworzeniu buspasa dojrzewala dlugo. Dlugo za dlugo i funduja nam buspas w momencie, kiedy jest juz wlasciwie niepotrzebny, bo jak sie okazalo korki powstawaly pzry wjezdzie na Grota. Po zrobieniu drugiego pasa na estakadzie problem wlasciwie minal. Mimo, ze jestem przeciw, to wlasciwie nie ma to juz zadnego znaczenia - wlasnie sprzedalam mieszkanie na Tarchominie, dzis sie wymeldowalismy, wiec formalnie nie mozemy Wam pomoc (gdybyscie zbierali podpisy). Ale serdecznie wspolczuje i trzymam kciuki, zeby sie powiodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi JESTEM ZA BUSPASEM NA MODLIŃSKIEJ? 27.04.05, 22:10 Priorytet dla pasażerów komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rover Hmm.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:26 sloggi napisał: > Priorytet dla pasażerów komunikacji. NIE !! Priorytet dla cyklistów !!!!!!!! Precz z dymiącymi autobusami i śmierdzącymi pasażerami , którzy sie nie myją i nie używają dezodorantów. Precz. Rover. Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 28.04.05, 07:53 Jestem przeciw, bo zakorkuje Modlińska. Układ drogowy Pragi Północ jest wyjątkowo niewydolny i jeden korek przenosi się na całą dzielnicę. Zakorkowana Modlińska powoduje, że kierowcy szukają dróg objazdowych, a to oznacza - zwiększony ruch na Marywilskiej (z Białołęki i Jabłonnej) powoduje blokowanie Trasy Toruńskiej na skrzyżowaniu z Marywilską - zwiększony ruch na Płochocińskiej (z Legionowa i Zegrza) włączający się do Trasy Toruńskiej na Marywilskiej i Białołęckiej - Trasa Toruńska dodatkowo zakorkuje się przy Białołęckiej - w wyniku zakorkowania Trasy Toruńskiej, ruch z Zacisza, Bródna i Marek przeniesie się na Radzymińską i Starzyńskiego Dzięki buspasowi dla Tarchomina dostaniemy zakorkowaną Trasę Toruńską, Modlińską, Marywilską oraz zablokowane mosty Gdański i Śląsko-Dąbrowski. Czteropasmowy most Grota będzie świecił pustkami, bo dojazdy do niego będą nieprzejezdne. Być może 6000 mieszkańców Tarchomina dojedzie szybciej do pracy, ale będzie to kosztem kilkuset tysięcy innych mieszkańców Pragi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.05, 09:15 > nieprzejezdne. Być może 6000 mieszkańców Tarchomina dojedzie szybciej do pracy, > ale będzie to kosztem kilkuset tysięcy innych mieszkańców Pragi. Bialoleka liczy sobie 60 658 mieszkancow (31.12.2004). www.bialoleka.waw.pl/gmina/ludnosc/ Przy zalozeniu, ze zageszczenie wynosi 2000 osob/km², to wedle Twojego wpisu Tarchomin to tylko trzy kilometry kwadratowe. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.futuro.pl 11.05.05, 22:39 Jestem przeciw. Jak zwykle u nas nieprzemyślana decyzja, gdyby ktokolwiek z pomysłodawców tej chorej idei odrobinę pomyślał wiedziałby że, niewielu z mieszkańców Tarchomina przesiądzie się do autobusów. Wystarczy trochę przyjrzeć się samochodom na tym osiedlu żeby zorientować się że, są służbowe a więc używane nie tylko do dojazdu do pracy - wnioski są oczywiste, chyba nie trzeba więcej komentować. Ponadto nie rozumiem porównań z GW, jak można przyrównac nasza komunikację do londyńskiej lub wiedeńskiej, tym bardziej że, w całej Europie wytycza się BUSPASY w centrach miast, a Tarchomin ( z całym szacunkiem dla inteligencji pismaków z GW , spójrzcie na mapę jeśli jeszcze nie zauważyliście) raczej nie znajduje się w takim miejscu. Gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.cbr.tp.pl 28.04.05, 09:17 Jestem przeciwko buspasowi, ale to już nic nie zmieni :( Postoimi w korkach i tyle. Trzeba będzie zorganizowac zbieranie podpisów od kierowców - "zatrzymaj się na 5 min, podpisz petycję, a może przez najbliższy czass nie będziesz stał w tym bezsensownym korku...." Ja jeżdżę do pracy na 7:30 i stwierdzam, że otwieranie buspasa o 6:00 jest pomyłką - korki zaczynają się (o ile się wogóle zaczynają) najwcześniej o 7:10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 09:35 TAK, TAK, TAK. I ja jestem kategorycznie przeciwny takiemu pomysłowi. Może rzeczywiście parę miesięcy temu dla pasażerów autobusów było to dobre rozwiązanie, ale teraz kiedy poprawiono wjazd na most Grota sytuacja sie radykalnie poprawiła. Ostatni raz to stałem w porządnym korku na Modlińskiej chyba w listopadzie. Teraz nie mam wogole problemu z dojazdem. Mozemy sobie wszyscy wspolczuc, co bedzie sie dzialo. W chwili obecnej to kretynski pomysl. pozdrawiam przeciwnikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krys Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.oeiizk.waw.pl 12.05.05, 20:57 No i trafnie rozwój sytuacji przewidziałeś. Od kilku dni wrócilismy do owego dnia w listopadzie i tak zostanie az ktos spadnie ze stołka w ZDM-ie i wypali te pasy na Modlińskiej co ja przewiduję najpozniej w sierpniu bo pewnie do wakacji pomysł przeżyje na próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 09:39 A może stwórzmy jakiś internetowy list do ZDM, żeby zanim popełnią to głupstwo przyjrzeli się jeszcze raz obecnym warunkom drogowym na Modlińskiej. A może coś się da jeszcze zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
rtartas Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 28.04.05, 11:04 Pomyślałem, żeby może zrobić internetową ankietę z wpisami ludzi, którzy są przeciw temu pomysłowi tylko na to potrzeba trochę czasu, umiejętności i miejsca gdzieś na serwerze. Mam nadzieję, że ktoś taki się znajdzie i ruszy się lawina przeciwników tego złego pomysłu. Ja już teraz wpisuję się na taką listę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 04toudi Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 194.78.78.* 28.04.05, 12:51 też jestem przeciw. Szkoda, że moi znajomi nie wierzą, że jacyś idioci mogą podjąć tak absurdalną na przedmieściach decyzję. Jak powstanie bus pas będzie nas więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona_cytrynka Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 06.05.05, 14:31 Ja uważam że to głupie bo i tak wszyscy spotkają sie przy wjeżdzie na most grota - jestem przeciw buspasowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Jestem za - przecież 28.04.05, 14:32 Według różnych, nawet najbardziej niekorzystnych szacunków przynajmniej 45% osób jadących Modlińską stanowią pasażerowie KM. Dodając przewoźników prywatnych i PKSy, będzie to już ponad 50%. I tym 50% lub 45% nie chce się dać np. 33% powierzchni drogi. Poza tym możecie zbierać podpisy przeciw - przecież Was do tego już namawiałem. Problem w tym, że po wyznaczeniu pasa dla KM ludzie w autobusach niedopuszczą do jego likwidacji - przekonają się ile zyskali czasu. A wsiadając do autobusu lekko 80 - 90 osób popiera pas, mimo że go jeszcze nie ma. I całość podpisów można zebrać w drodze do pl. Wilsona (20-25 minut). Wy natomiast musicie zatrzymywać kierowców, mówic każdemu co i jak. I z tego mówienia przez 1 minutę będzie jeden podpis. W autobusie po minucie mówienia masz już 30 podpisów. Po wyznaczeniu pasa poprze go więcej osób - te osoby będą w sytuacji, że chce im się coś zabrać - tak jak Wam teraz. A przeciw temu, że ktoś chce coś nam zabrać zawsze łatwiej skrzyknąć chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Jestem za - przecież 28.04.05, 16:22 Ofiarami buspasa na Modlińskiej będą głównie pasażerowie komunikacji miejskiej, którzy utkną na zakorkowanej trasie Toruńskiej. Mieszkańcy Bródna i Białołęki będą wdzięczni pomysłodawcom buspasa. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Jestem za - przecież 28.04.05, 16:42 mlopaci napisał: > Ofiarami buspasa na Modlińskiej będą głównie pasażerowie komunikacji miejskiej, > którzy utkną na zakorkowanej trasie Toruńskiej. Mieszkańcy Bródna i Białołęki > będą wdzięczni pomysłodawcom buspasa. Nie można utknąć na zakorkowanej trasie toruńskiej zwłaszcza jadąc na zachód, jeśli nie ma żadnego wypadku. Bowiem po praskiej stronie do mostu samochody dojeżdżają czterema pasami ruchu, a zjeżdżają po stronie żoliborskiej sześcioma (3-ma na wprost, 1 w Wisłostradę na północ i 2 na południe) Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: Jestem za - przecież 28.04.05, 17:13 > Nie można utknąć na zakorkowanej trasie toruńskiej zwłaszcza jadąc na zachód, > jeśli nie ma żadnego wypadku. Bowiem po praskiej stronie do mostu samochody > dojeżdżają czterema pasami ruchu, a zjeżdżają po stronie żoliborskiej sześcioma > (3-ma na wprost, 1 w Wisłostradę na północ i 2 na południe) Utkniesz na Trasie, a most będzie stał pusty. Trasa Toruńska korkuje się na skrzyżowaniu z Marywilską i Białołęcką. Tymi ulicami kierowcy omijają Modlińską. Tak było w zeszłym roku, i tak jest po każdym wypadku na Modlińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Jestem za - przecież 29.04.05, 11:17 Ja nie utknę - będę jechał autobusem pasem na Modlińskiej, podobnie jak 45 - 50% lub więcej obecnie jadących osób ul. Modlińską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Jestem za - przecież IP: *.futuro.pl 11.05.05, 22:54 no właśnie 45 -50%, a druga połowa oczywiście ma być dyskryminowana, tylko dlatego że, ciężko pracuje i może pozwolić sobie na samochód, za który oczywiście zapłaciła podatek,który pewnie zamiast na rozbudowę dróg poszedł na malowanie kretyńskiego napisu BUS. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Jestem za - przecież 12.05.05, 16:34 Połowa ma 1/3 jezdni (ta w KM), a druga połowa pozostałe 2/3. Połowa połowie nierówna. A poza tym też mam samochód i nie jest to stary grat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZEDM TARANTULA NA PREZYDENTA !!!!!!!! IP: *.pios.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:05 Za wkład w BUS PAS się należy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Jestem za - przecież IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.05.05, 21:48 tarantula01 napisał: > Nie można utknąć na zakorkowanej trasie toruńskiej zwłaszcza jadąc na zachód, > jeśli nie ma żadnego wypadku. Bowiem po praskiej stronie do mostu samochody > dojeżdżają czterema pasami ruchu, a zjeżdżają po stronie żoliborskiej sześcioma > > (3-ma na wprost, 1 w Wisłostradę na północ i 2 na południe) Ale bzdury piszesz. Jizz. I to ty te podpisy zbierałeś? Rany boskie ludzie kogo wy słuchacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jestem za - przecież IP: *.crowley.pl 29.04.05, 12:59 A może wysyłać e-maile do odpowiednich urzędników? Jeśli będą ciągle je czytali, to może to przemyślą?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Jestem za - przecież IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:29 No właśnie. Może ich zasypmy. Niech zobaczą, że teraz to jest błędna decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Kontakt: Zarząd Dróg Miejskich IP: *.crowley.pl 29.04.05, 14:37 No to piszmy!!!!!! Zarząd Dróg Miejskich ul. Chmielna 120 00 - 801 Warszawa tel. (022) 620-10-21 do 29 fax. 620-91-71 NIP: 527-021-07-44 Naczelny Dyrektor ZDM Marek Mistewicz Dyrektor ds. inwestycji Mirosław Kazubek Dyrektor ds. finansowych Maciej Michniewicz Dyrektor ds. technicznych Radosław Laskowski Dyrektor ds. Miejskiego Systemu Informacji Michał Trzciński zdm@zdm.waw.pl Kancelaria ZDM ul. Chmielna 120 pok. 1 Czynna w dni robocze, w godzinach 7.30-15.30 Kasa ZDM Czynna w dni robocze w godzinach 9.30-14.00 z przerwą od 12.00 do 12.30 Wydział Parkowania ul. Chmielna 124 pok. 10, 11, 28, 29 Rzecznik prasowy tel. 654-12-74, tel./fax 620-16-79, rzecznik@zdm.waw.pl Skargi i wnioski Dyrektorzy Zarządu Dróg Miejskich przyjmują w sprawach skarg i wniosków w każdy poniedziałek w godzinach od 16.00 - 17.00. Osoby zainteresowane proszone są o uprzednie umówienie się w Sekretariacie ZDM (prosimy o podanie przedmiotu sprawy oraz imienia i nazwiska): za pośrednictwem poczty elektronicznej - zdm@zdm.waw.pl telefonicznie - 620 14 79 - codziennie w godz. od 7.30 - 15.30 lub osobiście przy ul. Chmielnej 120, pokój 303 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Jestem za - przecież IP: *.futuro.pl 11.05.05, 22:42 Oczywiście dyktatura plebsu i hołoty, która nie płaci podatków i chciałby latać, niby dlaczego macie być uprzywilejowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krys Re: Jestem za - przecież IP: *.oeiizk.waw.pl 12.05.05, 21:07 I co zebrałeś ty czy inna tarantula te podpisy obiecując ludziom w autobusach jak to bedzie pieknie i co teraz powiesz? Lepiej ci w tych korkach w których pewnie sam stoisz albo siedzisz w tym swoim autobusie? Jeżeli nie to napisz prawdę. Słucham. Napisz ,że jest lepiej. Że autobusem z Tarchomina czy Białołęki szybciej dojedziesz powiedzmy na Plac Wilsona. Napisz to !!. Widać zbieranie podpisów to twoje hobby tylko że kosztowne bo płaci za to miasto które coraz bardziej jest sparaliżowane. Teraz ZDM powie to co zawsze chciało w takich sytuacjach powiedzieć- Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: Jestem za - przecież 13.05.05, 09:26 Gość portalu: Krys napisał(a): > > I co zebrałeś ty czy inna tarantula te podpisy obiecując ludziom w autobusach > jak to bedzie pieknie i co teraz powiesz? Lepiej ci w tych korkach w których > pewnie sam stoisz albo siedzisz w tym swoim autobusie? Po pierwsze nie obiecywałem, że będzie pięknie. Ludzie sami wyrażali się z entuzjazmem na temat takiej inicjatywy. Owszem wdawałem się w dyskusję z niektórymi osobami, które sugerowały mi np. zbieranie podpisów pod petycją o przyspieszenie budowy TMP, odpowiadając im, że nawet jeśli to przyspieszenie będzie możliwe i zrealizowane, to i tak najwcześniej most będzie w 2007 r. (przy założeniu braku protestów). Do tego czasu jednak ilość mieszkańców Białołęki wzrośnie przynajmniej o kolejne 15 tys., czyli przybędzie jakieś 4-5 tys. kolejnych samochodów na Modlińskiej. Tak stoję w tych korkach w autobusie i dzisiaj już np. dojechałem do pracy szybciej niż przed wprowadzeniem pasa (zasługą było zapewne brak stłuczek na Modlińskiej). > Jeżeli nie to napisz prawdę. Słucham. Napisz ,że jest lepiej. Że autobusem z > Tarchomina czy Białołęki szybciej dojedziesz powiedzmy na Plac Wilsona. > Napisz to !!. > Widać zbieranie podpisów to twoje hobby tylko że kosztowne bo płaci za to > miasto które coraz bardziej jest sparaliżowane. Teraz ZDM powie to co zawsze > chciało w takich sytuacjach powiedzieć- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:06 Nie bądź taki pewny siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.aster.pl 28.04.05, 20:46 Mi także jest przykro, że ktoś, kto prawdopodobnie nie ma pojęcia co się tutaj dzieje, decyduje o losie kierowców. Teraz ten dodatkowy pas dla autobusów nie jest potrzebny. Pasażerowie KM zyskają 5 minut, a kierowcy samochodów osobowych będą się tłoczyć... Beznadziejna decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gustaw korek już na światowida IP: 193.45.14.* 29.04.05, 09:50 Proponuję tym wspaniałym pomysłodawcom buspasa wydzielić jeszcze jeden buspas: już od Światowida. Przecież korki zaczynają się już na osiedlu, gdzie nie można dojechać do ronda Obrazkowa/Mysliborska, gdyż wszyscy skęcają w skót świderska/myśliborska i wyjazd przy BP. Obecnie cześć aut osobowych jeżdzi Obrazkową prosto do Modlińskiej, ale od momentu wprowadzenia bus pasa na Modlińskiej chyba wszyscy będą skręcali w ten skrót. A może i całe Legionowo będzie jeździć przez Tarchomin (tutaj nie ma bus pasa). Będzie więc bardzo przyjemnie - pasażerowie autobusów bedą stali 20-30 min zanim dojadą do Modlińskiej (życzę przyjemnych wrażeń) Od razu wyjaśniem, że jeżdzę autem do śródmieścia i nie mam zamiaru przesiądać się na autobus; powód: do pracy mogę jechać 1 h - przeżyję to jakoś w samochodzie, ale NIE MAM ZAMIARU WRACAĆ tyle samo czasu z centrum, bo mniej więcej tyle zajmie mi dojazd do metra, przesiadka i postój w korku przy wjeździe na Grota. Obecnie wracam autem 25-30 minut. Moja dziewczyna jeździła z Tarchomina komunikacją miejską na Gocław (2-3 przesiadki, gdyż szanowne MZA nie mogą od tej pory wprowadzić linii łączącej pragę Pn i Pragę PD - gdzie jest to zapowiadane 516 ???????/). Jedynym rozwiązniem, aby normalnie dojeżdzać do pracy był samochód, ktory już szczęśliwie posiada i na pewno nie bedzie klientką MZA. pozdrawiam Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Re: korek już na światowida IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 09.05.05, 08:31 1) Nie chcesz sie przesiadac - twoja decyzja - to nie narzekaj, 2) 516 bedzie - po zmianie 509 na 101 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: NIe chcesz jeździć autobusami??? IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:09 To stój kretynie w korkach! najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUSman Edi-A dużo masz tych autobusów ćwoku... IP: 200.140.210.* 12.05.05, 21:59 ...żeby pomieścić tych co sie nagle przesiądą hehehe. Widać od razu żeś ćwoku zwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:27 Czy nie uważacie, że zrobienie przed stacją BP pasa tylko ze skrętem w prawo to poroniony pomysł? Kto tam tak często skręca? Totalna głupota! Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Za 05.05.05, 10:43 To jest prosty sposób na wyeliminowanie pojazdów z drogi głównej, które nieuprawnione będą jechać buspasem. Policja stanie przy takim pasie nakazującym skręcać w prawo i każdego kierowcę przymusi do opuszczenia Modlińskiej. Inaczej spora część kierowców wpychałaby się na środkowy pas, blokując buspas. I to będzie tez swego rodzaju kara, bo zjeżdżając z Modlińskiej w boczne uliczki w prawo nie tak łatwo na nią wjechać znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 04toudi Re: Za IP: *.abplanalp.com.pl 05.05.05, 12:48 buspasa nie będzie na wysokości Płochocińskiej ;-)))). To ja już zupełnie nie rozumię jak to ma działać. Myślę, że chodzi o wytłumaczenie" spóźniamy się z mostem, ale za to macie buspas". Czyli jest jak zwykle ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wołajacy o pomstę Re: Za IP: *.futuro.pl 11.05.05, 23:00 Ciekawe jest to namawianie policji do karania kierowców, dziwne że, nie karali do tej pory chamów z autobusów którzy, nie szanowali żadnych przepisów i skręcali z lewego pasa w prawo, blokując całą Modlińską i wydłużając korki, a teraz te prostaki z czerwono -żółtego złomu maja czelność narzekać że, kierowcy aut prywatnych blokuja im przejazd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:39 Policja stanie? Chyba tobie staje od tego pieprzenia. Myslisz ,ze nie maja oni co robic rano tylko pilnować twojego zasranego buspasa. jezeli nawet to i tak rozsadek zwyciezy i po krotkim czasie sprawie łeb sie ukręci bo tylko totalny nałagan zapanował na modlińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc I JAK TU JECHAĆ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:23 Myslisz ,że to jedyna bzdura którą nam ZDM zafundował. Z jednej uliczki po zmianach wyjeżdzasz na Modlinską i masz do wyboru: skręcasz w lewo w Płochocińską albo w prawo w pole bo na wprost w kierunku Mostu tylko BUSPAS . LOL !! Odpowiedz Link Zgłoś
gatsby BRAWO ZA MĄDRĄ DECYZJĘ !!! 09.05.05, 09:44 NIEZADOWOLONYM KIEROWCOM ZALECAM TRANSFER TYŁKÓW DO AUTOBUSÓW ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BRAWO ZA MĄDRĄ DECYZJĘ !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:18 Lepiej jechać własnym samochodem nawet w korku niż w cuchnącym ścisku w autobusie-życzę miłego jeżdżenia autobusikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edda2000 Re: BRAWO ZA MĄDRĄ DECYZJĘ !!! 11.05.05, 15:21 Sam pomysł bus pasa to jedno, ale tekst "przesiadzcie sie do autobusów" to dopiero super rada. Prosze bardzo: dojeżdzam do pracy za Janki. Chcesz sie zamienic ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: BRAWO ZA MĄDRĄ DECYZJĘ !!! IP: *.futuro.pl 11.05.05, 22:51 a ja tobie wymianę mózgu, człowieku o ile nim jesteś,czy pomyślałes o tym że, duża część mieszkańców Tarchomina używa samochodów do pracy i raczej niemożliwe jest aby przewieźli swoje samochody czerwono - żółtym rozklapciałym złomem, a jeśli zżera cię zazdrość że, ktoś inny ma samochód to moze weź się do roboty a nie wymyślasz kretyńskie idee i podsuwasz je pismakom ganiającym za sensacją i łatwym poklaskiem wśród plebsu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:16 No i proszę. Dzisiaj mieliśmy fajny koreczek.A było tak dobrze. Pewnie pieniacy z autobusów cieszą się, że doprowadzili do dawnego stanu. Mam nadzieję, że w zamian za to będziecie się dusic w tych swoich busach, a lato juz blisko. Ludzie piszmy do ZDM-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 195.8.101.* 10.05.05, 09:50 Przesiądź się do autobusu i ciesz się razem z pieniaczami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:57 To chyba dowcip! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 195.8.101.* 10.05.05, 10:00 Wolę mój dowcip, niż Pańskie życzenie komuś, by udusił się w autobusie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:41 To przeciez wy sami narzekacie na tłok w autobusach. Teraz bedzie wam pewnie jeszcze lepiej, bo zachęcacie do przesiadki z auta. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka1 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 10.05.05, 10:58 1000 RAZY NIE!!!!!!!!!!!!!!!! To co dzisiaj dzialo sie na Modlinskiej to horror. Od ostatnich opadow sniegu nie bylo takich korkow. Pani z biura prasowego ZDM powiedziala, ze spodziewa sie fali protestow. Ciekawe dlaczego? Bo w ZDM wszyscy wiedza ze ten pomysl jest poroniony!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.153.94.* 10.05.05, 12:20 A w jakich godzinach byl korek i na jakim odcinku Modlinskiej?? Bo jak jechalem autobusem o 7.10 z Konwaliowej to korka ni ebylo- ani na bus pasie, ani na dwoch pasach obok, Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka1 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 10.05.05, 12:25 Przed 9. Cala Modlinska stala, mimo ze niektore samochody jechaly buspasem. Ale policji nie bylo i mysle ze nie bedzie. Sami sobie zdaja sprawe ze to bezsens. I chwala im za to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.153.94.* 10.05.05, 12:43 Ufff. no tak, inna pora. Nie chce mi sie rano wstawac, ale jednak o 7 nie ma takich korkow- za to tlok w autobusach jest nieporownanie wiekszy- bo Ci ktorzy z nich korzystaja- urzednicy uczniowie studenci jada na 8. Ci ktorzy jada na 9- czyli pracownicy biznseu- korzystaja z samochodow. Jednak z moch obserwacji wynika,m iz najgorsze korki sa mniej wiecej od okolo 7.30 do 8.15-30. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domininisia Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 10.05.05, 12:47 Nie będe krytykować niczyich wypowiedzi, bo to nie jest moim zamiaram. Wydaje mi się, że większość osób opowiadająca się "przeciw" nie musi jeździć komunikacją miejska. Mi pomysł z bus-pasem się podoba :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunetka Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.153.94.* 10.05.05, 12:55 Chyba jestes blondynka. Te osoby nie tylko nie musza, ale wrecz nie chca jezdzic komunikacja miejska tylko samochodami, i dlatego nie podoba im sie bus pas, bo moze wydluzyc ich czas dojazdu. \Pomysl zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunet Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.home.net.pl / *.home.net.pl 13.05.05, 00:01 Ja słoneczko musze jeździć samochodem. Taka praca. I oczywiście nie podoba mi się pomysł jakiejś grupki typu "SAMOOBRONA" pasażerów autobusów żeby jedni mieli mieć lepiej a inni gorzej chociaż z moich obserwacji wynika, że i jedni i drudzy maja teraz gorzej. Ot jeszcze jeden głupi pomysł a koszty duże. Pieniądze mogły pójść na inne szczytne cele a tak poszły w błoto a nawet przyniosą dalsze straty. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka57 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 10.05.05, 13:14 >zgadzam się w 100% >a o dzieciach i młodzieży dojeżdżajacych do szkół nie myślicie? >zauważcie, że jak mają wakacje to są na Modlińskiej luzy i do pracy z Tarchomina na sródmieście mozna dojechać autobusem 20 min - od września ok. godz. >wystarczyłoby uruchomić pas dla autobusów od7do 8 >pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 217.11.151.* 10.05.05, 13:42 Zgadzam się wystarczy żeby pas dla autobusów był w godzinach 7-8. Bo teraz już po 6 tej robią się korki czego wcześniej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikka Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.mbms.com.pl 10.05.05, 15:37 jestem jak najbardziej przeciw !!!Proponuje pogrążyć tych ,którzy sa odpiowiedzialni za wdrożenie takiej decyzji w życie.. Mikka Odpowiedz Link Zgłoś
paluszek11 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 11.05.05, 09:20 Jeżeli jesteśmy przeciw, to protestujmy, bo później pojawiają się głosy ZDM, że nie otrzymują protestów (vide dzisiajeszy artykuł w GW, z wypowiedzią jakiejś pani Urszuli, ze tylko dwa maile). zdm@zdm.waw.pl Nie tak trudno napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 81.210.86.* 11.05.05, 09:49 Osobiście uważam, że najlepszą formą demonstracji naszej siły (kierowców) i mobilizacji będzie nałogowe korzystanie z BUS-PASA, jeżeli wszyscy będą jeździć jak zawsze i nieprzejmować się BUS-pasem to policja nie będzie miała możliwości tego powstrzymać. Proponuje robić takie akcje w upalne dni aby busowicze się wypocili przed pracą:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jep Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 64.71.177.* 13.05.05, 19:22 Dwa dni temu widziałem jadące 3 samochody osobowe na buspasie z włączonym lewym kierunkowskazem. Policja na motorach stała ale ich nie zastrzymała bo wyglądało ,że nikt ich nie chciał wpuścić na środkowy a stać i blokować pasa na takiej drodze nie mozna. Więć faktycznie da sie przejechać. Nie pochwalam tego ale jak nas kierowców gdzieś mają to czemu nie. Jeszcze raz powtarzam: Busapasa w takich miejcach (poza centrum miasta) nigdzie w europie sie nie wyznacza a szczególnie na arteriach wlotowych czy przelotowych jak Modlińska. Czemu np nie ma do tej pory Buspasa na Al. Krakowskiej albo na Puławskiej od Piaseczna? Bo ta,m ludzie zdrowiej myslą i sa bardziej cywilizowani . A u nas na Tarchominie tylko prywata wiocha i "układy". I pewnie jak zwykle ktos na tym pasie niezle zarobił. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 13.05.05, 23:06 Gość portalu: Jep napisał(a): > Dwa dni temu widziałem jadące 3 samochody osobowe na buspasie z włączonym > lewym kierunkowskazem. Policja na motorach stała ale ich nie zastrzymała bo > wyglądało ,że nikt ich nie chciał wpuścić na środkowy a stać i blokować pasa > na takiej drodze nie mozna. Więć faktycznie da sie przejechać. Nie pochwalam > tego ale jak nas kierowców gdzieś mają to czemu nie. Tylko do najbliższego skrzyzowania, gdzie zgodnie ze znakami poziomymi muszą skręcić w prawo. Ścisłe monitorowanie pasa wyeliminowałoby takich osobników. > Czemu np nie ma do tej pory Buspasa na Al. Krakowskiej albo na Puławskiej od > Piaseczna? Bo ta,m ludzie zdrowiej myslą i sa bardziej cywilizowani . A u nas > na Tarchominie tylko prywata wiocha i "układy". I pewnie jak zwykle ktos na > tym pasie niezle zarobił. Ale Puławską nie jeździ ponad 100 autobusów na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia579 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 25.05.05, 12:07 tarantula01 napisał: > Gość portalu: Jep napisał(a): > > > Dwa dni temu widziałem jadące 3 samochody osobowe na buspasie z włączonym > > lewym kierunkowskazem. Policja na motorach stała ale ich nie zastrzymała > bo > > wyglądało ,że nikt ich nie chciał wpuścić na środkowy a stać i blokować p > asa > > na takiej drodze nie mozna. Więć faktycznie da sie przejechać. Nie pochwa > lam > > tego ale jak nas kierowców gdzieś mają to czemu nie. > > Tylko do najbliższego skrzyzowania, gdzie zgodnie ze znakami poziomymi muszą > skręcić w prawo. Ścisłe monitorowanie pasa wyeliminowałoby takich osobników. > Jeśli na modlińską wjeżdza się na ostatnich światłach przed mostem (koło stacji BP) to skręcając w prawo właściwie to powinno sie skręcić najpierw na pas przechodzący w przystanek autopusowy, a następnie skręcić na prawy pas (czyli BUS PAS) i dopiero stamtąd na pas środkowy. Tylko jest jeden problem kierowcy jadący środkowym pasem nie zawsze chcę wpuszczać. Zwykle się udaje, ale w zeszłym tygodniu sama musiałam niezły kawałek drogi jechać wolno buspasem z włączonym kierunkowskazem i niestety nikt nie chciał mnie wpuścić (a ponieważ jechałam wolno, bo chcąc zmienić pas musiałam dostosować prędkość do sąsiedniego pasa, to automatycznie częściowo blokowałam pas za sobą). W końcu po prostu stanęłam i dopiero wtedy ktoś raczył mnie wpuścić. Wiec czasem to naprawdę jest niezamierzone. A przesiąść się do autobusu może i mogłabym (zaoszczędziłabym przynajmniej na beznzynie) gdybym miała nim sensowny dojazd do pracy. Niestety obecnie na takiej przesiadce tylko bym straciła. Pomimo wydłużenia obecnie czasu dojazdu i tak ten dojazd samochodem zajmuje mi o połowę mniej czasu niż gdybym jechała autobusem (bo tutaj musiałabym jeszcze doliczyć konieczny czas dojścia do przystanku oraz czas oczekiwania na autobus (w tym przesiadka)). Już nawet nie chodzi tutaj o komfort, ale czasowo to mi się nie opłaca. Więc pozostanę przy samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc_kasia Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.pl.auchan.com, / 195.114.161.* 11.05.05, 10:30 Jeśli ktoś podejmuje decyzje o wydzieleniu bus-pasa to powinien się zastanowić czy daje kierowcom samochodów jakąś alternatywę. Mnie czeka codzienne pokonywanie trasy do pracy Dąbrówka Wiślana-Piaseczno samochodem i nie widzę możliwości jazdy komunikacją miejską, bo będę nią jechała ok. 2h w jedną stronę (i jeszcze od autobusu do birua w Piasecznie będę miała ok 1,5 km spaceru na piechotę). Dlaczego nikt nie pomyślał o tych, którzy nie jadą do Centrum tylko dalej? Warszawska komunikacja miejska jest zbyt niewydolna (jedna niedokończona linia metra, zapchane autobusy-proponuje przejażdżke z Wilanowskiej do Piaseczna 709 które jedzie krócej ale jest zapchane lub 710 które jest luźniejsze ale jedzie ok 1h), żeby porywać się na coś takiego. Próbowałam nawet dojeżdżać do pracy pociągiem, ale pociąg osobowy jadący ze Śródmieścia przepuszcza wszystkie inne i więcej stoi niż jedzie - porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacK Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 193.201.167.* 11.05.05, 09:42 Jestem przeciw i będę jeździł bus pasem, ewentualnego mandatu nie mam zamiaru zapłacić. Pozdrawiam kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E-4 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.ae.ge.com 11.05.05, 10:03 Jesli juz jest bus pas, to co E-4 robi na srodkowym pasie miedzy samochodami osobowymi, a nie jedzie specjalnie wytyczonym pasem? Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 11.05.05, 10:09 tez zauwazyłam te środkowe manewry E-4.. wrrrrr,,, a maila już wysłałam... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:41 przeciw to mało powiedziane, jechałam z Białołęki do mostu Grota ponad godzinę w tym czasie pasem dla busów przemknęły 3 (słownie: trzy) autobusy z 20 (słownie: dwudziestoma) osobami w środku. To skandal co wymyśla miasto. Taki wynalazek to mocno nieświeża kiełbasa wyborcza. Niech się ktoś w końcu zastanowi że dla interesu garstki pasażerów komunikacji miejskiej nie można upokarzać tysięcy mieszkańców ulicy Modlińskiej. Zamiast wydawać głupio pieniądze na oznakowanie wydzielonego pasa dla kilku autobusów zajęto się w końcu sprawą skanalizowania także drugiej strony ulicy Modlińskiej. To śmieszne że mając pod nosem oczyszczalnię ścieków my dalej musimy korzystać z szambowozów jak za króla Ćwieczka. A może jak z tym smrodkiem podjedziemy pod gabinet pożal się Boże prezydenta miasta to wtedy coś do niego dotrze. Zamiast zajmować się malowaniem znaczków na jezdni i wymyślać udogodnienia dla garstki zabierze się wreszcie za rozwiązywanie prawdziwych problemów do czego potrzebne jest coś więcej niż wiadro farby. USUNĄĆ PAS DLA BUSÓW NATYCHMIAST. PRZYŁĄCZYĆ MODLIŃSKĄ DO CYWILIZACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 5.5R5D* / 194.250.98.* 11.05.05, 13:29 mam prosbe przesylajcie adres tego forum na adres to moze cos to zmieni: zdm@zdm.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akcja wyslij e-maila do zdm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.5R5D* / 194.250.98.* 11.05.05, 13:32 mam prosbe przesylajcie adres tego forum na adres to moze cos to zmieni: zdm@zdm.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.bbtec.net 13.05.05, 18:58 Ale szambo z tym buspasem na Modlińskiej. Nie było korków a teraz znowu są. Kto za to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Automobilista Re: PRZECIW IP: *.bumar.com 11.05.05, 12:27 Ja jestem jak najbardziej przeciw temu durnemu bus-pasowi. Już dośc prymitywnych "rozwiązań", które nie roziwązują niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonakli Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 11.05.05, 12:40 Nie jestem przeciwko buspasowi, ale durnym i chamskim kierowcom aut, to właśnie oni blokują ruch na ulicy Modlińskiej, wpychają się gdzie i jak popadnie, jak wyminą choćby jedno auto to już sukces, co tam że ruch na drugim blokują, wjeżdżają na ścieżki rowerowe potem musza z nich wyjechać niekoniecznie tam gdzie to dozwolone i kolejne "zatamowania" w ruchu. Popatrzcie na siebie w lusterku rano jak jedziecie z zaciśniętymi zębami przez które "cedzicie" przekleństwa bo własnie zjeżdzacie przez trwanik ze ścieżki rowerowej i ktoś was nie wpuścił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 5.5R5D* / 194.250.98.* 11.05.05, 13:22 buspas potrzebny byl do momentu gdy nie bylo "normalnego" wiazdu na grota, teraz bylo ok ostatnie duze korki byly w listopadzie, po za tym na pas lokalny mozna bylo podzielic na dwa mniejsze i tez bylo by ok, ale tak uwazam ze jest zbedny i tylko utrudnia dojazd mieszkancow tarchomina i legionowa jablonej a takze calej masie ludzi z nowego dworu i inny miast w promieniu nawet do 70km i oni napewno nie maja alternatywy dojazdu mzk. takze bojkotujmy ten pas bo ktos dawno temu stwierdzil ze to bedzie dobre rozwiazanie ale zanim go wprowadzil wszystko sie usabilizowalo(m.in. dzieki modernizacji wjazdu na grota) i do centrum z tarchomina mozna bylo rano dojechac nawet w 20 min(autem) teraz do tyle zajmuje mi dojazd do plochocinskiej.mam nadzieje ze tym razem szybciej zobacza co spowodowal ten nieszczęsny pas i odwolaja decyzje o jego stworzeniu bardzo szybko i nie bedziemy czekac rok czasu na likwidacje korkopasa. ja wiem ze biala farba i znaki drogowe sa tansze od np przedluzenia lini tramwajowej do tarchomina ale przeciez bialoleka rozbudowuje sie coraz szybciej i takie prowizoryczne rowiazania nie beda powodowały skuteczego zamkniecia problemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apandinus Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: 195.20.110.* 11.05.05, 14:16 Jestem zdecydowanie przeciwny! To kompletny kretynizm - przynajmniej w takim wykonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.mofnet.gov.pl 11.05.05, 15:18 Jestem zdecydowanie przeciwna. Drożność Modlińkiej od paru miesięcy poprawiła się zdecydowanie. Dotyczy to również autobusów. Dlaczego więc teraz wprowadza się spóżnioną decyzję o buspasie, który niczego nie polepszy (nawet dla autobusów) a będzie znacznym utrudnieniem dla kierowców. Wszyscy kierowcy samochodów osobowych - musimy bojkotować tę decyzję i zrobić wszystko aby buspas zlikwidowano. Modlińska nie jest ulicą w centrum Warszawy. Jest arterią dojazdową do Warszawy i komunikacja miejska nie powinna być uprzywilejowana kosztem innego transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jep BUS PAS W TAKICH MIEJSCACH !? TYLKO U NAS IP: 64.71.177.* 13.05.05, 19:08 Powiem więcej .Nie tylko że nie rejon Centrum Miasta ale to jest arteria przelotowa dla wielu samochodów spoza miasta , ciężarówek . Nigdzie na świecie nie stawia sie w takich miejscach BUSPASA bo to tak jakby na Marszałkowskiej postawić progi zwalniające bo mieszkańcom przeszkadza zbyt szybka jazda samochodami. Totalna bzdura i ZDM będzie sie z tego tłumaczyć. Zbierać podpsiy można za każdą bzdurą i tak było tym razem. Ktos jak zwykle zgarnie kase za malowanie a potem za wypalanie białej farby jesienią tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: BUS PAS W TAKICH MIEJSCACH !? TYLKO U NAS 13.05.05, 23:03 Gość portalu: Jep napisał(a): > Totalna bzdura i ZDM będzie sie z tego tłumaczyć. Zbierać podpsiy można za > każdą bzdurą i tak było tym razem. To nie jest bzdura dla sporej grupy podróżujących codziennie Modlińską KM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: BUS PAS W TAKICH MIEJSCACH !? TYLKO U NAS IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.05.05, 00:06 tarantula01 napisał: > To nie jest bzdura dla sporej grupy podróżujących codziennie Modlińską KM. Ta spora grupka ludzi w autobusach i tak będzie stała dalej w korkach co widać po ostatnim tygodniu.A chyba juz tak od listopada było na dojazdach do "mostu" nieżle. Więc po co to całe zamieszanie było robić. A ZDM niech lepiej łata dziury i nierówności w jezdniach których na Tarchominie i na samej Modlińskiej mamy pełno zamiast wydawać nasze pieniądze na takie eksperymenty z pasami. Odpowiedz Link Zgłoś
ghost33 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 11.05.05, 17:15 Do ZTM: "W związku z uruchomieniem od początku maja specjalnego bus pasa na ulicy Modlińskiej - jadąc prosto w stronę Mostu Grota-Roweckiego, mam zasadnicze pytanie i zdecydowanie proszę o odpowiedź: Jakie sankcje poniesie kierowca autobusu, który bez wyraźnej potrzeby, nie jedzie bus pasem, a świadomie narusza przestrzeń przeznaczoną dla pozostałych pojazdów ? Przykładów takiego zachowania można byłoby z każdego dnia podać kilka. Oto jeden z nich, który wydarzył się dzisiaj 11 maja 2005 r. około godz. 06 55: za skrzyżowaniem ulicy Modlińskiej i Płużnickiej. Jadący bus pasem przegubowy pojazd linii E - 4, nr boczny 5738 zjeżdża z pasa dla autobusów i jedzie środkowym pasem jezdni na którym ściśnięte są pozostałe pojazdy. Prawdopodobnie jedzie tak, aby wjechać na wiadukt ulicy Modlińskiej przebiegający nad ulicą Płochocińską, zamiast jechać dołem pasem przeznaczonym dla autobusów i jednocześnie przepuszczać pojazdy jadące ul. Płochocińską bowiem tam pierwszeństwo ma Płochocińska włączające się do ul. Modlińskiej. W tym czasie pas przeznaczony dla autobusów był zajęty przez jadące autobusy, a kierowca linii E - 4 zobaczył troszkę luźniejszy przejazd wiaduktem, bowiem samochody zatrzymało czerwone światło na skrzyżowaniu Modlińskiej i Płużnickiej. Nie przyspieszył, bowiem z powodu awarii mojego auta, ( prawdopodobnie przytkał się gaźnik ), wjeżdżał na wiadukt z prędkością nie większą niż 10-15 km/h, trąbiąc w tym czasie i pomrugując światłami, aby mnie pogonić. Zdecydowanie domagam się ochrony moich praw jako równorzędny uczestnik ruchu drogowego. Jeśli został wydzielony bus pas, kierowcy autobusów powinni poruszać się tylko tym pasem. Wyobraźmy sobie bowiem sytuację, gdy bus pasem podążać będą autobusy i na jednym, a może dwóch pozostałych pasach ruchu, również będą znajdować się jadące bez uzasadnienia autobusy ( trasa przebiegu linii autobusu skręcająca w lewo od ul. Modlińskiej). Prawda, jak łatwo skomplikować życie stłoczonym z czterech do dwóch pasów ruchu pozostałym samochodom? Bus pas, który powstał, miał dwa pasy ruchu, a teraz jest to jeden bardzo szeroki pas specjalnie wydzielony dla autobusów, które i tak naruszają pozostawioną wąską przestrzeń dla innych uczestników ruchu na drodze? Proszę o odpowiedź jakie konsekwencje poniesie wspomniany kierowca autobusu i jakie środki podejmie w przyszłości ZTM, aby ustrzec się przed podobnymi przypadkami ?" Pismo takiej treści skierowałem dzisiaj do ZTM Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: NIE PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:27 A ciekawe co z kretynami którzy samochodami osobowymi wjeżdżają na bus-pas??? też mamy spisywać ich rejestracje i podawać straży miejskiej??? bardoz chętnie tym się zajmę ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 21:59 Uważam, że była to najgorsza rzecz jaką mogli na Modlińskiej zrobić, zamiast budować nowe mosty, to ograniczają pasy dla samochodów, BRAWO!!!!! przed BUSPASEM korków nie było, a teraz są... i to duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgodny Zdecydowanie TAK za buspasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:16 Pozdrawiam wszystkich ktorzy sa za buspasem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atom Re: Zdecydowanie TAK za buspasem IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:53 Zmasowany atak kierowców osobówek i tak nic nie pomoże - autobusy górą! tak ma być i tak będzie! kto się nie zgadza, niech stoi w korkach, najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Zdecydowanie NIE - Bus Pas WON ZA DON !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:13 Gość portalu: atom napisał(a): > Zmasowany atak kierowców osobówek i tak nic nie pomoże - autobusy górą! tak ma > być i tak będzie! kto się nie zgadza, niech stoi w korkach, najlepszego! Rozum ci wysechł ale modle się za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:15 No i dzisiaj to był już szczyt! Co za barany wymysliły ten bus-pas!!!Szlag mnie dzisiaj trafił. Czegos takiego to już od dawna nie było. Możemy wszyscy podziekowac wspaniałego pomysłu. Ale pocieszam się faktem, że ci mądrale z autobusów też stoja w korkach. Chcieli szybciej dojechac do teraz maja. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: ___JESTEŚ PRZECIW BUSPASOWI NA MODLIŃSKIEJ? 12.05.05, 16:42 Dziś to przyczyną korka np. była stłuczka (PKS wjechał w tył osobowego) na wysokości kanałku żerańskiego. Wczoraj i przedwczoraj na Modlińskiej też były lokalnie stojące zawalidrogi po stłuczkach. Ciekawe, że nagle zapomnieli kierowcy uważnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apandinus ja wysłałem taki protest: IP: 195.20.110.* 12.05.05, 11:24 na adres zdm@zdm.waw.pl Szanowni Państwo, Chciałbym podzielić się kilkoma refleksjami na temat uruchomionego niedawno tzw. "buspasa" na ul. Modlińskiej. Rozumiejąc potrzebę uprzywilejowania komunikacji masowej chcę zdecydowanie zaprotestować przeciwko wprowadzaniu w tym celu takich rozwiązań, jak wspomniany "buspas". Od ponad pół roku dojeżdżam codziennie ul. Modlińską do pracy. Sytuacja, na tej jednej z najbardziej zatłoczonych ulic dojazdowych do Centrum Warszawy, znacznie się poprawiła (i to zarówno dla autobusów jak i innych pojazdów) po przerobieniu wjazdu na most Grota-Roweckiego. Ruch na ulicy był w zasadzie płynny, nawet w godzinach porannego szczytu (nie licząc odcinka pomiędzy ul. Mehoffera i Światowida, gdzie trwa remont kanalizacji). Uruchomienie "buspasa", jeżeli w ogóle skróciło czas przejazdu autobusów ul. Modlińską - to nieznacznie, spowodowało natomiast totalne "zakorkowanie się" nie tylko samej ul. Modlińskiej, ale szeregu ulic dojazdowych do niej, znacznie wydłużając czas dojazdu do pracy z osiedli Tarchomina. W mojej ocenie, podjęta przez ZDM decyzja nie tylko niczego nie poprawiła, ale rażąco pogorszyła sytuację ruchu wszelkich pojazdów ulicą Modlińską. Przykro mi, ale nie mogę się powstrzymać od stwierdzenia, że jest to zwyczajna głupota i przykład pójścia na łatwiznę. Proszę tam pójść i zobaczyć, co Państwo zrobiliście. Tak, jak zaznaczyłem na wstępie, nie jestem przeciwnikiem uprzywilejowywania komunikacji miejskiej, ale przeciwko temu, do czego Państwo doprowadziliście uruchamiając w taki sposób "buspas" na ul. Modlińskiej - ZDECYDOWANIE protestuję! Jeżeli już, to: 1. Trzeba było to zrobić po zakończeniu budowy kanalizacji, 2. Np. po wakacjach, 3. Wytyczyć 2 pasy ruchu na szerokim prawym pasie (do ruchu lokalnego), 4. I zastanowić się czy to w ogóle potrzebne (moim zdaniem - NIE). Proszę o weryfikację tej absolutnie złej i - mam wrażenie - kompletnie nieprzemyślanej decyzji. Podobnego kuriozum nie widziałem ani w żadnym z miast Polski, ani Europy, w których miałem okazję mieszkać, bądź przebywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszbu Re: ja wysłałem taki protest: IP: *.abc.com.pl 12.05.05, 12:04 ja ten protest poparłam i także wysłałam do zdm może trzeba zorganizować akcję zbierania podpisów odnośnie likwidacji buspasa? chociaż nie wydaje mi się, żeby odpowiedzialny za decyzję przyznał się do błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka1 odpowiedz rzcznika ZDM 12.05.05, 12:29 Oto odpowiedz Pani Rzecznik, ktora dzisiaj otrzymalam. A wiec beda obserwowac... Ciekawe jak dlugo i jakie wnioski wyciagna... Szanowna Pani! Wytyczajac specjalny pas dla autobusów Zarzad Dróg Miejskich zrealizowal potrzeby spoleczne, postulowane od dluzszego czasu na lamach wielu gazet m.in. "Gazety Wyborczej" i "Super Expressu". Zarzadca drogi, przewidujac niezadowolenie kierowców prywatnych aut (o czym informowalismy Zarzad Transporu Miejskiego we wrzesniu 2004 r.) raczej zwlekal z podjeciem tej sprawy. Jednak pod naciskiem mediów przeprowadzilismy badania (konkretnie zlecilismy je naukowcom z Politechniki Warszawskiej) i w ich wyniku przygotowalismy projekt, który zostal zatwierdzony przez Inzyniera Ruchu Miasta Stolecznego Warszawy. Zapewniam Pania, ze ZDM bedzie obserwowac sytuacje, robic pomiary ruchu (które, by byly wiarygodne musza "przeczekac" okres poczatkowego chaosu zawsze towarzyszacego zmianom) i wyciagnie odpowiednie wnioski. Pragne dodac, ze decyzje w tej sprawie, podobnie jak we wszystkich dotyczacych ruchu w miescie, podejmuje Inzynier Ruchu (funkcje zarzadcy drogi i zarzadzajacego ruchem sa w Warszawie rozdzielone). Z wyrazami szacunku Urszula Nelken rzecznik prasowy ZDM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 12:56 A kierowcy samochodów osobowych jazda do autobusów komunikacji miejskiej!!! każdy chciałby du.pę wozić swoim autem, nie ma tak lekko! będą fotoradary, policja, mandaty! wtedy może jeden z drugim przypomni sobie co to jest komunikacja miejska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka1 Cretino 12.05.05, 13:04 Rozumiem ze nie stac Cie na samochod ale wyladuj swoja frustracje gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszbu Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.abc.com.pl 12.05.05, 13:05 a niby dlaczego??? Mam samochód dla swojej wygody i będę nim jeździć i nie widzę powodu nadawania przywilejów komunikacji miejskiej kosztem innych uczestników ruchu. Większość musi się rano stawić w pracy i nikt nie ma ochoty na stanie w korkach, to oczywiste, ale nie rozumiem nagonki na wlascicieli samochodów. I jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia, dlaczego taksówki maja prawo jezdzenia buspasem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:31 Skoro nie widzisz powodu żeby przesiadać się do komunikacji miejskiej TO STÓJ W KORKACH skarbie! i zaciskaj zęby bo ci w autobusach jadą szybciej! hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naszbu Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.abc.com.pl 12.05.05, 13:40 Skarbie to Ty możesz mówić do swojej panienki a nie do mnie... a wracając do tematu to wdrożenie w życie bzdurnego pomysłu na pewno nie jest argumentem motywującym do przesiadania się w autobus i życzę Ci, żeby wściekli kierowcy osobówek bardzo skutecznie korkowali buspas każdego dnia:-)....myślę, że policja im niestraszna, wszystkich nie wyłapią...zresztą już nie takie akty desperacji w korku widziałam:-) Poza tym co Ty taki cięty na wlaścicieli samochodów jestes, sam nie masz i to w ramach zazdrości?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:44 Beziesz wył i płacił skarbeczku! już niedługo! błłłłlaachchchaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Ediego PRECZ Z BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 65.114.243.* 13.05.05, 15:26 Edi . To ja twoja matka. Jest mi wstyd za ciebie. Idź lepiej do piaskownicy.Tak zebym cię widziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jep Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.71.177.* 13.05.05, 19:12 Edi nie ma i miec samochodu nie będzie bo podobno do piaskownicy jeszcze gania. Tak gdzies tu czytałem.Ale moze ktoś zmysla chociać po wypowiedziach Ediego raczej skłaniałbym sie w kierunku tezy o zbyt młodym wieku naszego trolla Ediego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek EDI TY CHORY POJE..CU-PASBUSIE IP: *.gci.net 13.05.05, 15:15 Gość portalu: Edi napisał(a): > Skoro nie widzisz powodu żeby przesiadać się do komunikacji miejskiej TO STÓJ W > > KORKACH skarbie! i zaciskaj zęby bo ci w autobusach jadą szybciej! hehehe... A gnij sobie w tym autobusowym smrodzie śmierdzący pojebusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:04 Tylko, że policja jak na razie to chyba nie jest chętna i sami uważaja, że to poroniony pomysł. Kiś się, kiś dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: JESTEM ZA BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 15:30 Też napisałem do ZDM, a co mi tam, poprosiłem żeby nie ulagali naciskom kilku frustratów, ktorym się nie podoba że komunikacja miejska w stolicach świata ma uprzywilejowaną pozycję, jeszcze pogadam ze znajomymi żeby też wysłali maile ZA bus-pasem. A jutro wielka łapanka na Modlińskiej!!!! hehehehehheeeeee...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: OCZYWIŚCIE JESTEM PRZECIW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 15:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: PRECZ Z BUS-PASEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 65.114.243.* 13.05.05, 15:19 Poje..ym zwolennikom buspasa mówię : myjcie sie rano zasrańcy to moze sie do busa przesiądę. No i nie wiedziałem ze tu sam ZDM pisze na forum. Ile kasy wzięła ta firma co malowała te ch..owe pasy. Założę sie ,że to jeden wielki przekręt za nasze podatników pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc BUS PAS WON ZA DON razem z ZDM!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:19 Gość portalu: Edi napisał(a): > A kierowcy samochodów osobowych jazda do autobusów komunikacji miejskiej!!! Uważaj bo ja też się nie myję to będzie jeszcze bardziej w tych autobusach od nas obu śmierdziało !! > każdy chciałby du.pę wozić swoim autem, nie ma tak lekko! A co . Mam do klienta autiobusem jeździć buraku ? > będą fotoradary, Hehe na razie słyszałem o atrapach bo kasy brak. > policja, mandaty! wtedy może jeden z drugim przypomni sobie co to jest > komunikacja miejska!!! Buuaaahhahhaha . Ale Bolek. Bolek troll. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: odpowiedz rzcznika ZDM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:18 Wywalic z pracy i pozbawić tytułów tych naukowców, powrócić do normalności i logiki. Panów w mundurach zagonić do szukania bandziorów, a nie do karania ludzi jadących do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.05.05, 13:34 Osobiście dzisiaj zadzwoniłem i poprosiłem żeby zrobili porządek na Modlińskiej, obiecano mi że dopóki nie założą fotoradarów będą tam regularne patrole drogówki! To się będzie działo! nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! 12.05.05, 14:25 > Osobiście dzisiaj zadzwoniłem i poprosiłem żeby zrobili porządek na > Modlińskiej, obiecano mi że dopóki nie założą fotoradarów będą tam regularne > patrole drogówki! To się będzie działo! nareszcie! Fotoradarów nie założą, bo godzina widoczna na zdjęciach z fotorapida nie jest datą pewną. W sądzie ludzie będą tłumaczyli, że jechali o 10.30 i buspas nie obowiązywał. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! 12.05.05, 16:49 mlopaci napisał: > > Osobiście dzisiaj zadzwoniłem i poprosiłem żeby zrobili porządek na > > Modlińskiej, obiecano mi że dopóki nie założą fotoradarów będą tam regula > rne > > patrole drogówki! To się będzie działo! nareszcie! > Fotoradarów nie założą, bo godzina widoczna na zdjęciach z fotorapida nie jest > datą pewną. W sądzie ludzie będą tłumaczyli, że jechali o 10.30 i buspas nie > obowiązywał. Jeżeli fotoradar będzie z atestem, to godzina jest pewna. Przynajmniej w okresei, kiedy atest na fotoradar jest ważny. Odpowiedz Link Zgłoś
mlopaci Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! 12.05.05, 17:42 tarantula01 napisał: > mlopaci napisał: > > > > Osobiście dzisiaj zadzwoniłem i poprosiłem żeby zrobili porządek na > > > Modlińskiej, obiecano mi że dopóki nie założą fotoradarów będą tam > regula > > rne > > > patrole drogówki! To się będzie działo! nareszcie! > > Fotoradarów nie założą, bo godzina widoczna na zdjęciach z fotorapida nie > jest > > datą pewną. W sądzie ludzie będą tłumaczyli, że jechali o 10.30 i buspas > nie > > obowiązywał. > Jeżeli fotoradar będzie z atestem, to godzina jest pewna. Przynajmniej w > okresei, kiedy atest na fotoradar jest ważny. Atest fotorapida jest na pomiar prędkości. Zdjęcie z fotoradaru jest dokumentem elektronicznym, dla dokumentów elektronicznych wymagane jest "znakowanie czasem" - więcej o znakowaniu czasem np. na stronie www.certum.pl/pl/uslugi/ts/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:29 A skąd kaska na te fotoradary? Z Unii? Bo w kasie pusto cheba. Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: JUTRO BĘDZIE STAŁA POLICJA!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 11:43 Jakoś nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Co ty gosciu pierd....isz!!!!!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.05.05, 19:59 Ja dzwoniłem w ważniejszych sprawach na policję przy Żytniej i kazali mi pisać pisma do naczelnika. Wiec nie pier...ol że tak sobie zadzwonileś i juz bedzie zjazd policji. Pewnie z ZDM nadajesz i troszku sytuację chcesz uratować ale i tak długo ta sytuacja nie potrwa. W stolicy słuczek rano od diabła i nikt na dłużej nie będzie tego burdelu pilnować a fotoradary to między bajki włóż chyba ,że sam je sfinansujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Rzecznik ZDM do zwolnienia.Dyr. ZDM też i jeszcze. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.05.05, 19:47 No i co miało być pieknie i co ? Do chwili wytyczenia buspasa wychodząc z domu po 8 -ej jechałem autobusem do Auchan 10 minut spod Ratusza na Białołęce a teraz po 10 maja ..... 35-40 minut.I tak jest już codziennie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem jak jest około 7-ej ale podejrzewam ,że tak samo. Kto badał konsekwencje BUS PASA? Uważam ,że ZDM tylko potwierdza ,że są amatorami a Studenci z Politechniki .. no cóż chyba piwo pili pod Championem niż coś tam badali bo nawet dziecko mogło przewidzieć to co się stało.Były naciski na BUS PAS to teraz bedą naciski na odwołanie Dyrekcji ZDM a i komus z władz naszej dzielnicy powinno się za ten burdel oberwać. Proponuję niech to całe towarzystwo od badań i ZDM od rana obserwują te nowe "zatwardzenie" na Modlińskiej ,które sami wywołali. Przez głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Rzecznik ZDM do zwolnienia.Dyr. ZDM też i jes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 22:47 Słuchaj kolego. Korki porobiły sie nie tylko na Modlińskiej ale przede wszystkim na dojazdach do niej . Stoja w nich autobusy i ci co o buspas walczyli tylko cicho siedzą bo im teraz głupio patrzeć w gały tym których na podpisy za tą bzdurą namawiali. Odpowiedz Link Zgłoś
tarantula01 Re: ja wysłałem taki protest: 12.05.05, 16:57 Gość portalu: apandinus napisał(a): > Jeżeli już, to: > > 1. Trzeba było to zrobić po zakończeniu budowy kanalizacji, Gdyby nie było tej budowy kanalizacji (zwężenie Modlińskiej do 2 pasów na północ od Światowida), to nie byłoby też tego względnego okresu bez korków. > 2. Np. po wakacjach, Co roku coś miało być po wakacjach, a potem nie było. > 3. Wytyczyć 2 pasy ruchu na szerokim prawym pasie (do ruchu lokalnego), Przepustowość ulicy=przepustowości najwęższego miejsca. Podział tego szerokiego pasa niewiele by dał, bowiem od Konwaliowej i tak byłyby tylko dwapasy dla innych niż autobusy pojazdów. > 4. I zastanowić się czy to w ogóle potrzebne (moim zdaniem - NIE). Dla ok. 40-55% ogółu osób podróżujących KM Modlińską potrzebne. Zresztą przeznaczono dla nich 1/3 jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś